נכתב ע"י shיפי;1247730:מכירים את הביטוי "אני משוגע/ת על ...."?
יום אחד שכנה שלי נכנסת והבן שלי אומר לה: תגידי, את יודעת שאני "מפגר" על שקדי מרק???
נכתב ע"י בראש מילה;1250981:טיילנו בירושלים ונהנינו לראות מידי כמה דקות את הרכבת הקלה עוברת לידינו.
(ואין לי מושג מאיפה השיר...)
ׁ(רק עכשיו התפניתי לקרוא את האשכול הזה מאז פסחנכתב ע"י shיפי;1247730:מכירים את הביטוי "אני משוגע/ת על ...."?
יום אחד שכנה שלי נכנסת והבן שלי אומר לה: תגידי, את יודעת שאני "מפגר" על שקדי מרק???
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1251298:ׁ(רק עכשיו התפניתי לקרוא את האשכול הזה מאז פסח)
לפני הרבה שנים, כשאחת מצעירות בנותי היתה בת כחמש, היא ביקשה ביום חורפי אחד:
אמא, אני רוצה משוגע!
לאחר שכל המשפחה בהתה בה בתדהמה מיהרה לתקן: אה, לא, מטומטם...
כל המשפחה כמעט התעלפה והילדה הנבוכה הסבירה: נו, הפרי הזה שדומה לתפוז...
אהה, התפקעו כולם, טמפל (טמבל בלשון הילדים)![]()
נכתב ע"י בראש מילה;1251317:מה זה טמפל?
בתיקון קטן - הוא קטן יותר מתפוז גדול וגדול יותר ממנדרינה או קלמנטינה.נכתב ע"י תרצה;1251324:פרי הדר, גדול מעט מתפוז וקטן מאשכולית ופומלית צבעו כצבע הקלמנטינה. (אולי הוא הכלאה של קלמנטינה ותפוז?)
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1251339:בתיקון קטן - הוא קטן יותר מתפוז גדול וגדול יותר ממנדרינה או קלמנטינה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים