נימה ממש מזלזלת. שמו"ע בהחלט לא חייב לקחת זמן ארוך, אך לא כל מי שמתפללת בבכי או נזכרת במדרש מעורר עושה זאת ממקום צבוע. כל אחת צריכה להתחבר לנקודה שעושה לה טוב, ומחברת אותה וגורמת לה להתפלל בכוונה. בלי לפסול את האופציות שאחרות בחרו.למה "בכוונה" = חצי שעה שמונה עשרה?!
אם אומרים את המילים בשימת לב, רגש וריכוז, התפילה (שחרית, מנחה וערבית) אמורה לקחת 7-10 דקות מקס'
(+ 5 דקות בקשות פרטיות. וגם זו הגזמה. ה' "מבין ומאזין, מביט ומקשיב" היטב לליבך הכואב וצערך גם בלי שתסבירי לו בגניחות ובהמון התכווצויות למה את צריכה בריאות/פרנסה/זיווג)
זו "כוונה" אמיתית
ה' שומע ומבין היטב "ובכן צדיקים יראו וישמחו וישרים יעלוזו" גם (ובעיקר) בלי שתחשבי על הסברים של שתי מורות ושלושה מרצים
כל ההתנדנדויות וההתרגשות והדביקות, הדי-מעושים יש לומר, הם די עבודה בעיניים וממש ממש רחוקים מכוונה ועמידה לפני
יש לך מקור לזה שלא צריך לעמוד כשארון קודש פתוח ובקדיש?לא קראתי הכל רק על המילים הראשונות אגיב- את לא צריכה לעמוד על הרגליים שעות!!! מאיפה הבאת את זה?
צריך לעמוד בשמונה עשרה ובקדושה. זהו!! שמעת? זהו!
כמדומני אפילו קדיש לא חייבים . ובטח ובטח לא בקריאת התורה ובכל פעם שפותחים את הארון קודש.
אם לא נעים לך כי "כולן" עומדות. זה ממש בעיה שלך. ....
כשהארון קודש פתוח כתוב במשנה ברורה מפורש שלא צריך לעמוד מעיקר הדין (קמ"ו שער הציון י"ח)יש לך מקור לזה שלא צריך לעמוד כשארון קודש פתוח ובקדיש?
בלת''קאין לי כבר כוח..
כל שנה מחדש קשה לי עם התפילות הארוכות
לעמוד על הרגלים כל כך הרבה שעות ולהתפלל
זה מתיש עבורי
לפני כמה שנים הייתי בקבלת שבת בבית כנסת קרליבך בצפת
ובגלל הרעש שהיה מצאתי את עצמי שרה את מילות התפילה
(מבלי שאף אחד יכל לשמוע אותי לא גבר ולא אישה כאמור בגלל הרעש..
זה היה חויה כל כך מיוחדת!
הרגשתי לראשונה חלק בלתי נפרד מהתפילה
ויכלתי להתכון באמת במילים
חלום שלי לקיים ככה את תפילות החגים
מה אומרים יש מצב שיום אחד החלום שלי יתגשם?
ממש לא...זה יכול להיות רעיון....
איך זה עובד בבתי כנסת בעיר העתיקה בצפת?
צריך לקנות מקום בראש?
ובוודאי בוודאי בעזרת נשיםכשהארון קודש פתוח כתוב במשנה ברורה מפורש שלא צריך לעמוד מעיקר הדין
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: השקעות R הון, טורונטיאני, רציני וענייני ועוד 2 משתמשים5 //