דירות לשבתות ויו"ט- רק בתשלום?

• הוסף לסימניות
מה כל כך חבל? לא הבנתי.
כי אנשים התרגלו שהם יכולים לנסוע לשבת לנפוש אצל /אחות /דודה/שוויגער/ וזה לא יעלה להם כלום?
זה חדש שגם אנ''ש פותחים ארונות, מוציאים אלבומים, ואוכלים את העוגות שהיה בפריזר?

היום אני לא משאירה דירה לא בחינם ולא בתשלום.
בצעירותי עשיתי זאת בחינם, אבל לא רואה כל טעם לכעוס על כך שאנשים לוקחים כסף כשהם משאירים את ביתם הפרטי עבור אנשים שיכנסו להם הביתה וישתמשו להם בדירה כעוות נפשם.

בקשר לשמחות, מי שאין לו כסף עושה שמחה מצומצמת מאוד. ולא מזמין את כל האחים והגיסים והגיסות מכל הצדדים ומכל הכיוונים, ואם הוא בוחר בכל זאת להזמין אותם, גם האוכל עולה לו יותר כסף , אז למה שיקבל דירות בחינם? אז שיקח בחשבון גם את הוצאות הארוח. וכל דירה שהוא מקבל בחינם שיגיד אלף פעם תודה חמה מכל הלב, כי אף אחד לא חייב לנו כלום.

ואין טעם לנופף לאנשים במידת החסד מול העניים , כל אחד בוחר בדרכו היכן להשקיע ולקיים מצווה זו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1227135:
מה כל כך חבל? לא הבנתי.
כי אנשים התרגלו שהם יכולים לנסוע לשבת לנפוש אצל /אחות /דודה/שוויגער/ וזה לא יעלה להם כלום?
זה חדש שגם אנ''ש פותחים ארונות, מוציאים אלבומים, ואוכלים את העוגות שהיה בפריזר?

היום אני לא משאירה דירה לא בחינם ולא בתשלום.
בצעירותי עשיתי זאת בחינם, אבל לא רואה כל טעם לכעוס על כך שאנשים לוקחים כסף כשהם משאירים את ביתם הפרטי עבור אנשים שיכנסו להם הביתה וישתמשו להם בדירה כעוות נפשם.

בקשר לשמחות, מי שאין לו כסף עושה שמחה מצומצמת מאוד. ולא מזמין את כל האחים והגיסים והגיסות מכל הצדדים ומכל הכיוונים, ואם הוא בוחר בכל זאת להזמין אותם, גם האוכל עולה לו יותר כסף , אז למה שיקבל דירות בחינם? אז שיקח בחשבון גם את הוצאות הארוח. וכל דירה שהוא מקבל בחינם שיגיד אלף פעם תודה חמה מכל הלב, כי אף אחד לא חייב לנו כלום.

ואין טעם לנופף לאנשים במידת החסד מול העניים , כל אחד בוחר בדרכו היכן להשקיע ולקיים מצווה זו.

אם פותחים לך ארונות, וישלמו לך על זה, תרגישי עם זה יותר טוב?
זה שאלה אם לתת את הבית או לא, זה לא שאלה אם לשלם או לא

• הוסף לסימניות
כן, לקבל תמורה כספית על חדירה לפרטיות זה גם משהו.
כמו שכבר ציינתי , אני לא נותנת את הדירה שלי בכלל, ואם בכל זאת העשה זאת, זה יהיה ללא תשלום.

ועדיין אני לא רואה טעם לתקוף אנשים על זה שלוקחים כסף, אנשים היום לחוצים על כל שקל, ואם תשלמי להם אז הם יסכימו לוותר על הפרטיות שלהם תמורת זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1227156:
כן, לקבל תמורה כספית על חדירה לפרטיות זה גם משהו.
כמו שכבר ציינתי , אני לא נותנת את הדירה שלי בכלל, ואם בכל זאת העשה זאת, זה יהיה ללא תשלום.

ועדיין אני לא רואה טעם לתקוף אנשים על זה שלוקחים כסף, אנשים היום לחוצים על כל שקל, ואם תשלמי להם אז הם יסכימו לוותר על הפרטיות שלהם תמורת זה.

מסכימה איתך שאין טעם לתקוף, ואולי באמת זה לא פייר מצידי שאני מאוכזבת מזה שאנשים עושים מזה כסף,
אבל עדיין, זה מאכזב אותי, מה לעשות-
אני לא יודעת איפה הגבול עובר בין חסד לפרנסה, אני מניחה שהרבה גמ"חים היו נסגרים אם הראש שלנו היה עובד כל דבר ממה אפשר לעשות כסף ואף פעם לא איך לעשות חסד עם הסביבה שלנו.

• הוסף לסימניות
אני יכולה להרשות לעצמי להיות מאוכזבת רק מהחסד שאני לא עושה.

• הוסף לסימניות
טוב לא נתווכח על זה :)
העירו לי פה ובצדק, א"א לדון היום במצב הכלכלי הקשה
אני מסכימה עם זה.

• הוסף לסימניות
לצערנו הגענו למצב שכל שקל מחושב. לכן השכרת דירה לשבת היא פתרון.
לשכנים שרוצים לארח אני נותנת חינם, יודעת שבע"ה כשארצה גם אני לארח, אוכל לבקש מהם, וגם אם לא, אין לי בעיה לעשות חסד לאנשים שאני מכירה וסומכת עליהם שלא יחפשו לי את תלושי השכר;).

לאורחים זרים שרוצים לנפוש, כמובן שאקח על זה תשלום. אחרי הכל אני מנקה את הדירה יותר ממה שאני מנקה לשבת רגילה, יש את העלויות של המיזוג, פלטה וכו, יש לי את עלות הדלק של הנסיעה, וכך אני עושה איתם חסד שיש לי חשק לתת להם את הדירה כי אני מתוגמלת על זה.

ב"ה, גם כשהשכרתי וגם כשנתתי חינם, קיבלתי את הדירה במצב נקי ביותר, אף פעם לא היתה לי הרגשה שפתחו לי ארונות או שחיטטו.
(חוץ מפעם אחת שנתתי את הדירה ללא תשלום לשכנה שאירחה את גיסתה עם עשרת ילדיה וזכיתי אחרי זה לאסוף שקית ענקית של חפצים שהיו זרועים מתחת למיטות, לספה וכו. אז קלטתי שלכל אחד יש מושג אחר בסדר וניקיון:cool:).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1227174:
(חוץ מפעם אחת שנתתי את הדירה ללא תשלום לשכנה שאירחה את גיסתה עם עשרת ילדיה וזכיתי אחרי זה לאסוף שקית ענקית של חפצים שהיו זרועים מתחת למיטות, לספה וכו. אז קלטתי שלכל אחד יש מושג אחר בסדר וניקיון:cool:).

תשמחי שלפחות לא השאירו לך טיטולים;)
גם את זה כבר ראיתי...

• הוסף לסימניות
מסכימה עם זה שאכן המצב הכלכלי קשה מאוד, ומה שאפשר לעשות כדי להכניס עוד כמה גרושים יעזור,
אבל לעשות כסף על גב של שכנים, זוגות צעירים שרק רוצים לארח לשבת?
לא רוצה שיעשו את זה לי, לא אעשה את זה לאחרים!
אני גרה בעיר שנחשבת עיר נופש, ובכל זאת אתן במשך השנה את הדירה שלי לשבת חינם אין כסף.
לא מתחיבת 'לתקתק' - אין חובה כזו!!
רק בתקופות בין הזמנים וכו' - אעדיף להשכיר.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה דיון הזוי ואפ' קצת חוצפה להתיימר ל"חנך" אנשים איך ומתי ובאיזה אופן יאפשרו שימוש בחפציהם הפרטיים והאישיים, ולהורות להם כיצד ראוי לבצע חסד.

השארתי את בייתי עשרות פעמים בחינם, וכן, גם השכרתי אותו, כל דבר בעיתו ובזמנו.

ב"ה לא אלמן ישראל וגם לא יתום, וכשצריך לשמחות וכל מיני עניינים נצרכים ניתן להשיג בכל עיר ועיר בישראל עשרות דירות ח-י-נ-ם גם בב"ב גם בי-ם, גם בבי"ש וגם בעוד עשרות ישובים שגרים בהם אנשים שתומ"צ - מנסיון.

ולפעמים אותה השכנה ממש כשמשכירה בסטנדרט את דירתה נותנת לשכנתה בשעת הצורך את הדירה חינם, שמעתי על הרבה כאלו.

אבל מה, המצב הכלכלי היום לעיתים קשה ביותר ויש צורך ממשי באפיקי פרנסה נוספים, אין שום חסרון ואפ' יש בזה מעלה למי שמסוגל לתרגם את מיקומו הטופוגרפי להרווחה כלכלית כלשהי, אין שום הצדק לזלזל בזה ואף אדם מבחוץ לא יכול לאמוד את הקושי וההצדק שבגביית תשלום ע"כ.

• הוסף לסימניות
תשמעו את הסיפור שלי:
השנה החלטנו לנפוש כל חג סוכות בצפון, ראינו מודעה באחד העיתונים של וילה ביישוב דתי להשכרה.
שלחו לנו כמה תמונות של הוילה עם בריכה היה נראה מצוין, העברנו לחשבונם דמי קדימה וחיכינו לסוכות.
מה שלא שאלנו האם זו וילה להשכרה או שמתגוררים בה אנשים.
ערב סוכות, היינו אמורים להגיע ליישוב בשעה 12:00 הגענו בשעה 11:00 בעלי הבית קבלו אותנו בסבר פנים יפות אבל ביקשו שנמתין מפני שהבית לא מוכן.
מה שהתברר שבבית מתגוררת משפחה נחמדה זוג עם חמישה ילדים ובשעה 12:00 בדיוק כל המשפחה מפנה לנו את הבית (7 נפשות) נכנסת לרכב המשפחתי ונוסעת להורים של בעלת הבית לכל שבעת ימי החג!!
ההרגשה שלנו הייתה מאוד לא נעימה שלא לומר מזופטת... תתארו לכם אנחנו בפתח עם המטען שלנו והם מפנים לנו את הבית שלהם.
למרות שהסכום ששילמנו היה לא זול במיוחד.

*******​

במהלך החג ישבו בנות המשפחה שלנו בגינה המקומית ונשאלו ע"י הנשים המקומיות אצל מי אנחנו מתארחים, מה שהתברר שכל הנשים מקנאות במשפחה הזאת.
מקובל שם שאנשים משכירים את ביתם הפרטי בסוכות בפסח ובקייץ, עוברים לגור אצל קרובי משפחה ומכסים בכך את האוברדרפט השנתי, ממש כך.

המחיר ששילמו ללילה לכל הוילה היה 1500 ש"ח לכל החג 10500ש"ח שלוש פעמים בשנה זה סכום מכובד של 31500 ש"ח

כנראה שזה סכום מספיק מכובד למשפחה מכובדת לעזוב את הבית שלוש פעמים בשנה.

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה למה הרגשתם שלא בנוח
סה"כ הם רצו להשכיר את הבית, וכך עזרתם להם להתפרנס בכבוד. מה רע בזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1226826:
זה משתנה מאדם לאדם
יש אחד שקשה לו לתת את הדירה שלו, לא כי קשה לו לעשות חסד או לעזור לאחרים, אלא כי קשה לו שנכנסים לפרטיות וכו'.
אבל תמורת כסף הוא מוכן לעשות את זה.
או שחייב כסף אז לכן נאלץ לעשות את זה.
קושי נוסף יכול להיות הארגון של הדירה, לסדר להכין למישהו שיבוא, זה יותר מארוח רגיל.
ויש שגם תמורת כסף לא מסוגלים לעשות את זה....

אני נותנת לאנשים שאני מכירה, (בחינם כמובן) אפילו שזה קשה לי מאוד, נכון, בגלל החסד.
אבל לאנשים שאני לא מכירה אני לא אתן אפילו בתשלום.
אבל אני מבינה מאוד אנשים שתמורת תשלום הם כן יהיו מוכנים לעשות את המאמץ הזה.

מילה בסלע, כנראה מה שמפריע לך זה המחירים המופקעים, שזה אולי נושא לדיון..

• הוסף לסימניות
כשההורים שלי הזמינו משפחה ואורחים הם קיימו הכנסת אורחים במלוא מובן המילה. הצטופפנו בחדרים, ישנו עם מזרונים בכניסה לבית/מתחת לשולחן במטבח/ בחדר ההורים/ והיה שמח :)
תמיד הם אמרו אם יש מקום בלב יש מקום בבית
מעולם לא ביקשנו דירה משכנים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביקי;1227233:
אני לא מבינה למה הרגשתם שלא בנוח
סה"כ הם רצו להשכיר את הבית, וכך עזרתם להם להתפרנס בכבוד. מה רע בזה?

...לראות בשביל להבין...זה מביך לראות את המבט של הילדים עוזבים את הבית שלהם לטובת ילדים אחרים.
זה היה מאוד מאוד מביך שאחת מבנות המשפחה המארחת בגיל בוגר חזרה לאחר 5 דקות וביקשה רשות להיכנס לבית שלה ולהסתיר משהו אישי...

אין בכלל ספק שאם היינו מגיעים בשעה שתואמה מראש ולא היינו נוכחים בזמן "החלפת המשמרות/המשפחות" זה היה פחות מביך.

• הוסף לסימניות
הערה קטנה לגבי "מקבלי דירות חינם":
מאד נחמד וסימלי להשאיר משהו קטן למארחים.
נותן הרגשה מאד מתוקה ונעימה שמשהו העריך אותך על המאמץ לעשות מעשה חסד ולתת דירה נקיה לשבת.אפילו חבילת שוקולד משובח.אביזר נוי למדף או אפילו מפת שולחן.
לדעתי. זה נותן חשק שירצו גם בפעם הבאה לארח אותך.לא?!

• הוסף לסימניות
הערה נוספת למבקשי הדירות-
עדיף לתלות פתק בלוח המודעות של הבניין או במעלית ולא לבקש ישירות מהשכנים
חוסך אי נעימות.

• הוסף לסימניות
כמובן לשלם על הפעלת מזגן/חימום!
וכמובן להשאיר משו קטן!
מינימום בסיסי של מתארחים.

וכמובן כמובן, להשאיר את הבית בדיוק כמו שקיבלנו.

• הוסף לסימניות
... ולא לחטט בארונות ולא להשתמש בשום דבר בלי רשות.

ואחרי שכל המתארחים יעמדו בדיוק בכללים האלה כמו שצריך
אז אולי אפשר להתחיל להתלונן על מי שלוקח כסף.

• הוסף לסימניות
לא עברתי על כל האשכול, אבל לדעתי הסיבה לכך שהיום החלו לדרוש כסף על דירה, מה שלא היה פעם,
זה כי פעם - רוב האנשים קבלו דירה, או לפחות סכום שכיסה את רוב הדירה.
פעם, משכנתא של מעל 2000 ש"ח בחודש, היתה משכנתא גבוהה מאוד.
היום- רוב הזוגות הצעירים מקבלים אולי רבע דירה.
משכנתא של 2000 ש"ח בחודש למשך 25 שנה הפכה למשכנתא רגילה, שרוב הזוגות נוטלים על עצמם.
ומי שגר בירושלים או בבני ברק, ומשלם שכירות, משלם לרוב סכומים של 3000-5000 ש" בחודש, ואולי אפילו למעלה מכך.
אם תיכנסו לנעליים של השני, תבינו שהם סה"כ מבקשים מכם מעט שיעזור לכסות את המרובה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה