דרוש מידע גם לך קרה שילד נחמד ביקש ממך שיחת פלאפון ברחוב?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא קרה לך אפעם שהיית צריכה שיחה דחופה ונגמרה לך הבטריה?
קרה לי פעם , פעמיים
ומבקשים תפלאפון לשיחה קצרה
אני משתדלת כמה שיותר לקצר ת'שיחה
בדר"כ שיחה לאמא/לבעל - שנגמר הבטריה ובדרך הביתה
או לקל קו
אבל לא מעבר...
אבל זה שבחור/ה מבקשת ממך
זה לא בעיה
לכל אחד קורה שהוא נתקע.
ואם אפשר לעזור
למה לא?

• הוסף לסימניות
אני הפסקתי לתת טלפונים לדעתי ילדים צריכים לדעת שהעולם הוא לא אינסטנט בתור ילדה ידעתי לחקות לחזור לבית ולדבר עם אמא ואם הסתבכתי בדבר שהייתי זקוקה לעזרה חשובה ידעתי לבחון את הסביבה ולגשת לאישה פחות לאיש ולהסביר את הבעיה בדכ העינין היה מסתדר בסיוע מבוגר אם הדבר הצריך הורה הייתי נכנסת לחנת קרובה ומבקשת להרים טלפון לבית ידענו שלא מבקשים טלפון על כל דבר ולא מכל אחד
ולדעתי יש הבדל אם מבוגר בריא בנפשו מבקש שיחה כי נגמר לו הבטריה או שילד מבקש עינין חינוכי מבוגר שיבקש יצמצם בשיחה ולא יפתח באשפ וגם לא יבדוק קל קו

• הוסף לסימניות
איבדתם את הצפון, יש מספיק הרבה אנשים שנותנים בשמחה בלי כל הקשקשת כאן ,
אז כל מי שמרגיש שזה בא על חשבון הבטריה/הזמן/הסבלנות/ערכים שלו - בבקשה - אל תתנו!
תאמינו לי שכשהילד ייגש לחרדי השני הוא יקבל בשמחה.

ומי שלא רואה בזה בעיה אלא רק ״לפעמים״ מתבאס על הבטריה וכו - תלמד להגיד לא כשלא מתאים לך, מאותה הסיבה - עמ״י גומלי חסדים וגם אם אתה כרגע לא יכול לתת , אז הבחורה לידך תתן.
לגמרי
ובכלל כל הענין בגדול - מי שרוצה לעשות חסד, שיעשה בשמחה
מעצבן אותך? אל תתן

ילדים קטנים לא מחפשים לנצל, לרוב זה נובע מתמימות, אפשר בעדינות ובמפורש להגיד לקצר וכו'
וללכת אח"כ בשמחה על החסד

פספוס על אלו שנותנים, ואח"כ רוטנים, זה תוהה על הראשונות והפסד המצוה , כבר עשינו, חבל

דבר אחר, האמת שאני קצת מופתעת שככה ילדים מבקשים חופשי גם מגברים פה באשכול, הרבה יותר מוגן ומתאים שילדים קטנים יבקשו מאשה, עדיף עם ילדים. וזה כל הורה יכול להסביר לילד להעדיף

• הוסף לסימניות
אני הפסקתי לתת טלפונים לדעתי ילדים צריכים לדעת שהעולם הוא לא אינסטנט בתור ילדה ידעתי לחקות לחזור לבית ולדבר עם אמא ואם הסתבכתי בדבר שהייתי זקוקה לעזרה חשובה ידעתי לבחון את הסביבה ולגשת לאישה פחות לאיש ולהסביר את הבעיה בדכ העינין היה מסתדר בסיוע מבוגר אם הדבר הצריך הורה הייתי נכנסת לחנת קרובה ומבקשת להרים טלפון לבית ידענו שלא מבקשים טלפון על כל דבר ולא מכל אחד
אנשים גם צריכים לדעת שהעולם הוא לא אינסטנט
אז תזרקו את הפלאפונים כי כשהייתם ילדים לא היה
ואל תסעו ברכבים כי כשסבא רבא שלכם היה ילד לא היה

מה אתם רוצים מהילדים????
למה כל טכנולוגיה שהגיעה עד שנולדתם היא טובה וראויה ומה שאחרי היא פשוט נוראית והורסת חינוך?????

ילדים היום גדלים בעולם שבו כולם זמינים כל היום
זה לא העולם שאתם גדלתם בו
זה לא אומר שהוא עולם רע יותר

• הוסף לסימניות
ולדעתי יש הבדל אם מבוגר בריא בנפשו מבקש שיחה כי נגמר לו הבטריה או שילד מבקש עינין חינוכי מבוגר שיבקש יצמצם בשיחה ולא יפתח באשפ וגם לא יבדוק קל קו
השאלה אם זה תפקידך לעזור לילדים אחרים ללמוד להסתדר בחיים...
לשלך תעזרי הכי, ותגידי להם לא לקחת מאף אחד כי יגידו להם לא (כמו שאת)
וכשאחרים מבקשים מבחינתך זה רק הענין של החסד, החינוך פחות מוטל על אחרים

• הוסף לסימניות
ישנם כאלו שלא מסוגלים לבקש טובה אף פעם
וישנם כאלו שלא יוכלים בלי לבקש...

שמרל: אפשר שיחה
בערל: אין לי בטריה..

שמרל: מה השעה
בערל: אין לי שעון..

שמרל: אז סיגריה אפשר
בערל: אני לא מעשן נשמה..

שמערל: טוב אז לפחות תעשה לי אבייויו (שק קמח)..

(בדיחה אולי מוכרת אבל משקפת..)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא חושב שזה המקום שלנו לחנך את הילדים של האחרים.
מה גם שכפי שכבר כתבו פה הרבה פעמים, לפעמים באמת יש צורך ולא יתכן ״להפסיק לתת טלפונים״.

אנשים גם צריכים לדעת שהעולם הוא לא אינסטנט
אז תזרקו את הפלאפונים כי כשהייתם ילדים לא היה
ואל תסעו ברכבים כי כשסבא רבא שלכם היה ילד לא היה

מה אתם רוצים מהילדים????
למה כל טכנולוגיה שהגיעה עד שנולדתם היא טובה וראויה ומה שאחרי היא פשוט נוראית והורסת חינוך?????

ילדים היום גדלים בעולם שבו כולם זמינים כל היום
זה לא העולם שאתם גדלתם בו
זה לא אומר שהוא עולם רע יותר
לדעתי יש גבול למה צריך לתת ואני בחרתי לא לשתף פעולה עם חוסר חינוך של זמינות תמידית
השאלה אם זה תפקידך לעזור לילדים אחרים ללמוד להסתדר בחיים...
לשלך תעזרי הכי, ותגידי להם לא לקחת מאף אחד כי יגידו להם לא (כמו שאת)
וכשאחרים מבקשים מבחינתך זה רק הענין של החסד, החינוך פחות מוטל על אחרים
בדרך כלל אני שואלת למי מעונין להתקשר ואם זה דחוף וכן גם ילדי יודעים היטב את הכללים של טלפון מאנשים

• הוסף לסימניות
בלתק חלקי
תמיד כשמבקשים ממני, (נצמדת לילד ומוודאת שזו שיחה נצרכת, לא היו לי אף פעם סיפורים כנ"ל) אני חושבת מיד שאם זה היה הילד שלי הייתי שמחה אם נותנים לו. לפעמים כשאני שולחת ילד עם אוטובוס לבד, אני מבקשת שכשעולה לאוטובוס שיעדכן אותי. או כשיורד שיעדכן שירד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה