- הוסף לסימניות
- #3,601
בנסיעה חזרה ישבה ילדה במושבים לפנינו ופטפטה ש"כשנגיע לעצירה..." הוא שאל אותי "אמא, מה זה עצירה?" עניתי לו שהכוונה להפסקה בצומת מגידו, הוא שאל "למה קוראים לזה מגידו, כי כל הזמן מגידים שמה?"
נכתב ע"י מלפפון;1610891:בת 5 מחפשת את קוצץ הצפרניים.
"אמא, איפה המקרצץ"?
נכתב ע"י לו יצוייר;1611468:בת ה-4, מסדרת את הסלון לכבוד המלאכים שיבואו עם אבא מבית הכנסת.
-נכון שאחרי שאבא יבוא, אם אני אדרוך על משהו, ואני לא אראה על מה דרכתי, אז אני אדע שדרכתי על המלאכים?
כי הם שקופים ולא רואים אותם!
חשיבה כזה לבת 3נכתב ע"י צ פומרנץ;1610973:אולי אלו לא שגיאות הבנה. יותר היה מתאים ל"הבנה של ילדים", אבל השאלות המתוקות של בת ה3 ושלושת רבעי מעידות על הבנה וחשיבה. רציתי לשתף אתכם בכמה:
1. אמא, איפה ד' ישן? / איך ד' יורד מהשמים?/ מה הוא אוכל? / גם לד' יש מצווה? / ד' רואה גם את הגננת שלי? (יש לציין שכל שאלה נשאלה בהקשר אחר ובפעם אחרת.)
2. חברה שלי ואמא שלה קנו תינוק חדש. הוא היה בקופסא?
3. איך המעלית יודעת לרדת?/ איך הרמזור נהיה ירוק? מי אומר לו?
4. יש בברז הרבה מים, אולי עוד הרבה זמן יגמרו שם המים?![]()
נכתב ע"י 3012;1616425:כל מוצאי שבת הסבתא מחלקת ממתק לכל הנאספים שהיו בסעודה שלישית.
אחיינית אחת חמודה (בת 8) ביקשה גם בשביל בעלה
לשאלתנו, היא הסבירה: "ראיתי שכל מי שאומרת שהיא צריכה לבעלה, מקבלת עוד אחד!"
(אל תדאגו, בד"כ הממתק הכפול נאכל על ידי עזרת הנשים)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים