כללי גרפיקאי/ת בבית דפוס? יש לי שאלה קטנה>>>

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;876935:
יוצא מדבריו של ותמיד לבחרו, שרק במקומות שהם לא חרדיים, והם משרדי פרסום, והם מקומות שעובדים בהם מ-8:00 עד 5:00, ועוד דברים שמתאימים רק למקומות מסוימים,
בהם מקבלים יותר מ-30 ש"ח לשעה,
רבון כל העולמים! איפה רשמתי זאת?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;876933:
אז כמו שאמרתי, רק שכירים מועטים מרוויחים יותר מ35 ש"ח לשעה בתחום עיצוב גרפי.
אין לי שום עניין להתעקש על זה, מכמה וכמה סיבות שהעיקרית שבהם: זה לא רלוונטי כל-כך, מידת השכיחות/ הנדירות של משכורת שפויה לבעל מלאכה.

לעומת זאת, יש לי כן עניין להתעקש על האלו ששווים הרבה, בכישוריהם ובנסיונם, ונסחטים בפרוטות מחוסר הכרה עצמית/ חוסר הכרות השוק / פרייריות/ מזוכיזם/ ניתן להוסיף כל העולה על רוחכם... היה לא תהיה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ותמיד לבחור;876937:
רבון כל העולמים! איפה רשמתי זאת?!
לא במילים האלו, אבל זה מה שאני הבנתי, יחד עם עוד ידע משלי,
סליחה שצטטתי הכל בשמך...:)
תכלס, אני לא צודקת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;876943:
לא במילים האלו, אבל זה מה שאני הבנתי, יחד עם עוד ידע משלי,
סליחה שצטטתי הכל בשמך...:)
תכלס, אני לא צודקת?
חד משמעית: לא.
אבל:

נכתב ע"י ותמיד לבחור;876942:
אין לי שום עניין להתעקש על זה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ותמיד לבחור;876942:
אין לי שום עניין להתעקש על זה, מכמה וכמה סיבות שהעיקרית שבהם: זה לא רלוונטי כל-כך, מידת השכיחות/ הנדירות של משכורת שפויה לבעל מלאכה.

לעומת זאת, יש לי כן עניין להתעקש על האלו ששווים הרבה, בכישוריהם ובנסיונם, ונסחטים בפרוטות מחוסר הכרה עצמית/ חוסר הכרות השוק / פרייריות/ מזוכיזם/ ניתן להוסיף כל העולה על רוחכם... היה לא תהיה!

הדאגה שלך לשכר הולם לאנשי מקצוע באמת ראויה להערכה.
למרבה הצער, כוחות השוק חזקים מאוד ולא פשוט לחנך מחדש את הציבור ולשנות את המצב.

כשעל כל משרת גרפיקאי יש עשרות קופצים, המעסיקים בטוחים שהם ימצאו בסוף את מי שיהיה מוכן להתפשר. והאמת היא - שהם צודקים.
בסוף (או באמצע) מגיע מישהו, אולי קצת פחות מקצוען, אבל מוכן לעשות את העבודה ב30 ש"ח לשעה.

• הוסף לסימניות
"ותמיד לבחור" לא תמיד אפשר לבחור או לשכתב את שפיותם של אנשים!
הכל תלוי בהיצע וביקוש.
הדברים אמורים גם למה שאמרת ואני מצטט:
"ומעסיקים נצלנים קשי עורף ורפי שכל (שמטבע הדברים, עסקיהם לא מניבים ביותר...)"
כבר הכתרת אותם בכל מידה נכונה, וכבר נתת חוו"ד כלכלית על עסקיהם, מין פרופסור כל יכול.

מה שברור, שמסכן מי שמכריח את עצמו לשבת אצל אדם קשה עורף ורפוף שכל. ומי יודע, אולי המצב אינו כך ואתה הוא זה שממסכן אותו. גורם לו להרגיש רע ובחינם.
פוק חזי את התגובות כאן ותראה שאינו יוצא מן הכלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;876950:
בסוף (או באמצע) מגיע מישהו, אולי קצת פחות מקצוען, אבל מוכן לעשות את העבודה ב30 ש"ח לשעה.
אמת וגם יציב. :cool:

אבל מה עם אלו (הלא מעטים כלל וכלל) שלא יכולים, פשוט לא יכולים, להתפשר על פחות ממקצוען?
או אלו למודי הנסיון שיודעים להעריך שוויה של מקצוענות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;876849:
מה???
איזה פער...
90 ש"ח לכיס...הלוואי

לכיס?

חשבת על מס הכנסה, ארנונה, שכ"ד, חשבונות מים/חשמל/טלפון, ציוד קבוע, ציוד מתכלה, תשלומי ביטוח לאומי והפרשות לפנסיה לעובדים, ועוד כהנה וכהנה הוצאות מרובות של בעל בית דפוס?

• הוסף לסימניות
אם אתם עובדים בבית דפוס, תציצו פעם בחשבוניות שהוא מקבל מספקים. (רק אם הבוס מרשה לכם, כמובן)
כשתגלו כמה עולה ציוד לבית דפוס, תרגישו כבר הרבה פחות מנוצלים :)
מישהו מעלי כבר אמר, ואני מצטרפת בחום: בשביל נסיון - אין כמו בית דפוס!
ואל תדאגו, יש חיים גם אחר כך. בעזרת השם לא תישארו שם כל החיים במקסימום 30 ש"ח לשעה.

• הוסף לסימניות
ברוכים הבאים לישראל
17 אחוז מע"מ
+9 אחוז ביטוח לאומי במקרה הטוב
שלא לדבר על מס הכנסה.
26% עוד לפני ההוצאות זה מה שנקרא בלשון מהודרת TAX

• הוסף לסימניות
מה???
איזה פער...
90 ש"ח לכיס...הלוואי

אני הייתי בטוח שהגרפיקאית מקבלת תשלום הוגן יותר.
אבל עכשיו שאני רואה מה הם המחירים שמשלמים לקרפיקאית - אני ממש בהלם!

[רמז: היום עלה פרינט פרסום שלהם כאן בפרוג:cool:]

• הוסף לסימניות
פעם באתי במגעים עם בית דפוס שהבעלים הוא חרדי, אולם הוא ממוקם באיזור חילוני, ורוב הלקוחת הם מהמגזר הכללי.

הוא רצה להעסיק אותי, ולשלם יפה. איני זוכרת כמה, משהו בין שלושים לשלושים וחמש.

הוא אמר לי שמשכורת שהוא משלם לגרפיקאית חרדית מקצועית, הוא בערך חצי ממה שהוא משלם לגרפיקאית חילונית מתחילה!!!

• הוסף לסימניות
פעם באתי במגעים עם בית דפוס שהבעלים הוא חרדי, אולם הוא ממוקם באיזור חילוני, ורוב הלקוחת הם מהמגזר הכללי.

הוא רצה להעסיק אותי, ולשלם יפה. איני זוכרת כמה, משהו בין שלושים לשלושים וחמש.

הוא אמר לי שמשכורת שהוא משלם לגרפיקאית חרדית מקצועית, הוא בערך חצי ממה שהוא משלם לגרפיקאית חילונית מתחילה!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח פוגל;877048:

נכון שזה מעצבן והכול, אבל צריך לזכור שגרפיקאית חרדית מתחילה בד"כ למדה בסמינר את התוכנות בבסיס של כמה שעות בשבוע, וגרפיקאית חילונית מתחילה סיימה כך וכך שנים של לימודים מלאים ויקרים. (דבר שמתבטא כמובן גם ברמת העבודה שלה, אי אפשר שלא).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;877145:
נכון שזה מעצבן והכול, אבל צריך לזכור שגרפיקאית חרדית מתחילה בד"כ למדה בסמינר את התוכנות בבסיס של כמה שעות בשבוע, וגרפיקאית חילונית מתחילה סיימה כך וכך שנים של לימודים מלאים ויקרים. (דבר שמתבטא כמובן גם ברמת העבודה שלה, אי אפשר שלא).

לא תמיד נכון!
הייתי פעם בראיון עבודה,
אני עם נסיון,
והגרפיקאיות הוותיקות -חילוניות כולן! שהיו שם -עם הרבה יותר נסיון,
ולמרות זאת אחרי שישבתי על המחשב רבע שעה, אי אפשר היה שלא לראות שהן בולעות את הלשון מהלם על הרמה הגבוהה שבה ביצעתי את מה שהן כנראה לא מצליחות לבצע... וכשהראתי עבודות שלי לא היה קשה לראות שהן בהחלט יוצאות מגדרן מהתפעלות ב"ה,
ו....כן,היה להן תואר בעיצוב.
אז מה, זה אומר שהן מעצבות יותר טוב? בכלל לא בהכרח,

ההבדל במשכורות נובע לא מהרמה העיצובית אלא מהעובדה שבציבור שלנו יש יותר אופציה לנצל...

כי.....
א. השוק מוצף במאות בנות שלומדות את אותו מקצוע כי אין מספיק מגוון מקצועות שמתאימים למגזר ולנשים.
ב. רובן מפרנסות יחידות ו"לחוצות כספית" לבתים ברוכי ילדים, ומצבן מנוצל.
ג. העדינות הנשית שב"ה עוד נשארה בציבור שלנו (ואבדה אצלם...) גורמת לנשים רבות לא להיות מספיק אסרטיביות מול בוסים.
ועוד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;877196:
ההבדל במשכורות נובע לא מהרמה העיצובית אלא מהעובדה שבציבור שלנו יש יותר אופציה לנצל...

כי.....
ב. רובן מפרנסות יחידות ו"לחוצות כספית" לבתים ברוכי ילדים, ומצבן מנוצל.
ג. העדינות הנשית שב"ה עוד נשארה בציבור שלנו (ואבדה אצלם...) גורמת לנשים רבות לא להיות מספיק אסרטיביות מול בוסים.
ועוד...

ההבדל במשכורות נובע לא מהרמה העיצובית אלא מהעובדה שבציבור שלנו יש יותר מודעות לא לשלם למוכר מחיר נורמלי כך שהוא נשאר כמעט בלי רווח ואין לו אפשרות לתת משכורות
כי.....
כשגברת לנדא קונה נעליים בחנות בבני ברק והמחיר הוא 200 ש"ח, היא מבקשת הנחה ומשלמת בסך הכל רק 160 ש"ח, וכשגברת שחר מצפון תל אביב קונה נעליים היא משלמת עליהם 300 ש"ח ומשאירה טיפ למוכרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ותמיד לבחור;876898:
איפה לא? :)

אה, חוץ מבתי דפוס, מערכות עיתונים (ברובם הגדול) ומעסיקים נצלנים קשי עורף ורפי שכל (שמטבע הדברים, עסקיהם לא מניבים ביותר...)

אה, וכמובן מדובר על המגזר החרדי בלבד, למי שתהה. :cool:

בגלל שבציבור הנצלן שלנו, מנסים לסחוט מהמוכרים עוד ועוד הנחות, לא נשאר לתת משכורות.

אה, וכמובן מדובר על השכירים במגזר החרדי בלבד, למי שתהה, כי העצמאים יודעים כמה עולה להם להחזיק את העסק שלהם וכמה זה הרגשה גרועה לתת הנחה כשאתה נשאר כעמט בלי רווח.

• הוסף לסימניות
מה???
איזה פער...
90 ש"ח לכיס...הלוואי

שכחת שהמעסיק שילם שכר של 8 שעות כשיש ימים (ולפעמים זה הרבה ימים) שהוא מספק לה עבודה רק ל4 שעות.
שכחת שהמעסיק משלם לה כל שנה עשרות ימי חופשה...
שכחת שהמעסיק משלם לה כל שנה ימי מחלה...
שכחת שהמעסיק משלם לה מלונות וצימרים כל שנה בנוסף לשכר הרגיל...
שכחת שהמעסיק משלם לה גם על ימי זקנותה (10 % נוסף על המשכורת הוא מפריש לה לפנסיה)
שכחת שהמעסיק משלם לה ביטוח לאומי כדי שיהיה לה משכורת גם אחרי לידה.
שכחת שהמעסיק משלם חלק מדמי הבריאות שלה.
שכחת שהמעסיק משקיע בציוד, בחשמל, מיזוג, כוס קפה, מרכזית טלפונים, וכו'.
נשאר לו משהו מה 90 ש"ח האלו ? לא נראה לי.

• הוסף לסימניות
הדיון פה על שכר גרפיקאית או מעצבת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;877254:
שכחת שהמעסיק משלם לה כל שנה עשרות ימי חופשה...
שכחת שהמעסיק משלם לה כל שנה ימי מחלה...
שכחת שהמעסיק משלם לה מלונות וצימרים כל שנה בנוסף לשכר הרגיל...
.

נו, נו, הלוואי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה