כללי דירוג משתמשים לפי רמת מקצועיות

• הוסף לסימניות
ב״ה

דודכהן, אין לי בעיה אם הייתם משאירים את זה כפי שזה. גם אדום וגם בולט. תחומי העיסוק שלי מיועדים עבור התחום העסקי ולא בעבור צחוק על חשבון אף אחד. ולא, הדוגמא שהבאתי ממש לא הייתה עלי. לא רוצה לנקוב בשמות גדולי הפורום העונים להגדרות שציינתי לעיל. שיהיה בהצלחה לכולם. הפורום בהחלט העניק לי המון, הן בתחום הרעיוני, הפרקטי, המתנות, המדריכים, הקשרים. אך אני לא יודעת עם כל זה שווה אם פוגעים בדבר הכי רגיש בימים אלה - אהבת ישראל. ואני לא באה ממקום של נפגע. אלא להיפך! אני שמחה שאני זו שמכירה בתופעה העצובה בפרוג. ואולי גם פותחי האשכול והמגיבים המהוללים שהגיבו כאן מדברים מאותו המקום. לתשומת לב כולם. המשך ערב טוב.

• הוסף לסימניות
למרות שאין מי שיטיל ספק ברמת המקצוענות שלי, הייתי מגדיר את דירוג כמטרה לטיפוח האגו נטו.
סורי אם יש אגו מסויים שנפגע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;2216246:
למרות שאין מי שיטיל ספק ברמת המקצוענות שלי, הייתי מגדיר את דירוג כמטרה לטיפוח האגו נטו.
סורי אם יש אגו מסויים שנפגע...
אם מכח האגו הזה יוצא עוד טוב (לפורום / למשתמשים אחרים) זה שווה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Rרחמים;2216031:
לגבי מעלה הראשונה שהזכרת, צריך להתייחס בצורה עניינית לעצם ההערה ולא למי מעיר אותה, על זה נאמר קבל אמת ממי שאמרה. גם יכול להיות שהמעיר הוא אדם מאוד מקצועי אבל הצטרף לפורום לא מכבר ולא הספיק לצבור מוניטין.

דבר נוסף, התודות לא משקפות? בפורום stackoverflow.com כל המוניטין והדירוג בנוי על הצבעות/תודות, והכל אוטומטית ללא צורך ב'מגע יד אדם'.

לא מסכימה בכלל עם העובדה שהתודות משקפות.
יש שבוחרים לשתף עבודות, ויש שלא.
יש שמגיבים יותר, ויש שלא.
אולי זה משקף את המעורבות בפורום אך ממש לא מחייב שאת רמת המקצועיות.

• הוסף לסימניות
ב״ה

ציטוט: ״אולי זה משקף את המעורבות בפורום אך ממש לא מחייב שאת רמת המקצועיות.״

מור, אני אגלה לכם סוד. אך ורק את זה! מקרים יוצאי דופן ישנם. אך באופן שותף, זה מביע השתתפות. והמצלצלים יוכיחו..;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swsshira770;2216273:
ב״ה

ציטוט: ״אולי זה משקף את המעורבות בפורום אך ממש לא מחייב שאת רמת המקצועיות.״

מור, אני אגלה לכם סוד. אך ורק את זה! מקרים יוצאי דופן ישנם. אך באופן שותף, זה מביע השתתפות. והמצלצלים יוכיחו..;)

אני אגלה לך עוד סוד,
שאם תעלי סינגל למוזיקה וסאונד יהיה יותר צלצולים מאשר אם תעלי עבודה או שתעירי הערה בפורום הגרפיקה

תבדקו מומלץ

וזה על אותו דרך

• הוסף לסימניות
אני מרגישה לא לעניין להגיב או לשאול או לשתף.
יש כמה מתחילונים במחילה מכבודם, שקופצים במקומות שלא נקראו לשם. במקרים שכבר כן שאלתי שאלה ממוקדת מאד, קבלתי תשובה מעצבנת ולא לעניין. אז עדיף לי לשבת בצד!
לו היה דירוג, היו מתחילים ו/או כאלו שלא ממש יודעים לענות, חושבים קצת לפני שליפה אוטומטית של תשובה בסגנון "אני כאן".

• הוסף לסימניות
בבקשה לא לרדת לפסים אישיים, זו לא מטרת האשכול.
ונכון, אני בעד יצירת דירוג (למרות שהדירוג שלי יהיה נמוך מן הסתם) ולכן אני לא רואה כ"כ חסרונות בדבר, בשביל זה פתחתי את האשכול כדי שנוכל לשמוע צדדים נוספים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;2216318:
אני מרגישה לא לעניין להגיב או לשאול או לשתף.
יש כמה מתחילונים במחילה מכבודם, שקופצים במקומות שלא נקראו לשם. במקרים שכבר כן שאלתי שאלה ממוקדת מאד, קבלתי תשובה מעצבנת ולא לעניין. אז עדיף לי לשבת בצד!
לו היה דירוג, היו מתחילים ו/או כאלו שלא ממש יודעים לענות, חושבים קצת לפני שליפה אוטומטית של תשובה בסגנון "אני כאן".

ב״ה

ושוב אתם לא מבינים למי מאלה הייתה כוונתי. בנוגע לאלה שציינת - מסכימה בהחלט.

• הוסף לסימניות
במחילה מכבוד המקצוענים/המתמקצעים/המתחילים/המתחילונים.

כמה תובנות על הלך הרוח בפורום!

בפורום ׳עיצוב גרפי׳ המקצוענים באמת כמעט ואינם מעלים עבודות לשיתוף או לחוו״ד! ולא רק זו, אלא כמעט לא מתייחסים להודעהות המבקשות חוו״ד על עבודות ברמה מידי נמוכה, מהסיבה היחידה שהם לא רוצים לפגוע ולהגיד לפותח האשכול שטוב יעשה אם ילחץ על הקובץ שיפט-דליט ויתחיל שוב מהתחלה, או שיירשם לקורס בפרוג...
בפורום ׳צילום׳ כל תמונה ״בובתית״ מיד זוכה לעשרות פעמונים. אשכולות בודדות זוכות להערות מקצועיות.
הפורום הכי פעיל הוא פורום ׳איש את רעהו׳.

צפה בקובץ המצורף 312132
צפה בקובץ המצורף 312133
צפה בקובץ המצורף 312134
צפה בקובץ המצורף 312135
צפה בקובץ המצורף 312136

הפרמטר האמיתי לפיו מקבלים יותר פעמונים להודעה אינה תלויה במקצועיות ההודעה אלא בסגנון מילות ההודעה הכתובות בשפה מעניינת ו׳אחרת׳. (תשאלו את אברומי נויבירט מק״ק טעגלאש ושות׳ המדבר בלושנ-קוידש...)

אולי אפשר לעשות במקום דירוג שיהיה כתוב בפרופיל מה הממוצע של תודות פר הודעה.

קבצים מצורפים

• צילום מסך 5776‏.12‏.27 ב‏.10.36.43 לפ׳.png
    KB 10.5 · צפיות: 23
  • צילום מסך 5776‏.12‏.27 ב‏.10.36.47 לפ׳.png
    KB 10.4 · צפיות: 24
  • צילום מסך 5776‏.12‏.27 ב‏.10.36.55 לפ׳.png
    KB 9 · צפיות: 23
  • צילום מסך 5776‏.12‏.27 ב‏.10.37.01 לפ׳.png
    KB 10.7 · צפיות: 25
  • צילום מסך 5776‏.12‏.27 ב‏.10.37.16 לפ׳.png
    KB 9.1 · צפיות: 31
  • הוסף לסימניות
במחילה מכבודכם, ממש אבל ממש לא הבנתי מה מטרת הדרוג,

אם המטרה היא שגרפיקאים מתחילים לא יגיבו לא לענין אז אפשר פשוט שבצורה אוטומטית מי שהוא גרפיקאי פחות ממספר שנים מוסכם, יהיה כתוב שהוא מתחיל ובזה פתרתם את הענין.

אם המטרה היא שגרפיקאים מקצוענים יגיבו על השאלות, לא זה מה שיגרום להם להגיב...

אולי צריכים דרכים אחרות לגרום להם את הגרוי הזה... לא ההגדרה תגרום להם לשינוי!

• הוסף לסימניות
דירוג כן גורם לגירוי לפעילות.
ע״ע waze.

• הוסף לסימניות
ב״ה

ולסיכום דברי: הגדה? מה זו הישות הזו? הכל זה תארים, אפשר ללמוד, אפשר לשכוח. נו שוין. מספיק עם זוטות. תמשיכו לעבוד בשקט..;) פרוג זה לא כל החיים..:)

• הוסף לסימניות
כרגע במילה אחת- טיפשי
אלא אם לונתנו יש מתכון מוצלח לדרוג
שלא יהיה טיפוח אגו , דריכה על אחרים ואני גם לא רואה איך זה מעלה את רמת הפורום
מישהו יכול להחכים אותי???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swsshira770;2216475:
ב״ה

ולסיכום דברי: הגדה? מה זו הישות הזו? הכל זה תארים, אפשר ללמוד, אפשר לשכוח. נו שוין. מספיק עם זוטות. תמשיכו לעבוד בשקט..;) פרוג זה לא כל החיים..:)

אתה באמת צודק מתחרט שהצבעתי בעד

• הוסף לסימניות
זה עלול לפגוע ולצער
ובעיקר לפגוע בפרנסה.

• הוסף לסימניות
לאחר המחילה מכל המצביעים בעד, ומכל היזמים בעניין, אני הצבעתי נגד. נגד מוחלט מכל כיוון.

ואסביר; הדבר הראשון שיקרה כאן, וכמו שכתבו לפני, יהיה כאן ניפוח של אגו. מה שיגרום למשחקי כבוד שלא יגמרו, וזה הדבר הכי הרסני בכל מקום, וגם במערכת פורומים. זה יגרום למבוכה ולכאב לניקים מסויימים שדורגו פחות ממה שהם חושבים שהם שווים. [את עניין הפרנסה אני משמיט, היות שבנקודה זו לא הדירוג מביא פרנסה אלא ס"ד, כל השאר זה סתם..] זה יתן מצב לא נעים להרבה.

אלא מאי? כתב ונתנו, שאם זה מה שיגרום להעלאת הרמה כאן בפורום, זה שווה.

מלבד העובדה שזה עניין שנתון לוויכוח אם זה אכן שווה את זה או לא,
מלבד זאת, אני חושב שזה יגרום לתוצאה בדיוק הפוכה...! היות שניק X שמדורג במקום מסויים, יעוף על עצמו , ולא יגיב אפילו לא תגובה מקצועית לניק Y שנמצא בדירוג נמוך ממה שהוא נמצא. וגם אם הוא יואיל בטובו להגיב, כמעט שלא תמלט איזשהי עקיצה/העברת תחושת התנשאות... מה שיגרום לפירוק ולתחושה בכלל לא נעימה...

וכן להיפך, יהיו ניקים [ובטוח שגם זה יקרה], שיש להם מה למכור, ובכ"ז הם לא ידורגו במקום מכובד.. ואם תהיה להם הערה בונה ומחכימה על עבודה מסויימת שמאן דהו העלה, המצב שיווצר הוא אחת מהשתיים; או שהם יפחדו להגיב, וחבל. או שלא יתייחסו לתגובה שלהם, כי מי הוא בכלל... לא נעים לא נעים לא נעים. פוגע ומעליב ומבייש. זה רק ידרדר את הפורום..

אבל חייבים פיתרון... אולי אפשר להציע כזה דבר;
הוא מצריך קצת השקעה מצד הניקים המקצועיים, אבל שווה..
פשוט תתחילו לשתף. כן, תשתפו ותשתפו. תתנו הסברים על אופן קבלת הלקוח-תחילת העבודה-ועד לתוצר המוגמר.
וכך, אם יהיו המון שיתופים של בעלי מקצוע מכובדים, אוטומטית רף המקצועיות של השיתוף בפורום יעלה, כי עבודות פשוטות פשוט לא יועלו. כי זה פ-א-ד-י-ח-ה..

יום מקסים :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;2216665:
לאחר המחילה מכל המצביעים בעד, ומכל היזמים בעניין, אני הצבעתי נגד. נגד מוחלט מכל כיוון.

ואסביר; הדבר הראשון שיקרה כאן, וכמו שכתבו לפני, יהיה כאן ניפוח של אגו. מה שיגרום למשחקי כבוד שלא יגמרו, וזה הדבר הכי הרסני בכל מקום, וגם במערכת פורומים. זה יגרום למבוכה ולכאב לניקים מסויימים שדורגו פחות ממה שהם חושבים שהם שווים. [את עניין הפרנסה אני משמיט, היות שבנקודה זו לא הדירוג מביא פרנסה אלא ס"ד, כל השאר זה סתם..] זה יתן מצב לא נעים להרבה.

אלא מאי? כתב ונתנו, שאם זה מה שיגרום להעלאת הרמה כאן בפורום, זה שווה.

וואוו כל מילה פנינה !!!
אגב חשבתי לעצמי שמייסדי הפורום כבר היו עלולים לחשוב על רעיונות כאלו ואחרות ונדמה לי שהגיעו למסקנה שאינה מועילה בשום שלב.. חוץ מהעלאת האגו ושיעופו על עצמם..

אני אומר דיי לכל הרעיונות האלו אשר כנראה גם לא מועילים כלום.....

ואם הצבעתי בעד לכתחילה... אני חוזר בי...:cool:

• הוסף לסימניות
ב״ה

רמה, כל מילה מילה. אין לי מה להוסיף. ממליצה לכל מי שהצביע בעד להקדיש דקה לקריאת התגובה. מאמינה שלא יהיה אחד שליבו ישאר כ״אבן״..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה