כללי דחוף!- איזה קובץ מקובל להעברה ללקוח בסיום העבודה?

• הוסף לסימניות
ב״ה

הבעיה שהלקוח שלה גם עורך דין:p:eek::(:confused:

• הוסף לסימניות
ועוד איזה עורך דין... מתוחבל מ-א-ו-ד!

• הוסף לסימניות
ב״ה

דבר אחד נשאר לי להגיד לך...

בהצלחה!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
אל תפגעי ממני אבל את בשלת את זה לעצמך
מעולם לא עושים ללקוח כמו שאת עשית עימוד לפי וורד ולא משלם על שערים וכו'

• הוסף לסימניות
אני יודעת, עכשיו אני מצטערת על זה. מאוד! אבל אלמד מזה לפעם הבאה...

• הוסף לסימניות
יש לו היום את החומר ?

• הוסף לסימניות
ב״ה

תמיד מטעויות לומדים, איך נראה לך כל הגרפיקאים ׳הגדולים׳ שורדים?
הם התחילו והשתפשפו עם הזמן.. אל דאגה, זה עוד יבוא בעז״ה..:)

• הוסף לסימניות
באמת כואב לשמוע...
למה הוא מרשה לעצמו לדחוף עוד דברים להסכם? מה זה לחתום שהדפוס יכול לבצע שינויים?
איפה את בעניין?

ראשית, את מחתימה על חוזה ולא הוא.
שנית, כדאי לציין אילו פורמטים בדיוק נמסרים. לא "פתוח" ולא "סגור". גם PDF הוא פתוח למי שירצה.

ושלישית, לעניין זה, נשמע כשכר לימוד יקר אבל שווה (מבינה אותך לחלוטין, גם אני הייתי עושה הכל כדי להתחיל איפשהו), למה שלא תתני לו קובץ פתוח ותשחררי אותו? שלא תהיה לו סיבה לחזור אלייך, שישגע מישהו אחר...

*וכל זה כמובן רק לאחר תשלום. אל תיבהלי ממנו, שווה לך הצעקות אם נשארת עם משהו ביד. אפילו שאת מתחילה, את לא פיליפינית... דעי את זכויותייך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוחנן ק;2009654:
יש לו היום את החומר ?

לא. רק כמה עמודים בודדים לאשר את צורת הדף. אני עדיין באמצע העבודה. הגעתי קרוב למס' עמ' שהוא מחכה אז לראות את החומר. הענין הוא שהוא העלה את זה פתאום כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;2009788:
באמת כואב לשמוע...
למה הוא מרשה לעצמו לדחוף עוד דברים להסכם? מה זה לחתום שהדפוס יכול לבצע שינויים?
איפה את בעניין?

ראשית, את מחתימה על חוזה ולא הוא.
שנית, כדאי לציין אילו פורמטים בדיוק נמסרים. לא "פתוח" ולא "סגור". גם PDF הוא פתוח למי שירצה.

ושלישית, לעניין זה, נשמע כשכר לימוד יקר אבל שווה (מבינה אותך לחלוטין, גם אני הייתי עושה הכל כדי להתחיל איפשהו), למה שלא תתני לו קובץ פתוח ותשחררי אותו? שלא תהיה לו סיבה לחזור אלייך, שישגע מישהו אחר...

*וכל זה כמובן רק לאחר תשלום. אל תיבהלי ממנו, שווה לך הצעקות אם נשארת עם משהו ביד. אפילו שאת מתחילה, את לא פיליפינית... דעי את זכויותייך.

הוא ציין בחוזה "כמקובל" אני אמרתי לו שהמקובל זה PDF. העניין הוא שלא סיימתי עדיין את העבודה. או שאני מסכימה (שוב, בפעם ה--- לא יודעת כמה עד לבקשה הבאה שלו) או שפשוט אני פונה לדין תורה. הוא לא מוותר עד שאני אסכים לו.

ותודה רבה על התמיכה!!! של כולכן, זה ממש מקל מעלי... :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י וו;2009806:
לא. רק כמה עמודים בודדים לאשר את צורת הדף. אני עדיין באמצע העבודה. הגעתי קרוב למס' עמ' שהוא מחכה אז לראות את החומר. הענין הוא שהוא העלה את זה פתאום כך.

אז תברחי ממנו כמה שיותר מהר !

• הוסף לסימניות
ואולי מפרסמים את שמו כדי שציבור הגרפיקאים וגם אלה שלו יתרחקו ממנו וידע הציבור ויזהר!!

• הוסף לסימניות
ומה עם לשון הרע

נכתב ע"י ציפורים;2009956:
ואולי מפרסמים את שמו כדי שציבור הגרפיקאים וגם אלה שלו יתרחקו ממנו וידע הציבור ויזהר!!

לשון הרע

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yeodafig;2010240:

לשון הרע לתועלת מותרת

אבל באמת לא הייתי ממליץ לאף אחד להתחיל איתו .. :eek:

הוא מסוגל לתבוע על הוצאת דיבה ולהוכיח שהוא התנהל כפי הבנתו בחוזה ..

• הוסף לסימניות
אפשר לשלוח אותו אלי אני כבר אחנך אותו, ואני אכתיב לו את הכללים

• הוסף לסימניות
ש. מה יקרה אם תתני לו קובץ פתוח?
ת. מזותומרת? הוא יוכל ללכת למישהו אחר מחר, ולעשות עם זה מה שהוא רוצה.

ש. למה שיילך למישהו אחר. את הגרפיקאית שלו. ועשית לו עבודה יפה.
ת. אההםם, יכול להיות שקצת סחבתי את הזמן. לקח לי שנה לעצב במקום שבוע וכו', והוא קצת עצבני עלי, או הרבה...

ש. ומה יקרה אם תתני לו את הקובץ ותכתבי לו בפירוש שהשערים וכו' הם לעבודה ספציפית זו, ואין לו רשות להשתמש בזה לעבודה אחרת. (והרי לא באמת אכפת לך שעל הספר הזה מישהו יעשה תיקונים...)
ת. ואיך אני יכולה לסמוך עליו שלא יקח את זה לעבודה אחרת? אולי מחר ישתמש בזה לעוד ספר?

ש. ומה נראה לך, שאם הוא מקבל PDF הוא לא יכול מחר להשתמש בשערים ובפורזץ לעבודה אחרת?
ת. אהההםם, זה לא אותו דבר. כאן זה פתוח, כאן זה סגור.

אז זהו, שזה אותו דבר בדיוק... אם הוא ירצה לגנוב אותך, הוא יכול לעשות את זה גם עם PDF.
ולא קורה שום דבר אם נותנים ללקוח את ההרגשה הטובה שמה שהוא רוצה הוא יקבל.
אם הוא ירצה ללכת ממך בגלל שירות לא טוב או עבודה ברמה נמוכה, הוא ממילא יעשה את זה.

בהצלחה.

נ.ב. המחיר בשוק לקובץ פתוח הוא X2 ממחיר של קובץ סגור.

• הוסף לסימניות
קודם כל אני שוב מודה לכל המגיבים...
אני אסביר את עצמי שוב, לא אכפת לי שהוא ילך למשהו אחר (הוא כבר מספר פעמים ציין שהוא מתכוון להשאר לקוח שלי, הוא אהב את הסגנון ברוך ד' ולא לשבור את הראש שוב לחפש גרפיקאית בסגנון שלו.) אבל הבנ"א הזה לא 100 % נורמלי... כל יום הוא רוצה משהו חדש. אז הסכמתי והסכמתי (והוא מרגיש הכל כמובן מאליו שאני יסכים כאילו הוא בוס) והמשכתי להסכים... והוא ממשיך לנצל... "עלה על הגל" כמו שאומרים שיש לו פריירית. אז די, עד כאן כמה אפשר. כל הזמן הא נצמד לחוזה, הפעם תורי, לא?! אם אסכים עכשיו זה יגרר. וחשבתי שהוא יבין אבל הוא עקשן, נשאר בעמדה שלו מחכה להסכמתי ואני לא יודעת אם כדאי לי ל"התכופף" לרצונות שלו שימשיכו...
לשלם לי על קובץ פתוח לא נראה לי בכלל הוא יסכים (הוא התלהב שאני לא כמו "הגרפיקאיות הסחטניות" חצוף.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A.Y.K;2010255:
אפשר לשלוח אותו אלי אני כבר אחנך אותו, ואני אכתיב לו את הכללים

את חושבת, רק תכירי אותו וכבר תביני איזה טעות איומה עשית!!! ושתבינו שממש לא פרטתי כאן את הצורת דיבור המזוזלת שלו, החוסר סבלנות שבאותו יום ששלח את החומר הוא התעצבן למה אין לי כבר דוגמא והוא כותב לי "אין לי ראש למשחקים וקטנוניות, אני רוצה לראות כבר היום את החומר"(!!!) ואם אמשיך מה עברתי בחודש הזה לא אגמור.
אז אל תחשבו אפילו, עיצה שלי... (אם הוא עבר כבר 5 גרפיקאיות אז זה אומר דרשני... לכו תדעו מה הם עברו...)
לגבי השם שלו אני לא יודעת באמת אם מותר לי, צריך לשאול רב בענין זה. מה שכן אם אי פעם מגיע אל משהו מכם "עורך דין" ואתם חוששים... תבררו אצלי באישי. בשמחה:) העיקר שלו תפלו לבור... (ועוד איזה בור...)

• הוסף לסימניות
גם עורך דין צריך להיות כפוף לחוקים, מה עוד שהוא הוסיף אותם לחוזה ("כמקובל")בעצמו. וגם לעו"ד אסור לנצל את הלקוח ולהשתרר עליו!
וזה שהוא מספר על "סחטנות" של גרפיקאיות אחרות מלמד שגם הן יצאו ממנו בשן ועין!
לא נראה לי שצריך כבר עכשיו לתבוע אותו, פשוט תהיי אסרטיבית לגבי הזכויות שלך (כנרשם בחוזה..)ואל תוותרי על מה שנגיע לך.ובשום אופן אל תתכופפי לגחמות שלו.

ובכלל לא משנה השם שלו - הוא רק מייצג מדגם של סוג לקוחות קשים שכולנו נתקלים בהם במשך הזמן. - פשוט כמו שכתבו פה - ללמוד לכתוב חוזה מפורט ולהצמד אליו.
בכל אופן - בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
הענין הוא שהוא איים עלי לא לנסות ליצור איתו קשר לא דרך מייל ולא דרך הנייד, אחרת הוא מתלונן למשטרה בגין הטרדות וסחיטות (חחחׂ) בעלי התקשר אליו והוא אמר לו: "ברגע שהיא תסכים ותבין מה היא צריכה לעשות נמשיך, וכאן שיחתנו הסתימה". וניתק!
אז או שאני מסכימה או שפורשת בלי לקבל משהו או ש... תובעת אותו. ואין לי ראש לזה אבל אם זה מה שאצטרך לעשות, אין ברירה.
מה שכן, משהו מהמשפחה שלנו עוסק בענינים הללו ואמר "תלמדו לקח, אין להתחיל עבודה בלי משהו על החשבון, מה שיוצא בזה שהוא צריך לרדוף אחריכם ועכשיו- אתם רודפים אחריו!" אז קחו גם אתם את המסר הזה. למי שלא ידע- כמוני...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה