טיול דאבוס בהשוואה לסאס פה

• הוסף לסימניות
אנחנו לא נתקלנו בשוויץ אף פעם באנטישמיות, וכבר היינו מספר פעמים, אבל כנראה עניין של מזל
באוסטריה היינו פעמיים, בהינטרגלם לא נתקלנו, אבל כשהיינו בפעם אחרת באיזור עמק הוואכו היתה לנו חוייה מאד לא נעימה על אוניה...ואפילו לא יכלנו להימלט מהמקום כי היה שייט ארוך...
וואי זו באמת חוויה טראומטית.
מבינה אותך מאד.
גם אנחנו נתקלנו בתופעה אנטישמית אלימה בבודפשט (החפה מאנטישמיות כמעט).
מאז כבר היינו מס' פעמים ולא היה מאומה.
לא נתקלתי אישית בשוויץ(רק סינון שקט מקשישה ברכבל) אבל סיפורים שמעתי בהחלט.

• הוסף לסימניות
בנוסף - איך הירוק בדאבוס? בסאס פה היו קרחונים מרשימים, ונהננו מאד מהתצפיות שם ומהשלג למעלה, גם העיירה עצמה היתה מיוחדת. מצד שני פחות ירוק מאיזורים אחרים שהיינו בהם בשוויץ (וונגן, ארוזה, אנגלברג), אז איך דאבוס מבחינת ה'ירוק'?
@זריחות ושקיעות אם כבר עושים כאן השוואות, אני קופץ על האשכול...
נשמע שהייתם גם באנגלברג וגם בסאס פה
איך הייתם משווים מבחינת היופי של העיירה עצמה?
(מבחינת גובה אני יודע שסאס פה הרבה יותר גבוהה)
הייתי באנגלברג ולדעתי זה מקום פשוט חלומי, האם סאס פה באותה רמה?
וגם ארוזה מול אנגלברג - מה אומרים?

• הוסף לסימניות
@זריחות ושקיעות אם כבר עושים כאן השוואות, אני קופץ על האשכול...
נשמע שהייתם גם באנגלברג וגם בסאס פה
איך הייתם משווים מבחינת היופי של העיירה עצמה?
(מבחינת גובה אני יודע שסאס פה הרבה יותר גבוהה)
הייתי באנגלברג ולדעתי זה מקום פשוט חלומי, האם סאס פה באותה רמה?
וגם ארוזה מול אנגלברג - מה אומרים?
היינו באנגלברג כבר לפני 15 שנה (קיץ 2010) כך שאני לא זוכרת ממש לפרטי פרטים.
אבל ממה שאני כן זוכרת ומהתמונות - דבר ראשון אנגלברג יותר גדולה, היא עיירה, סאס פה זה כפר.
אנגלברג גם יותר ירוקה, יותר נוף ירוק וציורי כמו שמדמיינים את שוויץ. הר הטיטליס שם מאד מרשים וגם תחנת הביניים עם אגם טרובזי מאד מיוחד, גם שאר הרכבלים בעיירה מביאים לנופים מאד מרשימים, יותר שוויץ הקלאסית מאשר סאס פה (לטעמי כמובן, יתכן ויהיו דעות אחרות).
סאס פה גבוהה מאד ולכן הנוף יותר פראי ופחות ירוק (יש ירוק, אבל לא הירוק הבוהק של איזורים אחרים, ויש גם הרים חומים\אפורים ולא רק ירוקים) , יותר 'שוויץ למתקדמים', אבל מצד שני יש שם את כל הקרחונים בהרים למעלה שרואים כל הזמן מול העיניים, וכן יש משהו מאד מיוחד בעיירה עצמה, ללא כבישים, קטן ומרגיש כמו כפר נופש כזה, וההרים המושלגים ממש במרחק נגיעה.

לגבי השוואה בין ארוזה לאנגלברג - ארוזה מקסימה, ירוקה ונעימה, התצפיות יפות וגם שני האגמים מוסיפים (גם באנגלברג יש אגם ) אישית עדיין חושבת שאנגלברג, הטיטליס וכל הסביבה דרמטיים ומרשימים יותר, אבל שוב זה טעמי האישי.

אם רוצים להוסיף קצת 'וואו' לאיזורים של סאס פה וארוזה, אפשר לשלב אותם עם איזורים נוספים.
אנחנו שילבנו את סאס פה עם שלושה ימים בצרמט, שם יש קרחונים עצומים ואת המטרהורן המפורסם.
גם בארוזה שילבנו יום אחד בסנט מוריץ שם עלינו להר ה'קורבץ' שם יש גם שלג וגם תצפית ל5 האגמים של סנט מוריץ.

מצרפת תמונה של סאס פה בהודעה למטה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
4.JPG

• הוסף לסימניות
ברמה גבוהה
אבל שווייץ יותר מטופחת
(הדשא גזום בדיוק כמו שצריך וכו')
@פרוגפרוגנדה הצלחת לסקרן אותי על האיזור של סרפהאוס - פיס - לאדיס
איך ידעתם שיש שם מינינים? הסתובב פה אקסל של מינינים בפרוג והעיירה פיס לא הוזכרה שם בכלל
בסרפהאוס כן היה בקושי מניין - לפי האקסל
האם מי שמגיע לפיס אלו ישראלים בכלל? או שזה ארופאים ולכן לא רואים לעיירה הזו איזכור פה באתר?
אם אלו אכן ארופאים - יודעת מאיפה? אולי אוכל איפשהוא לברר לגבי מניין לשנה הבאה בפיס...
תודה!!

• הוסף לסימניות
@פרוגפרוגנדה הצלחת לסקרן אותי על האיזור של סרפהאוס - פיס - לאדיס
איך ידעתם שיש שם מינינים? הסתובב פה אקסל של מינינים בפרוג והעיירה פיס לא הוזכרה שם בכלל
בסרפהאוס כן היה בקושי מניין - לפי האקסל
האם מי שמגיע לפיס אלו ישראלים בכלל? או שזה ארופאים ולכן לא רואים לעיירה הזו איזכור פה באתר?
אם אלו אכן ארופאים - יודעת מאיפה? אולי אוכל איפשהוא לברר לגבי מניין לשנה הבאה בפיס...
תודה!!
מי שמארגן את המניין בפיס אלו ישראלים
הבנתי שרוב האנשים שם הם כל שנה
באותו מקום ,
כך שאין להם צורך באקסל זה מנין ותיק
שקיים שנים ,
למצוא שם דירה זה מאוד קשה ,
כי הרוב תפוס מראש

• הוסף לסימניות
מי שמארגן את המניין בפיס אלו ישראלים
הבנתי שרוב האנשים שם הם כל שנה
באותו מקום ,
כך שאין להם צורך באקסל זה מנין ותיק
שקיים שנים ,
למצוא שם דירה זה מאוד קשה ,
כי הרוב תפוס מראש
אני באמת מנסה להסתכל שם בבוקינג, ופשוט אין אופציות חוץ מכמה יקרות בטירוף!
גם לא באייר בי אנד בי.
איך כן אפשר למצוא שם דירה? אשמח לעצה או להמלצה על דירה אם מישהו מכיר.

• הוסף לסימניות
אני באמת מנסה להסתכל שם בבוקינג, ופשוט אין אופציות חוץ מכמה יקרות בטירוף!
גם לא באייר בי אנד בי.
איך כן אפשר למצוא שם דירה? אשמח לעצה או להמלצה על דירה אם מישהו מכיר.
לחפש באתר של העיירות סרפאוס לאדיס פיס
מידי פעם משתחררות דירות

• הוסף לסימניות
רוצה לדעת מהמומחים בטיסות לשוויץ- אוסטריה
איך סוגרים דירות במחיר הכי טובים? דרך בוקינג? מתווכים? או אתר אחר עם מחירים יותר טובים?
כאילו דירה ל6 נפשות, הממוצע זה 350-500 דולר ללילה, זה הגיוני
תודה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה