גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

לבן הכמעט 6 נשבר השעון בערב פסח. אמרתי לו שבהזדמנות נקנה לו שעון חדש, אולי ליומולדת שיהיה בקרוב.

ביום הראשון ללימודים אחרי פסח הוא חוזר הביתה, מסתיר את היד בחולצה ואומר בדרמטיות:
"אמא, חסכתי לך הרבה כסף!!!"
???
"קבלתי שעון לכבוד המבצע של פסח!"...

יעל בת 2.5 אומרת: אמא, נכון היינו בתיבה והיה מאד כיף?
(הכונה היא לשיט בסירה.. על רקע סיפור משה בתיבה...)

סתם מעניין, זה עדיין אקטואלי למישהו ה'חוכמות' האלו או שזה רק במה לאמהות לספר על הילדים שלהם?;)

נכתב ע"י נחמדת;1583220:
סתם מעניין, זה עדיין אקטואלי למישהו ה'חוכמות' האלו או שזה רק במה לאמהות לספר על הילדים שלהם?;)

אני קוראת בשקיקה!
אבל גם אם זה רק במה לאמהות, זה לא מספיק שווה?

נכתב ע"י נחמדת;1583220:

את שואלת ברצינות?!
לא, כי אם זה לא היה מעניין, האשכול לא היה מתקרב ל10,000,000 צפיות:)
אני לא יודעת אם יש עוד אשכול פה בפורום שלא מצליח לשקוע אף פעם בתהום הנשיה

נכתב ע"י נחמדת;1583220:

"מפי הטף" ועוד ספרים פופלריים בסגנון,
אקטואלים לילדים או שזה רק במה לסופרות להוציא ספר עם חוכמות על הילדים שלהם?
כמו שהספרים הנ"ל נקראים בשקיקה מגיל צעיר ועד מבוגר, כך גם האשכול הזה מצחיק, מעניין וקליל.

נכתב ע"י נחמדת;1583220:

בדיוק פגשתי מישהי שכבר מזמן לא בפרוג. והיא אמרה לי בערגה: "היה שם אשכול מדהים, עם חוכמות מדהימות של ילדים"...
ובאמת, זה האשכול הראשון שאני פותחת כשאני נכנסת.

בכל בן אדם מבוגר נמצא ילד קטן שנהנה מלקרוא דברים שכאלה :)

נכתב ע"י bbr;1583241:
את שואלת ברצינות?!
לא, כי אם זה לא היה מעניין, האשכול לא היה מתקרב ל10,000,000 צפיות:)
אני לא יודעת אם יש עוד אשכול פה בפורום שלא מצליח לשקוע אף פעם בתהום הנשיה

אולי לא הובנתי נכון. אני לא מורידה מהעניין של האשכול ומהכיף של כולנו לשתף ולצפות בו, רק אני שואלת אם יש לו מטרה נוספת (אולי מהי בעצם המטרה הראשונית שבגללה הוא נפתח - סתם מסקרן אותי)

נכתב ע"י נחמדת;1583941:
אולי לא הובנתי נכון. אני לא מורידה מהעניין של האשכול ומהכיף של כולנו לשתף ולצפות בו, רק אני שואלת אם יש לו מטרה נוספת (אולי מהי בעצם המטרה הראשונית שבגללה הוא נפתח - סתם מסקרן אותי)

לידיעתך, זכיתי שאחת החכמות של ילדי התנוסס בעיתון חברים [היא ביקשה קודם רשות]
הילדים שלי היו מבסוטים עד הגג!
אפשר להוציא מכאן כמה כרכים של מפי הטף, יהיה המון עבודה להרבה ניקים:
סופרות, גרפיקה, עימוד, איור, הפקות דפוס ועוד ועוד
מי מרימה את הכפפה?

מה עושים בספירת העומר?
"סופרים עד שאמא כבר תבוא"....
(ילדה מתוקה בת 3.5 שנולדה לה אחות לפני יומיים ומתגעגעת נורא לאמא)

נכתב ע"י נחמדת;1583941:

בעיקרון לפי מה שאני הבנתי-
האשכול נפתח בשביל גננות לשגיאות הבנה בלימוד בגן כי זה גיל שילדים נוהגים לשבש חומר לימודי אם לא מסבירים להם בצורה מפורשת
וזה בא ללמד את הגננות איך לא ללמד כדי שה' ישמור הילד לא יצא עם השקפה מעוותת

האשכול נסחף עד לחוכמות של ילדים
וזה חמוד מאד
כולם נהנים ולאף אחד לא אכפת
אז מה זה משנה למה זה נפתח ולשם מה הוא קיים?!

העיקר שיש על מה לשמוח ולחייך!

לאחותי היו רק בנים
לפני פסח הבן שלה אומר לה אני רוצה שתלדי בת אבל אל תלדי לפני פסח כי אין זמן, תלדי אחרי פסח
תפילתו נענתה ואתמול אחותי ילדה בת ראשונה אחרי 4 בנים
מיותר לציין שהיא לא דיברה עם הילדים קודם

הבן שלי בן ה-4, בא אלי בוכה כמעט עד עלפון...
משברי המילים שלו הבנתי שאמרו לו שדיבר לשון הרע
הרגעתי אותו, ואמרתי לו שאכן זה היה לשוה''ר, אבל הוא צדיק ומשתדל לא לדבר לשוה"ר.
אחרי כשעתיים, כשהילד כבר התגלגל במיטה שעה
הוא קורא לי: אבל אמא, בגלל זה שדיברתי לשון הרע, אני יצטרך להיות שבוע בשדה????
אכלתי אותו! מסכן כמעט התעלף רק מהמחשבה על זה.
כמובן שהרגעתי אותו שזה היה בזמן בית המקדש וכו'...

בתפילה שהתמימות הילדותית הזו לא תיפגם. :)

בת ה-3 אכלה אבטיח בסעודה שלישית. כשסיימה, בעלי רצה לפנות את השאריות.
הזדעקה הקטנה: "לא! אני רוצה לאכול גם את המלפפון של האבטיח!!!"

בן ה-3 מספר לאחותי שראה בגינה אבא אחד עם "זקן מספריים" (זקן מפוצל...)

בן ה-4 סופר "ת'לפים ואחד ת'לפים ושתיים ת'לפים ושלוש... ת'לפים ועשר, אמא יש כזה דבר ת'לפים ועשר?"
:)

ביום חמישי - יום השואה, בת החמש שואלת אותי: "שמעת את הצפירה?"
עונה לה בן השנתיים: "כן, צפירת העומר..."

אני מקפלת כביסה ונותנת לבת ה5 לשים בארונות / מגירות (:( המדפים בהתאם..)
אחרי כמה נגלות היא אומרת לי
"אין לי כח, אולי תביאי את המדף לפה וזהו?!" :D

איילת בת 2 ורבע משחקת עם כף ומזלג צעצוע מפלסטיק. היא מצליבה אותם.
"אמא, הנה 'ספריים!"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה