גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

נכתב ע"י pnina912100;2179028:
לבן שלי בן ה-4 היה ממש קשה עם זה..
"אבל אני לא מצליח להבין, איך את יודעת שהוא נולד ואת צריכה לבוא לקחת אותו?"
שאלה טובה...:)

הבת שלי בגיל הזה היתה בטוחה שזה יורד עם הגשם כיון שזו היתה תקופה בחורף שבה גיסות שלי ילדו והיא כבר לא יכלה לחכות ..

אז המליצה לי לצאת כשיורד גשם ופשוט ללקט ולתפוס לפני שמגיע לקרקע :)
מי שתופס ראשון מרויח :D

הקטן שלנו - בן שנתיים וחצי עומד בכל הרצינות לספר לנו את הפרשה.
פרשת מטוס (מטות)
בלעם היה כמו מטוס בשמים אח"כ פנחס הראה לו את הציצית והוא נפל לרצפה.

כמובן שאכלנו אותו

בן הכמעט חמש:
אמא, רוצה לראות איך אני מסובב את כל הבית? וגם אותך?
ואז הוא מתחיל להסתובב סביב עצמו עד שנהיה לו סחרחורת, מתישב על הספה ואומר לי:
את רואה עכשיו כל הבית מסתובב, אני סיבבתי אותו.
אני מסבירה לו שרק הראש שלו מסתובב ולא הבית, אבל הוא מתווכח איתי:
את לא רואה איך הספות מסתובבות ואיך הבית מסתובב? אני לא מסתובב כבר
לא הצלחתי להסביר לו..

בת השש שומעת על רחוב ישא ברכה ואומרת: "הרחוב הזה ע"ש הפרשה של שרה אמנו - היתה לה ברכה בעיסה..."

בת השלוש וחצי:
בשנה הבאה את הולכת לגן טרום חובה.
למחרת שמענו אותה אומרת לחברה: אני הולכת לגן טרון בובות

נכתב ע"י pnina912100;2179028:
לבן שלי בן ה-4 היה ממש קשה עם זה..
"אבל אני לא מצליח להבין, איך את יודעת שהוא נולד ואת צריכה לבוא לקחת אותו?"
שאלה טובה...:)

מזכירה לי,
אחת ששלחו אותה הביתה כמה פעמים כי שום דבר לא התקדם, כשהיא יצאה בפעם הרביעית, הילדים כבר לא ידעו איך לאכול את זה.
ואז סוף סוף היא ילדה.
הבת שלה באה לספר: "אמא שלי הלכה לראות כמה פעמים אם התינוק כבר נולד..."

לגדול שלי בן שנה ועשרה ח' :) הביאו כמה בלוני גז. אחרי כמה דק' הוא בא אלי: "מאמי, ללון (מצביע על האף שלו) אף" מסתבר שהוא העיף את הבלונים :)

הבת שלי חישבנה את רשימת הספרים לת"ת לשנה הבעל"ט ונבהלה:
הם לא נורמלים! צריך לשלם 859 ש"ח!
מה התברר? שהיא חישבנה את הרשימה של כל הספרים בת"ת...
"כנהוג" כל כיתה מקבלת טבלה משלה איזה ספרים צריך

השבוע עשיתי קניה בחנות בגדים וקבלתי במתנה זוג נעליים שהיתה עליהם מדבקה מתנה לכל הקונה ב..
שהגעתי איתם הביתה, הבן שלי בן 4.5 אמר לי שזה נעליים של גויים, ולא הורידו מהם את המדבקה- עד שנפל לי האסימון שבפרשת השבוע למדו על טבילת כלים שיוצרו ע"י גויים , שצריך להוריד את המדבקה.

הלכתי עם הילדים ל'עזרה ואחווה' המון נעליים פרוסות בחוץ ובפנים... לאחר שיצאנו והמשכנו בשלמה המלך לכיוון עזרה נתקלו עיניו של בני (הגאון והמתוק בן ה-7.5) בעוד חנות נעליים שצמודה למקום, והוא בהתפעלות: "וואי יש כאן מלא מחלוקות של נעליים.... גם בעזרה ואחווה מחלוקת נעליים וגם כאן.."
(על מחלוקת של נעליים כבר שמעתם?!, הנה לכם:))

אפרופו לידה
זה הוא ענין בחקירה אצל ילדי..
הלכתי בשבת לבקר את גיסתי באם וילד, בני בן הארבע, עומד באמצע החדר ומצביע על התקרה בשיא התמימות ושואל: "מאמי, מכאן היא יצאה, התינוקת?"

נכתב ע"י pessi&chani;2185428:
אפרופו לידה
זה הוא ענין בחקירה אצל ילדי..
הלכתי בשבת לבקר את גיסתי באם וילד, בני בן הארבע, עומד באמצע החדר ומצביע על התקרה בשיא התמימות ושואל: "מאמי, מכאן היא יצאה, התינוקת?"

אני מקווה שלא אמרת לו כן.

חני

אחי בן ה-6 שאל את אחותי שבשידוכים "איפה החתן שלך?",
היא אמרה לו שהיא מחפשת אותו.
מה ענה לה המתוק? "רוצה שאני אומר אמר רבי בנימין?"...

לבן שלי חגגו יומהולדת בגן הוא בן 3
אחר הצהריים הייתי אני ילדת יום ההולדת והייתי צריכה לשתף פעולה
והחמוד מניח לי חתיכת משחק מגנט על הרצפה ומכריז שזה קישוא
לא קישוא שאוכלים קישוא שקופצים...
חישוק בלשון העם...

דנתי היום עם הילדים על ההכנות לשנה הבאה, על זה שצריך לקנות לבן ה-5 ילקוט לכיתה א', וכמובן שגם הגדול יותר שעולה לכיתה ב' רצה ילקוט חדש.
הסברתי לו שלא קונים ילקוט לשנה אחת, כי אצלם בחיידר הולכים עם ילקוט רק בכיתה א' וב'.
אז שואל אותי הקטן - כשאבא היה בכיתה ג' גם הוא הלך בלי ילקוט?
עניתי שאני לא יודעת.
והוא ממשיך לשאול - מה, לא ראית איך הוא הלך כשהוא היה בכיתה ג'? :p
הוא לא הצליח להבין איך זה שלא הכרתי אז את אבא...

מנחם בן 4: תמרחי לי משחת שזיף...

נכתב ע"י חני וורובל;2187606:
מנחם בן 4: תמרחי לי משחת שזיף...

אילה שלנו (שלוש וחצי) מבקשת שאמרח לה קרן הגנן (קרם הגנה)

חני

שמוליק בן 4 התעורר היום עייף משום מה, ולא היה לו כח לקום מהמיטה
אני שואלת: למה אתה לא קם?
הוא: אני צריך להתאושף (להתאושש)...
אני: למה?
הוא: אם לא מתאושפים במיטה כשקמים בבוקר, אחר כך כל הזמן עייפים...
רק אחרי 5 דקות הוא הכריז: גמרתי להאתאושף! ונזכר לקום..

הבוקר הודיע בעלי לילדים: "היום מתלבשים לבד, מסדרים לבד את הפיאות, גורבים לבד גרביים...אני לא עוזר לכם".
והנה, החכמולוג בן ה-6 אומר לאחיו: "אבא לא יכול לעשות שום דבר לבד. הכל צריכים לעשות לו..."

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה