דמי לידה בחל"ת

• הוסף לסימניות
בלשונית מענק לידה מעודכן. אבל בדמי לידה לא.
זה לוקח זמן
אני טיפלתי במישהי שקיבלה את הדמי לידה חודש וחצי אחרי הלידה
(בעיקרון גם כשמגישים תביעה לדמי לידה הם אומרים שזה צפי של עד 6 שבועות)

• הוסף לסימניות
עלה כמה פעמים.
איך מוחקים?

• הוסף לסימניות
ברור
זה רשום בביטוח לאומי

מי לא צריכה להגיש תביעה? (תביעה אוטומטית)

• קיבלת דמי אבטלה עד חודש לפני הלידה – נשלם לך את דמי הלידה לאחר ה-17 לחודש שלאחר חודש הלידה ולאחר שבית החולים יעביר לנו את הנתונים על הלידה.

• תודה
Reactions: B&B
  • הוסף לסימניות
ברור
זה רשום בביטוח לאומי

מי לא צריכה להגיש תביעה? (תביעה אוטומטית)

• קיבלת דמי אבטלה עד חודש לפני הלידה – נשלם לך את דמי הלידה לאחר ה-17 לחודש שלאחר חודש הלידה ולאחר שבית החולים יעביר לנו את הנתונים על הלידה.

טעות של ממש!
הסיבה שבגינה אין צורך היא כי מקבלים את הדמי לידה לפי גובה האבטלה שקיבלו ולכן אין מה להביא מהמעסיק
אבל כיום בקורונה מקבלים את הדמי לידה לפי השכר שלפני האבטלה ולכך יש צורך להביא אישור המעסיק!!

• תודה
Reactions: B&B
  • הוסף לסימניות
פה מדובר אם הפסקתי לעבוד במהלך ההריון.
אני שואלת כך, נניח היום פוטרתי או יצאתי לחל"ת וחודש הבא אכנס להריון, במהלך כל התשעה חודשים אני באבטלה או בחל"ת.
אקבל דמי לידה בטוח? נכון?
לפי מה יחושב?
איך יכול להיות שפוטרת בהריון?
לא חוקי

• הוסף לסימניות
לא חוקי
א. חוקי גם חוקי יש פרוצדורה מסודרת בפרט בקורונה נראה לכם ששום עובדת בהריון לא יצאה לחלת??
ב.נניח היום פוטרתי או יצאתי לחל"ת וחודש הבא אכנס להריון

• הוסף לסימניות
לא חוקי
א. חוקי גם חוקי יש פרוצדורה מסודרת בפרט בקורונה נראה לכם ששום עובדת בהריון לא יצאה לחלת??

• הוסף לסימניות
לא הבנת....
היא כתבה שפוטרה אחרי שיצאה לחל"ת....
ודאי שאפשר היה להוציא בקורונה לחלת...

• הוסף לסימניות
לא חוקי
לא הבנת....
היא כתבה שפוטרה אחרי שיצאה לחל"ת....
ודאי שאפשר היה להוציא בקורונה לחלת...
ממש לא אבל אפשר לשאול את @פנדורה מה היתה הכוונה
ובנוסף על פי החוק אין הבדל בין חלת לפיטורין בהריון!!

• הוסף לסימניות
יש הבדל בקורונה!!
אם לא היתה ברירה למעסיק, והכל נסגר אז ודאי שיש שנויים....
לא כן?
לא בדיוק הבנתי אבל אסור להוציא עובדת בהריון לחלת גם בקורונה אלא צריך להוכיח שהחלת לא קשור להריון ואותו הדבר בפיטורין אפשר להוכיח שאין קשר להריון ולפטר

• הוסף לסימניות
לא בדיוק הבנתי אבל אסור להוציא עובדת בהריון לחלת גם בקורונה אלא צריך להוכיח שהחלת לא קשור להריון ואותו הדבר בפיטורין אפשר להוכיח שאין קשר להריון ולפטר
לפטר עובדת בהריון- צריך הסבר מטורף ודרמטי.....
בקורונה זה הרבה יותר פשוט להוכיח....
זה כל הסיפור

• הוסף לסימניות
לפטר עובדת בהריון- צריך הסבר מטורף ודרמטי.....
בקורונה זה הרבה יותר פשוט להוכיח....
זה כל הסיפור
ובכן, במידה והמשרד נסגר, הפרויקט נגמר וכדומה ויש הסבר הגיוני. זה אפשרי.
כמו כן במידה ויש הוכחות שהעובדת לא עובדת לפי החוזה וכדומה.

• הוסף לסימניות
טעות של ממש!
הסיבה שבגינה אין צורך היא כי מקבלים את הדמי לידה לפי גובה האבטלה שקיבלו ולכן אין מה להביא מהמעסיק
אבל כיום בקורונה מקבלים את הדמי לידה לפי השכר שלפני האבטלה ולכך יש צורך להביא אישור המעסיק!!
את בטוחה?
כי בשביל לקבל אבטלה צריך גם לשלוח תלושי שכר וכו' כך שיש להם כבר את כל החומר, אבל אולי אני טועה

• הוסף לסימניות
את בטוחה?
כי בשביל לקבל אבטלה צריך גם לשלוח תלושי שכר וכו' כך שיש להם כבר את כל החומר, אבל אולי אני טועה
היא טועה
דמי האבטלה נקבעים לפי השכר שלפני האבטלה
דמי הלידה נקבעים גם הם לפי השכר שלפני האבטלה

• הוסף לסימניות
עלה כמה פכמים.
איך מוחכים?
לא חוקי
אני פוטרתי בהריון.... היתה פורצודורה מאד מאד מסובכת אבל בסוף פוטרתי ולכן אני מחכה לראות האם אקבל דמי לידה עוד חודש ואם לא אז אגיש בקשה כמו שצריך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה