- הוסף לסימניות
זה לוקח זמןבלשונית מענק לידה מעודכן. אבל בדמי לידה לא.
אני טיפלתי במישהי שקיבלה את הדמי לידה חודש וחצי אחרי הלידה
(בעיקרון גם כשמגישים תביעה לדמי לידה הם אומרים שזה צפי של עד 6 שבועות)
זה לוקח זמןבלשונית מענק לידה מעודכן. אבל בדמי לידה לא.
בלשונית מענק לידה מעודכן. אבל בדמי לידה לא.תבדקי באתר האם עודכן שם שילדת כבר
(בלשונית דמי לידה)
מידיעה??ואת מקבלת אבטלה?
כי מי שמקבל אבטלה הדמי לידה נכנסים לו אוטומטית מיום הלידה
ללא צורך בטפסים או בקשה נוספת
ברורמידיעה??
טעות של ממש!ברור
זה רשום בביטוח לאומי
מי לא צריכה להגיש תביעה? (תביעה אוטומטית)
- קיבלת דמי אבטלה עד חודש לפני הלידה – נשלם לך את דמי הלידה לאחר ה-17 לחודש שלאחר חודש הלידה ולאחר שבית החולים יעביר לנו את הנתונים על הלידה.
![]()
איך להגיש תביעה לדמי לידה? - דמי לידה | ביטוח לאומי
www.btl.gov.il
איך יכול להיות שפוטרת בהריון?פה מדובר אם הפסקתי לעבוד במהלך ההריון.
אני שואלת כך, נניח היום פוטרתי או יצאתי לחל"ת וחודש הבא אכנס להריון, במהלך כל התשעה חודשים אני באבטלה או בחל"ת.
אקבל דמי לידה בטוח? נכון?
לפי מה יחושב?
א. חוקי גם חוקי יש פרוצדורה מסודרת בפרט בקורונה נראה לכם ששום עובדת בהריון לא יצאה לחלת??איך יכול להיות שפוטרת בהריון?
לא חוקי
א. חוקי גם חוקי יש פרוצדורה מסודרת בפרט בקורונה נראה לכם ששום עובדת בהריון לא יצאה לחלת??איך יכול להיות שפוטרת בהריון?
לא חוקי
לא הבנת....א. חוקי גם חוקי יש פרוצדורה מסודרת בפרט בקורונה נראה לכם ששום עובדת בהריון לא יצאה לחלת??
ב.נניח היום פוטרתי או יצאתי לחל"ת וחודש הבא אכנס להריון
לא חוקי
ממש לא אבל אפשר לשאול את @פנדורה מה היתה הכוונהלא הבנת....
היא כתבה שפוטרה אחרי שיצאה לחל"ת....
ודאי שאפשר היה להוציא בקורונה לחלת...
לא בדיוק הבנתי אבל אסור להוציא עובדת בהריון לחלת גם בקורונה אלא צריך להוכיח שהחלת לא קשור להריון ואותו הדבר בפיטורין אפשר להוכיח שאין קשר להריון ולפטריש הבדל בקורונה!!
אם לא היתה ברירה למעסיק, והכל נסגר אז ודאי שיש שנויים....
לא כן?
לפטר עובדת בהריון- צריך הסבר מטורף ודרמטי.....לא בדיוק הבנתי אבל אסור להוציא עובדת בהריון לחלת גם בקורונה אלא צריך להוכיח שהחלת לא קשור להריון ואותו הדבר בפיטורין אפשר להוכיח שאין קשר להריון ולפטר
השאלה שלה לא היתה על הקורונה ??לפטר עובדת בהריון- צריך הסבר מטורף ודרמטי.....
בקורונה זה הרבה יותר פשוט להוכיח....
זה כל הסיפור
ובכן, במידה והמשרד נסגר, הפרויקט נגמר וכדומה ויש הסבר הגיוני. זה אפשרי.לפטר עובדת בהריון- צריך הסבר מטורף ודרמטי.....
בקורונה זה הרבה יותר פשוט להוכיח....
זה כל הסיפור
את בטוחה?טעות של ממש!
הסיבה שבגינה אין צורך היא כי מקבלים את הדמי לידה לפי גובה האבטלה שקיבלו ולכן אין מה להביא מהמעסיק
אבל כיום בקורונה מקבלים את הדמי לידה לפי השכר שלפני האבטלה ולכך יש צורך להביא אישור המעסיק!!
היא טועהאת בטוחה?
כי בשביל לקבל אבטלה צריך גם לשלוח תלושי שכר וכו' כך שיש להם כבר את כל החומר, אבל אולי אני טועה
אני פוטרתי בהריון.... היתה פורצודורה מאד מאד מסובכת אבל בסוף פוטרתי ולכן אני מחכה לראות האם אקבל דמי לידה עוד חודש ואם לא אז אגיש בקשה כמו שצריךאיך יכול להיות שפוטרת בהריון?
לא חוקי
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים