דרוש מידע האוניברסיטה הפתוחה

• הוסף לסימניות
שום מילגה לא קיבלתי.... למרות כל ההבטחות... ואף אחת בכיתה שלנו גם לא קיבלה....
אסור להסתמך על המלגות!

• הוסף לסימניות
שום מילגה לא קיבלתי.... למרות כל ההבטחות... ואף אחת בכיתה שלנו גם לא קיבלה....
אסור להסתמך על המלגות!
חה...
אני לומדת עם עוד 8 חברות, כולן מקבלות מילגות לפחות של 50% משכר הלימוד...
רובן מקבלות דרך קרן קמ"ח.
יכול להיות שלמדתן תחום שקרן קמ"ח לא מממן (יש תחומים כאלו)

• הוסף לסימניות
אני רק בשנה הראשונה על 4 קורסים הוצאתי 8,000 ש"ח....
אז איך פחות מ17,000?
וסבוף זה גם הלך לפח כי אין לי הכרה בהם....

• הוסף לסימניות
אני רק בשנה הראשונה על 4 קורסים הוצאתי 8,000 ש"ח....
אז איך פחות מ17,000?
כי יש מילגות... לא רוצה להוציא לך את העינים על הסכום ששילמתי (למדתי בינתיים 6 קורסים)
רק אציין שהוא מאוד מאוד נמוך.... על גבול האפסי

• הוסף לסימניות
צריך רמה סוציואקונומית מאד נמוכה ותנאים מאד מסוימים ע"מ לקבל מלגות...לא היה לי את זה ב"ה...

• הוסף לסימניות
צריך רמה סוציואקונומית מאד נמוכה ותנאים מאד מסוימים ע"מ לקבל מלגות...לא היה לי את זה ב"ה...
לא נכון.
אני מקבלת אמנם סכום מאוד גבוה (ולא בגלל תנאים סוציואקונומיים נמוכים..... להיפך, אפילו גבוהים מהרגיל... פרטים באישי בלבד)
אבל גם חברות שלי מקבלות בערך 50% מהסכום בלי שום תנאים סוציואקונומיים - חלק מהן בכלל עדיין רווקות...

• הוסף לסימניות
שימו לא שלא למדתם באותו מקום.
עצמאית למדה דרך התיווך של ינר ומשם השיבושים. גם שם זה תואר במדעי החברה או פסיכולוגיה בלבד.
כנראה מדעי המחשב זה אחרת.

• הוסף לסימניות
@i am את לומדת בצורה עצמאית או בצורה פרונטלית?

• הוסף לסימניות
תואר באוניברסיטה הפתוחה יכול להגיע לסכומים גבוהים מאד, אבל הוא תואר מכובד ומוכר מאד. מניסיון. בכל תחום (ואני למדתי פסיכולוגיה, שהוא לא תחום מובהק של מלגות) אפשר לקבל מלגות.

• הוסף לסימניות
כי יש מילגות... לא רוצה להוציא לך את העינים על הסכום ששילמתי (למדתי בינתיים 6 קורסים)
רק אציין שהוא מאוד מאוד נמוך.... על גבול האפסי

אשמח מאד לשמוע ממך על המלגות
אני בשלב הבירורים אחר לימודים לתואר
וכשאני שומעת על המחירים אני כמעט פורשת מראש

יעזור לי מאוד אם תכתבי לי באישי
תודה

• תודה
Reactions: h&m
  • הוסף לסימניות
גם אני לומדת באוני' הפתוחה. ועובדת ומגדלת ב"ה משפחה. באמת זה דורש המון משמעת עצמית והמון השקעה וגם ללמוד לוותר.
בנוגע למלגות: יש מלגות של קמח לזכאיות בתחומים השונים.
יש מלגות של האוני' עצמה שניתן להגיש פעם בשנה והזכאות היא ל-2/3 קורסים. הזכאות נבחנת לפי קריטריונים של הכנסות + מספר ילדים.
יש גם מלגות של משרד החינוך ללומדות מעל חמש קורסים. שאת האמת שרק לאחרונה שמעתי עליהם.
השיעורים באנגלית באמת יקרים. הרמות הנמוכות עולות 3000 ש"ח לקורס, אבל ברמה B ו-A זה מתאזן. באופן אישי, אני עליתי רמה באופן עצמאי על ידי למידה ושינון של מילים.
לסטודנטים חדשים יש גם מלגות.
וכמובן את מלגות פר"ח וכדומה. אבל אני לא ניסיתי.
אם יש לך עוד שאלות, את יכולה לפנות באישי.

• הוסף לסימניות
איך עולים רמה באופן עצמאי?
יש גם את מבחני רמ'א (אפשר לראות באתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה) זה לא קל אבל זה בעלות נמוכה מאוד ביחס לקורסי אנגלית באו'פ.
בכ'א רמת מתקדמים ב' (A) חייבים ללמוד בפתוחה או שאת מוציאה פטור באמירם.

• הוסף לסימניות
יש גם את מבחני רמ'א (אפשר לראות באתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה) זה לא קל אבל זה בעלות נמוכה מאוד ביחס לקורסי אנגלית באו'פ.
בכ'א רמת מתקדמים ב' (A) חייבים ללמוד בפתוחה או שאת מוציאה פטור באמירם.
רמת מתקדמים ב זה הקורס האחרון?

• הוסף לסימניות
זה לימודים מהבית או בכיתה?
יש פה מישהו שלמד מהבית ויש לו סינון של נטפרי?
כי אני בררתי וחלק מהקורסים מעבירות מרצות זה לא יחסם מנטפרי? למישהו יש נסיון עם זה?
אשמח לדעת באיזה סינון זה לא יחסם.

• הוסף לסימניות
למי שיש בכיר בהוראה שתבדוק אם שווה לה להוציא קודם כל תואר ראשון בחינוך בנוות ישראל ואח"כ להמשיך. יכול להיות שלמדעי המחשב זה לא יועיל אבל לתארים אחרים זה מאפשר תואר שני בלי השלמות או השלמות קלות.
עלות הלימודים בנוות זה לפחות 25 אלף. מי שהאנגלית שלה לא מספקת צריכה לשלם גם שם אלפי שקלים ושעות לימוד עד לקבלת פטור (או להצטרף למסחרת השקרים וד"ל. כנראה שבאו"פ זה לא אפשרי)
התואר שלהם לא יוקרתי אבל בשביל חינוך זה מספיק וגם בשביל להמשיך הלאה לתואר שני רלוונטי יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה