עזרה דווקא החודש יורד לי מס???

• הוסף לסימניות
בס"ד
משהו לא ברור לי
בד"כ אשתי לא משלמת מס הכנסה בגלל הנ.ז.
החודש הזה היא יצאה לחל"ת כל החודש, ובדיוק שהיא לא מקבלת משכורת כלל יורד לה מס, מה אני לא מבין?
כמו"כ אשמח להסבר מה זה זקיפת גמל, ומה זה אומר שורה תחתונה, האם יקזזו לה חודש הבא בתלוש, וכמה?
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

• הוסף לסימניות
גמל לקצבה זה מרכיב הפנסיה שהמעביד הפריש
ואכן ההפרשות שהן על חשבון העובד ירדו בחודש הבא
לגבי המס כיון שזה מתחשבן שנתי תבדוק האם לא היה אמור לרדת מס כלל בכל החודשים של השנה

• הוסף לסימניות
לגבי המס כיון שזה מתחשבן שנתי תבדוק האם לא היה אמור לרדת מס כלל בכל החודשים של השנה
זה אותה משכורת משנה שעברה, ומצב הנקודות לא השתנה, יכול להיות שירד מס בגלל שלא עדכנתי טופס 101 בתחילת ינואר?

• הוסף לסימניות
בחודש שאין בו ימי עבודה- אין יחידות מס
המס מחושב לפי 47%.

כך גם בחל"ד.

• הוסף לסימניות
כנראה כי לא מילאה 101.

• הוסף לסימניות
כדאי לבדוק מה הסיבה, יתכן ואין תיאום מס ולכן המס גבוה.
כמו"כ יש זקיפה של הפרשות לפנסיה שהם מעבר לתקרה כי אין הכנסות בכלל, לכן ההפרשות מחויבות במס

• הוסף לסימניות
כדאי לבדוק מה הסיבה, יתכן ואין תיאום מס ולכן המס גבוה.
כמו"כ יש זקיפה של הפרשות לפנסיה שהם מעבר לתקרה כי אין הכנסות בכלל, לכן ההפרשות מחויבות במס
אין כאן נושא של תיאום מס כי זה עבודה יחידה.
כנראה זה בגלל ההפרשות לפנסיה, השאלה היא האם בשביל להחזיר את זה צריך תלושים לפי סעיף 46, או שזה יחזור אוטומטית עם התלושים הבאים ע"י טופס 101?

• הוסף לסימניות
שואל שוב, אחרי שהיא תמלא טופס 101 המס יחזור רטרו?

• הוסף לסימניות
עקרונית כן, יש מעסיקים שעושים עם זה בעיות.

• הוסף לסימניות
גם אחרי תיאום ביטוח לאומי זה חוזר רטרו?
עשיתי עכשיו תיאום, אחרי שעל ינואר הורידו לי ממש הרבה (בגלל 2 עבודות)

• הוסף לסימניות
גם אחרי תיאום ביטוח לאומי זה חוזר רטרו?
עשיתי עכשיו תיאום, אחרי שעל ינואר הורידו לי ממש הרבה (בגלל 2 עבודות)
לפעמים זה חוזר רטרו ולפעמים רק בדו"ח השנתי,
צריך לדבר עם המעסיק כי הוא צריך להחזיר את זה, ואח"כ הוא מקבל את זה בחזרה ממס הכנסה או ביטוח לאומי,
ואם הוא לא רוצה אז אפשר להגיש פניה למס הכנסה או ביטוח לאומי והם יסדרו את זה.

• הוסף לסימניות
שאלה אחרת באותו ענין
אני עובדת ב- 2 מקומות כמורה
במקום אחד אני עובדת 3 ימים בשבוע, סך הכל 10 שעות שבועיות (ולפי עוז לתמורה זה 15) אבל השעות לא מתחלקות בשוה ב-3 הימים
ובמקום השני אני עובדת 2 ימים (סך הכל 9 שעות שבועיות, ולפי אופק חדש זה 13) וגם שם יש יום אחד עם יותר שעות והשני פחות.
מה אני צריכה למלא ב-2 המקומות בטופס 101 בסעיף של משכורת חודש, או משכורת חלקית, או משכורת מעבודה נוספת?
(וחוצמזה אני גם עוסק זעיר. זה רלוונטי?)
תודה רבה

• הוסף לסימניות
א. מישהו יודע מה ממלאים בטופס 101 של עבודה משנית שהיא רק 10 שעות בשבוע? משכורת בעד משרה נוספת, משכורת חלקית, שכר עבודה, או משהו אחר?

ב. ועוד שאלה, במשכורת חלקית כתוב בהערות:
"משכורת חלקית: משכורת בעד עבודה של 5 שעות או פחות ליום או משכורת בעד עבודה במשך יותר מ 5- שעות ליום אך
פחות מ 8- שעות בשבוע.
ממשכורת חלקית ינוכה מס בשיעור מירבי אלא אם כן זו הכנסה יחידה שאז ינוכה מס לפי לוח הניכויים."
האם במשכורת חלקית מנוכה מס בשיעור מירבי למרות שלא מגיעים ב-2 העבודות לסכום שחייב במס? מישהו מבין מה הכוונה?
בתודה מראש.

• הוסף לסימניות
א. מישהו יודע מה ממלאים בטופס 101 של עבודה משנית שהיא רק 10 שעות בשבוע? משכורת בעד משרה נוספת, משכורת חלקית, שכר עבודה, או משהו אחר?

"משכורת חלקית: משכורת בעד עבודה של 5 שעות או פחות ליום או משכורת בעד עבודה במשך יותר מ 5- שעות ליום אך
פחות מ 8- שעות בשבוע.
ממשכורת חלקית ינוכה מס בשיעור מירבי אלא אם כן זו הכנסה יחידה שאז ינוכה מס לפי לוח הניכויים."
האם במשכורת חלקית מנוכה מס בשיעור מירבי למרות שלא מגיעים ב-2 העבודות לסכום שחייב במס? מישהו מבין מה הכוונה?
בתודה מראש.
מישהו יודע לענות לפחות על אחת מהשאלות.
זה ממש קריטי לי. תודה רבה.

• הוסף לסימניות

פחות מ 8- שעות בשבוע.
בתודה מראש.
מניסיון שלי ולא מידע, יכול להיות שאני טועה:
מילאתי משכורת חלקית.
וצריך לעשות תיאום מס, אחרת יירד מס בשיעור מירבי, תיאום מס כאילו עושה את זה עבודה יחידה, משהו כזה, מתאם ביניהם את המס, ואז לא יורד מס בשיעור המירבי.

• הוסף לסימניות
מניסיון שלי ולא מידע, יכול להיות שאני טועה:
מילאתי משכורת חלקית.
וצריך לעשות תיאום מס, אחרת יירד מס בשיעור מירבי, תיאום מס כאילו עושה את זה עבודה יחידה, משהו כזה, מתאם ביניהם את המס, ואז לא יורד מס בשיעור המירבי.
אז למלא משכורת חלקית ולעשות תיאום מס בטופס 101 ולא ירד מס בכלל?

• הוסף לסימניות

פחות מ 8- שעות בשבוע.
בתודה מראש.
@יהודה מילר

• הוסף לסימניות
אתה צריך לעשות תיאום מס ולפי האחוז שמ"ה יקבע תצטרך לשלם מ"ה.
לא בטוח שתצטרך לשלם מ"ה הכל תלוי בגובה המשכורת של המעסיק הראשון שלך.
כמה אתה מרוויח אצל המעסיק הראשון?

• הוסף לסימניות
4-5 אלף בחודש, ואצל המשני כמה מאות שקלים.
לכתוב משכורת חלקית ולעשות תיאום מס והכול יהיה בסדר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה