וואו. זה דיון שכ"כ מענייין אותי וקרוב לליבי... אבל אני צריכה גם לעבוד תוך כדי..
אשמח לחוות את דעתי על כמה מהנקודות שהועלו כאן, מניסיוני האישי ומדברים שלמדתי על בשרי.
- אז מה אם ילד שמן? זה נכון במובן מסויים, אך יש כמה כיוונים נוספים.
מהצד הרגשי: אני רואה על ביתי שכבר מגילאי הגן 3-4 פוגעים בהם ומכנים אותם בכינויים בגלל זה, ואין ספק שעם הגיל זה רק עולה, אז נכון שאני דואגת כל הזמן לעודד אותה ולהגדיל לה את הבטחון עם דברים אחרים שהיא חכמה יותר מרוב הילדות וגם יפה מאד (השומן לא פוגע) וכו'. דברים נכונים שהיא יודעת ואני מעצימה לה אותם וגם מקבלת דיווחים מהגן שהיא אכן עונה לאותם מקניטים בתשובות האלה. אבל... עדיין זה ילדה וזה פוגע (מניסיון אישי).
ומהצד הבריאותי: אין ספק שזה פוגע בבריאות של אותם ילדים וביכולות שלהם, אז נכון שביתי משתתפת בחוג התעמלות פעמיים בשבוע מתוך רצון שלי לעזור לה מהצד הזה. אני רואה שבפועל היא מתעייפת יותר מהר מאחיותיה, מעדיפה משחקי ישיבה על פני ריצה. והיא עדיין ממש קטנה (4.5). ככה היא תגדל? חבל לי. במיוחד שאני יודעת מה זה בתור אחת שירדה מעל 40 קילו, אני יודעת מה ההבדל ועד כמה המשקל מפריע בחיים.
אז לבוא ולהטיף לילדה כל היום על המשקל, זה וודאי שלא, אבל בגילאים הקטנים שזה עדיין בשליטת ההורים, אז למה לא לכוון יותר לדברים הנכונים? אני משתדלת לא לומר לה לא לאכול, אלא את רעבה עוד, בשמחה נותנת לה עוד מלפפון או עוד דברים מהסגנון הזה. פשוט את כל מה ששמעתי כל החיים בתוכניות הרזיה למיניהם מתאימה לגיל שלה,בלי לציין שזה להרזיה.
כמובן שברגע שהילדים גדלים וזה כבר במודעות שלהם ובבחירה שלהם, אז נגמר תפקידנו בתחום, ונשאר לנו רק לתמוך לעודד ולעזור במה שמתבקשים על ידיהם.
וכשיחליטו מעצמם שרוצים לרזות, נהיה כאן לעזור להם.