דירות לשבתות ויו"ט- רק בתשלום?

• הוסף לסימניות
אנחנו בני ברקים ואצלנו בבניין המצב הפוך,
השכנים כמעט משלמים לנו שנשיג להם אנשים שישהו בדירה שלהם כשהם יוצאים...
(בד"כ אנחנו מנפנפים לשם את האורחים שמתארחים אצלינו בחג)
מה לעשות, מסוכן להשאיר דירות ריקות, גם בב"ב.

• הוסף לסימניות
אני בכלל לא מבינה מה הקשר ירושלים או בני ברק.
עד היום חשבתי בדיוק הפוך שבירושלים לוקחים כסף ובבני ברק יותר נותנים בחינם.
כנראה שגם פה וגם פה יש כאלה וכאלה.
אז בלי הכללות, בבקשה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;1227513:
לא עברתי על כל האשכול, אבל לדעתי הסיבה לכך שהיום החלו לדרוש כסף על דירה, מה שלא היה פעם,
זה כי פעם - רוב האנשים קבלו דירה, או לפחות סכום שכיסה את רוב הדירה.
פעם, משכנתא של מעל 2000 ש"ח בחודש, היתה משכנתא גבוהה מאוד.
היום- רוב הזוגות הצעירים מקבלים אולי רבע דירה.
משכנתא של 2000 ש"ח בחודש למשך 25 שנה הפכה למשכנתא רגילה, שרוב הזוגות נוטלים על עצמם.
ומי שגר בירושלים או בבני ברק, ומשלם שכירות, משלם לרוב סכומים של 3000-5000 ש" בחודש, ואולי אפילו למעלה מכך.
אם תיכנסו לנעליים של השני, תבינו שהם סה"כ מבקשים מכם מעט שיעזור לכסות את המרובה.

אני מכירה באופן אישי זוג צעיר שלקח על עצמו משכנתא (ההורים בקושי השתתפו בסכום סימלי) וכדי למנוע את המצב של משכנתא ל25 שנה, הם משלמים כל חודש 7,500 ש"ח למשכנתא!! וכך כשנתיים, ועוד מס' שנים אח"כ הם ישלמו סכום של 3,500...
ב"ה המשכורת שלה קצת יותר מ7,500 (מתכנתת) והם עומדים בזה איכשהוא...
אבל עדיין הסכומים אגדיים!! וזה אחרי שהם קנו דירה בפרדס כץ כדי לחסוך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיטי 123;1227557:
אני מכירה באופן אישי זוג צעיר שלקח על עצמו משכנתא (ההורים בקושי השתתפו בסכום סימלי) וכדי למנוע את המצב של משכנתא ל25 שנה, הם משלמים כל חודש 7,500 ש"ח למשכנתא!! וכך כשנתיים, ועוד מס' שנים אח"כ הם ישלמו סכום של 3,500...
ב"ה המשכורת שלה קצת יותר מ7,500 (מתכנתת) והם עומדים בזה איכשהוא...
אבל עדיין הסכומים אגדיים!! וזה אחרי שהם קנו דירה בפרדס כץ כדי לחסוך...

גם לגור בפרדס כץ וגם לשלם כאלה סכומים? !
לא עדיף לגור במקום זול יותר מלכתחילה?

• הוסף לסימניות
אצלנו המזגן והאורות על גנרטור אז שידליקו כמה שהם רוצים, רק שלא ישכחו להעביר לגנרטור..
על חשבון בורא עולם.
אני נותנת בשמחה לאנשים שאני מכירה. כמובן רק אם אני יכולה-אם אני מרגישה שקשה לי השבוע מסיבות מסוימות,שום תחנון לא יעזור וגם לא כסף..
לקחת כסף? - מה זה כבר דורש ממני? ניקיון שאני מרוויחה בית מסודר. מצעים- אנשים מביאים. לא משאירה עוגה ושתיה. להיפך- תמיד כשאני חוזרת אני מוצאת פתק נעים, שוקולד, ליקר
אולי בגלל שאני נותנת בחינם:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1227200:
אני חושבת שזה דיון הזוי ואפ' קצת חוצפה להתיימר ל"חנך" אנשים איך ומתי ובאיזה אופן יאפשרו שימוש בחפציהם הפרטיים והאישיים, ולהורות להם כיצד ראוי לבצע חסד.
.
זה לא עניין של התיימרות לחנך איך מתי ואם לעשות חסד. ההגדרה של שוצי קולעת מבחינתי - זה מאכזב. פוסטר כתבה שהיא מתאכזבת רק בענייני החסד שלה, אבל אני, מה לעשות, מתאכזבת גם מנורמות חברתיות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1227662:
זה לא עניין של התיימרות לחנך איך מתי ואם לעשות חסד. ההגדרה של שוצי קולעת מבחינתי - זה מאכזב. פוסטר כתבה שהיא מתאכזבת רק בענייני החסד שלה, אבל אני, מה לעשות, מתאכזבת גם מנורמות חברתיות.

זו הנקודה,
העניין הוצג באופן שאינו נכון כאילו שהנורמה היום היא לא לתת דירות בחינם,
ולא היא.

כמו שבעבר היה את העניין של החלפת דירות ע"ב כדאיות,
והשכרה.
והיה לתת דירה בשעת הצורך בתור חסד וטובה.

ושניהם קיימים היום,
רק שאולי היום אזורי הקיט התרחבו, כי בעבר בהרבה חסידויות בחגים הנשים נשארו בשמחה בבית והיום הן ל-א מ-ס-ו-ג-ל-ו-ת, או שהגברים התאכסנו באכסניה הקהילתית והיום יש הרבה מפונקים שמחפשים תנאים משופרים... אפשר להבין אותם, אבל אפשר להבין שזה לא חינם...

זאת אומרת אם ניקח לדוג' דירה בקרית צאנז על שפת הים,
אם בא לך לנפוש שם הסבירות היא שתשלמי על כך,
אם גם דירתך אטרקטיבית תצאו בזול ע"י החלפה...
אבל אם שכנתה/ מכרתה/ קרובתה של בעלת הדירה תעשה שמחה, האורחים יהנו חינם משהות בדירה באזור קיט.
(בכל המקרים יש לנהוג באנושיות לא לחטט וכו' וכו'...)

אין מה להתאכזב, אם ספציפית יש לך שכנה או מכרב שסירבה לתת לך את הדירה לצורך חיוני חינם - היא מאכזבת

אבל ב"ה זו לא הנורמה

ובתוך עמי אנכי יושבת...

• הוסף לסימניות
אגב, ענין ההשכרות החל לפרוח יחד עם עידן המפונקות,
בעבר התארחו וידעו שישנו איך שישנו - ויהנו.
בעבר ארחו, וידעו שילדים יתניידו ממטותיהם הקבועות, והבית קצת יתהפך.
היום אי אפשר לארח אם אין דירה לאורחים - בגלל שתי הצדדים.

אני לא חושבת שבגלל שבא למשהי לארח את אחותה על ששת ילדיה השכנה צריכה לפנות את הדירה, ומכיוון שיש שכנות המהדרות לצוד שכנות המפנות את ביתן (ולא משנה באיזה טעמים) כי את בלאוו הכי לא בבית אז למה שלא תעשי קצת חסד...

אז עניין התשלום מסננן קצת וכשיש צורך אמיתי יש הרבה לבבות ובתים פתוחים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1227673:
כי בעבר בהרבה חסידויות בחגים הנשים נשארו בשמחה בבית והיום הן ל-א מ-ס-ו-ג-ל-ו-ת

הסכמתי עם כל מה שכתבת בכל השרשור הזה אבל המשפט הזה לא יכל להשאיר אותי אדישה!

כפי שאת יודעת, אני לא משתייכת לאף חסידות, אבל חשוב להעמיד דברים על דיוקם:
הנשים של פעם הן אלו שנהגו בגבורה (לא פחות) - בכך שהסכימו להשאר כל החגים לבד בבית.
לדבר לנשים של היום כאילו הן איזה מפונקות ולהתייחס להישארות לבד בבית כל החג עם בילדים כאל דבר של מה בכך - ומי של-א מ-ס-ו-ג-ל-ת היא סתם מפונקת - זה מאוד מקומם בעיני.

(ולכל מי שרוצה דירות של שכנים כדי לארח אחים/הורים, ניתן לארח בבית ולשים את הילדים לישון במזרנים או בסלון בשביל מצוות הכנסת אורחים).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1228142:
(ולכל מי שרוצה דירות של שכנים כדי לארח אחים/הורים, ניתן לארח בבית ולשים את הילדים לישון במזרנים או בסלון בשביל מצוות הכנסת אורחים).

אי אפשר לומר את זה באופן גורף, כי מה תגידי על משפחה, לדוגמה, של תשע נפשות (לא אני) המצטופפת בדירה יד שניה של 45 מ"ר? אם המארחים ילכו לישון בסלון - אפילו על מיטות מתקפלות שהשיגו בגמ"ח - האורחים ירגישו לא נעים.

• הוסף לסימניות
תשע נפשות שגרות בדירת 45 מ"ר?
גם בלי אורחים זה בלתי אפשרי!
לדעתי, צריך להכיר במגבלות המקום והזמן של כל משפחה ולחיות לפיהם ולא לחיות לפי סטנדרטים שרוצים בלי התחשבות במצב הקיים.
(לגבי כל ההתנהלות בחיים ולאו דווקא רק בעניין זה)

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1228160:
תשע נפשות שגרות בדירת 45 מ"ר?
גם בלי אורחים זה בלתי אפשרי!
לדעתי, צריך להכיר במגבלות המקום והזמן של כל משפחה ולחיות לפיהם ולא לחיות לפי סטנדרטים שרוצים בלי התחשבות במצב הקיים.
(לגבי כל ההתנהלות בחיים ולאו דווקא רק בעניין זה)

לא הבנתי.
הרי בדיוק על זה דיברתי: משפחה שחיה כפי מגבלותיה...

ולגבי "בלתי אפשרי" - יש היום משפחות רבות שחיות את ה"בלתי אפשרי" הזה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1227673:
רק שאולי היום אזורי הקיט התרחבו, כי בעבר בהרבה חסידויות בחגים הנשים נשארו בשמחה בבית והיום הן ל-א מ-ס-ו-ג-ל-ו-ת,
זה לא בדיוק....
פעם הגברים לא קיבלו הדרכה נורמלית איך לכבד אישה, ובדיוק בחג שזה הזמן להיות בייחד עם כל המשפחה הם נסעו לרבה... והיום ב"ה מדריכים טוב לאברכים.... זה כל ההבדל.
(אני לא מדברת מנסיון, כי אצלינו בבית לא היה כזה מושג מעולם, שאבא שלי נוסע בלי אמא שלי, אני כותברת רק מה ששמעתי מאחרים.....)

• הוסף לסימניות
אשה עובדת, חוזרת ביום חמישי בשעה 4.30 אחה"צ, צריכה לכבס/לגהץ/לבשל/ללמוד עם הילדים למבחן/להלביש/לרחוץ את הילדים/לסדר את הבית מלמעלה, נופלת למיטה כשהבית במראה לא כל כך מלבב והשכנה מתקשרת לבקש את הדירה לשבת.
האופציות האפשריות הם:
1. להסכים בכל לב, אבל שהיא תדע שהבית בלגן ולא נקי.
2. לא להסכים.
3. להביא עוזרת ל 4-5 שעות (200 ש"ח +) בשביל לארח.

בהרבה מאד מהמקרים, העלות של האורחים מאד יקרה, ואם בוחרים באפשרות השלישית אז העלות מאד גבוהה. ותמיד כדאי לדון לכף זכות שהמארחת פשוט רוצה שהבית שהיא נותנת יהיה נקי ומצוחצח וזה עולה לה כסף, ולכן היא מבקשת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרינטופ;1228168:
לא הבנתי.
הרי בדיוק על זה דיברתי: משפחה שחיה כפי מגבלותיה...

ולגבי "בלתי אפשרי" - יש היום משפחות רבות שחיות את ה"בלתי אפשרי" הזה...

התכוונתי שהמגבלה של משפחה שחיה כך זה שהם לא יכולים לארח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1228185:
התכוונתי שהמגבלה של משפחה שחיה כך זה שהם לא יכולים לארח.

אוקי.
אבל לפעמים יש סיבות וחייבים לארח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרינטופ;1228188:
אוקי.
אבל לפעמים יש סיבות וחייבים לארח.

אם הם חייבים לארח , אז השכנים חייבים לתת להם דירה בחינם?
כל עוד השכנים נותנים את דירתם בחפץ לב, יוברכו מן השמים על המעשה האצילי , ויהיו מרוצים כל הצדדים.
אבל אי אפשר לתבוע אותם/ או לצעוק חמס שהם לא מוכנים לתת את דירתם בחינם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1228199:
אם הם חייבים לארח , אז השכנים חייבים לתת להם דירה בחינם?
כל עוד השכנים נותנים את דירתם בחפץ לב, יוברכו מן השמים על המעשה האצילי , ויהיו מרוצים כל הצדדים.
אבל אי אפשר לתבוע אותם/ או לצעוק חמס שהם לא מוכנים לתת את דירתם בחינם

מסכימה לגמרי.
מה שכתבתי לא שולל את זה, רק מסביר למה אנשים מבקשים לפעמים דירות גם עבור אירוח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה