רואים שעשיתם דוקטורט בנושאאם לא תגרפו אליו את הספונג'ה של המטבח, ו/או ביוב כללי של הבנין - ממש לא.
מנקים עם שואב אבק בקלי קלות. ולכלוכים גדולים עם הידיים.
נשפך לי עליו סיד, לקחתי במקום צינור חזק ושטפתי ואין זכר.
איזה חול?ובחלק שני מעל חול
איזה חול?
יותר נשמע שזה הורס את השואב...@עברי אנכי אפשר הילד שלי זרק חצץ על הדשא סינטטי, אפשר פשוט לשאוב את זה או שזה הורס את הדשא?
לא הורס כלום!@עברי אנכי אפשר הילד שלי זרק חצץ על הדשא סינטטי, אפשר פשוט לשאוב את זה או שזה הורס את הדשא?
בחר בנין משותפת - כדאי לעשות חושבים, כיון שהשימושים הולכים להיות משותפים לכולם, ולכן כדאי לחשב הוצאות, שימושים, נזקים, תחזוקה ועוד.אין לי מושג איזה סוג של חול זה
(זה לא בחצר הבית שלי , זה בחצר הכללית של הבנין )
בגדול בשטח עפר, מה שצריך לעשות זה להדק אותו (סוג של כבישה).אבל קודם הכל הבעיא היא שאני צריך להניח אותו על אדמה שכרגע אינה שטוחה בכלל
מישהו יודע במה יעלה לי לעשות אותה חלקה?
מדובר על שטח של 50 מטר מרובע
בחר בנין משותפת - כדאי לעשות חושבים, כיון שהשימושים הולכים להיות משותפים לכולם, ולכן כדאי לחשב הוצאות, שימושים, נזקים, תחזוקה ועוד.
תודהבחר בנין משותפת - כדאי לעשות חושבים, כיון שהשימושים הולכים להיות משותפים לכולם, ולכן כדאי לחשב הוצאות, שימושים, נזקים, תחזוקה ועוד.
בגדול בשטח עפר, מה שצריך לעשות זה להדק אותו (סוג של כבישה).
סומסום (חצץ דק) + חול מחצבה (לבן, לא חול ים חום), מערבבים ומשפריצים מים שיהפוך להיות כמו טיט קצת, ואח"כ כובשים ומייבשים בעזרת המהדקת. גובה העפר הכבוש כדאי שיהיה בערך 6 ס"מ. עכשיו תכפיל 6 ס"מ ב50 מ', ותזדקק לסגנון של 10 באלות ביחד חול + סומסום. ניתן לקנות מעורבב, וניתן לערבב בשטח, פשוט שופכים מעט מזה ומעט מזה, הופכים בעזרת כלי חפירה, ואז משפריצים מים, ומהדקים (כובשים).
מחיר באלה - בין 100 ל120 ש"ח (לשתיהן) = 1,200 ש"ח. חוץ מזה תהיה חייב הובלה, ואם זה במקום רחוק מהכביש, הובלה + מנוף. המחיר של זה תלוי כבר באזור מגוריך.
כבישה ויישור קרקע - מחיר שכירות מכבש ליום - כ-200 ש"ח, אם תעשה לבד. אם תרצה עבודה בתשלום: תלוי מי יעשה לך. ערבי ליום - כמה מאות ש"ח, עבודה מקצועית + התקנה של הדשא עצמו = 2,500 ש"ח בערך.
1. זה לא יהיה משטח ישר כנראה, אלא גומות ותלוליות, וככה בעזרת חומר שנהדק ונכבש ניתן להגיע למשטח ישר, הוא מתמלא במקומות שהאדמה המקורית לא שווה, ומיישר ומפלס (איך אמר לי הפועל כשגמרנו להדק אצלי "יש לך כאן נמל תעופה, מסלול המראות..")ומה יהיה אם אני רק שוכר המכבש וכובש האדמה שיש לי עכשיו?
אם זה שטח ששייך לכולם, קחי בחשבון (מניסיון מר מאד..) שברגע שהוא ייראה יפה ונעים לעין ולשימוש, יגיעו ילדים והורים כמו דבורים לדבש..זה אמנם בחצר הבנין אך בפינה שקטה
ממש לא איזור שעוברים ודורכים שם
תודה ויש לך מספר טלפון של מי שיכול לעשות כזה דבר1. זה לא יהיה משטח ישר כנראה, אלא גומות ותלוליות, וככה בעזרת חומר שנהדק ונכבש ניתן להגיע למשטח ישר, הוא מתמלא במקומות שהאדמה המקורית לא שווה, ומיישר ומפלס (איך אמר לי הפועל כשגמרנו להדק אצלי "יש לך כאן נמל תעופה, מסלול המראות..")
2. החומר הזה (חול מחצבה + סומסום) מתהדק היטב כמו מלט, ומצע אחר עלול להיות רק כלפי מעלה, מה שאומר שבפנים (ס''מ 1 או 2 פנימה) לא מהודק ולא כלום, בחורף כשיבואו גשמים האדמה תתכווץ במקומות מסויימים, ויהיה לך אחלה בורות שבעולם.. ובנוסף, אם גם לא תשים מתחת לדשא יוטה שחורה - הדשא סינטטי יתחיל ''לצמוח'' לך עם עשביה שוטה וקוצים פראיים, שגם יחוררו את הדשא סינטטי וגם יביאו נמלים וכו' בעקבותיהם.. (ראיתי כבר כאלה שזה קרה אצלם).
כשעושים לא נכון, כעבור זמן (עונה או שתיים) מתחילים לראות את ה''כאילו''..
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //