• הוסף לסימניות
שלום לכולם.
לא נשמרו כל שלבי עבודה… רק סקיצה וציור סופי.
מי שמקבל עלון שבת- יכול לראות את דוד עם שינויים.
חג שבועות שמח לכולם!!!

קבצים מצורפים

• David-web.png
    KB 617.7 · צפיות: 33
  • הוסף לסימניות
הזוי כמה שזה הזוי!!

• הוסף לסימניות
ווואו אין מילים

• הוסף לסימניות
אני מאוד אוהב את ההבעה בגוף ובפנים

• הוסף לסימניות
דבורה, את חזקה מאוד בציורים ריאליסטיים.
אהבתי מאוד את הציור.

• הוסף לסימניות
טוב, אם הסקיצה כזאת מושלמת... כמעט ציור בפני עצמו.
מי יתן ויגיעו ציורי לקצת מסקיצותיך...

תודה על השיתוף!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבש;1282820:
טוב, אם הסקיצה כזאת מושלמת... כמעט ציור בפני עצמו.
מי יתן ויגיעו ציורי לקצת מסקיצותיך...

תודה על השיתוף!
בדיוק מה שחשבתי ...!!

• הוסף לסימניות
וואו, דבורה!!
נפלא!!

ממש מרגישים את הסיפור.
שומעים את הנשימות שלו דרך הציור...
ניתן לשמוע את פעימות הדופק שלו...
מדהים!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
הציור יפהפה ואמנותי ברמה בלתי מצויה אצלנו. אני מקוה שלא תכעסי על ההערה שלי, שלא באה לקנטר ח"ו אלא להאיר - לפני שמציירים דמות מהתנ"ך, ובמיוחד דמותו של מלכא משיחא, צריך ללמוד עליה היטב את המפרשים והמדרשים וכל מה שאפשר. הייתי מצפה לראות אותו עם פאות ועם ציצית, לכל הפחות. הדמות כפי שצוירה על ידך אינה שונה הרבה מדמויות תנ"כיות שציירו על ידי טובי הציירים הגויים, בהבדל שאין היא מעורטלת. אבל עדיין אין זו דמות יהודית, בכל אופן - לא כפי שלומדים אותה מן המקורות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1283273:
הציור יפהפה ואמנותי ברמה בלתי מצויה אצלנו. אני מקוה שלא תכעסי על ההערה שלי, שלא באה לקנטר ח"ו אלא להאיר - לפני שמציירים דמות מהתנ"ך, ובמיוחד דמותו של מלכא משיחא, צריך ללמוד עליה היטב את המפרשים והמדרשים וכל מה שאפשר. הייתי מצפה לראות אותו עם פאות ועם ציצית, לכל הפחות. הדמות כפי שצוירה על ידך אינה שונה הרבה מדמויות תנ"כיות שציירו על ידי טובי הציירים הגויים, בהבדל שאין היא מעורטלת. אבל עדיין אין זו דמות יהודית, בכל אופן - לא כפי שלומדים אותה מן המקורות.

כאן המקום להעיר שהרבה ציירים מציירים דמויות מתקופת התנ"ך והמשנה עם טלית קטן, למרות שהטלית קטן היא המצאה מאוחרת הרבה יותר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1283273:

אני אף פעם לא כועסת על הערות, מה פתאום.:) כל אחד יכול לטעות. והערה שלך חשובה מאוד, כי כשציירתי דמות של דוד הצעיר חשבתי דווקא על המשמעות שלו, על הבעת פנים, תנוחה, גיל, נעימות. בהתחלה רציתי שהוא יהיה עם מטה, אבל בפרוש כתוב שהוא הכה את האריה עם יד, ללא מקל או נשק כלשהו אחר.
וכנראה בגלל לחץ זמנים, לא חשבתי על פאות וציצית. באמת חבל. דווקא תלית מפוספס עם ארבע כנפות - היה מוסיף לדמות. לגבי פאות- צריך לברר- נראה לי שזו מסורת יותר מאוחרת, לא בזמן של דוד המלך.

מה אתם אומרים? השאלה לכולם;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1283300:
כאן המקום להעיר שהרבה ציירים מציירים דמויות מתקופת התנ"ך והמשנה עם טלית קטן, למרות שהטלית קטן היא המצאה מאוחרת הרבה יותר

אברהם, הידע שלי לא מספיק כדי להבין למה אומרים טלית (נקבה) קטן, ולא קטנה? אני באמת לא יודעת...

• הוסף לסימניות
עד כמה שאני בררתי את הענין הם לבשו בגד מארבע כנפות שהיה תפור בצדדים ולכן לא היה לזה ציצית אבל המקור הוא ארכיאולוגי לא יהודי כך שאולי משהו יוכל למצוא משהו מהמקורות שלנו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורה קוטוב;1283459:
לגבי פאות- צריך לברר- נראה לי שזו מסורת יותר מאוחרת, לא בזמן של דוד המלך.

כידוע מצוות פאות הראש היא מצוה דאורייתא "לא תקיפו פאת ראשכם" זה לא מנהג.
וכבר כתוב על אברהם אבינו שקיים כל התורה כולה כולל מצוות דרבנן. אם כך, יש להניח שכבר מימיו הקפידו על עניין פאות הראש.
(היו נזירים בעמ"י, שאצלם אי אפשר להבחין בין שער הצדעיים ושאר שער הראש, אבל אצל שאר היהודים כנראה דאגו להדגיש את פאות הראש, למיטב הבנתי.)

• הוסף לסימניות
מירי ותרצה- תודה רבה רבה!

• הוסף לסימניות
מדהים מדהים!
כמה זמן לוקח לך ציור כזה? (מותר לשאול?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sfogel;1283835:
כמה זמן לוקח לך ציור כזה? (מותר לשאול?)

אוי, אני ממש לא מחשבת שעות. תוך כדי עבודות שונות, בערך יומיים קראתי וחשבתי על הרעיון- איך יותר טוב לצייר אותו וכו'. ובמשך יום ציירתי את הציור ועוד 3-4 רישומים קטנים יותר, אז ממש לא יודעת כמה זמן… בטוח פחות מיום עבודה)))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורה קוטוב;1283462:
אברהם, הידע שלי לא מספיק כדי להבין למה אומרים טלית (נקבה) קטן, ולא קטנה? אני באמת לא יודעת...
מבחינה דקדוקית אכן צריך לומר 'טלית קטנה' אולם במאות השנים האחרונות, הדקדוק לא היה הצד החזק אצל יהודי אשכנז ולכן בהרבה מקרים החליפו בין זכר לנקבה (לעיתים ע"פ הלועזית - גרמנית בעיקר, שלפי מה שהבנתי יש שם חילוק בין זכר לנקבה בניגוד לאנגלית למשל, אבל החילוק הוא לא כפי אצלנו). אפשר לצרף לזה את דברי הראב"ע שבדברים שאין בהם רוח חיים ניתן לכנות הן בלשון זכר והן בלשון נקבה (כמו רוח, דרך ושמש במקרא)
נכתב ע"י miri;1283463:
עד כמה שאני בררתי את הענין הם לבשו בגד מארבע כנפות שהיה תפור בצדדים ולכן לא היה לזה ציצית אבל המקור הוא ארכיאולוגי לא יהודי כך שאולי משהו יוכל למצוא משהו מהמקורות שלנו
אפשר להסתמך על מקורות ארכיאולוגיים מוסמכים ע"מ לקבוע שאכן כך היה אולם בדברים הנוגעים לפסיקת הלכה אי אפשר לקבוע ע"פ ממצאים ארכיאולוגיים הסותרים את ההלכה בצורה מובהקת (אם כי לענ"ד כשיש מחלוקת הלכתית יש צד לצרף את הממצאים ע"מ להכריע)
נכתב ע"י תרצה;1283468:
כידוע מצוות פאות הראש היא מצוה דאורייתא "לא תקיפו פאת ראשכם" זה לא מנהג.
וכבר כתוב על אברהם אבינו שקיים כל התורה כולה כולל מצוות דרבנן. אם כך, יש להניח שכבר מימיו הקפידו על עניין פאות הראש.
(היו נזירים בעמ"י, שאצלם אי אפשר להבחין בין שער הצדעיים ושאר שער הראש, אבל אצל שאר היהודים כנראה דאגו להדגיש את פאות הראש, למיטב הבנתי.)
א. זה שהאבות קיימו את כל התורה כולל מצוות דרבנן זה לא כפשוטו כלל
ב. האיסור לגלח פיאות הראש זה איסור מדאורייתא
ג. המנהג לגדל פיאות ארוכות בצידי הראש הוא מנהג עתיק יומין - יש אומרים כבר מזמן בית ראשון - אך אינו בגדר המצוה ואף לא מדרבנן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורה קוטוב;1283459:
אני אף פעם לא כועסת על הערות, מה פתאום.:) כל אחד יכול לטעות. והערה שלך חשובה מאוד, כי כשציירתי דמות של דוד הצעיר חשבתי דווקא על המשמעות שלו, על הבעת פנים, תנוחה, גיל, נעימות. בהתחלה רציתי שהוא יהיה עם מטה, אבל בפרוש כתוב שהוא הכה את האריה עם יד, ללא מקל או נשק כלשהו אחר.
וכנראה בגלל לחץ זמנים, לא חשבתי על פאות וציצית. באמת חבל. דווקא תלית מפוספס עם ארבע כנפות - היה מוסיף לדמות. לגבי פאות- צריך לברר- נראה לי שזו מסורת יותר מאוחרת, לא בזמן של דוד המלך.

הפאות אמנם באו עם הגלות.
אבל אפשר להתעלם מההיסטוריה. ולחנך את הילדים עם דמות יהודית עם פאות.
במקרה הזה אפשר שיש לו פאות יחד עם השער המתולתל שלו.
וטלית ודאי שהייתה לו. רק שהקדמונים נהגו להסתיר את הטלית תחת הבגדים. והוצאת הציציות גם באה עם הגלות בארצות אשכנז.

אגב, אני נהנה מאד מהעלון. גדוש בתורה ובציורים מפעימים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה