דקירות בעין

• הוסף לסימניות
באותו עניין, ל"זיכוי הרבים" :)

הייתי אצל רופא עיניים לפני כשבועיים.

הוא אמר שכדי לשמור על העיניים שלא יתעייפו, יש להסיט אותן מהמסך כל שעה למשך כ-5 דקות.

תהיו בריאים :) :) :)

חיה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;479899:
זה גם עלול להיות דלקת, והרטיה באמת עשויה לסייע.
בקשר לגלאוקומה תנופף עם היד ליד האוזן ותסתכל ישר. אם אתה מבחין בנפנוף המצב לא קשה.

אבל בכל אופן בדיקה רפואית לא מזיקה ועשויה להועיל.

אהבתי את הדרך המקוצרת לבדיקת שדה ראיה...

נכתב ע"י גינגית;479934:
תבדוק אם לא עלה לך מספר במשקפיים. אתה כנראה מאמץ את העיניים. תשים לך סטופר כזה שיצלצל לך כל 20 דקות ויזכיר לך להסיט את העיניים מהמסך ולהסתכל דרך חלון החוצה למרחק.

ותפסיק לחפש שבץ מוחי או גלאוקומה! אל תקשיב מפחידנים האלה. זה הרי שטויות. אם היתה לך גלאוקומה, לא היית כותב פה! ואם היה לך שבץ... נו לא צריך להגיד.

אם יש לך בבית טיפות שנקראות "Vtear" תשתמש בהם בינתיים עד שרופא יבדוק אותך. מסתמא זה יובש מהסתכלות מאומצת ללא הפסקה.

לא מפחידנים, מניסיון אישי (וכואב) העיניים זה לא משחק ילדים.
ויש פה אנשים שיש להם גלאוקומה וכותבים פה...

• הוסף לסימניות
שמעתי מאחת שעובדת ברפואה האלטרנטיבית שכדי לשחרר עיניים ממאמץ של מחשב יש לשפשף את הידיים זו בזו בחוזקה עד שהם חמות וכך להניח אותם על העיניים לכמה דקות. בקיצור, לחמם את העיניים. זה משחרר ומועיל מאד.

• הוסף לסימניות
תרגילים להרפיית שרירי העיניים:
הדגש הוא על שימוש נכון בשרירים, ולא הרפייה מוחלטת.
חשוב לזכור שהעיניים שלנו בנויות להביט למגוון של מרחקים שונים, ולא להיות תקועות כמה שעות מול מסך מהבהב במרחק קטן. לכן השרירים מתאמצים בצורה לא בריאה, על מנת לשמור על מיקוד קבוע כל הזמן. מה שמקל על זה זה לשנות את המוקד מדי פעם, כלומר - להביט רחוק, ושוב קרוב וחוזר חלילה, למשל מס' דקות.
הכי טוב - אם יש חלון, להביט דרכו על עץ או בניין מסויים, ושוב על חפץ כלשהו בתוך החדר (בלי להזיז את הראש, רק העיניים משנות מיקוד, אפשר פשוט להחזיק ביד חפץ קטן) ולחזור על כך נניח 10 פעמים.
יש עוד הרבה תרגילים שכולם על עקרון דומה
למשל - להביט לצדדים, למעלה ולמטה - בלי להזיז את הראש
כנ"ל, אבל גם להזיז את הראש - טוב גם לשרירי הצוואר התפוסים
גם התרגיל עם שפשוף הידיים מרגיע ומקל.
אני שמעתי שזה טוב לעשות זאת כל 20 דק' עד חצי שעה
(אבל לא עומדת בזה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;479926:
אוי באמת... לא צריך להגזים ולא צריך להפחיד אנשים. הדרך לשבץ מוחי לא עוברת דרך העין. סחרחורות יכולות להגרם גם מדלקת באוזניים.
ובמקרה של עיניים לפעמים מאימוץ יתר של העין ללא משקפיים במידה מתאימה.
למה להפחיד אנשים?

לא היה לי נעים לקרוא את התגובה שלך.

ולגופו של עניין: גלואוקומה זה דבר שמתפתח ושדה הראיה מצטמצם בהדרגתיות, כך שההנחה שלך שהוא לא היה יכול לקרוא כאן מוטעית ביסודה. ושבץ מוחי בודקים בבדיקות מאוד פשוטות על אנשים בהכרה מליאה.

בכל אופן, שלוחה ברכת "עין טובה" לכולם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;480021:
לא היה לי נעים לקרוא את התגובה שלך.

ולגופו של עניין: גלואוקומה זה דבר שמתפתח ושדה הראיה מצטמצם בהדרגתיות, כך שההנחה שלך שהוא לא היה יכול לקרוא כאן מוטעית ביסודה. ושבץ מוחי בודקים בבדיקות מאוד פשוטות על אנשים בהכרה מליאה.

בכל אופן, שלוחה ברכת "עין טובה" לכולם

כדאי לדעת שיש אנשים שמסוגלים לחטוף שבץ רק מלחשוב על "מי יודע אם אין לי שבץ וגלאוקומה ואלוקים יודע מה, הרי הידענים פה אומרים את זה!"
וכיוון שאין כאן מקום להסטריה (רצינות כן, אבל בלי פאניקה) כתבה הג'ינג'ית מה שכתבה. אני מאמינה שהיא לא התכוונה אישי לאף אחד, מלבד לבעל הדקירות עצמו.

• הוסף לסימניות
גם לי כואב העיניים לאחרונה אחרי שאני עובדת במחשב גם זמן קצר, מה יצא בסוף?

• הוסף לסימניות
הלו בלי לחץ לך לישון ברוגע ומחר תקבע תור
אני לא רופא אבל בדקתי עכשיו קרוב ל20 תשובות בעניין תהיה רגוע וכמובן מחר לך לרופא
בנתיים רפואה שלימה וחלומות פז

• הוסף לסימניות
תעצום עיניים תפתח פה גדול תגיד א-ב-א אם יצא לך קטוע תלך למוקד חרום אולי יש לך שפעת אפריקנית
אם אמרת רציף עבור לבדיקה 2 : עמוד על רגל אחת שלב ידיים כוון את עינך למרכז למצב פזילה וגע עם קצה הלשון באף אם לא המצלחת יש חשש לקצרת הלשון לך מהר למייון

הלו חבר'ה בסוף הוא ימות מפחד מה נהיה נסחפתם!!!
אחינו תהיה בריא ולך לישון רגוע המבדקים שנתתי לך יעזרו לך לצחוק בלילה ולהירדם בכיף
אופס רק עכשיו ראיתי את התאריך של ההודעות אני מסמיק ומחוויר לחילופין
אנשים פה מקפיצים הודעות בלי מצפון.. חחחחחח

• הוסף לסימניות
זה יובש. תקנו דמעות.

• הוסף לסימניות
זה יובש. תקנו דמעות.
יש לי במלאי המון דמעות, חלקן מיותרות,
אז לא צריך לקנות -אני אביא לכם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cello;551569:
יש לי במלאי המון דמעות, חלקן מיותרות,
אז לא צריך לקנות -אני אביא לכם!

אין כזה דבר דמעות מיותרות, לא לחינם שערי דמעות לא ננעלו... :)

• הוסף לסימניות
אם הדקירות בעין קורת בזמן שתיית הקפה....
תוציא את הכפית :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;551579:
אם הדקירות בעין קורת בזמן שתיית הקפה....
תוציא את הכפית :)

ואם יש לך כוויה בברך תתקן את החור בתחתית הכוס :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;551587:
ואם יש לך כוויה בברך תתקן את החור בתחתית הכוס :)

גדול!!!! את זה לא הכרתי !! :):)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;479998:
תרגילים להרפיית שרירי העיניים:
הדגש הוא על שימוש נכון בשרירים, ולא הרפייה מוחלטת.
חשוב לזכור שהעיניים שלנו בנויות להביט למגוון של מרחקים שונים, ולא להיות תקועות כמה שעות מול מסך מהבהב במרחק קטן. לכן השרירים מתאמצים בצורה לא בריאה, על מנת לשמור על מיקוד קבוע כל הזמן. מה שמקל על זה זה לשנות את המוקד מדי פעם, כלומר - להביט רחוק, ושוב קרוב וחוזר חלילה, למשל מס' דקות.
הכי טוב - אם יש חלון, להביט דרכו על עץ או בניין מסויים, ושוב על חפץ כלשהו בתוך החדר (בלי להזיז את הראש, רק העיניים משנות מיקוד, אפשר פשוט להחזיק ביד חפץ קטן) ולחזור על כך נניח 10 פעמים.
יש עוד הרבה תרגילים שכולם על עקרון דומה
למשל - להביט לצדדים, למעלה ולמטה - בלי להזיז את הראש
כנ"ל, אבל גם להזיז את הראש - טוב גם לשרירי הצוואר התפוסים
גם התרגיל עם שפשוף הידיים מרגיע ומקל.
אני שמעתי שזה טוב לעשות זאת כל 20 דק' עד חצי שעה
(אבל לא עומדת בזה)

מדוייק!!
זה מבוסס על שיטת ד''ר בייטס לשיפור הראיה
הרעיון הוא להרפות את שרירי העיניים ואז כל התפקוד של גלגל העין
חוזר למצבו הנורמלי ומאפשר שינוי מיקוד טוב יותר
מתח בשרירי העניים בנוסף לבעיות מיקוד יכול להסביר את התופעות
שתארת למעלה כגון דקירות, עייפות וכו'