נכתב ע"י grafix;1161614:אם היא לא תמשיך בביה"ס באידיש היא תשכח את השפה, כי היא לא שומעת את זה באופן שוטף, .
נכתב ע"י אסתר;1161704:הריני מקבלת על עצמי להיות מועמדת לסקילה ע"י כל באי הפורום עקב דברי שיקפצו כמה... לשם יחוד וכו'
כאם הדוברת אידיש עם ילדיה, (ושפת אם שלה עברית) אני מעזה לבקש ממך: אנא! אל תשלחי לגן אידיש! הבנות שלי יצאו מהבית בגיל שנתים וחצי עם אידיש מצוינת, מדויקת, נכונה. ואז, בגן, הגננת צריכה לדבר גם בעברית עם הילדות שבאות מבתים שמדברים בהם עברית, כי אם לא הן לא מבינות מילה והן מתוסכלות ובצדק. כך קורה שילדות האידיש גולשות יותר ויותר לעברית למורת רוחי.
העברית נהיית משהו 'נחשק', שפה מסתורית שהגננת מדברת רק עם איקס וואי זד.
אין לי התנגדות עקרונית שתדברנה בעברית, ואח"כ בבית הספר יש את העברית בגדול. אבל השפה שלהן נשחקת. מאידיש 100% זה נהיה אידיש 60%, בסגנון הג'וק עשה קריכן על הוואנט!
זה מתסכל ברמות. אני כל כך משקיעה באידיש, מתאמצת בשביל זה כי אני רוצה את זה, והכל לחינם. כי דווקא מגן האידיש הן מביאות כל כך הרבה עברית הביתה!
אז בבקשה, ילמד כל אחד בשפתו ושלום יהיה על ישראל.
נכתב ע"י אסתר;1161723:הילדות שלי בכמה גילאים, יש לי בגן ויש לי שתים בבית ספר, מוכשרות מאד ב"ה ובעל רמה שפתית גבוהה. הבנות של בית הספר כותבות ברמה מאד גבוהה .
הן יודעות לעשות מצוין את ההפרדה, אבל כל הזמן עוברות לעברית.
ומענין, יש לי אחיינים בחו"ל, והן מצליחות לתקשר איתם נהדר כשנפגשים, ואז פתאום הן לא צריכות לדבר בעברית, הן אפילו מסתגלות מהר לתחליפים האנגלית.
יש לבת אחת שלי חברה בכיתה שלמדה עד השנה בסאטמר. וכשהיא באה לביתנו לשחק, זה פשוט תענוג. מדברים באידיש בלבד, כי לאותה ילדה שהיא אגב גם כן מאד מוכשרת ויודעת נהדר גם עברית, אין את הצורך הזה כל הזמן לזלוג לעברית.
נכתב ע"י אסתר;1162111:בהרבה מוסדות חסידיים האידיש לצערנו היא 'מס שפתיים' בלבד, ולכן ככה זה נראה, ובאידיש, אזא פנים האט דאס!
לשאלת מי ששאל, אני לא מתכוונת לכתוב את שם המוסד הלימודי וכתבתו, אך מדובר בבי"ס חסידי 'באידיש'. מסיבות שונות איני יכולה לשלוח לבית ספר עם אידיש יותר חזקה, ואני אכן מתוסכלת מאד.
נכתב ע"י efrat1;1162212:מותר לשאול בתור ליטאית, מה כל כך נורא בזה?
אני שואלת בכנות, ולא בכדי לקנטר.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים