נכתב ע"י dem;1222748:לא יכנסו אנשים שיכורים... וילדים - רוצים לעשות משהו יותר רגוע וסולידי, ציבור מצומצם....
נכתב ע"י זוצית;1222770:אני הייתי עושה ברית בבית הכנסת אחרי שחרית (לפני או אחרי המגילה? מענין מה ההלכה)
ואת הסעודה יחד עם סעודת פורים.
לנו יש שבע ברכות בפורים (מחר החתונה) ואנחנו עושים יחד עם סעודת פורים
זה רק יום אחד ויש כ"כ הרבה מה להספיק, עדיף לשלב יחד ושיהיה עומס רק בשמחות!
נכתב ע"י eden7115;1222911:אם זה באמת רק משפחה אפשר פשוט לעשות תפילת מנחה, ברית ומיד לאחר מכן סעודת פורים.
אצל אחותי יצא ברית בחג השבועות והרמנו לה כולנו יחד (ההורים והאחים) ברית מהממת.
בערך ב-12 היתה הברית (הגברים היו צריכים להספיק קצת לנוח אחרי ליל השימורים) - ומיד אחריה סעודה חלבית עשירה - "שבועות" אחרי הכל...
הכל היה בבית של ההורים שלי שהוא ב"ה מרווח וגדול ואנחנו הכנו את האוכל, ערכנו, הגשנו והכל.
היה יפה מאוד.
נכתב ע"י זוצית;1222770:אני הייתי עושה ברית בבית הכנסת אחרי שחרית (לפני או אחרי המגילה? מענין מה ההלכה)
ואת הסעודה יחד עם סעודת פורים.
לנו יש שבע ברכות בפורים (מחר החתונה) ואנחנו עושים יחד עם סעודת פורים
זה רק יום אחד ויש כ"כ הרבה מה להספיק, עדיף לשלב יחד ושיהיה עומס רק בשמחות!
חצוף!!!נכתב ע"י פרפר;1223130:אחותי עשתה ברית בפורים והשיגה אולם בקושי רב. בסוף התברר שבעל האולם בלהיטותו לממון פשוט חצה את האולם לשניים - לברית נוספת (בלי להודיע לבעלי השמחה), במחיצה פשוטה
השיכורים משני הצדדים התערבבו והיו צריכים לתאם שירים משני הצדדים. זה היה ממש הזוי.
נראה לי שעד היום - כמה שנים אחרי הברית, הם עדיין רבים עם בעל האולם לגבי התשלום....
לגבי מה שהציעו חלבי - מבחינה הלכתית הבנתי שיש עדיפות לסעודת ברית בשרית. כדאי לברר.
נכתב ע"י תמנתי;1222931:לנו גם יש ברית לנכד בפורים ולא מצאנו אולם הכל תפוס.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים