כללי דחוף!- איזה קובץ מקובל להעברה ללקוח בסיום העבודה?

• הוסף לסימניות
אני יודעת שמקובל להביא קובץ PDF ללקוח. האם ישנם גרפיקאים שמביאים ללקוח קובץ פתוח?
אסביר את עצמי. הגיע אלי לקוח עם אופי קשה מאוד (והוא במקרה גם עורך דין...) הוא התעקש לעשות לי חוזה בעקבות שהוא עבר כבר 5 גרפיקאיות (!!!) בקיצור התלבטתי ולבסוף ראיתי שאין שום דבר נגדי בחוזה (למרות שהוא הציב לי מלא תנאים משלו) והחלטתי להסכים בהיות וזה ספר עם 900 דפים. בקיצור הרע הזה היה נודניק אבל מרוצה. פתאום כעבור כמה שבועות הוא שולח לי מייל וכותב בו שהוא מבקש בסיום העבודה להביא לי קובץ פתוח (ID) כדי שהוא יוכל העביר את זה להוצאה לאור. ציינתי שכתוב בחוזה "כמקובל" והמקובל זה קובץ PDF ואינני מסכימה. הוא ניסה באיומים על התשלום וכו'. ואני בשלי.
רציתי לדעת אם אכן זה המקובל כי כנראה הדברים מסתבכים ואנו צריכים לגשת לבית דין (לא הייתי מאמינה!!!)
אשמח לדעת מכל אחת הרואה את זה.
ולהזהיר אתכן אם משהו נודניק עורך דין מגיע גם אליכן שלו תיהיו הקורבן הבא שלו...
תודה מראש!

• הוסף לסימניות
ואוו...
מה שבטוח - קובץ פתוח עולה יותר!

• הוסף לסימניות
ואם הוא יקבל קובץ ID זה יהיה אסון ?

• הוסף לסימניות
זכותו לבקש, זכותך (וחובתך) לא להסכים.
מה שמקובל, הוא שעל קובץ פתוח משלמים יותר. הוא לא גרפיקאי ולא מתמצא בתחום, הוא לא יכול לקבוע לך סטנדרטים של עבודה.

והחוזה שהחתים אותך, יכול לדעתי לשמש רק לרעתו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;2009059:
זכותו לבקש, זכותך (וחובתך) לא להסכים.
מה שמקובל, הוא שעל קובץ פתוח משלמים יותר. הוא לא גרפיקאי ולא מתמצא בתחום, הוא לא יכול לקבוע לך סטנדרטים של עבודה.

והחוזה שהחתים אותך, יכול לדעתי לשמש רק לרעתו...

נכון, מזה אני שמחה כי יש לי חוזה. יצא מזה טוב. אבל אני רוצה להיות בטוחה שאני יודע נכון שמה שמצוין "מקובל" בחוזה זה אכן קובץ סגור. חוץ מזה גם כתוב בחוזה שאין לעשות שינויים מהכתוב אלא אם כן אחד מהצדדים הסכים לכך!
תודה לעונות, אשמח לשמוע עוד כדי לדעת באמת אם הצדק איתי.

• הוסף לסימניות
מקובל זה נקרא קובץ סגור
אבל למה בעצם אכפת לך לתת קובץ פתוח כל עוד הוא משלם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוחנן ק;2009050:
ואם הוא יקבל קובץ ID זה יהיה אסון ?

זהו בן אדם שהציב לי תנאים ומרגיש שהוא ממש כמו בוס- דבר בזלזול, גער הציב תנאים בתקיפות... והסכמתי איתו להרבה דברים שלא מקובל כלל לעשות אצל גרפיקאיות.
לזה לא הסכמתי. כי ראיתי שזה שהוא אומר לי מה לעשות עושה לו יותר מדי טוב וגורר עוד דבר ועוד...
וגם הוא כל הזמן הזכיר לי דברים מהחוזה- מה שבא לו הוא זורם עם החוזה ומה שלא לא..

• הוסף לסימניות
הוא לא משלם לי על קובץ פתוח! חוץ מזה שהוא משלם לי על עמודים לפי קובץ וורד שלו ולא לפי עמודים בעימוד אצלי. הוא לא משלם לי עבור שערים, כריכה, פרוזס, טבלאות, תרשים ועוד...
בתור מתחילה לעסוק בתחום הזה הסכמתי. אבל עד כאן. לזה גם להסכים?!

• הוסף לסימניות
ב״ה

וואווו! אתם לא רציניים! פשוט תעשי לו את הספר שהוא רוצה, תעבדי על זה בערך חודשיים, עם 3.000 תיקונים ו.. בחינם!!!

כדי לצאת מזה נקי ולגמור יפה הייתי מייצאת את הID לעמודי PDF בודדים וממקמת שוב בID ככה שבID שיצרתי הוא לא יכול לעשות שינויים (נו באמת? הוא לא מבין מה זה באמת..) ונותנת לו מחיר כפי שסיכמתם ועוזבת אותו! לא עושה לו כלום יותר..!!!!

• הוסף לסימניות
חחח אהבתי את הרעיון...
הבעיה היא שהוא דורש חתימה גם בסיום העבודה שההוצאה לאור יוכלו לעשות בזה שינויים (!!!)
אמרתי לו שאני לא מוכנה לתנאים האלו ומפסיקה את העבודה לבינתיים (שיבין שהפעם לא הלך לו...) אבל הוא לו הגיב. הבנתי שהוא חושב שזו דרך לעזוב ככה בלי לשלם (שמצויין בחוזה שהוא צריך לשלם לי על מה שעשיתי בינתיים אם הוא מפר את החוזה או רוצה להפסיק) שלחתי לו היום מייל שאני ממתינה עד לעוד שבוע ולא- אלך לבית דין (כבר עברו 3 ימים שהוא לא אגיב)
והוא שלח לי מייל "ראי הוזהרת, אם תפני אלי שוב, אגש למשטרה (ֱֱֱ!!!) בגין הטרדה ונסיון סחיטה!!!
נראה לכם נורמלי?... יצאתי מתוסכלת. לכן אגש לבית דין.
- שלא תבינו לא נכון, אני ממש לא אחת שאוהבת להתקוטט או לריב אם אף אדם. אבל זו עכשיו הדרך היחידה שנותרה לי.

• הוסף לסימניות
חצוף!!!
אולי תנסי להגיע איתו להסכמה. תצאי בהבהרה שאינך מסכימה לתת קובץ פתוח (אלא"כ בתוספת תשלום) אך שינויים (סבירים ) שהבית דפוס יודיע עליהם, תבצעי את.

• הוסף לסימניות
נפלת על - תסלחי לי, פושע.
לפחות כך נשמע מצורת ההתנהלות שלו ומהתגובות שלך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י םןץףך;2009154:
חצוף!!!
אולי תנסי להגיע איתו להסכמה. תצאי בהבהרה שאינך מסכימה לתת קובץ פתוח (אלא"כ בתוספת תשלום) אך שינויים (סבירים ) שהבית דפוס יודיע עליהם, תבצעי את.

בודאי שהייתי אמורה לבצע שינויים אבל יש לו כאן תחכום מסוים הוא לא סתם מתעקש...

נכתב ע"י א-ירושלמית;2009185:
נפלת על - תסלחי לי, פושע.
לפחות כך נשמע מצורת ההתנהלות שלו ומהתגובות שלך.

וזה עוד כלום, ממש בקצרה! הכל משמים, אולי זה התחלה קשה להמשך טוב ?! בעזרת ד' הכל יהיה בסדר...

• הוסף לסימניות
כמה זמן השקעת שתשאירי אותו בלי כלום?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י םןץףך;2009246:
כמה זמן השקעת שתשאירי אותו בלי כלום?

מה הכוונה "בלי כלום" לא הבנתי.

• הוסף לסימניות
ב״ה

מה שבטוח, מלמד שצריך לשבת טוב טוב על חוזים...
היית צריכה לכתוב מלכתחילה בחוזה שאת לא(!!!!!!) מביאה קובץ פתוח!
אא״כ הוא משלם ע״כ תשלום נוסף..

מאחלת לך הצלחות...!!

• הוסף לסימניות
תודה! מה שיותר בטוח זה שהחוזה הוא טוב עבורי כי שם כתוב במפורש "כמקובל" (ולפי איך שהבנתי, ברוך ד' מקובל זה קובץ סגור) וכתוב לא תיתכן הפרת חוזה בשום דבר אלא אם כן שני הצדדים מסכימים!

• הוסף לסימניות
ב״ה

אני תמיד אוהבת לכתוב הכי מפורט שאפשר, ככה פחות מסתבכים..
אני רושמת שהלקוח מקבל בסיום העבודה קובץ סגור לדפוס, אא״כ הוא מעוניין בקובץ פתוח שעליו אנו קובעים סכום נוסף מראש!!

מקווה שתצליחי..:)
צריך בשביל זה הרבה כוח...

• הוסף לסימניות
הבעיה שכאן הוא כתב לי. אלמד בעזרת ד' לפעם הבאה (מקווה שלא אתקל בבעיות כאלה שוב) תודה רבה לכולם זה עזר לי מאוד (ובמיוחד לפרוק את זה :)) מזל שיש אל מי לדבר...

• הוסף לסימניות
אצלינו כשלקוח אמר קובץ פתוח הסברנו לו שזה הפרת זכויות יוצרים.
הן מצד החברה שאליה שייכים הפונטים והן מצד החברה ממנה קנינו את התמונות.
(כמובן גם הפרת זכויות כלפי המעצב.)
כמו כן מודיעים ללקוח שיש כמה גרסאות שלבתי הדפוס אין את הגירסה המתקדמת כמו שלנו.
ומגרסה לגרסה הכל משתנה

לפי דעתי תתייעצו עם עורך דין ותראו לו את החוזה שכתבתם.

אולי ימצא דברים לטובתכם שאתם לא יודעים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה