גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

נכתב ע"י שרה'לה;2183499:
מזכירה לי,
אחת ששלחו אותה הביתה כמה פעמים כי שום דבר לא התקדם, כשהיא יצאה בפעם הרביעית, הילדים כבר לא ידעו איך לאכול את זה.
ואז סוף סוף היא ילדה.
הבת שלה באה לספר: "אמא שלי הלכה לראות כמה פעמים אם התינוק כבר נולד..."

ולמה הם אמורים לדעת בכל פעם לאן היא הולכת????

בן השנתיים וחצי בהתקפת צדיקות לאחרונה, מברך על כל ביס שמכניס לפה
אחרי שהוא בירך בפעם השניה על אותו מאכל אני שומעת את בן ה4 (המשגיח הרוחני שלו לעת מצוא) גוער בו: "אתה גוי! מי שמברך פעמיים הוא גוי!" :rolleyes:

ביום שישי נתתי לבתי בת ה2.4 משמש מיובש ולפני כל אחד חציתי לשתיים ואמרתי בקול רגע נבדוק שאין תולעים..ככה כמה משמשים.
אחרי שעבר זמן מאכילת המשמש היא באה אלי : אמא אני רוצה עוד תולעים.....

‫בשבת בבוקר איילי דופקת אצל השכנה בדלת ליד, ואומרת לה: אני רוצה לבוא לגור אצליכם.‬
‫שואלת אותה השכנה, למה?‬
‫אז איילי עונה לה, כבר לא צריך אותי בבית שלנו, יש לנו תינוק חדש.

נכתב ע"י מרגלית ויסברג;2190330:
‫בשבת בבוקר איילי דופקת אצל השכנה בדלת ליד, ואומרת לה: אני רוצה לבוא לגור אצליכם.‬
‫שואלת אותה השכנה, למה?‬
‫אז איילי עונה לה, כבר לא צריך אותי בבית שלנו, יש לנו תינוק חדש.

ובאיזו קלילות היא אומרת את זה... :)

נכתב ע"י ערער בערבה;2138798:
מתוק בן 4.5 רב עם חבר שלו, כהן.
באיזה שהוא שלב איים עליו:
"כשיגיע בית המקדש, אני לא יביא לך קרבנות! אני אביא לכהן אחר...."

אח שלו, בן שנתיים וחצי (רק עליו אפשר למלא אשכול שלם :))
שאלתי אותו מה הוא ראה דרך החלון, הוא ענה לי:
"ראינו טרקטור, אבל הוא לא עבד, כי לא שמו בו בטריות..."

הפספוסה שסיימה גן ראשון,אני בשיא ההתרגשות אומרת לה איזו גדולה את עולה לגן ציפי,והיא מתחילה לבכות אני לא עולה בכלל,למה ??שאלתי בשיא ההלם.
ענתה הבחורה כי אין מדרגות לגן ציפי,רק נכנסים בדלת!

שרתי בבוקר לתינוקת שלנו: "נומי, נומי"...
בארוחת הצהריים בת ה-6 שואלת: למה שרים דווקא נעמי, נעמי....אפשר גם לשיר יהודית, יהודית...(שמה)

נכתב ע"י במבה נוגט;2189066:
בן השנתיים וחצי בהתקפת צדיקות לאחרונה, מברך על כל ביס שמכניס לפה
אחרי שהוא בירך בפעם השניה על אותו מאכל אני שומעת את בן ה4 (המשגיח הרוחני שלו לעת מצוא) גוער בו: "אתה גוי! מי שמברך פעמיים הוא גוי!" :rolleyes:

אותו בן שנתיים וחצי שדרג והאריך את נוסח הברכות... לפי הנוסח במעון שלו
וזה הולך ככה (בערך): "בא"ה אמ"ה שהכל נהיה בדברו. אמן! בתאבון! לאכול בפה סגור! אסור לדבר בשעת האוכל!" רק תנסו לבקש ממנו לקצץ את הנוסח. הוא מסתכל עלי כעוכרת ישראל שבאה לקצץ בקדשי ישראל...

נכתב ע"י במבה נוגט;2195148:
אותו בן שנתיים וחצי שדרג והאריך את נוסח הברכות... לפי הנוסח במעון שלו
וזה הולך ככה (בערך): "בא"ה אמ"ה שהכל נהיה בדברו. אמן! בתאבון! לאכול בפה סגור! אסור לדבר בשעת האוכל!" רק תנסו לבקש ממנו לקצץ את הנוסח. הוא מסתכל עלי כעוכרת ישראל שבאה לקצץ בקדשי ישראל...

מזכיר לי שבמשך שנים אמרתי אחרי קריאת שמע שעל המיטה את הנוסח הבא:
לילה טוב, חלומות נעימים בלב ברווזים...
והייתי בהלם כשרק כשהפכתי לנערה, גיליתי שזה הנוסח שהאחים שלי המציאו ולא הנוסח שכתוב בסידור...

בן השנתיים וחצי שלנו ישב על ברכי הסבא והצביע לו על הזקן.
סבא, מה זה?
זה זקן?
למה זה-כאן ולא פה? (ומצביע על הבלורית המדולדלת...)
:D:D:D

הבן שלי, עוד לא 3 וכבר מקשקש פוליטיקה - שר את השיר של סמי הכבאי: "לעזרת ה-מזרחים" ("האזרחים" במקור :))

*מתבונן באריזת ביסלי אוסם(שני אנשים-יצורים של המותג)
-אמא, הביסלי הזה עשוי מאנשים?
-מהפיתום?!...
-אז למה מצויר פה אנשים?

בן ה3 וחצי:
קיבלתי פצע ביד, הוא מבטיח: "אמא, עוד מעט זה יעבור לך. יביאו לך טישיו (רץ להביא לי טישיו) וזה יעבור לך"..

הגענו למסלול של נחל. הוא יוצא מהאוטו ואומר: "אני בשום אופן לא נכנס זה מסוכן בשבילי".:)

על לוח המודעות בבנין שלנו התפרסמה מודעה על מכירה כל שהיא, הייתי צריכה את מס' הטלפון של המכירה, שלחתי את ביתי הקטנה - שיודעת לקרוא אותיות ומספרים - שתעתיק לי את מס' הטלפון.
היא חזרה שמס' הטלפון הוא 18002000, לא הבנתי מה זה המספר, הייתי בטוחה שהתבלבלה עם מודעה אחרת.
ירדתי בעצמי לראות את המספר ומתברר שמס' טלפון לא היה רשום, רק את שעות הפתיחה 18:00-20:00 :)
שגיאת הבנה של מבוגרים או של ילדים?:p

עליתי עם אחינועם (5) באוטובוס, היא שומעת את הכרוז "התחנה הבאה..." ופונה אלי ואומרת: "אמא, לנהג יש קול של בת..."

אנחנו מתכוננים לחגוג יום הולדת 80 לסבא שלי (בלעה''ר)
הבן שלי הקטן שואל: נכון סבא כבר ממש גדול? הוא אפילו יהיה בן 18...

הילדים שלי מאוד חיים את עולם הצילום ביחד איתי.

כל פעם שאני מעלה תמונות, יש התעניינות כמה צלצולים היה לתמונה :)

בעקבות הסט האחרון שהעליתי, מוטי בן השש וחצי חוזר מהחיידר היום בצהרים ושואל אותי.

נו, כמה שיחות כבר היה על התמונה?

הבת שלי (4.5), החליטה להתלונן על הקציצות של ארוחת הצהריים, כן, אלה שהיא אוכלת כל יום בתיאבון רב :)
היא: אני לא אוהבת את הלבנים האלה!
אני: איזה לבנים?!
היא: האלה!
אני, בחיוך: מה את מקרקשת?
היא: כן!
אני: מה כן?
היא: אני לא אוהבת את הקרקשת!

אני שומעת את הילדים שרים.

הנה, הנה, לא ינום, לא ינום ולא ינשום...

:) :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה