כללי דירוג משתמשים לפי רמת מקצועיות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;2216665:
לאחר המחילה מכל המצביעים בעד, ומכל היזמים בעניין, אני הצבעתי נגד. נגד מוחלט מכל כיוון.

ואסביר; הדבר הראשון שיקרה כאן, וכמו שכתבו לפני, יהיה כאן ניפוח של אגו. מה שיגרום למשחקי כבוד שלא יגמרו, וזה הדבר הכי הרסני בכל מקום, וגם במערכת פורומים.

אגו הוא כלי, אפשר להשתמש בו בצורה נכונה ואפשר לא.
במידה ומדובר באנשים עם ניסיון חיים, שמפרנסים משפחה ויש להם עיסוקים רבים וחשובים מאשר להיקרא בפורום פרוג "מעצב על", זה לא אמור לגרום להתנשאות או עלבון אלא לאיזהו חכם המכיר את מקומו.

זה יגרום למבוכה ולכאב לניקים מסויימים שדורגו פחות ממה שהם חושבים שהם שווים. [את עניין הפרנסה אני משמיט, היות שבנקודה זו לא הדירוג מביא פרנסה אלא ס"ד, כל השאר זה סתם..] זה יתן מצב לא נעים להרבה.

מסכים.
לכן הצעתי שיהיה אפשר להסתיר את הדירוג.
אגב, לפעמים טוב לשמוע אמת אובייקטיבית מבעל מקצוע. זה גורם להבנת הערך האמיתי ולבחירות נכונות בחיים (בתחילת דרכי למדתי את תוכנות העיצוב לבד, הייתי בטוח שהעיצובים שלי מהממים ומיוחדים, אחרי כמה ביקורות כנות מאנשי מקצוע, הבנתי את מקומי והלכתי ללמוד בפרוג בצורה ממוסדת ומסודרת, אם היו 'מפרגנים' לי הייתי מזלזל בלימודים המקצועיים ונשאר ברמת ידע רדוד ושטחי)

מלבד העובדה שזה עניין שנתון לוויכוח אם זה אכן שווה את זה או לא,
מלבד זאת, אני חושב שזה יגרום לתוצאה בדיוק הפוכה...! היות שניק X שמדורג במקום מסויים, יעוף על עצמו , ולא יגיב אפילו לא תגובה מקצועית לניק Y שנמצא בדירוג נמוך ממה שהוא נמצא. וגם אם הוא יואיל בטובו להגיב, כמעט שלא תמלט איזשהי עקיצה/העברת תחושת התנשאות... מה שיגרום לפירוק ולתחושה בכלל לא נעימה...

כמו שכבר אמרו, בעבר היו כאן בעלי מקצוע שצלבו זה את זה בביקורת ללא רחמים, ואנשים נהנו מהביקורת כי הם רצו להתקדם ולהשתפר. מי שמחפש שימחאו לו כפיים שיכתוב בכותרת: שיתוף ולא חוו"ד או יעוץ.
לרוב, האנשים כאן ובעיקר הותיקים יש להם טקט ומידות טובות, בטח שהם לא מתנשאים ועפים על עצמם.

וכן להיפך, יהיו ניקים [ובטוח שגם זה יקרה], שיש להם מה למכור, ובכ"ז הם לא ידורגו במקום מכובד.. ואם תהיה להם הערה בונה ומחכימה על עבודה מסויימת שמאן דהו העלה, המצב שיווצר הוא אחת מהשתיים; או שהם יפחדו להגיב, וחבל. או שלא יתייחסו לתגובה שלהם, כי מי הוא בכלל... לא נעים לא נעים לא נעים. פוגע ומעליב ומבייש. זה רק ידרדר את הפורום..

יש מושג 'קבל את האמת ממי שאמרה'. אם ההערה נכונה למה לא לכותבה?
אני אישית לא מחשיב את עצמי למקצועי אבל כשיש לי הערה אני כותב אותה ומוסיף בהתחלה 'לענ"ד'.

אבל חייבים פיתרון... אולי אפשר להציע כזה דבר;
הוא מצריך קצת השקעה מצד הניקים המקצועיים, אבל שווה..
פשוט תתחילו לשתף. כן, תשתפו ותשתפו. תתנו הסברים על אופן קבלת הלקוח-תחילת העבודה-ועד לתוצר המוגמר.
וכך, אם יהיו המון שיתופים של בעלי מקצוע מכובדים, אוטומטית רף המקצועיות של השיתוף בפורום יעלה, כי עבודות פשוטות פשוט לא יועלו. כי זה פ-א-ד-י-ח-ה..

יום מקסים :)

אני שמח שאתם שותפים לדעה שיש צורך בפתרון.
אני מודה לכם שאתם כבעלי מקצוע מוערכים בתחום עדיין כאן איתנו, משתפים, מעירים ועוזרים לכולם.
ברי לי שהחזרת בעלי המקצוע המכובדים לא תהיה מחמת דירוג, והבעיה העיקרית שהם עמוסים, ויש להם פלטפורמות אחרות שם מבלים את זמנם הפנוי.
מה שכן הדירוג יוכל לעשות סדר והיררכיה לפורום וייתן משמעות לכינוי 'פורום מקצועי' שמזמן הפך ל'פודיום השמעת תחושות בטן'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;2216862:
אגו הוא כלי, אפשר להשתמש בו בצורה נכונה ואפשר לא.
אמרת זה את זה, אמרת הכל.
אם יהיה כאן מישהו חכם שידע לנווט את הנקודה הזו לכיוון חיובי בלבד, זה יותר ממצוין. אדרבה ואדרבה. אבל החשש הוא שזה לא יהיה בדיוק בצורה כזו, ויש סיכוי גדול מאוד שזה מה שיקרה.. וזה סיכון רציני, מה שיוביל לכל הבלה בלה בלה דלעיל.

אני לא שולל את דבריך [סורי, קשה לי לצטט כ"כ הרבה :)] לחלוטין, אבל עדיין...

כן חשוב לאדם להיות מוגדר בהגדרה כזו או אחרת, בתוך התחום שלו ובקהילה שלו. זה רייטינג, זו משכורת וכו'. לא שאני מתכווין לומר שאנשים חיים על זה, אין כאן ילדים, אבל א"א לומר שזה לא "משחק" בכלל.

ואכן, חובה לקבל הגדרה אובייקטיבית מבעלי מקצוע מקצועיים, ולדעת את הערך האמיתי שלך, אבל אתה לא יכול לדעת מה זה יגרום לאיי אלו מהפורום.. ולא בטוח שאפשר להתעלם מרגשות של אחרים..

לעיתים ניקים כן מעלים עבודות נטו לשיתוף ופירסום. לא תמיד כל עבודה שמועלה הינה בעבור קבלת חוו"ד. אתה יכול לחפש בפורום רק מהתקופה האחרונה, ולמצוא כמה דוגמאות.. וזה חיובי בהחלט במידה ומדובר בעבודות ברמה גבוהה מאוד, שמעלות את רף המקצועיות של הפורום. ואכן, כיף לקבל ביקורת צולבת וממוקדת, בהחלט. ומי שמעלה עבודה בכדי לקבל חוו"ד מקצועית, לוקח ע"ע אפשרות כזו, וזו מטרת הפורום.. אבל לא בהכרח שדירוג מתחת לשם הניק יתרום לזה....

אני חושב שיותר שיתוף פעולה מצד בניקים המקצועיים, יתרום בהרבה.
פשוט רף השיתוף והעבודות המועלות עבור חוו"ד יעלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;2216896:
אמרת זה את זה, אמרת הכל.
אם יהיה כאן מישהו חכם שידע לנווט את הנקודה הזו לכיוון חיובי בלבד, זה יותר ממצוין. אדרבה ואדרבה. אבל החשש הוא שזה לא יהיה בדיוק בצורה כזו, ויש סיכוי גדול מאוד שזה מה שיקרה.. וזה סיכון רציני, מה שיוביל לכל הבלה בלה בלה דלעיל.

אני לא שולל את דבריך [סורי, קשה לי לצטט כ"כ הרבה :)] לחלוטין, אבל עדיין...

כן חשוב לאדם להיות מוגדר בהגדרה כזו או אחרת, בתוך התחום שלו ובקהילה שלו. זה רייטינג, זו משכורת וכו'. לא שאני מתכווין לומר שאנשים חיים על זה, אין כאן ילדים, אבל א"א לומר שזה לא "משחק" בכלל.

ואכן, חובה לקבל הגדרה אובייקטיבית מבעלי מקצוע מקצועיים, ולדעת את הערך האמיתי שלך, אבל אתה לא יכול לדעת מה זה יגרום לאיי אלו מהפורום.. ולא בטוח שאפשר להתעלם מרגשות של אחרים..

לעיתים ניקים כן מעלים עבודות נטו לשיתוף ופירסום. לא תמיד כל עבודה שמועלה הינה בעבור קבלת חוו"ד. אתה יכול לחפש בפורום רק מהתקופה האחרונה, ולמצוא כמה דוגמאות.. וזה חיובי בהחלט במידה ומדובר בעבודות ברמה גבוהה מאוד, שמעלות את רף המקצועיות של הפורום. ואכן, כיף לקבל ביקורת צולבת וממוקדת, בהחלט. ומי שמעלה עבודה בכדי לקבל חוו"ד מקצועית, לוקח ע"ע אפשרות כזו, וזו מטרת הפורום.. אבל לא בהכרח שדירוג מתחת לשם הניק יתרום לזה....

אני חושב שיותר שיתוף פעולה מצד בניקים המקצועיים, יתרום בהרבה.
פשוט רף השיתוף והעבודות המועלות עבור חוו"ד יעלה.
גם ההודעה הזו וגם הקודמת שווה אלף ציצולים
וסתם כך אני לא מבינה למה צריך להתבכיין על ימי קדם?
הרבה מהעבודות שעלו בשנת 2008-2012 הם ברמה ירודה למדיי והתגובות בסגנון משגע /מעלף.. היו הרבה יותר נפוצות
הרבה מאלו שכיום מתלוננים על המצב הגרוע כדאי לבדוק בפרופיל שלהם איך הם הגיבו אז:) ומה הייתה הרמה שלהם
אני לא מתכוונת אישי
אבל מידיי פעם בחיפוש אחרי גרפ כזה או אחר עולים אשכולות באוב
והאמת... שזה מעודד אותי לראות שכל המוצלחים דהיום התחילו כמוני בערך,

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,

הצבעתי בעד, ולאחר קריאה של כל התגובות החכמות כאן,
עדיין אני בעד, ואסביר:

אני מעצבת ותיקה, ב"ה. אבל חדשה כאן בפורום.
ולא מעלה עבודות מכיון שהפורום פתוח לכולם,
ואין לי מושג מה רמת המגיבים,
צלצולים לא אומר כלום, מכיון שאפשר לקבל 150 צלצולים
על תמונת שאטרסטוק איכותית שהניק העלה...

בנוסף לכך לא מתמצאת בפוליטיקה הפנימית,
מי מקצוען ומי התקוטט והחמיא לפני שנתיים,
כך שקשה מאד לדעת את הערות של מי לקחת ברצינות.
לכן לענ"ד הדרוג מוכרח,
מה שכן צריך לחשוב טוב מאד כיצד הוא יתבצע.
האפשרות של לא להציג דרוג
פותרת את מרבית הבעיות שהעלו כאן.

רעיון לייעול,
במקביל להפעלת הדרוג ניתן להוסיף
קידומת של "שיתוף ללא הערות"

במאמר מוסגר ובלי לפגוע באף אחד,
כשנכנסתי לפורום בתחילה קצת נדהמתי מהרמה הנמוכה,
אם זה מתלמדים אז זה מצוין,
אם זה ניק שיש לו 500 צלצולים, מה זה אומר?
לקח לי זמן להבין שזה לא אומר כלום...

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
היות שניק X שמדורג במקום מסויים, יעוף על עצמו , ולא יגיב אפילו לא תגובה מקצועית לניק Y שנמצא בדירוג נמוך ממה שהוא נמצא.
יום מקסים :)

קבלו אותו..
הניק הראשון שקבל דרוג:p:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr777;2217185:
שלום לכולם,

הצבעתי בעד, ולאחר קריאה של כל התגובות החכמות כאן,
עדיין אני בעד, ואסביר:

אני מעצבת ותיקה, ב"ה. אבל חדשה כאן בפורום.
ולא מעלה עבודות מכיון שהפורום פתוח לכולם,
ואין לי מושג מה רמת המגיבים,
צלצולים לא אומר כלום, מכיון שאפשר לקבל 150 צלצולים
על תמונת שאטרסטוק איכותית שהניק העלה...

בנוסף לכך לא מתמצאת בפוליטיקה הפנימית,
מי מקצוען ומי התקוטט והחמיא לפני שנתיים,
כך שקשה מאד לדעת את הערות של מי לקחת ברצינות.
לכן לענ"ד הדרוג מוכרח,
מה שכן צריך לחשוב טוב מאד כיצד הוא יתבצע.
האפשרות של לא להציג דרוג
פותרת את מרבית הבעיות שהעלו כאן.

רעיון לייעול,
במקביל להפעלת הדרוג ניתן להוסיף
קידומת של "שיתוף ללא הערות"

במאמר מוסגר ובלי לפגוע באף אחד,
כשנכנסתי לפורום בתחילה קצת נדהמתי מהרמה הנמוכה,
אם זה מתלמדים אז זה מצוין,
אם זה ניק שיש לו 500 צלצולים, מה זה אומר?
לקח לי זמן להבין שזה לא אומר כלום...

מסכים. אצלי זה הפוך - אני די חדש, ואני רוצה שכשאני כותב תגובה שתדעו שזה לא דא"ח ...;)

בכ"א לא נראה לי ש- "שיתוף ללא הערות" יעזור כי פשוט לא יבקר בפורום עד שנגמר החודש (והוא כבר יכול לכתוב...) - יותר טוב שלא יתן לא שום דרגה עד שהיה בפורום למשך תקופה מסוימת (אולי גם שכבר כתב מספר הודעות...)

• הוסף לסימניות
PRIMA-
הבעיה מתחילה כשאת חושבת שאת מעצבת ותיקה-
ומה תעשי כשידרגו אותך למעצבת מתחילה?

(אני בעד אם יעשו את זה בצורה נכונה..אבל זה נראה לי עבודה קשה קשה...
שלא יגיעו לפגיעה באנשים.
אני מכירה גרפיקיות שכבר שנים בעבודה והם חושבות שהם מקצועיות וכו'.. ואני חושבת שהם עדין נקראות מתחילות - מה יעשה השופט שישב מאחור ?
-זה נושא מאוד רגיש ועדין...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה100;2217313:
PRIMA-

שלא יגיעו לפגיעה באנשים.
אני מכירה גרפיקיות שכבר שנים בעבודה ואני חושבת שהם עדין נקראות מתחילות - מה יעשה השופט שישב מאחור ?

אם היא באמת ברמה הזו, אז זה לא יהיה קשה להגיע לרמה הזה גם בפורום...

• הוסף לסימניות
הרבה מאד פעמים שאני רואה ההערה מאד לא מקצועית על ניק מסוים שהעלה דווקא סוף סוף עבודה נאה. שנובעת מהרצון לכתוב ביקורת מכל מיני טעמים שונים ומשונים,
אני נגשת לתיק עבודות של המבקר ו""""מתפעלת"""" מרמת העבודות שלו עצמו.
זה תהליך מאד מלמד---

כמובן שיש ביקורות מקצועיות ומועילות,
אבל כמו בכל מקום יש גם פוליטיקה

• הוסף לסימניות
כאחד שנעזרתי רבות בפורום, ונהנה לעקוב כאן אחר ההודעות (כי עם חברים שלי מהשטיבל קצת קשה לי לדבר על המיתוג החדש של...)

לדעתי אין צורך בדירוג. עם הזמן הגולשים קולטים לבד מי המגיב, כשאני נתקל לדוג' בשירשור של בקשת עזרה באינדי' אני מיד מסנן את התגובות ומחפש את מה שהמבינים מציעים ולא את ההצעות להפעלת המחשב מחדש..

מה אני כן מציע? לחדד את הנהלים של הפורום, ושהגולשים ידעו שיש כללים. (הודעות או הקפצות מיותרות נמחקות או שהטרדן התורן ידע כי הוא עלול להיות מושבת ליממה או יותר).

ואם אתם עדיין מתעקשים על דירוג, לדעתי זה צריך להיות כמו בהרבה אתרים, ע"י אפשרות שהגולשים לבד מדרגים את ההודעות, והדירוג הכללי של הניק יעלה לפי דירוג הגולשים.

בדרך זו לא יהיו נפגעים שלא דירגו אותם נכון, אלא להיפך, מי שחושב שהוא צריך להיות מדורג גבוה יותר יתחיל להיות יותר פעיל וכולנו יצאנו נשכרים... וכשאתה יודע שהגולשים הם אלו שהעלו אותך לגדולה, או שאתה רוצה שיעלו אותך עוד יותר לגדולה האגו פחות יתפתח.

יש עוד מעלה, בדירוג מסוג זה שכעבור זמן כשמישהו ינבור אחורה הוא ידע למצוא את התשובה לבעיה שמחפש וכו'. זה שונה מלחיצה על הפעמון. לפעמים אתה לוחץ על הפעמון כדי להודות אל הטירחה והרצון לעזור לך, אבל הוא לא פתר את הבעיה. או שמאן דהו צבר כמות של תודות בגלל שהיה המראשונים להגיב על נושא פופלרי כזה או אחר (אגב, תחרות שנה טובה יוצאת לדרך בימים הקרובים...)

ועוד משהו, האופציה לדירוג הודעות צריכה כמובן להיות רק בפורומים המקצועיים, (כלומר בהכל, חוץ..)

ראיתי פה פעם תגובה: "בזכות פרוג המתכונים אצלי במטבח השתפרו בהרבה" אמיתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה100;2217313:
PRIMA-

שלא יגיעו לפגיעה באנשים.
אני מכירה גרפיקיות שכבר שנים בעבודה והם חושבות שהם מקצועיות וכו'.. ואני חושבת שהם עדין נקראות מתחילות - מה יעשה השופט שישב מאחור ?
-זה נושא מאוד רגיש ועדין...

נכון, את צודקת,
וזה דבר שנתון לבדיקה.
אבל אני חושבת שזה יגרום תהליך כזה,
כולם ישלחו עבודות או ימלאו את תיקי העבודות
(מה שעד עכשיו לא התפנתי לעשות)

וככה כל אחד יוכל לראות מה רמתו ביחס לעבודות הנמצאות.

--- מחווה אישית---
אשתדל לעלות היום עבודה בפעם הראשונה :)

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!

כיון שדיעה אישית על דירוג או לא, אינו רלוונטי להביא כאן, כיוון שכל מה שאגיד יחזור פחות או יותר על דבריו של אחד מהכותבים כאן, אציע את דבריי כמו שהם.

אז הנה הצעתי בעניין, דירוג של משתמשי פורום, זה אולי דבר נכון, השאלה היא, איזה צורת דירוג, ומי המדרג..?
כי אם יש מדרג אחד בכל פורום למקצוע שלו, אז הוא חייב להיות "בעל דעת" רציני בעניין, ולא שחסר כאלה, אך על פי מה הוא ידרג? על פי תיקי עבודות, על פי רשמים מקצועיים שאולי כבר לא מעודכנים.. נכון שאפשר לזהות בעל מקצוע טוב לפי העבודות שלו, אבל עדיין, יש כל כך הרבה פרמטרים כדי לקבוע מקצועיות של בנאדם, שאולי זה קשה מדיי לקבוע דרך פורום... וכמו שאמרו בתחילת האשכול, 'כאב ראש למנהלים'..

דבר נוסף, אין עניין שמנהלי הפורום יתחילו לבקר כל אחד ואחד, ואם אחד לא יבוא לו טוב בעין... או במקרה הרושם הראשוני לא היה מספיק טוב ומקצועי, לך תתקן את העולם מחדש עכשיו... מה תעשה תעבור את מבחן המקצועיות בעוד חצי שנה.. לא מעשי בכלל..
וזה לא שהמנהלים כאן לוקחים אישי, הרי מדובר באמת באנשי מקצוע מהשורה, עניניים ורציניים, אבל כמו שאמרתי.. לך תתקן את העולם, אם התחלת פחות מהרמה המבוקשת (אמנם זה אפשרי- אבל מסובך יותר).

לכן כאמור, הצעתי היא ככה:

לשלב סוגים של דירוגים על ידי המשתמשים, דירוג מקצועי כאחד, ותודה כדירוג בנפרד..

מה המשמעות של זה?

להווי ידוע, שכל עסק שיש לו מוצר (גרפיקאי- עיצובים, בונה אתרים- האתר, קופירייטר- ייעוץ פרסומי וכד'..) מה שחשוב ללקוח זה שהמוצר שלו יהיה יעיל ואפקטיבי, מצידו של הלקוח לא מעניין כמה נסיון יש לבעל העסק, או כמה לקוחות יש לו, תאכל'ס, אתה מועיל, נותן ערך לכסף שאני משלם, אז אני מוכן לשלם, אם אין למוצר ערך בשבילי, לא מוכן לשלם.
בעניין הזה, המשוואה מאוד פשוטה.

בנוגע אלינו, למה שידרגו 'פשוטי העם' ולא יושבי כסא המנהלים? (אין לי משהו נגדם חס וכרפס, אני פשוט מביע דיעה ריאלית)

כמו שאמרנו, לקוח מעניין אותו מה התועלת שהוא מקבל, לא הנסיון והביצועים של המקצוען.. (נכון שזה חשוב מאוד, אבל תאכל'ס..) לכן כשמשתתף בפורום מבקש חוו"ד והוא באמת מקבל חוו"ד מקצועית (ומרגישים אם הדיעה מקצועית או לא, כי דיעה מקצועית גורמת לנו לפעול טוב יותר, אחרת החוו"ד אינה כזו) החוו"ד מביאה לו תועלת, וזה לדעתי המבחן האמיתי.
תאכל'ס האם הועלת לי במה שחווית את דעתך או לא.. (סליחה על הבוטות, זה רק לצורך הדגשת העניין), אם כן הועלת, אז יש לך מה למכור, פשוט מאוד.

וכך אנו מרוויחים כמה דברים, אין צורך לתייג את האנשים לפי רמת המקצוע שלהם, שעכשיו לך תדרוש מההנהלה לעשות מבחן כניסה לכל המדורגים החדשים (נו באמת, למישהו שחושב שהם יושבים רגל על רגל, ורק מחכים נואשות לתעסוקה שתדיר שינה מעיניהם יום ליל- לא חושב..)
עוד דבר- משתתף בפורום מקבל דירוג, על כמה הוא עזר לאנשים בפועל, (כמובן שהוא יכול לקבל דירוג לפי מחמאות בצלצולי פעמונים ורעשנים -כמו שכבר יש בפורום-) וכך יש בידול בין התודות שהוא מקבל על מחמאות, או תודות על חוו"ד שהייתה לתועלת עבור משתתפפי הפורום.

עוד דבר- אין צורך בלהתעסק עם אגו כאן בכלל, מי שרוצה דירוג, שייתן חוו"ד ויעבוד על הדירוג שלו, זה לא בא בחינם, להגיד תודה אפשר בלי שום בעיה, אבל להגיד שהועלת לי בחוו"ד המקצועית שלך, זה כבר משמעות אחרת לגמרי (כמובן שאין צורך לתת חוו"ד מקצועית בדברים שגובים עליו תשלום- אבל גם הכוונה לעניין שצריך עליו תשלום -כמו שאנו פוגשים לא מעט בפורום 'פרסום' כידוע- זה גם חוו"ד מקצועית לכל דבר ועניין, כי סתם העלאת אפשרויות, השערות וקונספירציות שונות, אינם חוו"ד מקצועית).

לסיכום:

ליצור אפשרות של חוו"ד מקצועית וגם אפשרות לומר תודה, כשני אפשרויות נפרדות
כך אף אחד מהצדדים אינו יוצא פגוע חס ושלום, ולכל אחד יש את המקום שלו, גם למקצוענים, וגם לאנשים הנחמדים שיש כאן.

זה לדעתי דבר שיעלה את הפורום ברמה מקצועית יותר, ויעודד את האנשים שאכן יש להם מה לתת, שיותר ויותר יעלו חוו"ד, כיון שזה משתלם להם ומעלה את הערך שיש להם בפורום על ידי תועלתיות שהם עושים בפועל, ולא תארים כאלה ואחרים.

חשבתי להציע זאת לחיים דיקמן, אבל אם כבר דיברתם על זה כאן, אז זו דעתי.

בהצלחה לכולם :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yonitimes;2219553:
שלום לכולם!

כיון שדיעה אישית על דירוג או לא, אינו רלוונטי להביא כאן, כיוון שכל מה שאגיד יחזור פחות או יותר על דבריו של אחד מהכותבים כאן, אציע את דבריי כמו שהם.

אז הנה הצעתי בעניין, דירוג של משתמשי פורום, זה אולי דבר נכון, השאלה היא, איזה צורת דירוג, ומי המדרג..?
כי אם יש מדרג אחד בכל פורום למקצוע שלו, אז הוא חייב להיות "בעל דעת" רציני בעניין, ולא שחסר כאלה, אך על פי מה הוא ידרג? על פי תיקי עבודות, על פי רשמים מקצועיים שאולי כבר לא מעודכנים.. נכון שאפשר לזהות בעל מקצוע טוב לפי העבודות שלו, אבל עדיין, יש כל כך הרבה פרמטרים כדי לקבוע מקצועיות של בנאדם, שאולי זה קשה מדיי לקבוע דרך פורום... וכמו שאמרו בתחילת האשכול, 'כאב ראש למנהלים'..

דבר נוסף, אין עניין שמנהלי הפורום יתחילו לבקר כל אחד ואחד, ואם אחד לא יבוא לו טוב בעין... או במקרה הרושם הראשוני לא היה מספיק טוב ומקצועי, לך תתקן את העולם מחדש עכשיו... מה תעשה תעבור את מבחן המקצועיות בעוד חצי שנה.. לא מעשי בכלל..
וזה לא שהמנהלים כאן לוקחים אישי, הרי מדובר באמת באנשי מקצוע מהשורה, עניניים ורציניים, אבל כמו שאמרתי.. לך תתקן את העולם, אם התחלת פחות מהרמה המבוקשת (אמנם זה אפשרי- אבל מסובך יותר).

לכן כאמור, הצעתי היא ככה:

לשלב סוגים של דירוגים על ידי המשתמשים, דירוג מקצועי כאחד, ותודה כדירוג בנפרד..

מה המשמעות של זה?

להווי ידוע, שכל עסק שיש לו מוצר (גרפיקאי- עיצובים, בונה אתרים- האתר, קופירייטר- ייעוץ פרסומי וכד'..) מה שחשוב ללקוח זה שהמוצר שלו יהיה יעיל ואפקטיבי, מצידו של הלקוח לא מעניין כמה נסיון יש לבעל העסק, או כמה לקוחות יש לו, תאכל'ס, אתה מועיל, נותן ערך לכסף שאני משלם, אז אני מוכן לשלם, אם אין למוצר ערך בשבילי, לא מוכן לשלם.
בעניין הזה, המשוואה מאוד פשוטה.

בנוגע אלינו, למה שידרגו 'פשוטי העם' ולא יושבי כסא המנהלים? (אין לי משהו נגדם חס וכרפס, אני פשוט מביע דיעה ריאלית)

כמו שאמרנו, לקוח מעניין אותו מה התועלת שהוא מקבל, לא הנסיון והביצועים של המקצוען.. (נכון שזה חשוב מאוד, אבל תאכל'ס..) לכן כשמשתתף בפורום מבקש חוו"ד והוא באמת מקבל חוו"ד מקצועית (ומרגישים אם הדיעה מקצועית או לא, כי דיעה מקצועית גורמת לנו לפעול טוב יותר, אחרת החוו"ד אינה כזו) החוו"ד מביאה לו תועלת, וזה לדעתי המבחן האמיתי.
תאכל'ס האם הועלת לי במה שחווית את דעתך או לא.. (סליחה על הבוטות, זה רק לצורך הדגשת העניין), אם כן הועלת, אז יש לך מה למכור, פשוט מאוד.

וכך אנו מרוויחים כמה דברים, אין צורך לתייג את האנשים לפי רמת המקצוע שלהם, שעכשיו לך תדרוש מההנהלה לעשות מבחן כניסה לכל המדורגים החדשים (נו באמת, למישהו שחושב שהם יושבים רגל על רגל, ורק מחכים נואשות לתעסוקה שתדיר שינה מעיניהם יום ליל- לא חושב..)
עוד דבר- משתתף בפורום מקבל דירוג, על כמה הוא עזר לאנשים בפועל, (כמובן שהוא יכול לקבל דירוג לפי מחמאות בצלצולי פעמונים ורעשנים -כמו שכבר יש בפורום-) וכך יש בידול בין התודות שהוא מקבל על מחמאות, או תודות על חוו"ד שהייתה לתועלת עבור משתתפפי הפורום.

עוד דבר- אין צורך בלהתעסק עם אגו כאן בכלל, מי שרוצה דירוג, שייתן חוו"ד ויעבוד על הדירוג שלו, זה לא בא בחינם, להגיד תודה אפשר בלי שום בעיה, אבל להגיד שהועלת לי בחוו"ד המקצועית שלך, זה כבר משמעות אחרת לגמרי (כמובן שאין צורך לתת חוו"ד מקצועית בדברים שגובים עליו תשלום- אבל גם הכוונה לעניין שצריך עליו תשלום -כמו שאנו פוגשים לא מעט בפורום 'פרסום' כידוע- זה גם חוו"ד מקצועית לכל דבר ועניין, כי סתם העלאת אפשרויות, השערות וקונספירציות שונות, אינם חוו"ד מקצועית).

לסיכום:

ליצור אפשרות של חוו"ד מקצועית וגם אפשרות לומר תודה, כשני אפשרויות נפרדות
כך אף אחד מהצדדים אינו יוצא פגוע חס ושלום, ולכל אחד יש את המקום שלו, גם למקצוענים, וגם לאנשים הנחמדים שיש כאן.

זה לדעתי דבר שיעלה את הפורום ברמה מקצועית יותר, ויעודד את האנשים שאכן יש להם מה לתת, שיותר ויותר יעלו חוו"ד, כיון שזה משתלם להם ומעלה את הערך שיש להם בפורום על ידי תועלתיות שהם עושים בפועל, ולא תארים כאלה ואחרים.

ב״ה

אני בעד!!

• הוסף לסימניות
מלבד הבעיות שהוזכרו קודם, יש בדירוג גם שתי בעיות פרקטיות.
1. הרבה פעמים הרמה של מעצב עולה עם הזמן, כך שהדירוג יהיה נכון רק ליום התבצעותו, ולא לאחר מכן.
2. יש מעצבים המתמחים רק בתחום מסויים, אך בתחום אחר הם בינוניים. כך שמעצב כזה, אם הוא ידורג במקום גבוה, זה יכול להטעות את הלקוח הנזקק לתחום אחר. ואם הוא ידורג במקום נמוך, הוא מקופח בתחום ההתמחות שלו.
לעומת זאת, במצב הנוכחי בפורום, המשתמשים מזהים פחות או יותר מי מומחה ובמה. ומי שממש לא יודע, מעלה הודעה בסגנון של "מחפש גרפיקאית המתמחה ב..."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yonitimes;2219553:
שלום לכולם!

......

לגמרי בעד, העלו כבר את אפשרות הדירוג במקביל לתודות לעיל (כמדומני 'רחמים'), והיא באמת נראית האפשרות ההגיונית ביותר.

• הוסף לסימניות
אפשר להסתמך רק באחוזים קטנים בלבד על דירוג הקהל. ולמה? כי נניח, 25-30 מסיימי קורס בסיסי באיזושהי מכללה אלמונית יוצאים לשוק ומתחברים לפרוג כולם יחד. אוטומטית - הם יגבו זה את זה וידרגו זה את זה באינטרס שכולם - אבל כולם יהיו בדרגה מכובדת.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי כיצד ניתן לקבוע רמת מקצועיות?
הרי יש מי שעובד 20 שנה בתחום, וזה שעובד 5 שנים מעולה יותר ממנו ובעל תוצרים טובים יותר.
הפרמטרים בעיתיים מאד, ולעולם לא יתנו תמונת מצב אמיתית,
כך שזה רק יהרוס ויפגע בפרנסה.
וממילא- ניקים שמסתובבים כאן מכירים כבר את הניקים האחרים ומתייחסים לכל תגובה בהתאם מתוך הכרות.

• הוסף לסימניות
מה שכן אפשר
זה לתת דירוג על התגובה.
האם התגובה או העבודה קדמה מקצועית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה