גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

הבן שלי כמעט בן שלוש קורא קריאת שמע בכוונה וממשיך
אדון עולם אשר מלך בתאבון....

בת 5
אמא אומרת לאחותה: "לא נטלת ידיים את לא צריכה לברך"
בת ה5 לוקחת לחם ואוכלת
אמא: "למה את לא נוטלת ידיים?"
בת: " אין לי כוח לברך, אם לא נוטלים ידיים לא צריך לברך..."

בת ה8 מחלקת בהתלהבות לאחים את כל השלל שנשאר מכיתה ב'...
חוברות כתובות, מחברות כמעט גמורות שנשאר מקום בסוף המחברת לציורים וכו'
הם באות אלי עם ספר ילדותינו
אמא, אפשר להביא את זה ל - - - (בת השש)
אני עונה: לא מה פתאום, בעז"ה עוד שנתיים היא תהיה בכיתה ב' ותצטרך את זה, שימו לי את זה על השולחן, עוד מעט אשמור את זה..
עובר כמה דקות
בת השש: אמא, עד שאני יהיה בכיתה ב' המשיח כבר בטוח יבוא
אני: נכון, בטוח שעד שתהיי בכיתה ב' המשיח כבר יבוא
היא: אז תביא לי את ספר ילדותינו...

שאלתי את המפונק שלי (בן 4):
מה אתה הכי אוהב - חיבוק או נשיקה?
הוא חושב 2 שניות ועונה:
ממתק!!!

אחיין שלי החמוד שומע את אמא שלו צרודה,
הוא שואל את אמא שלו: "אמא נהייה לך כוויה בגרון"???
---------
קרה משהו: אמא שומעת את בנה בן ה -3 צועק "ישמור ויציל, ישמור ויציל" (שה' ישמור ויציל")

שיחקתי אישיות עם ילדי בשבת, אני בחרתי נקבה, אחרי מס' שאלות, שואלת ביתי בת ה-6:"היא בדיכרון?"
(דיכאון בלע"ז),
לא יודעת מאיפה נפל עליה?:)

הייתי עם בן ה-5 בביקורת כלשהי בבי"ח בו נולד, אחרי הבדיקות שאלתי אותו אם הוא מעונין לראות את המקום בו הוא נולד, הוא התרגש מאוד, במהלך ההגעה שלנו הוא שאל אותי איפה כל אחד מאחיו נולד, סחתי לו שהוא ושני אחיו נולדו בביה"ח הנוכחי, ואחותו בבי"ח x, נעמדנו מאחורי התינוקיה והקשבנו לבכיות של התינוקות.
כששבנו הביתה הוא סיפר בהתרגשות לאחיו שהיה בבי"ח ושמע את התינוקים (כלומר-בנים) שבכו, שאל אותו אחיו "ולא היו שם תינוקות (כלומר-בנות)?"

ענה לו בן ה-5 "בבי"ח הזה נולדים בנים, בבית חולים x נולדות בנות"...

הבן שלי אומר על אחיו שיש לו חום (באידיש) "ער האט שטיבער" (בתים) במקום פיבער (חום)

הדס: למדתי כבר לומר "נמד" (האות ל) עם נשון (לשון) למעלה....
אתי לא יודעת להגיד ג ובמקומו הוגה ד אביה מלמד אותה תגידי גגגגרביים והיא בדבקות גגגג.. דרביים

ואחרון חביב הבן החמוד שלי ראה אותי צוחקת כי קראתי באשכול הזה הוא שואל אותי "המחשב צחק אליך?"

אחין שלי בן ה - 3 הלך עם אמא שלו לעשות חיסון לתינוקת
בדרך אמא סיפרה לבן ה - 3 שהולכים לעשות חיסון לתינוקת בטיפת חלב
אחרי כמה דקות של הליכה האחין שואל את אמא שלו: "אמא כבר הגענו לטיפת חיסון?"

היה רגע שבן השנתיים וחצי שלי היה שקט באופן מחשיד.
קראתי לו: "דוד, אתה עושה שטויות?"
הוא עונה לי: "לא, אבל אל תבואי!"

בן 3: "לא רוצה לומר מודה אני"
אני: אל תגיד.
מגיע אביו והוא אומר לו: אני לא רציתי לומר היום מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת... (עד הסוף)

ועוד משהו:
חוזר מהגן: "היום הייתי בגן קטנים" עם פרצןף נעלב
שאלתי את הגננת למחרת מה זה גן קטנים היא אמרה לי שהתחלקו ל-2 קבוצות והגננת אמרה לסייעת שבקבוצת קטנים כך וכך והוא שמע....

בן 4 הולך כל הדרך ומסתכל למעלה איך הירח 'הולך אחרי'...

כשמגיעים הביתה הוא טוען:
'את יודעת למה הירח הולך אחרי כל הזמן?
הוא רוצה להיות חבר שלי!!
אבל לא הכנסתי אותו הביתה
כי אני לא צריך חברים'...

אילה (בת שלוש וחצי):
היום עשינו ברכה בקיטנה ומרחו לנו - קרן הגנן (קרם הגנה)

חני

לגיסי נולד נכד ראשון למזל"ט והסברתי לילדים שהם נהיו סבא וסבתא
הבן שלי שאל צריכים לקום בשבילו כשהוא נכנס? הוא כבר סבא...

בן ה- 4 לא רצה לאכול בסעודת שבת אז אחותו אומרת לו אם לא תאכל אני לא אדבר איתך יותר. הוא שותק והיא ממשיכה: אני לא אתן לך פרסים...
אז הוא אומר לה: אז למה את מדברת איתי...:D

היום אמרתי לבת החמש שבד"כ היא כזו מקסימה ומתנהגת יפה, ורק לפעמים היא מתבלבלת ו...
והיא עונה לי: ככה זה! גם את לפעמים אמא חמודה ולפעמים לא כל כך...

הכנתי עוגה ליומולדת. הן השנתיים וחצי שלי עומד ליידי וכמובן מבקש להצטרף להכנה... הבאתי לו לשפוך למיקסר סוכר וכו'...
הולך לאבא ומספר לו: "הכנתי עוגה ליומולדת, אבל היה לי קשה אז אמא עזרה לי..."

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה