התייעצות דמי ביטול למטפלות פרטיות

• הוסף לסימניות
שלום ,
רשמתי את הבן שלי אצל המטפלת שהיה אצלה שנה שעברה,
ומאחר והשתנו לי כמה דברים בשבוע האחרון אני צריכה להעביר אותו מטפלת בשכונה אחרת,
וכאשר פניתי לדבר עם המטפלת על ביטול רישום היא אמרה לי שבעקרון היא לוקחת קנס ביטול של חודש תשלום,
אני אשית חשבתי שקצת מוגזם לקחת כזה קנס כאשר עדיין לא התחילו את השנה רק בראשון הקרוב, וכן עדיין לא חתמנו חוזה,
ובנוסף סיכמנו איתה רק עד ר"ח כסלו בעקבות סיבה אישית אצלה האם נהוג גם על ביטול רישום של 3 חודשים לשלם דמי ביטול של חודש שלם???
בגלל שהיא עובדת רק עד כסלו לא נראה לי שתפסנו מקום כי רב ההורים לא מעוניינים רק בכמה חודשים
היא ביקשה שנשאל רב ולפי מה שיאמר נעשה,
אבל בכל אופן אני אשמח בנוסף לדעת מה נהוג לעשות כאשר מבטלים רישום לפני תחילת השנה,
להביא ילד במקום זה נראה לי פחות רלוונטי כי זה רק עד ר"ח כסלו.

• הוסף לסימניות
לא יודע מה נהוג.
אבל חודש שלם על שלשה חודשים ס"ה באמת נשמע מוגזם. במיוחד שלא נראה לי שהיא הייתה מוצאת הורים שירשמו במקומכם רק ל3 חודשים. אז אין כאן כל כך נזק. אבל הכי טוב באמת לפנות לרב שמקובל על שניכם ושיחליט.
(לא לשכוח לכתוב פה מה הוחלט..) זה מעניין...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בהחלט תשאלו רב.
זה נראה לי ממש מוגזם, במיוחד אם היא לא יידעה אתכם בדבר כזה מראש.

לא הבנתי מה זה אומר שתפסתם מקום כי זה עד כסלו, אבל אתם לא יכולים להביא ילד אחר במקום כי זה רק עד כסלו... כאילו מישהו נרשם אצלה החל מטבת? למה לא לרשום ילד אחר כרגיל במקום הילד שלך?
ואולי לשלם את השבוע הראשון או עד שאת מוצאת מישהו במקומו...
בנוסף- אני לא יודעת איפה את גרה, אבל ברוב המקומות בארץ יש מחסור במטפלות ובלי בעיה יימצא ילד אחר למלא את מקומכם, ואם כך לא נראה לי הוגן לקחת קנס. (אולי סכום סמלי על העוגמת נפש...?)

• הוסף לסימניות
אבל חודש שלם על שלשה חודשים ס"ה באמת נשמע מוגזם. במיוחד שלא נראה לי שהיא הייתה מוצאת הורים שירשמו במקומכם רק ל3 חודשים. אז אין כאן כל כך נזק. אבל הכי טוב באמת לפנות לרב שמקובל על שניכם ושיחליט.
(לא לשכוח לכתוב פה מה הוחלט..) זה מעניין...
בעלי שאל שני דיינים,
וזה לא פשוט בכלל לבטל אחרי שנרשמים מבחינת "מחוסרי אמנה",
אומנם הרב אמר שמאחר ולנו היה מישהו שביטל לנו לילד השני ולכן אנחנו היינו אמורים לבטל אז אנחנו פטורים ממחוסר אמנה אבל כל זה תקף בתנאי שהיא לא הפסידה בגללנו ילד אחר,
כנראה זה לא שאלה כ"כ פשוטה כמו שזה נראה,
ואפילו שרב האנשים נוהגים לרשום ובטל בלי היסוס כנראה זה לא חלק על פי ההלכה,

• הוסף לסימניות
בעלי שאל שני דיינים,
וזה לא פשוט בכלל לבטל אחרי שנרשמים מבחינת "מחוסרי אמנה",
אומנם הרב אמר שמאחר ולנו היה מישהו שביטל לנו לילד השני ולכן אנחנו היינו אמורים לבטל אז אנחנו פטורים ממחוסר אמנה אבל כל זה תקף בתנאי שהיא לא הפסידה בגללנו ילד אחר,
כנראה זה לא שאלה כ"כ פשוטה כמו שזה נראה,
ואפילו שרב האנשים נוהגים לרשום ובטל בלי היסוס כנראה זה לא חלק על פי ההלכה,
מה הם אמרו על הסכום שהיא רוצה כקנס?
האם מגיע לה איזה סכום שהיא מבקשת?

• הוסף לסימניות
בדיוק הפוך אם היה מטפלת רגילה עד סוף השנה היה לה יותר קל למצוא ילד מחליף
אבל בסיטואציה הזו יש לה הרבה פחות סיכוי

• הוסף לסימניות
שלום ,
רשמתי את הבן שלי אצל המטפלת שהיה אצלה שנה שעברה,
ומאחר והשתנו לי כמה דברים בשבוע האחרון אני צריכה להעביר אותו מטפלת בשכונה אחרת,
וכאשר פניתי לדבר עם המטפלת על ביטול רישום היא אמרה לי שבעקרון היא לוקחת קנס ביטול של חודש תשלום,
אני אשית חשבתי שקצת מוגזם לקחת כזה קנס כאשר עדיין לא התחילו את השנה רק בראשון הקרוב, וכן עדיין לא חתמנו חוזה,
ובנוסף סיכמנו איתה רק עד ר"ח כסלו בעקבות סיבה אישית אצלה האם נהוג גם על ביטול רישום של 3 חודשים לשלם דמי ביטול של חודש שלם???
בגלל שהיא עובדת רק עד כסלו לא נראה לי שתפסנו מקום כי רב ההורים לא מעוניינים רק בכמה חודשים
היא ביקשה שנשאל רב ולפי מה שיאמר נעשה,
אבל בכל אופן אני אשמח בנוסף לדעת מה נהוג לעשות כאשר מבטלים רישום לפני תחילת השנה,
להביא ילד במקום זה נראה לי פחות רלוונטי כי זה רק עד ר"ח כסלו.
ישנן מטפלות מתנות ביטול במציאת ילד אחר,
ועד שלא מוצאים על ההורה המבטל לשלם כרגיל..

בלי בעיה יימצא ילד אחר למלא את מקומכם,
אדרבה אם זה כל כך פשוט למצוא מה מלינים על המטפלות,
תמצאו ילד ושלום על ישראל,
הרי הקנס כאן {להבנתי} הוא רק במידה והמקום יישאר ריק..

• הוסף לסימניות
מה הם אמרו על הסכום שהיא רוצה כקנס?
האם מגיע לה איזה סכום שהיא מבקשת?
בעיקרון הרב אמר שאם לא הזקנו לה שהיא הפסידה ילד בגללנו לפי ההלכה לא צריך לשלם שקל קנס.
אין דבר כזה לקנוס כאשר אפילו לא חתמנו חוזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה