- הוסף לסימניות
תברר כמה בהמות נשחטות בשעה בכשרויות אחרות וכמה בכשרות הרב לוין, לי אין בעיה עם זה, אבל לרבים אחרים-כןא. נכון, מדובר בכשרות ברמה גבוהה מכל כשרות בארץ...
נכון, זו כשרות ברמה מאוד גבוהה אבל עדיין יש נקודות לשיפור (כמו בכל מקום...)
תברר כמה בהמות נשחטות בשעה בכשרויות אחרות וכמה בכשרות הרב לוין, לי אין בעיה עם זה, אבל לרבים אחרים-כןא. נכון, מדובר בכשרות ברמה גבוהה מכל כשרות בארץ...
מכירה חלקה שמחלקת כ2000 חבילות בשר ועופות לפני החגים.אמר לי יהודי שמשמש כראש צוות שוחטים בארגנטינה שהוא חושב שהכשרות הנ"ל לא ברמה של הכשרות בארץ, אבל דווקא לאחר השינוי הנוכחי המצב יהיה יותר טוב...
א. נכון, מדובר בכשרות ברמה גבוהה מכל כשרות בארץ...
אני חייב להדגיש שאני לא מכיר את הכשרות לאחרונה.....אלא לפני כ10/20 שנה......נכון, זו כשרות ברמה מאוד גבוהה אבל עדיין יש נקודות לשיפור (כמו בכל מקום...)
כנראה לא הבנת מה שכתבתי.....שמואל חי ובית דינו קיים.
תשאל את הרב גרוס בעצמו ותווכח.
האיך חי מכחיש את החי?
הבנתי.כנראה לא הבנת מה שכתבתי.....
את דעת הרב אני יודע....ואני לא מתווכח על רבנים.....
אבל מצד שני יש לי ידיעה מבן אדם שאני מאוד סומך,והיה בזמנו עמוק בתוך מערך הכשרות...שדעתו היתה קצת שונה....
וזה הסיבה שאני משתדל לא לאכול את הכשרות....
אני עוד פעם מדגיש שזה תקף ללפני כ10 שנים...אין לי שמץ מהשנים האחרונות....
בכל אופן בתור אחד מהצד שבדרך כלל לא מעורה בכשרויות/פוליטיקות...היה לי תמיהה עצומה בין הוראת חלק מהרבנים לבין הידיעה ההפוכה מהבן אדם שאני סומך עליו...אני לא אומר שזה לא הכשר טוב....רק צרם לי האימרה שזה הכשר הכי טוב....
כתבתי לך בפרטי....אפשר להמשיך בפרטי
שטרודלsimjilevi
אמשיך בפרטיכתבתי לך בפרטי....
קל להאשים בפוליטיקה....
אבל זה בן אדם שחף מכל פוליטיקה.....
הזמנו בהזמנה האחרונההוא אמר לי אתמול שנכון לעכשיו עדיין לא לאכול, לכשיגיע המשלוח החדש יש לברר שוב.
מי שמבין בכשרות באמתהבנתי.
לי צורם שמערבבים פוליטיקה (מקומית משם/ או מא"י) עם כשרות.
באחריות מלאה אני אומר לך שאותו בן אדם שאתה סומך עליו לא דיבר על כשרות נטו. דו"ק ותשכח.
ודא"ג, מהתחלה היה הכשר מעולה, ויותר טוב מההכשרים של פה.
אני לוקח אחריות על כל מילה שכתבתי.
אפשר להמשיך בפרטי
שטרודלsimjilevi
לפני מעט יותר מחודשיים לאחר שריפת מפעל גורינה הרב דב בער לוין שליט"א רצה להתפטר מפיקוח על השחיטה, משום שלטעמו בעל הבית מתערב ומעיר על כל הורדת בהמה שלא עומדת ברף הכשרותי הגבוה שקבע הרב שמואל אריה לוין שליט"א, והדבר יוצר לחץ לא ראוי (ודא"ג, מבירור עם שוחטים מהשגחות שונות, זה קיים בכל שחיטה ובכל יבואן...). כמובן, שברגע שהרב ד. ב. לוין שליט"א עוזב, גם בנו שבא לעזור לו עוזב.
הרב לוין לא עזב סתם היה לו ביקורת ולכן הוא עזב
רואים שהמקור שלך הוא משמועות...
אם היית מכיר את העובדות לא היה עולה על דעתך לכתוב מה שכתבת...
אשמח להבין יותר, האם פיקוח ללא הכרעה - זה בסך הכל?תפקידו של האחיין היה בסה"כ 'פיקוח' ו'כח עזר' ע"מ להביא את מה שצריך הכרעה בפני דודו הרב ש. א. לוין שליט"א.
אם אין מידע רציף מהמקום, איך זה יעזור?אחרוג הפעם מהסייג שסייגתי לעצמי מלהמשיך בדיון כאן ואגיב:
1. הרב גרוס שליט"א שלח את הרב יוסף דוד וינגרטן שליט"א ממודיעין עילית לבדיקה של המצב כיום. הוא היה שם עוד בזמן המלחמה באיראן.
לאחר חזרתו, ולאור התרשמותו, הגר"מ גרוס שליט"א ממליץ וכמימים ימימה.
שוב: איך החי מכחיש את החי.
אני מציע לכל המעוניין לדעת את האמת, לשאול ולברר בעצמו ויווכח באמיתות דבריי.
2. יאמר כבדרך אגב, שמעניין, עד ש @שרולי ש הנ"ל פגש את הרב גרוס שליט"א בכבודו ובעצמו, לא שאלו, ורק שאל את המקורב, אבל זה פרט שולי...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים