גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

בן 8 חזר מיום שדה.
שאלתי אותו אם היו עוד "חיידרים" בפארק
אז הוא עונה:
"כן היה חיידר של חילונים.."

אחר הצהרים אני שומעת את איילי :

היום לא הפרעתי לאמא לישון, כמו דנה בן נתימה...

לא בדיוק שגיאת הבנה, אבל נהניתי...

לילדים שלי יש כסף כיס
(יש לי קובץ במחשב ובו אני רושמת לכל אחד כמה כסף יש לו, במקום שיהיה אצלהם ויאבד, בכל פעם אני מוסיפה ומורידה לפי הצורך )
הבת שלי בת 12 חוזרת מקניות
ואומרת לי: אמא, השתמשתי בחלק מהכסף שהבאת לי , בשביל לקנות לעצמי
תורידי לי 15 שקל מהכסף שלי, בלי שאלות, ובלי חקירות....

בת החודש הבובה שלנו אוהבת מאוד שיער. כל מי שמרים אותה זוכה למשיכה חזקה והיא גם משאירה אצלה ביד תמיד כמה שערות למזכרת...
אתמול, בעלי רואה אותה מושכת לעצמה בשער ובוכה, איי הפעם זה כואב!...

בערב שבת עשיתי איזה משהו,
והבן שלי בן 3.5 הפריע לי,
אמרתי לו אתה יכול בבקשה לא להפריע לבן אדם...
אז הוא אומר לי, "את לא בן אדם את בן אדמת"

הכנתי לילדת הקייטנה שתיה מרובה בבקבוק גדול.
בת הארבע וחצי מצייצת: "אמא זה שתיה פס, לא שתיה מרובע"

התאפרתי לכבוד שבת
בליל שבת בן השלוש מביט בפניי בחקרנות רבה ושואל: "למה לכלכת את הפנים?"

שאלתי את הבת שלי בת השנתים - איפה אבא?
ענתה לי בכולל
שאלתי אותה ומה הוא עושה בכולל?
ענתה לי: זורק את הזבל ..

בת ה3, לאחר שהחברה גמרה לשחק איתה והלכה הביתה, ממלמלת לעצמה:"תודה לה' שהיא הלכה"...
:D:D:D

הבת שלי (כשהיתה כבת 3) סיפרה לי שחברה דחפה אותה והפילה אותה מהספסל. וכאב לה וכו'.
אני מנסה לסנגר: אולי היא לא התכוונה..?
אבל היא מתעקשת שכן.
אני שואלת: טליה, למה בעצם היא דחפה אותך?
היא עונה לי: כי עמדתי על הספסל ואמרתי לה - "את לא מפילה אותי ואת לא מפילה אותי.. " (במנגינה מתגרה כזאת) :)

הבן שלי (שנתיים וחצי) חוטף לאחותו התינוקת את המוצץ, למרות מחאותיה, ובא אלי בחיוך כובש: אמא תראי, היא וויתרה לי..!!

"העזתי" לנזוף בבן השנתיים וחצי שלי.
כתגובה התכרכם פרצופו והוא מלמל מתחת לשפם-החלב שלו: "בסוף אני עוד אלך לסבתא"...

בעלי החמיא לבן ה4 שלי שהוא שומע נהדר בקול אבא ואמא ועושה מלא מצוות
הוא מתרגש- אני עושה מצוות ועד שאני יפטר מהחיים אני כל הזמן יעשה רק מצוות. עד היום שאני יפטר...

הבן שלי שאל אותי :מה התנור החלבי ומה הבשרי , אמרתי לו: התא למעלה בשרי והתא למטה חלבי. הוא שאל שוב ועניתי לו אותו דבר, אז הוא אומר לי:
אמא, למה את אומרת שאני בשרי?...

הבאתי לילדים לאכול מרק עוף , והדגשתי להם כמה זה בריא ואמרתי הרבה פעמים מרק עוף, מרק עוף. הבן שלי שואל: אמא למה את מביאה לנו לאכול מרק של קופים?:D:D:D:D:D

נכתב ע"י אן;2155236:
"העזתי" לנזוף בבן השנתיים וחצי שלי.
כתגובה התכרכם פרצופו והוא מלמל מתחת לשפם-החלב שלו: "בסוף אני עוד אלך לסבתא"...

הזכרת לי, לסבא יש חבילת טופי שהוא אוכל כשיש מחלוקת על הברכה של מאכל אחר.
כמובן שהבן שלי (2.5) מקבל מידי פעם... פעם אחת הסברתי לו שזה עושה כואב בבטן, כואב בשיניים...
והוא אומר לי: "סבא אוכל את זה?"
עניתי לו "כן".
ויען הנער: "אז גם אני".
מבחינתו נגמר כאן הדיון ואפשר לדחוף את שארית הטופי לפה.

ברגע זה בתי בת החמש ביקשה ממני לסייע לה באיזו עבודת יצירה שיובאה מהקייטנה.
אני: טוב חמודה, עוד חמש דקות אני באה לעזור לך.
היא: כן, את תעשי מה שאני אגיד לך.
אני: (אחרי השתנקות קלה) בסדר. (מחייכת)
היא: (אחר הרהור קל) לא, בעצם אני אסתכל איך את עושה...

מורה בכיתה.
רבה: ראובן, חסר לכם משהו בבית ?
ראובן: כן חסר לנו ארון.
רבה: איך אתה יודע ?
ראובן נשבר לנו הארון, ואמא אמרה לאבא שצריך ארון דחוף.
רבה: דודי חסר לכם משהו בבית ?
דודי: כן, חסר לנו מקרר,
רבה: איך אתה יודע ?
דודי: שמעתי את אמא אומרת שצריך לקנות מקרר חדש.
רבה: שמוליק, חסר לכם משהו בבית ?
שמוליק: לא חסר לנו כלום.
רבה: איך אתה יודע ????
שמוליק: נולד לנו תאומות, ואבא אמר לאמא, רק זה מה שהיה חסר לנו...

רק שמחות!!!!!!!!!!!!

בת ה4 בתגובה לסרובי לתת לה ממתק באמצע השבוע בלי סיבה מיוחדת :"כשאני אהיה גדולה ואת תהיי קטנה, גם אני לא ארשה לך":D

נכתב ע"י ybk;2157949:
בת ה4 בתגובה לסרובי לתת לה ממתק באמצע השבוע בלי סיבה מיוחדת :"כשאני אהיה גדולה ואת תהיי קטנה, גם אני לא ארשה לך":D

אבא: יוסי אם לא תתנהג יפה אני לא אקח אותך לברכת החמה.
יוסי: אבא, אם לא תקח אותי לברכת החמה, בפעם הבאה, אני לא אקח אותך...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה