התייעצות גן שפתי התייעצות

מצב
הנושא נעול.
יש גם כזה דבר את צודקת
אבל יש גם גן שפה שאליו מצטרפות ילדות רגילות
יש גן כזה בבני ברק שקים לפחות 20 שנה
אם את רוצה אני יברר לך
יש מוסדות משולבים שהם תערובת של חנ"מ ורגיל, אבל זה לא כמו לשלוח ילד לגן שפה. תקציב שעות של פארא-רפואי ניתן רק לילדי החנ"מ ומחולק רק להם. גודל הכיתות גם יותר מאשר מוסד שהוא נטו חנ"מ. ברור שאפשר להרוויח בתור ילד רגיל בגן כזה אבל זה לא מאד שונה מגן רגיל עם שילוב של גן מיוחד, ולא כמו גן שפה ממש.

אוטיזם שמגלים בגיל בהחלט יכול להיות שנוצר לאור הסביבה ומאורעות בחיים
נא להביא ביסוס מחקרי!
אוטיזם הוא שונות נוירולוגית מולדת!!!!

אוטיזם שמגלים בגיל בהחלט יכול להיות שנוצר לאור הסביבה ומאורעות בחיים
אשמח לראות מחקרים שמוכיחים את זה.
אני גם אמרתי את זה שאוטיזם זה דבר נרכש וכל אנשי המקצוע שדיברתי איתם אמרו לי שאוטיזם זה דבר מולד.

באמת הרבה פעמים ממש מומלץ גן שפה

אבל נראה שאת לא עושה כלום לעזור לה ,מה עם לשחק איתה בגינה ,להזמין חברות תווך חברתי
עושה,למה נראה לך שלא עושה?
מזמינה חברות, שולחת לחברות, משחקת איתה בגינה לפעמים- אבל חושבת שבשבילה עדיף לתת לה להסצגל לאט לאט לגינה ואז היא מעצמה הולכת לשחק. (בשבת זה לקח חצי שעה, אבל בסוף היא לא רצתה ללכת הביתה...)

אשמח לראות מחקרים שמוכיחים את זה.
אני גם אמרתי את זה שאוטיזם זה דבר נרכש וכל אנשי המקצוע שדיברתי איתם אמרו לי שאוטיזם זה דבר מולד.
אין לי מחקרים וגם אין לי עניין להוכיח
ברור לי שיש עוד לפחות כמות כפולה של אנשים עם מח שהיה יכול להווצר אצלם אוטיזם

תחשבי על אוטיזם שמגלים בגיל 30 ,מספיק הגיע לישיבה /חיידר שסבל שם מחרם ואז דפוס ההתנהגות נוצר גם כעזב את המקום

אין לי מחקרים וגם אין לי עניין להוכיח
ברור לי שיש עוד לפחות כמות כפולה של אנשים עם מח שהיה יכול להווצר אצלם אוטיזם

תחשבי על אוטיזם שמגלים בגיל 30 ,מספיק הגיע לישיבה /חיידר שסבל שם מחרם ואז דפוס ההתנהגות נוצר גם כעזב את המקום
כתיבה כל כך חד משמעית בנושא כל כל מורכב לא יכולה להיכתב בגלל דעה אישית שלך על נושא שהוא מבוסס מחקרית.
אוטיזם שמתגלה בגיל 30 לא מופיע לאחר התנהגות תקינה - אלא לאחר שנים ארוכות של התמודדות מורכבת,
ילד שהתקשה בחיידר להסתגל לסביבתו, הגיב בצורות לא תקינות, ייצר סביבו טריגרים משמעותיים ובגיל 30 הקשיים קיבלו את השם,
הקשיים, האוטיזם - היו שם תמיד. בגיל 30 הוא קיבל את האבחנה בצורה מסודרת,
וחבל על כל השנים שבהם הוא היה בסביבה לא מיטיבה ולא מקדמת ועבר את כל מה שעבר,

כתיבה כל כך חד משמעית בנושא כל כל מורכב לא יכולה להיכתב בגלל דעה אישית שלך על נושא שהוא מבוסס מחקרית.
אוטיזם שמתגלה בגיל 30 לא מופיע לאחר התנהגות תקינה - אלא לאחר שנים ארוכות של התמודדות מורכבת,
ילד שהתקשה בחיידר להסתגל לסביבתו, הגיב בצורות לא תקינות, ייצר סביבו טריגרים משמעותיים ובגיל 30 הקשיים קיבלו את השם,
הקשיים, האוטיזם - היו שם תמיד. בגיל 30 הוא קיבל את האבחנה בצורה מסודרת,
וחבל על כל השנים שבהם הוא היה בסביבה לא מיטיבה ולא מקדמת ועבר את כל מה שעבר,
אוסיף - אוטיזם קיים מגיל לידה בהגדרה.
זה ממש חלק מהקריטריונים לאבחנה, שהבעיות היו קיימות מאז ומתמיד.
אמנם האבחנה ניתנת רק כאשר הקשיים מפריעים לתפקוד יומיומי, ואצל אוטיסטים בתפקוד גבוה השלב הזה יכול להגיע מאוחר, אבל הקושי תמיד היה שם.
קושי חדש שמופיע משום מקום הוא לא אוטיזם. רק קושי שתמיד היה קיים (גם אם הצליחו להתגבר עליו).

אבל אחר עם אותו מח ,אם הוא לא חווה קושי כרגע וחברתי לא יחשוב על הכוון

חרם יכול להיות טריגר להופעה של בעיות נפשיות, לא לאוטיזם (כך למיטב הבנתי בכל אופן)

שאלתי את גוגל והai ענה שאוטיזם הוא לא בהכרח מולד ¡!!!!!!!!!

הוא כתב שמאמינים שיש גם השפעה גנטית וגם השפעה סביבתית

והנה מחקר שיצא בחיפוש

קראת את המקור שקישרת?
הגורמים הסביבתיים שמונים שם הם גורמים לבעיות מולדות.

והנה מחקר שיצא בחיפוש

במאמר שהבאת לא כתוב על גורמים סביבתיים

נּכון

אין לי כח וסיבה להוכיח אולי תשאלי את גוגל כמו ששאלתי
את מנסה לטעון פה הפוך ממה שמקובל בעולם המקצועי, מביאה ראיות ממקורות שאומרים הפוך ממה שאת טוענת, ואז שולחת אותי לגוגל?...
יש לך פה בלבול בין המושגים "מולד" ו"סביבתי", אלו לא הפכים.

והנה מחקר שיצא בחיפוש

א - גוגל מלא בשטויות ובאינפורמציות לא מדויקות - הוא לא מקור מוסמך לקביעות כאלו נחרצות.
ב' - קל וחומר AI, - שמערבב ולא יודע להפריד בין מה שנכון למה שלא נכון,
השפעה סביבתית - חשיפה לחומרים מסוימים במהלך ההיריון, (תרופות מסוימות, סמים, אלכוהול,) מחלות רקע של האם או האב, גיל ההורים (בעיקר גיל האב) וכו'

לא יהיה לי שום רווח מלהוכיח

אבל ברור לי שאותו בנ"אאם היה גודל בסיביבה אחרת לא בטוח היה מתנהג במאפייני האוטיזם

בטח כשמאבחנים ילד בן שנתיים

יש אנשי מקצוע שטוענים שבאזורים מסויימים יש אבחון יתר

יש פסיכולוגים ,קלינאי תקשןרת ורופאי התפתחות שנוטים על תסמינים לאבחן

ויש כאלו שפחות יראו זאת כאוטיזם

זה גם תלוי במיקום בארץ

וגם בשנחם האחאונות מאבחנים על התסמינים הרבה פחות מבעבר

אנימדברת רק על תפקוד גבוה שהתקשיים הם חברתיים והסתגלות סביבתית

לא יהיה לי שום רווח מלהוכיח

אבל ברור לי שאותו בנ"אאם היה גודל בסיביבה אחרת לא בטוח היה מתנהג במאפייני האוטיזם

בטח כשמאבחנים ילד בן שנתיים

יש אנשי מקצוע שטוענים שבאזורים מסויימים יש אבחון יתר

יש פסיכולוגים ,קלינאי תקשןרת ורופאי התפתחות שנוטים על תסמינים לאבחן

ויש כאלו שפחות יראו זאת כאוטיזם

זה גם תלוי במיקום בארץ

וגם בשנחם האחאונות מאבחנים על התסמינים הרבה פחות מבעבר

אנימדברת רק על תפקוד גבוה שהתקשיים הם חברתיים והסתגלות סביבתית
תפקוד מושפע מסביבה. על זה אין חולק, זה מה שעומד בבסיס הטיפול. זה לא סותר במאומה את זה שאוטיזם הוא מולד.
העליה באבחונים היא תופעה אחרת ולא קשורה. היא מורכבת ממודעות גוברת וגם מאבחוני שווא.
גם מודעות מוגברת וגם אבחוני שווא לא מעידים על שכיחות האוטיזם עצמו באוכלוסיות שונות, ואין להם קשר להופעה-כביכול של אוטיזם שאינו מולד.

נּכון

אין לי כח וסיבה להוכיח אולי תשאלי את גוגל כמו ששאלתי
אין לי סיבה לשאול את גוגל או את AI, כי יש לי ידע מקצועי בדיוק בתחום הזה. ואני תוהה מהיכן האומץ להחליט החלטה על דעת עצמך ולהפוך אותה למוכחת, ולהציע לאנשים שמתעסקים עם אוטיזם להפריך את ההנחה שלך.
אוטיזם הוא שונות נוירולוגית מולדת. פעם חשבו שהוא נגרם מ'אם קרה', היום יודעים שלא. הבסיס לאוטיזם הוא מולד, בכך אין ספק.
ואדם בן שלושים שעבר קשיים חברתיים עשוי לסבול מקשיים שונים, כמו דיכאון, חרדה או חרדה חברתית. הוא לא סובל מאוטיזם בגלל אירועי חיים שעבר. אין חיה כזו. היום יש מודעות רבה לנושא, ולכן ישנם אנשים שמאובחנים היום גם בגיל מבוגר, יותר מבעבר.

יש טענה של אבחוני יתר באזורים מסויימים בארץ נגיד אבחון יתר במודיעין לעומת הדרום

אני עדיין חושבת שיכול להיות אותו ילד ,עם אותו מבנה מח שמתנהג אחרת ,שהחברה קבלה אותו

בטח אהחונים בגיל שנתיים בגלל רגישות ובכה כאשר ההורים מתרחקים ,היה ילדנשעבדתי איתו שהיה מאובחן וזה כל מה שראו ,וגם אם בגיל שנתיים עדיין אינו יוצר קשרים חברתיים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה