גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

בנסיעה חזרה ישבה ילדה במושבים לפנינו ופטפטה ש"כשנגיע לעצירה..." הוא שאל אותי "אמא, מה זה עצירה?" עניתי לו שהכוונה להפסקה בצומת מגידו, הוא שאל "למה קוראים לזה מגידו, כי כל הזמן מגידים שמה?"

כפילות

בן ה-6 הסתכל בהתפעלות על העוגה שהכנתי ליום ההולדת שלו "איך את יודעת להכין את זה?, אחרי שאני אתחתן תביאי את זה לאישה שלי..." אמרתי לו שאני מקווה שאז גם יהיה לי כוח להכין כזו עוגה, אז הוא אומר: לא, אל תביאי לה את העוגה, תביאי לה את המתכון...

בן ה-4 קובל על חפץ כלשהוא שנתתי לאחיו: מה, זה יהיה שלו לתמיד? שהוא יהיה בחור, שהוא יהיה אבא ושהוא יפטר?

נכתב ע"י מלפפון;1610891:
בת 5 מחפשת את קוצץ הצפרניים.
"אמא, איפה המקרצץ"?

בן השנתיים וחצי שלי ביקש שלא אגזוז לו במספריים אלא ב"מַגְזֵר"

בת ה-4, מסדרת את הסלון לכבוד המלאכים שיבואו עם אבא מבית הכנסת.
-נכון שאחרי שאבא יבוא, אם אני אדרוך על משהו, ואני לא אראה על מה דרכתי, אז אני אדע שדרכתי על המלאכים?
כי הם שקופים ולא רואים אותם!

נכתב ע"י לו יצוייר;1611468:
בת ה-4, מסדרת את הסלון לכבוד המלאכים שיבואו עם אבא מבית הכנסת.
-נכון שאחרי שאבא יבוא, אם אני אדרוך על משהו, ואני לא אראה על מה דרכתי, אז אני אדע שדרכתי על המלאכים?
כי הם שקופים ולא רואים אותם!

ישר לקמפיין של ש"ס...

נכתב ע"י צ פומרנץ;1610973:
אולי אלו לא שגיאות הבנה. יותר היה מתאים ל"הבנה של ילדים", אבל השאלות המתוקות של בת ה3 ושלושת רבעי מעידות על הבנה וחשיבה. רציתי לשתף אתכם בכמה:

1. אמא, איפה ד' ישן? / איך ד' יורד מהשמים?/ מה הוא אוכל? / גם לד' יש מצווה? / ד' רואה גם את הגננת שלי? (יש לציין שכל שאלה נשאלה בהקשר אחר ובפעם אחרת.) :confused:

2. חברה שלי ואמא שלה קנו תינוק חדש. הוא היה בקופסא?

3. איך המעלית יודעת לרדת?/ איך הרמזור נהיה ירוק? מי אומר לו?

4. יש בברז הרבה מים, אולי עוד הרבה זמן יגמרו שם המים? :eek::D
חשיבה כזה לבת 3
מדהים

אנחנו גרים בביתר. אחותי ניסתה לראות אם בת ה-3 שלי יודעת איפה היא גרה (והיא לא...).
- איפה את גרה?
- ?
- בבי...
- ?
- תָ...
- מקדש!!!

שגיאת הבנה של אחיין

חיים רואה את קופסת הסוכריות הצבעוניות של עוגות יומולדת
"אמא, למה את משתמשת בזה? את לא רואה שכתוב על זה "סוכריות לקישוט"? זה רק לקישוט לא בשביל להשתמש…"

הבן שלי בן 4.5 קורא מספרים (אבא שלו לימד אותו...)
כתבתי את מספר האשראי על פתק והוא קרא מספר מספר, עד שהגיע לקו האלכסון שבתוקף.
הוא שאל אותי: מה זה?
עניתי לו שזה לא מספר אלא קו.
הוא אומר לי: אבל קו זה כן מספר, כמו באוטובוס. קו עשר... :)

שרוליק (6.5) שואל: מה זה "גס רוח"?
- תנסה לחשוב, מה זה נראה לך?
- עיוור.
- למה?
- בסיפור כתוב על "השיח הפיקח והעץ גס הרוח", בגלל שפיקח זה מישהו שרואה, אז גס רוח הוא עיוור... (כמובן שהסברתי לו שלמילה פיקח משמעות נוספת ואת פירוש "גס הרוח")
קנייטש: הוא שמע אותי מספרת את זה לסבתא, חייך ואמר - באמת כשקראתי את הסיפור לא הבנתי למה העץ הוא דווקא עיוור ולא חרש למשל או תתרן (!)... - מילים שלו.

כל מוצאי שבת הסבתא מחלקת ממתק לכל הנאספים שהיו בסעודה שלישית.
אחיינית אחת חמודה (בת 8) ביקשה גם בשביל בעלה:eek:
לשאלתנו, היא הסבירה: "ראיתי שכל מי שאומרת שהיא צריכה לבעלה, מקבלת עוד אחד!":D
(אל תדאגו, בד"כ הממתק הכפול נאכל על ידי עזרת הנשים:p)

נכתב ע"י 3012;1616425:
כל מוצאי שבת הסבתא מחלקת ממתק לכל הנאספים שהיו בסעודה שלישית.
אחיינית אחת חמודה (בת 8) ביקשה גם בשביל בעלה:eek:
לשאלתנו, היא הסבירה: "ראיתי שכל מי שאומרת שהיא צריכה לבעלה, מקבלת עוד אחד!":D
(אל תדאגו, בד"כ הממתק הכפול נאכל על ידי עזרת הנשים:p)

מזכיר לי משהו ישן:
כשהיתה ביתי בת 3 קיבלה בגד חדש מסבתא ולכל מי ששאל אותה: מי קנה לך? ענתה: חמותי.

בן ה-3 מספר בהתרגשות "אמא, את יודעת שהיום ראובן כהן (בדוי) חילק טופי? את יודעת למה? כי נולד להם חתן!!!"

בתי נהייתה בת 5 והלכנו לעשות לה רב קו
בדרך חזור שאלה אותי נרגשות: "אמא, באיזה גיל עשו לך רב קו"?

נתתי לקטן ברזל נוזלי, ואז סגרתי את הבקבוק ושלחתי את זה אתו למטבח,
כשאני מצרפת אזהרה - תזהר, זה מזכוכית!
הקטינא פוער עיניים תמהות - אבל אמרת שזה מברזל!
:)

אתמול חזרתי עם הילדים מהגינה ואני רואה את השמש לפני השקיעה עגולה ושלמה באופק יורדת לאט לאט, אני מסבירה לילדים: תראו את השמש ממש רואים איך שהיא שוקעת ויורדת בים, שם זה אשקלון זוכרים שהיינו שם בים שם היא יורדת תיכף היא תעלם.
הילדים מסתכלים מהופנטים (זה באמת היה מדהים איך תוך 2-3 דקות השמש פשוט נעלמה באופק) כשהשמש שקעה אחד הילדים אומר: זהו, השמש ירדה בים כבר לא רואים אותה.
עונה לו אחיו: נכון היא נכנסה לים ראיתי אפילו שהשפריצו המים כשהיא ירדה בפנים:D;)

אחותי התארסה, סבתא השלי קראה לבן ה-4 שלי "לא אמרת לי מזל-טוב"
"אז מה" הוא ענה לה "לא אמרתי לכולם מזל טוב" (רק למי ששווה, החתן נתן לו חב' שוקולד רוזמרי....)

הגיע אלי באמצע החגיגות "אמא, אנחנו לא צריכים לאכול ארוחת ערב, אכלנו פה המון עוגות"...

אחיינית שלי, בת כמעט שלוש "מזגה" לעצמה קערה עם קורנפלקס,
אמא שלה (בגערה): "לכי, לכי תראי לאבא את העצמאות שלך"
ההיא באה לאבא בעינים נוצצות, מראה לו את הקורנפלקס: "אבא, תראה ת'עצמאות שלי"...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה