דירה מכונס נכסים

• פותח הנושא Mix
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מישהו רכש דירה דרך כונס נכסים?
או עשה מנוי לדירות שבבעלותם?
יש שם מה לחפש?

חברה שמעוניינת לרכוש דירה בירושלים
במחיר סביר מקווה לחשוב שמשם אולי תבוא הישועה.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Mix;2130540:
מישהו רכש דירה דרך כונס נכסים?
או עשה מנוי לדירות שבבעלותם?
יש שם מה לחפש?

חברה שמעוניינת לרכוש דירה בירושלים
במחיר סביר מקווה לחשוב שמשם אולי תבוא הישועה.....

לדעתי האישית לא שווה את המחשבה והידיעה שלמישהו נלקח הבית הזה.
אא"כ ידוע שזה היה של אנשים בלי יורשים וכדו'

• הוסף לסימניות
גם לא פשוט בכלל מבחינה הלכתית

• הוסף לסימניות
כונס נכסים

נכתב ע"י אברהם;2130556:
גם לא פשוט בכלל מבחינה הלכתית

סיפור שהייתי מעורב בו אישית, והרב פסק שזהו גזל גמור והאברך החזיר את דירת העשוק

• הוסף לסימניות
היה על זה נידון לאחרונה באתר של הידברות, תחת השו"ת של "שאל את הרב"

• הוסף לסימניות
אנחנו שאלנו רב באופן אישי ואמר שלא כדאי ואין ברכה בנכסים כאלו,
אא"כ ברור שזאת דירה של נפטר ללא יורשים...

• הוסף לסימניות
אז אנחנו שאלנו רב (במקרה מאד ספציפי) ואמר שאין שום בעיה,
וראינו הרבה ס"ד בדירה זו ב"ה.
תפסיקו לפסוק הלכות על גבי הפורום. זו שאלה הלכתית שנידונה בכל מקרה לגופו!!!
וכל אחד צריך לשאול את רבותיו.
ולפותחת האשכול- אנחנו בתור זוג צעיר קנינו דירה מכונס נכסים, במחיר זול ממחיר הדירות בשוק, כמובן. שכרנו והשכרנו במקביל (הדירה היתה באזור שלא רצינו לגור בו). לדעתי זה היה צעד חכם, ואחרי מעשה- אנחנו מרוצים ממנו מאד.
ושוב- כמו שכבר הזכירו, על דירות מכונס נכסים יש לשאול רב.

• הוסף לסימניות
בכל מקרה, לפני ההרשמה לאתרים שמציעים מאגר דירות מכונס בתשלום חודשי קבוע
לבדוק האם יש להם משהו רלוונטי (הכוונה למאגרים שנותנים רשימות בחינם ללא פרטים מזהים)
ולא לשלם סתם ולקבל רשימה ללא שום דירה באזור שאתם מחפשים (באם מדובר למגורים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י einkamoni;2130702:
אז אנחנו שאלנו רב (במקרה מאד ספציפי) ואמר שאין שום בעיה,
וראינו הרבה ס"ד בדירה זו ב"ה.
תפסיקו לפסוק הלכות על גבי הפורום. זו שאלה הלכתית שנידונה בכל מקרה לגופו!!!
וכל אחד צריך לשאול את רבותיו.
ולפותחת האשכול- אנחנו בתור זוג צעיר קנינו דירה מכונס נכסים, במחיר זול ממחיר הדירות בשוק, כמובן. שכרנו והשכרנו במקביל (הדירה היתה באזור שלא רצינו לגור בו). לדעתי זה היה צעד חכם, ואחרי מעשה- אנחנו מרוצים ממנו מאד.
ושוב- כמו שכבר הזכירו, על דירות מכונס נכסים יש לשאול רב.

מעניין מאד, אם מותר לבקש פרטים ונקודות לאלו שמתעניינים לקנות בדרך זו
כגון:
1. האם אופן התשלום הוא לא מיידי ובמזומן ?
2. אין סיכון שאחת מן המערכות מהדירה מקולקלות וצריך להחליף חדש שיעלה הון ?
3. האם יכולים לפני הקנייה לבקר כמה פעמים בדירה, כדי להתייעץ אם אנשי מקצוע האם העסקה שווה ?
4. וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
היום זה לא שווה כי הם כותבים שאינם מתחייבים לקבל את המחיר הגבוה מכולם או כל הצעה
כלומר הם מחפשים מחיר טוב ואז לא מרויחים כלום מהכונס נכסים

• הוסף לסימניות
אנחנו קנינו לפני 10 שני, כך שאני לא יודעת מה המצב כיום. העתקתי את המידע מהאינטרנט:

מהם הפרטים המופיעים במאגר כונס נכסים?
במאגר כונס נכסים תמצאו את הפרטים לגבי הדירות: יישוב, כתובת, מספר חדרים, מ"ר, תאריך הגשת ההצעה ופרטיו של עורך הדין המטפל במכירתן (כונס הנכסים). לחלק מהנכסים המוצגים אף מצורפות תמונות. המאגר משתנה ומתעדכן על פי המצב בשוק ולכן דירות חדשות נכנסות מידי יום ודירות ישנות נמחקות ממנו על ידי מעקב שוטף.
מה לעשות אחרי שמצאתי נכס שמעניין אותי?
לאחר קבלת המידע ועיון בלוח כונס נכסים, יש לפנות לעורך הדין המטפל בדירה המבוקשת. עורך הדין המשמש ככונס נכסים יוכל למסור פרטים מקיפים יותר אודות הדירה, הערכת השמאי וכמובן יוכל לתאם פגישה להתרשמות מהנכס. בדרך כלל יש מספר ביקורים מוגבל בכל דירה ודירה.
תהליך הגשת ההצעות לרכישה
הגשת הצעה לרכישת דירות אפשרית עד תאריך מסוים ואינה כרוכה בתשלום.להצעה מצרפים המחאה לביטחון ע"ס 5%-10% מההצעה.מומלץ להציע הצעה הסובבת סביב 70% מערך הנכס. לאחר הגשתה ניתן להתעדכן בהצעות של שאר המציעים ולשפר את ההצעה שלכם במידת הצורך. לכל דירה תאריך אחרון להגשת הצעות ובסופו נערכת ישיבת התמחרות – ישיבה של כל מגישי ההצעות בה כל אחד יכול לשפר את הצעות ביחס לשאר. בסוף ישיבה זו נקבע גם הזוכה. הפיקדון מוחזר במלואו לאלו שלא זכו בדירה. . מעבר לעלות הצ'ק הבנקאי (כ-14 ₪ עמלה לבנק) התהליך כולו מתבצע ללא תשלום. הזוכה מקבל את הדירה פנויה, תוך תקופה קצרה וזאת לאחר אישור מהיר של העסקה על ידי בית המשפט.
האם קניית נכס מכונס נכסים היא קנייה בטוחה?
קניית הנכס בטוחה אפילו יותר מקניית נכס רגיל מאחר וכונס הנכסים הנו עו"ד הבקיא בכל חוקי הקנייה והמכר והוא הממונה מטעם בית משפט על מכירת הדירה. לרוכש קיימת הגנה לגבי העסקה, היבטיה המשפטים ,התנאים וקיומם. למרות הדעה הרווחת כי דירות מסוג זה הן בעייתיות מסיבה כלשהי הדירה היא דירה רגילה לכל דבר ואין כל סיבה לחשוש ממכירתה בעתיד. על פי חוק, הקונה זכאי לקבל את הדירה נקייה מחובות או שעבודים למיניהם.
האם תהליך הרכישה כרוך בתשלום או התחייבות כלשהי?
תהליך הרכישה לא כרוך בתשלום או בהתחייבות כלשהי פרט להתחייבות לממש את הרכישה במקרה של זכייה. על הדירות לא צריך לשלם דמי תיווך או עמלות כלשהן.
האם ניתן להגיש מספר הצעות בו זמנית?
יש אפשרות להגיש מס' הצעות בו זמנית אך יש להבין כי על כל הצעה יש למסור צ'ק בנקאי בסך 5-10% משווי ההצעה. חשוב לקחת בחשבון כי קיימים סיכויים לזכות בכל ההצעות או בחלק מההצעות שהגשנו דבר שייאלץ את המציע לעמוד מאחורי בקשתו לרכישה. במידה ויחליט המציע לסגת מהצעתו לאחר שזכה ייאבד את הצ'ק הבנקאי שמסר עבור אותה ההצעה.
אמצעי זהירות
מומלץ לקבל מכונס הנכסים את אישור מינויו ככונס ע"י בית המשפט ולקבל ממנו את כל פרטי המכירה והסכם המכר. כמו כן לבדוק בעירייה את הפרטים המדויקים לגבי הדירה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משתדל מאד;2130748:
מעניין מאד, אם מותר לבקש פרטים ונקודות לאלו שמתעניינים לקנות בדרך זו
כגון:
1. האם אופן התשלום הוא לא מיידי ובמזומן ?
2. אין סיכון שאחת מן המערכות מהדירה מקולקלות וצריך להחליף חדש שיעלה הון ?
3. האם יכולים לפני הקנייה לבקר כמה פעמים בדירה, כדי להתייעץ אם אנשי מקצוע האם העסקה שווה ?
4. וכו' וכו'

תודה רבה על הכתבה
אבל שאלותי לא נפתרו וגם אין כמו ניסיון אישי
מי יודע ? "חכמי פרוג" מה אתכם ?

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול- בעקבות הצעה שהציעו לי לאחרונה לקנית דירה כזו-
איזה בעיות בכ"ז יכולות להיות בדירות כאלו? ובמילים אחרות- 30% פחות ממחיר דירה יכול להיות מאות אלפי שקלים פחות- למה לא כולם מנסים לקנות דירות כאלו?

• הוסף לסימניות
מידע קרוב.
במרבית המקרים באזורים המבוקשים יש כאלו שאורבים למציאות כאלו, וקשה למצוא מציאות.
לפעמים דירות כאלו נמכרות גם במחיר יותר יקר. בגלל ההתמחרות.
אבל יכולה להיות פתאום מציאה.
למה לא לנסות.
חוץ מפרט זה אין שום הבדל בין קניית דירה כזו לדירה רגילה. רק שבדירה כזו בדרך כלל העו"ד המוכר אינו לוקח אחריות שמערכות הדירה תקינות.
מה שחשוב מאד, לבקש מהעו"ד את הפרסום, שם כתוב פרטים חשובים כמו 'מס... יחול על הקונה'.
מעלה אחת גדולה יש בדירות מכונס, שיש להם הערכת שמאי, וכך את/ה יכול/ה לדעת שאת/ה קונה במחיר סביר, ולא עבדו עליך.

• הוסף לסימניות
בתור מלווה ברכישת דירות להשקעה, אני מחפשת כמובן ללקוחות שלי את הדירות הכי טובות במחיר הכי זול. חיפשתי גם במסגרת הזו של כינוס נכסים.
מה שהתברר לי הוא, שהדירות הטובות "מכורות מראש" למי שקורב לצלחת, ומאד קשה להוכיח את זה.
האנשים הקרובים מזהים את ההצעה שעומדת לנצח ומגישים הצעה שהיא טיפ טיפה יותר טובה, וזוכים.
נדיר להצליח לקנות דירה טובה באופן זה.
מה גם שהועלה כאן נושא נכון, של בעיה רגשית עם מימוש דירה של חייבים. שודאי נדרשים בה לשאלת רב.
אבל, הדבר העיקרי הוא, שבנדל"ן- זמן שווה כסף, והרבה כסף.
כלומר, אם אתם מחכים שלושה-ארבעה חודשים כדי לזכות בדירה בכינוס נכסים, אתם מפסידים בזמן הזה את עליית המחירים! והמחירים בארץ כל הזמן בעלייה.
כך, שמנסיון, גם המתנה למחיר למשתכן, בסופו של דבר ב 99% מהמקרים התבררה כעיסקה יקרה ביותר, הרבה יותר מאשר אם היו קונים בזמן, ובמחיר שוק.
מעבר לכך, עורכת דין גדולה מהצפון שאני עובדת איתה הרבה אמרה לי שאנשים כל כך מתלהבים מעיסקאות של כינוס נכסים, עד כדי כך, שהם משלמים יותר(!) ממיר השוק של הדירה. רק בגלל שהם בטוחים שבכינוס נכסים העיסקאות זולות...

מי שרוצה לקבל חוברת הדרכה למציאת דירה טובה להשקעה, מוזמן לשלוח לי מייל ולקבל אותה במתנה.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיה נדלן;2399839:
בתור מלווה ברכישת דירות להשקעה, אני מחפשת כמובן ללקוחות שלי את הדירות הכי טובות במחיר הכי זול. חיפשתי גם במסגרת הזו של כינוס נכסים.
מה שהתברר לי הוא, שהדירות הטובות "מכורות מראש" למי שקורב לצלחת, ומאד קשה להוכיח את זה.
האנשים הקרובים מזהים את ההצעה שעומדת לנצח ומגישים הצעה שהיא טיפ טיפה יותר טובה, וזוכים.
נדיר להצליח לקנות דירה טובה באופן זה.
מה גם שהועלה כאן נושא נכון, של בעיה רגשית עם מימוש דירה של חייבים. שודאי נדרשים בה לשאלת רב.
אבל, הדבר העיקרי הוא, שבנדל"ן- זמן שווה כסף, והרבה כסף.
כלומר, אם אתם מחכים שלושה-ארבעה חודשים כדי לזכות בדירה בכינוס נכסים, אתם מפסידים בזמן הזה את עליית המחירים! והמחירים בארץ כל הזמן בעלייה.
כך, שמנסיון, גם המתנה למחיר למשתכן, בסופו של דבר ב 99% מהמקרים התבררה כעיסקה יקרה ביותר, הרבה יותר מאשר אם היו קונים בזמן, ובמחיר שוק.
מעבר לכך, עורכת דין גדולה מהצפון שאני עובדת איתה הרבה אמרה לי שאנשים כל כך מתלהבים מעיסקאות של כינוס נכסים, עד כדי כך, שהם משלמים יותר(!) ממיר השוק של הדירה. רק בגלל שהם בטוחים שבכינוס נכסים העיסקאות זולות...

מי שרוצה לקבל חוברת הדרכה למציאת דירה טובה להשקעה, מוזמן לשלוח לי מייל ולקבל אותה במתנה.
בהצלחה

וואי..
לזה יקרא מידע אמין ומעודכן מהשטח (ולא מכל העיתונים ומקורות המידע שמכנה המושתף ביניהם היא: בולשיט)

תודה רבה !

• הוסף לסימניות
אשמח להבין מהמומחים
כמה זמן לוקח הליך המכירה מזמן הגשת המכרז?
אם הגשתי הצעת מחיר ומישהו הגיש הצעה גבוהה יותר מעדכנים אותי כדי שאוכל להציע הצעה גבוהה יותר?
שווה בכלל להגיש מכרז על דירה שאני יודעת שהיא מאוד מבוקשת?
תודה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה