גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

בדרך חזור מהעבודה דברתי עם ילדי בן השנתיים וחצי בטלפון,
והוא מספר לי שהוא נוסע בבימבה, שאלתי אותו מה אכל ועוד...
פתאום הוא אומר לי: "טוב, בי אמא מצאתי חניה"...
והשיחה נותקה!
נשארתי פעורת פה...

חגי יושב לידי במוצ"ש, מהרהר ונאנח.
"אויי...הלוואי שהייתי בת."
אני-למה??
חגי-כי אני לא רוצה שיבואו העבדים של פרעה ויזרקו אותי ליאור..."

חבר של הבן שלי בן 3:" אצלינו השלג עוד לא נמאס"- הוא התכוון נמס

יום אחד אני רואה את בני בן ה4.5 מדלג לאורך המסדרון בבית.
משהו בסבר פניו הרציני גרם לי להבין שיש כוונות מאחורי הדילוגים.
לשאלתי: "מה אתה עושה?"
הוא ענה ברצינות: "קפיצות הדרך.........."

שגיאות הבנה בעקבות פרשת השבוע..:

"שמו את משה הקטן בתיבה,
ואת התיבה שמו על המים,
והוא שתה את כל המים..."
(.. התיבה שטה במים...)

סיפרתי לבן שלי, שלפני רגע היה בן שלוש, שאבא שלי (סבא שלו) נוסע לשבת למירון.
הוא, בתמיהה: "מה, הולכים לעשות לו פאות?"

במקרה שאל האבא את ילדתו בת ה-5: את יודעת למה עושים את ריבוע המלט על הקיר?" (זכר לחורבן)
וההיא ענתה בגאון "בשביל הכדורסל!"

(נו בטח, אחיה בן ה-7 נהנה לקלוע את הכדור לשם לקול זעקות אימו :D )

הגדול שלי בן השלוש ראה קופסא של מעדניה שמצויר עליה שיבולים והצל שלהן, הוא הסביר לאחותי שזה השיבולים הדקות שבולעות את השיבולים העבות....

הוא קורא לנשנושים "מישנושים"
אבל במודה אני הוא אומר "שהחזרת לי משנושים" (בלשה"ק)

אני שומעת אותו צועק על אחותי בעצבנות "חוצפנה אחת!"

בני ביקש ממני לנגן לו בכינרה .
(יש לנו בבית כינור וגם גיטרה, אני יודעת לנגן רק בגיטרה אחותו בכנור...)

כשביתי היתה קטנה היא היתה מתבלבלת בין האות ג' לאות ד', פעם אחת היא אמרה לנו : איזה גברים יפים... (איזה דברים יפים...)
כשאני שואלת את ביתי הקטנה: "את מי אמא אוהבת?" היא עונה את שמה, ( לדוגמא: "שרי") אני אומרת לה, "תגידי אותי" אז היא מוחה - "לא אותי" (היא מתכוונת אמא לא אוהבת את אמא אלא אותי - אז למה אמא אומרת אותי אני צריכה לאמר אותי)

ועוד משהו....
הבת שלי מברכת ברכת המזון ואומרת "כי הוא ... ונפרנס לכל" (במקום "ומפרנס לכל"), אמרתי לבעלי, תשמע, אנחנו צריכים הרבה כסף כדי לפרנס את כולם....

נכתב ע"י חניק;1153989:
כשביתי היתה קטנה היא היתה מתבלבלת בין האות ג' לאות ד', פעם אחת היא אמרה לנו : איזה גברים יפים... (איזה דברים יפים...)

הזכרת לי את בני שהיה מחליף את הכ' והק' ב-ת'
וכך זה נשמע:
"אני רוצה לשתות תותה תולה תר תמו תרח - תפוא.."

(תרגום: אני רוצה לשתות קוקה קולה קר כמו קרח - קפוא..)

שגיאות הבנה אצל מבוגרים:
הבת שלי (כבר אמא ב"ה)שצריכה לעשות תאום מס מידי פעם, לא מבינה למה "פקיד השומה" משום מה מצטייר לה בראש כפקיד כזה קרח עם שומה ענקית על לחיו?

הבת שלי (כמעט 3.) טוענת שלמלך מצרים הרשע קוראים :פרוע"...

בן החמש מסביר ברצינות תהומית לקטנה:

לנוח, זה לישון עם עיניים פתוחות...

הילדים שלי שומעים את הכרוז של ניידת האיסוף של "חסדי נעמי" הגדול שלי אומר "אמא הם אמרו "וכל תות" (כל טוב)"

הקטן, מחכה לסיום הכרוז ואומר "אמן"

נכתב ע"י רעות כהנא;1152434:
בדרך חזור מהעבודה דברתי עם ילדי בן השנתיים וחצי בטלפון,
והוא מספר לי שהוא נוסע בבימבה, שאלתי אותו מה אכל ועוד...
פתאום הוא אומר לי: "טוב, בי אמא מצאתי חניה"...
והשיחה נותקה!
נשארתי פעורת פה...

לא אכלת אותו??? לזלול.......!!!

נכתב ע"י חניק;1153989:

לא זוכרת אם כתבתי כאן באשכול אבל גם אחותי כשהיתה קטנה היתה מתבלבלת בין ג' לד', וזה אחד הדברים המשעשעים. בהחלטיות היתה מכריזה: "אני לא אוהבת את הגבדים האלה" (הבגדים).

או לחילופין עם האות ח', היתה צורחת עלינו: אני רוצה שיהיה כאן שקט מוגלט!
וכשהיינו פורצים בצחוק (איך לא....) היא היתה מתעצבנת עוד יותר וצועקת: שקט מוגלט אמרתי לכם!!!
(כן, כן, הצוציקית בת השנתיים היתה בטוחה שנולדה לנהל את העולם..:rolleyes::p)

הבן שלי (4.5) ארח חבר בהנאה רבה. לקראת סוף הביקור אמרתי להם להתחיל לאסוף את המשחקים. אחרי כמה דקות גיליתי את האורח בוכה ואת הבן שלי רושף וכועס...
מה קרה? הנה התשובה של הבן שלי לשאלה:
"הוא אמר לי לאסוף! הוא מחנך אותי! אני מחליט בבית הזה!!!"
:confused::D

הבנים שלי התחילו ללכת בשבת לחברת תהילים של חבד;) היום אני שומעת את בן ה4 שר לעצמו, 'יחי אדוננו בוראנו גואלנו מלך המשיח.... :D:D

ועוד אחד...
אותו בן 4 לומד אותיות אז הם הגיעו היום לכ' סופית, ואצלנו אומרים לאנגער כף, אני רואה אותו משחק בטלפון ולוחץ על המקשים וסופר בקול אחת, שתיים, שלוש... וכו' כשהגיע לסולמית הוא אומר לאנגער צען :D :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה