קורונה גם לכם צמחו קרניים מהקורונה? << אשכול לפריקת תסכול >>

• הוסף לסימניות
רק דבר אחד מתמיה אותי. למה בדור שלנו חייבים לספק לילדים תעסוקה 24/7.
לאן נעלמה היכולת שלהם להעסיק את עצמם?
אני לא מאלו שמתרפקות על העבר בערגה אבל אני זוכרת בהחלט שאמא שלי כמעט ולא נדרשה לשאלה הזו.
(ומילא עכשיו כשאסור לצאת זה מובן אבל בחופש הגדול ובשאר ימי הפגרה).
לעניות דעתי זה קשור לעניין זמני המסך שעלה פה... ככל שילד מתרגל שהמסך מעסיק אותו, הוא לא יחשוב בכלל על העסקה עצמית... המסך הרבה יותר צבעוני, תזזיתי ומעניין מכל ספר, הצגה מאולתרת או יצירה מחומרים נפסדים, שכ"כ הלהיבו אותנו... כך שהתחרות לא הוגנת. יצירתיות צומחת מתוך מגבלות, אבל אם אין מצב של שעמום וצורך בתעסוקה, כי המסך ממלא את החור הזה, למה שהיא תמלא את החלל ברעיונות מדהימים?

• הוסף לסימניות
אני לא רגילה לזה בשגרה. אני אוספת ילדים ב4 מהמעון ומאותו רגע אין לי רגע דל.
יש משהו שגרתי בימים אלו? אבל אם אני רוצה לעבוד משרה מלאה, ובשום אופן שהילדים לא יהיו ברקע אז היה ברור לי שמכניסים את זה לשגרה.
המחיר נכון להערב היה שהקטן נרדם קרוב ל11.00 בעלי שלם את המחיר בהבנה גמורה.
לא ממליצה, לא מיעצת, כל אחת והנתונים שלה. רק אני שוב חוזרת צריך להתאים את הנתונים החדשים לשגרה החדשה. שום דבר ביום יום שלי לא דומה למה שהיה לפני שבוע.
זהו, השאלה אם זה שווה את המחיר

• הוסף לסימניות
עצות אפשר כאן?

קודם כל אנחנו באותה סירה, קשה מאד, אולי מאד מאד!

לא היינו רגילים לזה, אנחנו עם הילדים ועם בני זוגנו 24/7 שזה לא פשוט בכלל!
זאת תקופה קשה גם בגלל חוסר הוודאות של מה יהיה? כיצד זה יתגלגל? כמה זמן זה ימשך? גם בגלל ערב פסח, קניות/ מכירות כמו @Tweenset וגם שזוגות כמונו למשל שאף פעם לא עשינו ליל הסדר בבית לבד, [בקושי חו"מ היינו בבית ולכן מכרנו חצי מהבית לגוי...], נאלץ לעשות זאת השנה בפורמט מלא!

הנה כמה טיפים:

א. ילדים מרגשים אותנו הרבה יותר ממה שאנחנו מדמיינים, ולכן הילדים ירגישו פחד שלנו, ויפחדו!
ירגישו לחץ שלנו, וילחצו!
וזה בא לידי ביטוי בהתנהגויות שליליות שלהם!
הם מִסכֶּנִים, כי המשענת שלהם התערערה, והם בחרדות מה ילד יום - אם אבא ואמא נראים עכשיו כך?
ולכן קודם כל אנחנו צריכים להרגע!
יותר להאמין ולבטוח, לדבר על זה בפומבי, לא לכסות את החששות שלנו, לא לטייח אותם, אבל עם זה לתת להם את המענה היהודי.

סיימתי מקודם שיחה של שעה עם בני במיטתו, הוא שכב שם שלוש שעות ולא נרדם, באתי להכנס למיטה ואני רואה אותו בוהה בתקרה בפחד, אני רואה את גלגלי מוחו עפים לו בראש הקטן, אבל הוא גבר קטן, הוא לא ישתף כלום.
אני ניחשתי בפניו שזה בגלל הקורונה, שהוא פוחד, דיברנו על אהבה של הורים לבן על אהבה אין סופית של הקב"ה אלינו הם צריכים את זה!

ב. ילדים צריכים סדר יום, כמו שכתבו מעלי, זהו הבדל של עולם ומלואו!
ילדי לא קלים בלשון המעטה, לעיתים אנחנו צריכים אפילו לצעוק עליהם, אבל מאז שעשינו לכל אחד לו"ז, על לוח מחיק, השלווה שבה לשכון בביתנו, וראו זה פלא, גם אנחנו יותר רגועים וגם יותר מספיקים!

לדוגמא:
9:00 ארוחת בוקר
10:00 אבא יוסי ומוישי לומדים אמא דובי וציפי ריכוז
11:00 נקיונות לפסח כל אחד מקבל עבודה
12:45 התעמלות צהרים קצרה
13:00 ארוחת צהרים

וכן הלאה...
הילדים עוקבים אחרי הלו"ז בדריכות, וגם למבוגרים יש סדר בראש, כמובן מי שממלא הכי הרבה יעדים מרוויח נקודות ובהמשך מצ'ופר יפה.

ג. המון הווי חוויתי בבית, אפשר בקלי קלות להפוך את השהות לחוויה, אצלנו אין מחשב, באופן עקרוני, רק אבא ואמא משתמשים לעבודה, מה,שכן יש מקרן, ומדי ערב ישנה הקרנה דרך ההארד דיסק של תקופות שונות מהילדות המוקדמת שלהם זה לא העברת זמן, זו פעילות חוויתית משותפת.
כנ"ל משחק חפש את המטמון, עם המון פתקי רמזים עבור כל ילד, משחק כדורים חדשני ועוד המצאות כיד הדמיון הטובה!

ד. השנה מנקים לפסח, לא אבק, לא סדר, רק חמץ!
זו אולי השנה הראשונה שרוב עם ישראל ינקה את ביתו מחמץ, לא מאבק, ואל תהיו קשים עם עצמכם לדרוש יותר מזה, לפחות למען שפיות הנפש!

יש עוד הרבה רק התעייפתי מלכתוב, אם יעזור אוסיף עוד, רק שתדעו כולנו אתכם תחושותיכם תחושתינו, אתם הכי נורמליים בעולם!
השאלה כיצד למזער נזקים, ולמתקדמים כיצד להפוך מצב שלילי לחיובי!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי זה קשור לעניין זמני המסך שעלה פה... ככל שילד מתרגל שהמסך מעסיק אותו, הוא לא יחשוב בכלל על העסקה עצמית... המסך הרבה יותר צבעוני, תזזיתי ומעניין מכל ספר, הצגה מאולתרת או יצירה מחומרים נפסדים, שכ"כ הלהיבו אותנו... כך שהתחרות לא הוגנת. יצירתיות צומחת מתוך מגבלות, אבל אם אין מצב של שעמום וצורך בתעסוקה, כי המסך ממלא את החור הזה, למה שהיא תמלא את החלל ברעיונות מדהימים?
מחשב היה גם בזמני כילדה ובכל זאת לא ביליתי בו את מרבית זמני.
אני חושבת שזה גם קשור לעובדה שאנחנו הורים פחות משחררים.

• הוסף לסימניות
אני יכול רק לנחש
שיש קשר הדוק בין כמה אתם מחוברים לעדכוני הקורונה השונים לבין רמת התסכול
הייתי מציע להתעדכן פעם פעמיים ביום אם בכלל

וכן יש מקום קצת להקל בהגבלות שאנו מגבילים את ילדינו בנוגע למחשב
אני בתור ילד שיחקתי הרבה במחשב (סגירת שטחים ודיגר)
ואני לא מבין למה לילדים שלי אני לא נותן....

• הוסף לסימניות
אני יכול רק לנחש
שיש קשר הדוק בין כמה אתם מחוברים לעדכוני הקורונה השונים לבין רמת התסכול
הייתי מציע להתעדכן פעם פעמיים ביום
עדיף להתעדכן כמה שפחות! רק מה שצריך לדעת, הנחיות שמתעדכנות וכו'... אין צורך להתעדכן כל חצי שעה במספרי החולים, מקרי המוות ועוד. מנסיון, ראיתי משוואה פשוטה: יותר חדשות = יותר לחץ וחרדה בבית. וגם אם לכם זה לא מזיק, תבדקו את מפלס החרדה אצל הילדים...
וכן יש מקום קצת להקל בהגבלות שאנו מגבילים את ילדינו בנוגע למחשב
אני בתור ילד שיחקתי הרבה במחשב (סגירת שטחים ודיגר)
ואני לא מבין למה לילדים שלי אני לא נותן....
אם המצב היום היה נשאר במשחקי המחשב הבלתי מזיקים וממכרים של פעם, (סגירת שטחים!...) עוד ניחא...

• הוסף לסימניות
@Tweenset את פשוט צדיקה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הבעיה שכשאת באה לפרוג כדי לצרוח!!!!
את מגלה אשכולות מלאים בנשות החיל הענוגות שכבר גמרו ללמד על שבועות
ובביתם יש מוזיקה קלאסית שקטה וילדים משוחחים בינהם ברוגע בזמני הפנאי של ההפסקות...
והן לא שוכחות להנציח כל רגע רומנטי....

• הוסף לסימניות
@Tweenset את פשוט צדיקה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הבעיה שכשאת באה לפרוג כדי לצרוח!!!!
את מגלה אשכולות מלאים בנשות החיל הענוגות שכבר גמרו ללמד על שבועות
ובביתם יש מוזיקה קלאסית שקטה וילדים משוחחים בינהם ברוגע בזמני הפנאי של ההפסקות...
והן לא שוכחות להנציח כל רגע רומנטי....
תראו לי משפחה אחת כזאת ואני אשלח את הילדים לשם-----

• הוסף לסימניות
אם המצב היום היה נשאר במשחקי המחשב הבלתי מזיקים וממכרים של פעם, (סגירת שטחים!...) עוד ניחא...
חייבת לציין שגם אז אמרו שמשחקי מחשב, אלו בדיוק, הם ממכרים.
(יש לי בבית אפילו איזה ספר מ 1991 שמזכיר בדרך אגב את הנקודה הזו).

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
המורווחים הגדולים של הקורונה, זה ללא ספק זה הילדים, שפתאום זכו לאמא בלי הפסקה ;)
תתפלאי, אני לא בטוחה שזה כזה קל להם.
יום אחד עשינו סדנה של שיח על קורונה, באחת מאלף הוריאציות שמסתובבות היום,
בסוף אמרה הבת שלי בת שמונה וחצי: 'איזה יפה! יש לך גם כזה על להיות בבית?'

• הוסף לסימניות
חייבת לציין שגם אז אמרו שמשחקי מחשב, אלו בדיוק, הם ממכרים.
(יש לי בבית אפילו איזה ספר מ 1991 שמזכיר בדרך אגב את הנקודה הזו).
אז יום אחד נעשה סקר על יכולת העסקה עצמית אצל מבוגרים... תראי, אנחנו עכשיו בפרוג במקום ליצור איזו יצירת אומנות או- יותר חכם- לישון!! (וכדאי, כי מחר עוד יום משוגע של חופש-קורונה!!!!:eek:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה