דרוש מידע דיסק-כונן קשיח חיצוני גיבוי למחשב עם הרבה מקום אחסון [ג'יגה] .לאיחסון הרבה חומר איזה הכי מומלץ ?

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי יש 3 יצרניות בדיסקים קשיחים,
טושיבה, ווסטרן דיגיטל וסיגיייט.
בSSD אין עוררין כלל! שסמסונג מובילה בפער,
לאחריה יש הרבה דעות, crucial, ווסטרן דיגיטל, סנדיסק וקינגסטון אלו החברות הנחשבות.

• הוסף לסימניות
א) כדאי להשקיע בכונן גיבוי מתאים למטרה שלשמה נועד. המחיר שלו יהיה זול משמעותית ממה שיעלה לכם שחזור של חומרים (במקרה הטוב שזה מצליח).
ב) לגיבוי אין שום סיבה לרכוש כונן SSD, יקר ומיותר.
ג) קצת תמוה בעיני שלא הזכירו כאן, אבל כדאי לקנות כונן חיצוני שיודע לעבוד במערך של RAID 1 או RAID 5 ודומיו.
ד) הייתי לוקח כונן רשת (במידה ויש תשתית מתאימה) ושם אותו במיקום שונה מזה של המחשב. זה גם גיבוי טוב למקרה שחלילה קורה משהו באזור של המחשב, וגם מאפשר גישה לקבצים (אם זה מחובר לאינטרנט) מכל מקום בעולם.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
דווקא לגיבוי הסיבה הכי טובה לקנות SSD
דיסק קשיח רגיש מאוד
לפי מה שנאמר לי על ידי איש מקצוע בשחזור מידע, קשה מאוד עד בלתי אפשרי לשחזר מידע מכונן SSD תקול, ותקלות קורות....
לכן נכון לטכנולוגיה של היום עדיין עדיף הדיסקים הקשיחים המסורתיים.
מעבר לנ"ל המציאות היא שכל שרתי הדיסקים לגיבוי הקיימים, הן למשתמש הביתי והן למשתמש המקצועי, הם בתצורה של דיסקים קשיחים מסורתיים, כאשר במערכים היקרים (אלפי שקלים...) משלבים במערך גם כונן SSD אחד או שניים כדי להאיץ את מהירות הקריאה.

• הוסף לסימניות
לפי מה שנאמר לי על ידי איש מקצוע בשחזור מידע, קשה מאוד עד בלתי אפשרי לשחזר מידע מכונן SSD תקול, ותקלות קורות....
לכן נכון לטכנולוגיה של היום עדיין עדיף הדיסקים הקשיחים המסורתיים.
מאוד מוזר לי שבעל מקצוע אומר דבר כזה.
תיקון SSD זה בדיוק כמו תיקון של כל מכשיר אלקטרוני. אם עובדים לפי הספר מוצאים איפה הבעיה בלוח ומתקנים. ואם לא מוצאים את הבעיה שולפים את החלק שעליו נמצא החומר ומעבירים ללוח אחר. בדיסק קשיח יש גם אלקטרוניקה שיכולה להינזק וגם את המכני שעוד יותר גרוע אם ניזוק...מספיק פלטה אחת שנשרטת וכבר הלך חצי מחומר והתשלום אותו תשלום.
דיסק קשיח מצריך טיפול בחדר נקי עם עלויות תחזוקה גבוהות, מלאי גדול של דיסקים קשיחים, וסיכונים רבים, מה שמעלה את המחיר של העבודה לאלפי שקלים.

• הוסף לסימניות
מאוד מוזר לי שבעל מקצוע אומר דבר כזה.
תיקון SSD זה בדיוק כמו תיקון של כל מכשיר אלקטרוני. אם עובדים לפי הספר מוצאים איפה הבעיה בלוח ומתקנים. ואם לא מוצאים את הבעיה שולפים את החלק שעליו נמצא החומר ומעבירים ללוח אחר. בדיסק קשיח יש גם אלקטרוניקה שיכולה להינזק וגם את המכני שעוד יותר גרוע אם ניזוק...מספיק פלטה אחת שנשרטת וכבר הלך חצי מחומר והתשלום אותו תשלום.
דיסק קשיח מצריך טיפול בחדר נקי עם עלויות תחזוקה גבוהות, מלאי גדול של דיסקים קשיחים, וסיכונים רבים, מה שמעלה את המחיר של העבודה לאלפי שקלים.
קראתי עכשיו קצת על הנושא
הטענה הרווחת היא שSSD עובד עם טכנולוגיה שנקראת TRIM שמנקה לחלוטין חומר שמוחקים ממנו, לעומת HDD שהחומר נשאר גם אם מוחקים אותו ואפשר לשחזר אותו בתוכנות שחזור. מה שהופך את השחזור מכונן SSD למסובך יותר. כל זה מדובר כשיש תקלה והכונן עובד, אבל מה קורה בSSD מת מול HDD מת?? בכזה מקרה הרי לא תעזור שום תוכנת שחזור. צריך טיפול פיזי לכונן, ואני לא בטוח שהסיכויים בכונן קשיח מת מול SSD הם גדולים יותר לשחזור מאחר שברוב כונני הSSD יש הגנות על הגנות לפני שיכולה לקרות תקלה לנתונים עצמם, והתיקון הוא בדיוק כמו של סמארטפון שביום בהיר החליט לא להדלק יותר או שעלתה עליו משאית וצריך את החומר. בנוסף עלות שחזור של דיסק קשיח היא אלפי שקלים! אני לא יודע כמה לוקחים על שחזור מSSD אבל אני לא חושב שאפשר להגיע לכאלה סכומים מתיקון לוח.

כל האמור על דעתי האישית בלבד ולא בהכרח נכון, אבל זו דעתי.

• הוסף לסימניות
לצורך הרעיון, אם יש התחממות בכונן, לדיסק קשיח לא יקרה כלום, ולSSD ידרש קוסם כדי להפריד מחדש את הסיליקון המותך,
כך עד כמה שידוע לי, תתקנו אם טעיתי.

• הוסף לסימניות
אבל מה קורה בSSD מת מול HDD מת??
בד"כ לפני שכונן HDD מת הוא מראה סימני גסיסה (רעש/איטיות)
כונן SSD יכול למות בלי שום הכנה מוקדמת
וזה כאמור חוץ מהעניין שחומר יכול בטעות להימחק המכונן שקשה מאד לשחזר מכונן SSD (אם בכלל אפשרי)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה