גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

• הוסף לסימניות
טרי מאתמול:
הבת שלי חזרה מחברה
ואמרה שחילה הלוותה אותה הביתה...

• הוסף לסימניות
גומיות

אחיינית שלי אמרה שיש לה גום(גומה) בצד אחד ועוד גום בלחי השניה, ויחד יש לה שתי 'גומיות'....

• הוסף לסימניות
מראה על איש ושואל: איפה הבעלה שלו? [איפה אשתו]

אחרי חודשיים מהחתונה שלי שאל אותי אחי הקטן שהיה בן 3
אם אני נשואה כבר 10 שנים, אמרתי לו שעדיין לו
הוא נרגע ואמר לי שאני לא מה שהם למדו [עקרה]

• הוסף לסימניות
פעם פעם, כשאמא שלי היתה בחודש תשיעי,
הגיע אלי אח קטן ו"גילה" לי בהתרגשות שנראה לו שאמא 'מעוברת'...
בלשון הזו. כמו שלמד בחיידר
:)
(היום הוא כבר קרוב לגיל שידוכים...)

• הוסף לסימניות
אחותי היתה מבקשת מאיתנו: שקט מוגלט! שעם הזמן הפך להיות שקט מוקלט! (שקט מוחלט)
בנוסף עד גיל 4 היא מעולם לא לבשה בגדים אלא גבדים - כל הסברינו נפלו על אוזניים אטומות- היא לובשת גבדים וזהו זה! ובכלל..היא בכלל לא אוהבת את הגבד הזה! :D

• הוסף לסימניות
בן השלוש חזר היום מהגן:
יעקב היה מאד צדיק
ועשיו מאד אהב ממתקים.
ממתקים? שאלתי אותו
כן, הוא אכל סיר מלא בעדשים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרהלה;893842:
אחיינית שלי אמרה שיש לה גום(גומה) בצד אחד ועוד גום בלחי השניה, ויחד יש לה שתי 'גומיות'....

כשהבת שלי היתה בת שנתיים היא באה אלי עם גומיה ואמרה-אמא, הנה גום. תעשי לי קוק!
:p

• הוסף לסימניות
שיר טרי מהיום ( בת שלוש )
"אני מאמין , אני מאמין באמונה שמנה!"

• הוסף לסימניות
הבת שלי: אמא, מתי נלך לגן של השועים? (במקום גן שעשועים)

• הוסף לסימניות
אחיין שלי בן השלוש: פוטיפר הרשע זרק את יוסף לבית הכלב!

• הוסף לסימניות
ואצלי בבית מזכירים בזמן האחרון את קליפת ברזל...

• הוסף לסימניות
בת הארבע ובן השלוש ישבו לידי היום כשהתפללתי ערבית בקול ואז אני שומעת את בת הארבע אומרת לאחיה אני יודעת על מה אמא מתפללת - שכל הערבים ימותו- היא אמרה מעריב ערבים... 

• הוסף לסימניות
אחת ספרה לי שאמרה לאחיין שלה שהיא הולכת ל'גאולה', והוא התחיל לבכות לה שהוא גם רוצה ללכת לגאולה, לקבל את פני משיח... וגם אמא רוצה..

• הוסף לסימניות
... באיזה סופרבוס נסעת?
(במקום לשאול באיזה אוטובוס אני נוסעת)

אחיינית שלי קוראים לה פסי -
וכל פעם ששרו את השיר - "תורת ה' תמימה... מחכימת פתי" היא היתה מתלהבת מחדש......(בלשון הקודש - נשמע כמו פסי)

• הוסף לסימניות
הדוגמה הבאה שלי היא בכלל לא שגיאת הבנה, היא בגדר הבנה ברורה וצלולה יותר משלנו, המבוגרים, אבל התחשק לי לכתוב גם אותה:
מקודם גיליתי את בחורי בן החמש וחצי שוכב במיטתו עם חומש וקורא פסוק אחרי פסוק, הוא הסביר לי שרק התורה שומרת על כל היהודים, והוא עכשיו לומד המון המון גם מה שלא לומדים בחיידר כדי שה' ישמור ולא יהיו טילים בשום מקום.
אשרי המאמין!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לו יצוייר;895229:
הדוגמה הבאה שלי היא בכלל לא שגיאת הבנה, היא בגדר הבנה ברורה וצלולה יותר משלנו, המבוגרים, אבל התחשק לי לכתוב גם אותה:
מקודם גיליתי את בחורי בן החמש וחצי שוכב במיטתו עם חומש וקורא פסוק אחרי פסוק, הוא הסביר לי שרק התורה שומרת על כל היהודים, והוא עכשיו לומד המון המון גם מה שלא לומדים בחיידר כדי שה' ישמור ולא יהיו טילים בשום מקום.
אשרי המאמין!

מרגששששש! ארי העם שככה לו!

• הוסף לסימניות
טרי מהיום:
הבן (בן ארבע וחצי): "אמא, אשדוד - יש שמה שודדים?"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה