בגל הראשון היה אצלנו משהו דומה!באמת?
זה נשמע לי המצאה חרדית מדי![]()
ממש לא! זה עבר לי ליד הבית אחיינים שלי בדיוק היו אצלנו הם גדלו בקהילה ויצאו החוצה בהתלהבות עד שאחי הכניס אותם והסביר להם שפה זה לא הקהילה שלהם והשירים שמושמעים זה לא בשבילם וכו...באמת?
המצאה מגוירת =)זה נשמע לי המצאה חרדית מדי![]()
מעולם לא גרתי בקהילה אבל אני לא חושבת שלהעזר בגמח מדי פעם (לא להסתמך עליו!) זה דבר רע..נכון
וזה שינוי מקסים ומבורך
מתרגלים להנות ממה שאנחנו מברכים כל יום "ונא אל תצריכנו לא לידי מתנת בשר ודם ולא לידי הלוואתם"
התרבות הזו של הגמחי"ם היא מצוינת לאלו שנותנים
ולא לאלו שלוקחים
ואם זה כ"כ חסר זה לא סימן טוב.
חברה שעברה מעיר חרדית למהדרין בגיל 30+ סיפרה שזה השלב שהכי גרוע למעבר כזה מבחינת הילדים.ילד שגדל בעיר שיש בה פריצות כל החיים שלו גדל על שמירת עיניים
זה ברור.גילוי נאות גם לי מעולם לא יצא להעזר בגמח כלשהוזה לכשעצמו דבר מבורך מאד
וברור שבשעת חרום זה ממש מציל
אבל אעיד על עצמי שכ"כ התרגלתי לחיות בעצמאות, בתכנון בלי האופציה הזאת שיהיה לי איזה גמ"ח...
והיום אני לא משתמשת באפשרות הזאת
וגם לא נתקלת בצורך הזה.
וזה מעיד שזו תרבות.
מסכימה. לגמרי.אני הייתי גרה הרבה שנים בעיר מעורבת לחלוטין
כלומר עם הרבה פריצות
ואני יכולה לספר לכם שאני רואה את ההבדל העצום בין העיר הזו לערים החרדיות
ילד שגדל בעיר שיש בה פריצות כל החיים שלו גדל על שמירת עיניים
ורואים משהו ברחוב מורידים את העיניים למטה
אבל כשילד חי בעיר חרדית בצורה כזו שכאן הכל בסדר ומסתובבים שם אנשים שהם חרדיים רק כלפי חוץ ואין הפרדה ברורה מי הוא חרדי ומי לא - שם יש המון נפילות.
ילד שגדל בבני ברק עפ"י רוב אין לו רגישות!!!!
בעיר מעורבת אפשר לחנך ילד שאנחנו לא חיים בשביל החברה
אנחנו חיים כל הזמן בשביל הקב"ה
ועושים לו נחת וכל השאיפה שלנו היא לעשות לו נחת.
גם אם זה נראה שהכללתי אני אשוב ואבהיר שאינני מכלילה
וחינוך הוא המון סיעתא דשמיא
יראת שמים וצניעות זה מידות וערכים שאדם בוחר בהם בעצמו כל רגע ורגע מהחיים שלו
ולא משנה באיזו סביבה הוא גדל.
בחיים לא דיברו עם אחים שלי על דברים כאלה. (יש לנו קטע בבית שמגיל אפס דואגים שהילדים לא ינעצו עיניים באנשים גם אם מדובר באדם/אישה חרדית לגמרי) אבל ברגע שהם גודלים הם כבר מבינים לבד ובגיל אחד עשרה בערך כבר מתחילים לדבר איתם על זה בבתי ספר לא?חברה שעברה מעיר חרדית למהדרין בגיל 30+ סיפרה שזה השלב שהכי גרוע למעבר כזה מבחינת הילדים.
מצד אחד הם לא גדלו לתוך מציאות, מצד שני הם לא בוגרים דיים כדי להבין ולהבדיל.
וקשה פתאום לדבר עם ילד בגיל כזה על עניינים כאלה...
המצאה...באמת?
זה בדיוק מה שאמרתי.בחיים לא דיברו עם אחים שלי על דברים כאלה. (יש לנו קטע בבית שמגיל אפס דואגים שהילדים לא ינעצו עיניים באנשים גם אם מדובר באדם/אישה חרדית לגמרי) אבל ברגע שהם גודלים הם כבר מבינים לבד ובגיל אחד עשרה בערך כבר מתחילים לדבר איתם על זה בבתי ספר לא?
שאלה.המצאה...
עיר מעורבת - עברו בלי סוף משאיות שמחה חסידיות ומזרחיות...
המילה "המצאה" בתגובה הקודמת שלי, היא בהתאם למה שכתבה "גלבוע".שאלה.
את גרה בעיר מעורבת מעורבת או בעיר שחלקה מעורב וחלקה קהילה???
זה לא היה סוג של פגיעה בכלל, הכל בסדרהמילה "המצאה" בתגובה הקודמת שלי, היא בהתאם למה שכתבה "גלבוע".
אז סליחה אם זה היה סוג של פגיעה....
בכל מקרה,
אני גרה בעיר מעורבת.
יש קהילה אבל לא מגובשת ולא חונקת.
אני באופן אישי גרה בבנין שכולו חילוניים (משפחה חרדית אחת באותה כניסה) וברחוב שמתחיל עכשיו להתחרד פה ושם.
.
העומד בראש המחלקה לתרבות תורנית אצלנו - עושה את העבודה כמו שצריך.
וגם חב"ד עשו פה שמיח.
בקטע הזה אין לחרדים פה מה לדאוג. ולא משנה מאיזו קהילה.
תודהזה לא היה סוג של פגיעה בכלל, הכל בסדר
תאוריות נכונות. מומלץ להיוועץ בדעת תורה ספציפי לכל מקרהאני הייתי גרה הרבה שנים בעיר מעורבת לחלוטין
כלומר עם הרבה פריצות
ואני יכולה לספר לכם שאני רואה את ההבדל העצום בין העיר הזו לערים החרדיות
ילד שגדל בעיר שיש בה פריצות כל החיים שלו גדל על שמירת עיניים
ורואים משהו ברחוב מורידים את העיניים למטה
אבל כשילד חי בעיר חרדית בצורה כזו שכאן הכל בסדר ומסתובבים שם אנשים שהם חרדיים רק כלפי חוץ ואין הפרדה ברורה מי הוא חרדי ומי לא - שם יש המון נפילות.
ילד שגדל בבני ברק עפ"י רוב אין לו רגישות!!!!
בעיר מעורבת אפשר לחנך ילד שאנחנו לא חיים בשביל החברה
אנחנו חיים כל הזמן בשביל הקב"ה
ועושים לו נחת וכל השאיפה שלנו היא לעשות לו נחת.
גם אם זה נראה שהכללתי אני אשוב ואבהיר שאינני מכלילה
וחינוך הוא המון סיעתא דשמיא
יראת שמים וצניעות זה מידות וערכים שאדם בוחר בהם בעצמו כל רגע ורגע מהחיים שלו
ולא משנה באיזו סביבה הוא גדל.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים