עזרה דרומיים יקרים, איך עברה עליכם המלחמה?

• הוסף לסימניות
די תלוי באיך החוסן של ההורים מול העניין ומה הם משדרים
חחח
דודה שלי היא הבן-אדם הכי רגוע ומרגיע בעולם (גם בעלה), היא עובדת סוציאלית ותמיד בזמנים מתוחים (תכל'ס, תמיד...) היא לא יכולה להתרחק מהאזור כי היא בכוננות.
בן-דוד שלי עם חרדות.
(זה נקרא פוסט-טראומה [p.t.s.d], אבל בתכל'ס זה לא משום שזה מצב מתמשך ולא פוסט :()

• הוסף לסימניות
איזו הבטחה יש לעיר רחובות? ממי?
יש חילוקי דיעות על הענין.
חלק טוענים שהרה''ק רבי דוד משה מקרעטשניף זי''ע, שהתגורר ברחובות הבטיח שלא יפלו כאן טילים.
חלק טוענים שזה נובע מהעובדה שהחזון איש זי''ע הבטיח שרחובות תהיה בני ברק השניה (?) וכיון שלבני יש הבטחה שלא יהיו בה נפילות, כך גם לרחובות יש הבטחה כזו.
בכל מקרה, אם מאמינים בצדיקים זה וודאי ככה.

• הוסף לסימניות
מכירה הורים רגועים וילדים היסטריים זוועות.
קשור לזה שלאף אחד לא נחמד לשמוע אזעקה ואחריה בומים מטורפים.

חושבת על העוטף, איך הם חיים??
אם מכינים את הילדים מראש שאזעקה זה דבר חוויתי ויש אקשן ומצב -ככה הם מקבלים את זה.
אני זוכרת גם מילדותי. היינו יוצאים למדרגות (כל אחד במצב בית אחר...;)) וכל אזעקה זכורה לי כחוויה עצומה.
כיום, בפרט לדעתי אחרי שומר החומות שהשאיר לי קצת טראומה.... (קודם סירנות במירון ואח''כ אזעקות...) אני מתוחה מכל בום.
ולא כי אני מפחדת שיפול לי טיל בבית, ממש לא. (יסלח לי ה' על כל הפעמים שלא יצאתי למדריגות...) כבר כתבתי בנ''ל על ההבטחה ואנחנו צוחקים הרבה על הענין בבית. (אילו יכנס טיל, אז...)
קודם כל יש לנו צופרים ממש מול הבית. ככה שהאזעקה מתחילה בקול מחריש אוזניים + העובדה שהצליל שלה אכן מלחיץ מאד. זה פשוט מקפיץ מהמקום.
ולדעתי יותר מהאזעקות בעצמן, עושים לחץ הפיצוצים.
התעוררתי משינה עמוקה לקול פיצוצים.
כל טריקת דלת שמרעידה את כל הבנין - כבר קופצים מהמקום.
אז קופצים ועוברים הלאה, אבל עדיין, זה ממש לא נעים לחיות בתוך הלחץ הזה. ב''ה שזה נגמר!!

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה