דחוף!!! מה קרה למחשב שלי???

• הוסף לסימניות
המחשב התחיל להרעיש
הפעלתי מחדש והכונן לא נמצא!!!
השולחן העבודה ריק
אי אפשר להגיע לכלום
נרשם לי שהוא לא זמין וכו'
מה קרה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;2338907:
המחשב התחיל להרעיש
הפעלתי מחדש והכונן לא נמצא!!!
השולחן העבודה ריק
אי אפשר להגיע לכלום
נרשם לי שהוא לא זמין וכו'
מה קרה???
אחרי שהפעלתי כמה פעמים מחדש ולא עזר הוצאתי את התקעים הרעש הפסיק והכל חזר
יש לי מה לפחד על הכונן?

• הוסף לסימניות
הכונן של הדיסקים?

• הוסף לסימניות
אם זה כונן פיזי, כדאי לנתק ולבדוק במעבדה מוסמכת.
אם זה כונן לוגי, (כלומר שיש לך רק אחד בתוך המחשב, וזה מחולק לשניים רק באופן שזה כך מוצג, ובשטח על גבי הדיסק) יתכן שהיתה בעיה בעליית המערכת, אבל אם הדיסק הוא כבר בן יותר מ3, כדאי לבדוק עם kristal disc info כמה פעמים הוא נדלק בחייו למשל, ולבדוק עם defragler מה הביצועים שלו. ייתכן שהוא נשחק, ובקושי סוחב. מנסיוני זה קורה הרבה שדיסק פשוט נופל באמצע העבודה, ואחר כך ממשיך בשגרת יומו. זה רק סימן שצריך להתחיל לחשוב על דיסק חדש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 5566brs;2338997:
אם זה כונן פיזי, כדאי לנתק ולבדוק במעבדה מוסמכת.
אם זה כונן לוגי, (כלומר שיש לך רק אחד בתוך המחשב, וזה מחולק לשניים רק באופן שזה כך מוצג, ובשטח על גבי הדיסק) יתכן שהיתה בעיה בעליית המערכת, אבל אם הדיסק הוא כבר בן יותר מ3, כדאי לבדוק עם kristal disc info כמה פעמים הוא נדלק בחייו למשל, ולבדוק עם defragler מה הביצועים שלו. ייתכן שהוא נשחק, ובקושי סוחב. מנסיוני זה קורה הרבה שדיסק פשוט נופל באמצע העבודה, ואחר כך ממשיך בשגרת יומו. זה רק סימן שצריך להתחיל לחשוב על דיסק חדש.
הכונן בתוך המחשב ואין לי גישה אליו

• הוסף לסימניות
כלומר את לא יודעת אם יש לך אחד או שנים?
לחיצה על כפתור ההתחל+R, בחלון ההפעלה לכתוב msinfo32
כל המידע שרק תרצי.

• הוסף לסימניות
תמיד מומלץ לגבות את החומר.
על אף שייתכן מאד, שהדיסק תקין לגמרי ורק החיבור שלו, לדוגמה, הלך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 5566brs;2338997:
אבל אם הדיסק הוא כבר בן יותר מ3, כדאי לבדוק עם kristal disc info כמה פעמים הוא נדלק בחייו למשל,
במחילה מהכותב הנכבד
בבדיקת CrystalDiskInfo או ליתר דיוק ה S.M.A.R.T. report לא בדיוק מעניין אותנו כמה זמן (פעמים) הוא נדלק (ונכבה) ו/או כמה שעות הוא כבר עובד
מה שחשוב, זה יותר הדוח שקשור למידע שנמצא בדיסק או ליתר דיוק המצב הפיזי של הדיסק כמו:
Reallocated sectors count
Reallocation event count
וכו'
יותר חשובים
Current pending sector count
Uncorrectable sector count

אגב הפיענוח של הסמארט הוא לא בדיוק שחור ולבן, יש תוכנות שמפענחות את הנתונים אחרת מאשר אחרים, לכן צריך להבין בדיוק מה כל דבר אומר/מתכוון...

• הוסף לסימניות
ממש לא הבנת.
יש להבדיל בין שני מצבים:
1. בדיסק יש סקטורים פגמים, בעיות בכתיבה וכו'. לזה מתאים הבדיקה שכתבת.
2. הדיסק עובד טוב מבחינת קריאת וכתיבת מידע, אבל הוא פשוט ישן. למרות שהוא לא נפל, ורכיבים לא זזו בתוך הדיסק, הוא עלול לשבות.

• הוסף לסימניות
הודעה זו עלתה לי גם לפני שלשום וגם עכשיו
כשאני פותחת על הבא נרשם לי שהספריה פגומה
זה קשור לנ"ל?

קבצים מצורפים

• הודעה.PNG
    KB 26.7 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;2340647:
הודעה זו עלתה לי גם לפני שלשום וגם עכשיו
כשאני פותחת על הבא נרשם לי שהספריה פגומה
זה קשור לנ"ל?

גם לי עלה???? מה זה???
ואגב, המחשב בסדר [שלי].

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 5566brs;2340433:
ממש לא הבנת.
יש להבדיל בין שני מצבים:
1. בדיסק יש סקטורים פגמים, בעיות בכתיבה וכו'. לזה מתאים הבדיקה שכתבת.
2. הדיסק עובד טוב מבחינת קריאת וכתיבת מידע, אבל הוא פשוט ישן. למרות שהוא לא נפל, ורכיבים לא זזו בתוך הדיסק, הוא עלול לשבות.
אתה מדבר על עייפות החומר (בלאי) ?
עכשיו הבנתי נכון ?

לצורך הענין נחלק את זה ל 2
1. עייפות המנוע
2. עייפות הראשי קריאה/כתיבה (להלן ראשים)

מנוע של דיסק קשיח חייב להגיע למהירות סיבובים מסויים לפני שהראשים יצאו מה parking שלהם, כל עוד המנוע לא מסתובב במהירות מסויימת הראשים ישארו ב park

נדיר עד בלתי מצוי בדיסקים של היום שהמנוע ילך פייפן לפני הראשים (למעט במקרה של מכה/נפל, וגם אז לרוב הראשים גם ילכו בגלל העדינות שלהם כיום)

ולכן אם אתה מדבר על עייפות המנוע אז:
1. עייפות הראשים יקרה לפני המנוע כאמור, ובעיות ראשים יראו בסמארט בשורות שציינתי.
2. המנוע באמת בעייתי אז הראשים לא יוצאים מהpark אז אין אפשרות בכלל לקרא את הסמארט.

ולכן בכל מקרה לא אמור לעניין אותנו כמה פעמים היה כיבוי והדלקה של הדיסק ו/או כמה שעות עבודה יש מאחוריו.

• הוסף לסימניות
לא קשור לדיסק שמפסיק באמצע העבודה.
בדרך כלל קשור ללוח ולא למכניקה. אף שיכול להיות שהמנוע הפסיק להסתובב אחרי שהראשים יצאו מהparking.
את מה שאתה אומר שהמנוע לא ילך לפני הראשים אני לא יודע לאמת או לשלול.

• הוסף לסימניות
הגענו כבר למצב שאנו גונבים את האשכול בנושא לא קשור של הבעיה שלשמה נפתחה האשכול אני פורש, ואגיב בה.פ.
ועם פותח האשכול הסליחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה