כללי דחוף: איך מפצלים קובץ בהדפסה בתוכנה העתיקה, אילוסטרייטור CS2?

• הוסף לסימניות
אני עובדת עכשיו על קובץ ענק, 59.4 ס"מ רחבו, ו-168 ס"מ ארכו. למעשה, זה הגודל של 8 דפי A3 מסודרים 2X4. אני צריכה לשלוח אותם להדפסה במכונה שהגודל המקסימלי שהיא מסוגלת להדפיס הוא לא יותר מA3. למעשה, הצורה בה הציעו לי לעבוד הייתה פשוט להגדיר את דף העבודה כA3, לעבוד על קובץ גדול, ולסמן לעצמי כל פעם איפה איזור ההדפסה - וכך להדפיס. האילוסטרייטור שלי, מיותר לומר, עתיק, ובכלל לא יודע שנולד לו אח צעיר שמסוגל לעבוד עם כמה איזורי עבודה בו זמנית. סיוט...

כשלמדתי פריהנד למדו אותנו שיש בו אפשרות להדפיס גודל מוגדר מתוך קובץ + גלישה, אם צריך. כשלמדתי אילוסטרייטור, זכור לי שגם דברו על משהו כזה. אני מעוניינת להדפיס את דף העבודה שלי לקובץ פוסטקריפט, ואח"כ לדסטל אותו, אבל שידפיס לי אותו ב8 עמודים.

תכל'ס, איך עושים את זה? לא הסתדרתי עם הגדרות ההדפסה במאפיינים. (ויש, כנראה, אפשרות!)

או, אולי יש לכם עוד רעיון או טכניקה?

תודה מראש לכל המסייעים!!!

• הוסף לסימניות
סוניה, תודה.

הצלת אותי מעבודת פרך!!!!

• הוסף לסימניות
יש, בוודאי! ואני זוכרת שגם דובר פה על זה פעם
זה נקרא tiling
את מגדירה בפקודת print את גודל הדף שאת רוצה, A3
אח"כ עובדת ללשונית ה-setup ושם מחפשת את ההגדרה tiling
את בוחרת באפשרות tile full pages
וסוגרת כרגיל
תקבלי קובץ פוסטסקריפט ענק במשקלו, ואחרי דיסטול הוא יהפוך ל-PDF מרובה עמודים

• הוסף לסימניות
סליחה, זאת א-ירושלמית, מהמחשב עליו עבדה מרגרינה.... מתנצלת על בלבול הניקים.

• הוסף לסימניות
אשתדל להעלות הדרכה כתובה, אם כי איני מתחייבת לכך.

א-ירושלמית

• הוסף לסימניות
אולי תעלי לנו רשימה מסודרת של הניקים שלך?
התבלבלתי לגמרי...:)

• הוסף לסימניות
לא חסרים דרכים לחלק, הייתי מנסה לזרוק לדפוס ושישברו את הראש לבד.

אם האיכות לא מי יודע מה חשובה - פוטושופ הכי מהיר בשביל זה. 3 דק' ואתה מסיים.

• הוסף לסימניות
אר-סי, לא חכמה לא לענות לעניין!

ואפרט את מה שעמד בפני: קובץ אילוסטרייטור, 59.4cmX168cm, (גודל של 2X4 דפי A3, לאורך. תנסו ותבינו), מודפסים במכונה משוכללת שעומדת במקום עצמו. לא שלחנו לדפוס, כי אם כן - הייתי תוקעת את הדפוס עם זה.

ומה הדרך???

1. view > show printing tiling.
פעולה זאת מציגה את גבולות ההדפסה, חוץ מגבולות שטח העבודה (גליון הנייר).

2. עצבו. עבדו. ולא משנה גודל הדף. אח"כ, ממילא, בהדפסה לPDF נקבע לאילוס מה לעשות בלי להתחשב במדפסת ברירת המחדל.

3. שלחו להדפסה. רגע...... אל תאשרו עדיין. בחרו במדפסת אדובי פוסטקריפט, ואם הפי-די-די לא עומד על אדובי PDF, שנו אותו.

4. את גודל הדף קבעו לגודל המירבי שהמדפסת יכולה להוציא, או כפי הצורך שלכם. אני העמדתי את הגודל (size) על A3.

5. הפיצול... סוף סוף.
אנו עדיין בלשונית הג'נרל. בתחתית חלון מאפייני הג'נרל, יש אפשרות לבחור בחלוקה, Tile. בחרו בו. אופציית ברירת המחדל עומדת על full page - עמודים שלמים, בגודל של 1:1. אם בוחרים באופציה השניה, imageable areas, יתאים אילוס' את גודלי ההדפסה בהתאם לגודל הדף שהגדרנו לו לפני כן, במינימום דפים שהוא יכול עוד להוציא.

6. אפשרות האוברלאפ (חפיפה) - העלאה של המספר, מגדילה את חפיפת הדפים זה על זה.

מקווה שהיה ברור.

• הוסף לסימניות
באיזו מכונה מדובר?

לא חכמה להתחנג'ר לחינם...

• הוסף לסימניות
האמת? משהו שבתי הדפוס'לאך הדיגיטלי משתמשים בה... כולה מכונת צילום - הדפסה משוכללת, שהגודל המירבי שלה הוא A3.

• הוסף לסימניות
אני מדפיס בפוטו השכונתי באפסון 9880, כך שאני די מסודר...

פעם פעם עשיתי משהו כזה, לפני 5 או 6 שנים, וגיליתי שאת הדף כדאי לקפל בקצה ואז פחות רואים בעין את החיבור (כי גם על הקיפול יש גרפיקה והיא כאילו ממשיכה לדף השני).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה