גן לגלאי 2-3 מה עדיף?

• הוסף לסימניות
שלום
אני ממש מתלבטת בין 2 הצעות לגן לבן שלי ב"ה בשנה הבאה:
כיום הוא בן קרוב לשנתיים.
יש גן בתוך בית עם 10 ילדים,גננת אחת, אוירה ביתית חמימה, מקום לא גדול.
לעומת גן של 20+ ילדים, 2 גננות, מבנה של גן- שייך לאגודת ישראל, הרבה משחקים, חצר גדולה.
מתוך נסיון- מה עדיף?
מה הכי טוב לילדים בגיל הזה?
הקטן והחמים או המרווח והמאובזר.
אגב, בשני הגנים הגננות עשו עלי רושם טוב.
תודה.

• הוסף לסימניות
מבחינה בטיחותית, עדיף שתי גננות, על פני גננת אחת. אפילו בקבוצה כפולה מבחינת מס' הילדים, יש לצפות שתמיד יהיה גיבוי בהשגחה על פעוטות שובבים בגיל בלתי צפוי זה.
בנוסף לזה, גננת לבד יכולה לעשות ככל העולה על רוחה, ונקווה שמה שעולה על רוחה מתאים ומקובל... שתי גננות נמצאות בפיקוח אחת של השניה.

• הוסף לסימניות
יש מעלות וחסרונות לכאן ולכאן מצד אחד עדיף גן גדול לא בבית כי זה כבר ילד גדול יש לו יותר מרווח יותר צעצועים, בד"כ בגן עירוני יש תוכנית לימודית יותר משמעותית.
אבל מצד שני יש את הקטן והביתי עם יחס אישי יותר, לדעתי זה תלוי נטו בילד ואת היחידה שמכירה ויודעת את צרכיו אם הוא ילד שצריך מרחב מחיה ולא כ"כ זקוק ליחס אישי תשלחי אותו לגן עירוני, אבל אם את מעדיפה מקום יותר ביתי שבד"כ יותר מושקע ויש יותר תשומת לב אז אין כמו בית.

• הוסף לסימניות
קטן וביתי לא חייב לבהיות פחות רמה מבחינת השקעה בילדים.
מה שהכי חשוב זו הנאתו של הילד.
תבררי אצל הורים משנים קודמות עד כמה היתה הגננת מוצלחת מבחינת הילד, ההורה, ההשקעה במה שצריך וכו'.
בני הולך כעת לגן של גננת אחת עם עשרה ילדים, בביתה. אני לא מצליחה לראות אותו עוזב את הגן הזה ועולה לגן חדש. הוא "מתוסבך" על הגן והגננת, וכמוהו כל ילדי הגן, שבוכים בחופש "אמא, רוצים ללכת לגן...

• הוסף לסימניות
לי נשמעות שתי האפשרויות רחוקות מאידיאליות.

לדעתי גננת לבד על 10 פעוטות - זה חוסר אחריות.
ולהכניס כאלה קטנטנים לגן של 20 (+) ילד - לא מתאים. זה עדיין גיל של מעון\פעוטון, זה לא חיידר.

אם זה מה שיש - אז צריך להחליט מה הרע במיעוטו. לדעתי חשוב מאוד לבנים שתהיה אפשרות לצאת החוצה. בחורף, בד"כ בקושי מספיקים לצאת לגינה אחרי הצהריים, במיוחד אם אתם גרים במקום קר.

• הוסף לסימניות
לפני שנה בערך מכרה של אמא שלי נסעה לחו"ל ויש לה פעוטון פרטי בבית (בני ברק) עם 10-14 ילדים בגילאים 3 חודשים עד שנתיים וחצי, היא ביקשה שנחליף אותה לשבוע-אני הזדזעתי יש לה אומנם 4 חדרים גדולים אבל כל הילדים נמצאים כל היום בסלון צפוף מאוד כי יש שולחן וכיסאות ואין לה כמעט משחקים הם ממש השתעממו ואם 3 תינוקות קטנים בוכים את לא יודעת למי לגשת קודם ואז יש את הגדולים יותר שרוצים תשומת לב, ושלא לדבר על הגיינה, ההורים היו נראים מרוצים אבל ספק בידי אם הם יודעים מה הולך שם בבוקר,
אל תשלחו בחיים לכאלו מקומות אני לא יודעת מה יקרה אם חס וחלילה משהו יפגע שם, כי אין לה אישור משום מקום.

• הוסף לסימניות
לגבי השאלה באשכול אן לי תשובה..
הבן שלי היה בגן של 30 ילדים בגיל 3 ואני לא חושבת שזה היה רע.
לפני כן זה היה מעון.

לדעתי מה שכתבו כאן על 14 ילדים מגיל חודשיים עד שנתיים וחצי זה הזוי!
אני אישית בדעה תמיד שעדיף מעון\ גן ממוסד הכל הרבה יותר בטוח מגן בבית שלא בנוי להיות מקום של ילדים ולכן יש בו יותר סכנות מאשר במעון.

• הוסף לסימניות
מסכימה עם כולם ומצטרפת להמלצה על הגן הגדול ילדים בגיל הזה ובמיוחד בנים חייבים מרחבים לרוץ, להשתולל לטפס כמה שהם ירצו זה לא מתאפשר בבית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;593542:
לגבי השאלה באשכול אן לי תשובה..
הבן שלי היה בגן של 30 ילדים בגיל 3 ואני לא חושבת שזה היה רע.
לפני כן זה היה מעון.

בגיל שלוש או בגיל שנתיים?
אלה שני דברים שונים.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבים,
נראה לי שאכן גן גדול עדיף- בעיקר בגלל החצר והמרחב.
עוד לא החלטתי סופית...
נכתב ע"י אות ומופת;593737:
בגיל שלוש או בגיל שנתיים?
אלה שני דברים שונים.
הוא יתחיל את השנה ב"ה בגיל שנתיים וחודשיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תובנה;593232:
הקטן והחמים או המרווח והמאובזר.

קטן הוא לאו דווקא חמים, כמו שמאובזר הוא לאו דווקא לא חמים,
בכל מקרה בעיני ברגע שבבית לא גדול נדחסים באזור עשרה ילדים בגילאים שציינת -
זה נשמע כמו יותר קטן וחונק. (לא מנסיון אישי, אחין שלי בכזה מקום ונדמה שחסר לו מאד המרחב, לרוץ וכו'.)

נכתב ע"י 22;593286:
אבל מצד שני יש את הקטן והביתי עם יחס אישי יותר, אם את מעדיפה מקום יותר ביתי שבד"כ יותר מושקע ויש יותר תשומת לב אז אין כמו בית.

בגן עירוני עוד לא התניסיתי,
אבל אי אפשר לומר על גנונים פרטיים ומעונות (מסוימים בלבד, יש כאלו שזה כן נכון בהם) שאין בהם יחס אישי ופרטני, ההפך הוא הנכון. התנסיתי בשני הדברים - במטפלת בבית ובמסגרת.
אין כמו בית כשמדובר בביתך הפרטי...
וכן בגילאים קטנים מאד, שאז אין להם צורך בכל כך הרבה חברה, ובאמת יותר צריכים אחד על אחד, אבל זה נושא אחר.

נכתב ע"י art graphik;593532:
ההורים היו נראים מרוצים .

עד שלא קורה משהו דרסטי - ההורים, לרוב, מרוצים.

• הוסף לסימניות
קופצת על הגל עם התלבטות ממש דומה...
לגיל קטן יותר, שנה וחצי
האם עדיף בית ממש קטן - סלון בלי חצר או מרפסת ובו גננת אחת וחמישה קטנטנים
או בית טיפה גדול יותר אבל גם הוא קטן, עם 10-12 ילדים, גננת וסייעת, שם יש חצר גדולה אבל יוצאים לחצר רק פעם ביום.
נראה ששתי הגננות טובות.
אני נוטה לכיוון הבית הקטן עם החמישה ילדים, אבל אולי אני טועה... ונורא קשה להחליט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;593923:
לגיל קטן יותר, שנה וחצי
או בית טיפה גדול יותר אבל גם הוא קטן, עם 10-12 ילדים, גננת וסייעת, שם יש חצר גדולה אבל יוצאים לחצר רק פעם ביום.
נראה ששתי הגננות טובות.
אני נוטה לכיוון הבית הקטן עם החמישה ילדים, אבל אולי אני טועה... ונורא קשה להחליט.
כפי שכתבתי אני בעד צוות של שתיים.
בעניין החצר, קחי בחשבון שבחורף החצר מושבתת.

• הוסף לסימניות
גם קיץ היא מושבתת.
היא פועלת רק במעבר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לללי;593949:
גם קיץ היא מושבתת.
היא פועלת רק במעבר...
יש לצפות שדואגים להצללה נאותה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;593923:
לגיל קטן יותר, שנה וחצי
נראה ששתי הגננות טובות.

הייתי הולכת על הגדול. במיוחד אם ה"חמישה קטנטנים" שבגן הקטן חלקם עוד לא הולכים. זאת אומרת שזה יהיה בייביסיטר ולא גן.
גננת וסייעת לתריסר ילדים - זה מספיק בהחלט, ואין סיבה לצאת לחצר יותר מפעם ביום. גם אין סיבה שהחצר תהיה מושבתת בחורף ובקיץ (מלבד ימים גשומים או שרביים במיוחד).

העיקר: לכי עם הלב שלך.

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה למה אנשים כ"כ מסתכלים על חצר וכאלה דברים אני בעיקר הייתי בודקת את הגננת והיחס שלה לילדים ולא כ"כ להורים. יש לי שכנה שכל פעם שהמליצה לי ושלחתי עפ"י המלצתה, שמתי לב שהיא ממליצה לי על כאלה שמתיחסות יפה להורים, ופחות לילדים. וזה גם דבר שחשוב לבדוק למרות שקצת קשה לדעת באמת מה הולך בגן. בענין מס' הילדים: יש גננות שיסתדרו עם 15 לבד הרבה יותר טוב מגננות אחרות שבקושי עם 2 יסתדרו (כמוני למשל.... בגלל זה אני לא גננת). אני שלחתי לגן שהחזיקה הרבה ילדים אבל עם סייעת ומשום מה כל פעם שהייתי ברחוב פגשתי את הגננת בקניות וסידורים, למרות שיש לה שם מעולה בעצם בניתי על הגננת והסייעת אבל בפועל הילדים היו ברוב הזמן רק עם אחת משתיהם וזה מאוד הפריע לי (וגם לא מספיק אחראי להשאיר סייעת לבד)
לכן מסקנתי היא- לבדוק היטב ספציפית את 2 הגננות ולא לשלול על הסף אפשרות כזו או אחרת, וגם אחרי שתבדקי היטב צפויות לך הפתעות לפעמים לטובה ולפעמים לרעה...
והעיקר- שעם מה שתחליטי תהיי שלמה עד הסוף כי הילדים מרגישים שהאמא לא רגועה ומתנהגים בהתאם...
אז הרבה הצלחה
ותכיני כח להתלבט בין בתי ספר לישיבות לסמינרים לשידוכים למחותנים וכדו' זה הרבה יותר מסובך- אבל כל דבר בזמן שלו!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;594498:
אני לא מבינה למה אנשים כ"כ מסתכלים על חצר וכאלה דברים אני בעיקר הייתי בודקת את הגננת והיחס שלה לילדים ולא כ"כ להורים.

כי היא ציינה שהגננות בשני הגנים עשו עליה רושם טוב...
כמובן שאת צודקת, וחשוב לשאול מישהי שסומכים עליה, וגם להגיע ולהתרשם מכלי ראשון.

• הוסף לסימניות
תגידו רק אני ביקורתית כ"כ בנושא גנים?, הבן שלי לומד בגן, וזה נראה שרוב ההורים מרוצים, שלוים ורגועים, אמנם הגננת נחמדה ורגועה אך כמו שיהא רגועה כך מידת ההשקעה שלה, אני מרגישה שהיא לא מספיק משקיעה, לא מספיק נותנת את הלב, לא מסיק מתלהבת, כאילו עובדת כדי לצאת ידי חובה ולהרוויח נקי את הכסף, לא מעצבן?!
דוג' קטנות - מתחילת שנה לא קיבלתי שום דף של שמות הילדים (גילאי שנתיים שלש), אף פעם לא תגיד לי את מס' הילדים, הדלת תמיד נעולה וכשאני רוצה להכנס מעט פנימה אני מרגישה שפשעתי, אין ום תמונות על הקירות, מסיבת סוף שנה הילדים לא קיבלו אפילו תמונה אחת!, בשעה שהמנגנת נמצאת הגננת יוצאת מהחדר, (חצי שעה של חופש), אין תאום בין הנושא בגן לנושא המנגנת, אין יותר משיר אחד עלוב בדף קשר.
בקיצור...., הילד נהנה (לא מתלהב) ללכת לגן, אבל אני מעט מאוכזבת, השאלה אם שנה הבאה לשלוח לשם גם את הבת?
תגידו זה נכון שהורים שולחים לגן ולא מתעניינים ולא מראים שום אכפתיות, כולם "מאוד מרוצים"???

אז מי הבעייתי פה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pessi&chani;595210:
תגידו זה נכון שהורים שולחים לגן ולא מתעניינים ולא מראים שום אכפתיות, כולם "מאוד מרוצים"???

אז מי הבעייתי פה?
יוסיף דעת יוסיף מכאוב...
בדרך כלל ההורים (בכ"א האמהות) המאד מרוצים מעולם לא שהו יותר מדקה במקום הלימודים, המשחקים, איך שתרצי.
כמובן שיש יוצאים מן הכלל ללא ספק, אבל ממה ששמתי לב לרוב זה כך...
ילדים הם עם סתגלן, וסביר להניח שבסה"כ הם לא סובלים ואף נהנים.
זה ענין של סטנדרטים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה