דרוש מידע האוניברסיטה הפתוחה

• הוסף לסימניות
היי, אני גומרת תואר במדעי החברה בדגש פסיכוךוגיה בסמסטר אביב וזה יוצא לי שנתיים ושני סמסטרים (שנתיים כולל סמסטר קיץ) אבל למדתי כמו מטורפת!!! חייתי בשנתיים של לימודים!!
יפה לך.
כמה קורסים לסמסטר?

• הוסף לסימניות
עשיתי 3 קורסים בסמסטר. בגלל שזה מדעי החברה אז בחרתי את רובם של 6 נ"זים.
ונכון, ברור שהבית והלידות וכו דורשים יותר. אצלי למשל- יום שישי הוא יום של לימודים... אז אני צופה בשיעורים, כותבת עבודות וכו'

• הוסף לסימניות
רק לידיעה, יש היום באו'פ כ1,700 סטודנטים/ות חרדיים.
לפי המחקר הפנימי של יחידת הערכה באו'פ אחוזי ההצלחה של הסטודנטים החרדים גבוהים יותר מאחוזי ההצלחה במגזר הכללי.

אכן הרמה גבוהה, צריך הרבה מאוד משמעת עצמית.
אבל התואר נחשב כאיכותי מאוד, ובשוק התעסוקה של תקופתנו (בשונה ממה שהיה לפני עשור או שניים), יש לזה הערכה מאוד גדולה.
הממוצע הגבוה לא יחודי לסטודנטיפ הלומדים במרכזי למידה? (לעומת למידה יחידנית אונליין)

• הוסף לסימניות
הממוצע הגבוה לא יחודי לסטודנטיפ הלומדים במרכזי למידה? (לעומת למידה יחידנית אונליין)
ככל הידוע לי לא, והסיבה פשוטה.
בציבור החילוני מי שיכול ללכת לאוניברסיטה כמו הטכניון או ת"א בדרך כלל יעדיף את זה. כך שמגיעים כאלו שרוצים ללמוד תואר אקדמי, אבל היכולות שלהם חלשות יותר, ולא עברו פסיכומטרי בציון מתאים.
בציבור החרדי האופציות מוגבלות יותר, והאוניברסיטה הפתוחה מציעה יתרונות שגורמים לה להיות מועדפת, והולכים אליה גם מוכשרים מאוד.
(כמובן שגם מהציבור החילוני יש מוכשרים שלומדים באו"פ, אבל יחסית בחלק קטן יותר)

• הוסף לסימניות
האם לימוד עם קבוצה הוא קל יותר, ביחס ללימוד עצמאי?

• הוסף לסימניות
חה...
אני לומדת עם עוד 8 חברות, כולן מקבלות מילגות לפחות של 50% משכר הלימוד...
רובן מקבלות דרך קרן קמ"ח.
יכול להיות שלמדתן תחום שקרן קמ"ח לא מממן (יש תחומים כאלו)
לרוב המלגות יש קריטריונים של מספר קורסים מסוים בשנה או התנדבות.

• הוסף לסימניות
לרוב המלגות יש קריטריונים של מספר קורסים מסוים בשנה או התנדבות.
בקרן קמ"ח הקריטריון הוא משך השנים שלוקח הלימוד (עד 4 נראה לי)
משרד החינוך - 5 קורסים בשנה (הרבה עושות 5)

• הוסף לסימניות
מתעדת להתחיל בסמסטר סתיו השלמה לתעודת מדעי המחשב באופ, ומחפשת בנות נוספות שמתחילות וכן פורום או פלטפורמת תמיכה ושיתוף מידע ללומדות מדעי המחשב באופ.
אשמח למידע

• הוסף לסימניות
באזור ה6-8 שעות בשבוע
אני עשיתי במשרה מלאה+ ילדים וזה בהחלט אפשרי

הנתונים האלה מפתיעים אותי מאד,
6-8 שעות בשבוע-כולל הלימודים עצמם+ מטלות? מניסיון, דרוש הרבה הרבה יותר, אלא אם כן פרסת את הלימודים להרבה יותר זמן,
לכמה קורסים את מחשיבה 6-8 שעות בשבוע? ולאיזה ממוצע חתרת? - שזהו גם נתון שמאד משנה, בנות שעושות את התואר נטו בשביל לעבור נדרשות להשקיע הרבה פחות זמן מאחת שרוצה לעבור בממוצע גבוה כדי להתקדם לתואר שני.
מניסיון, לא מבינה איך אפשר לשלב משרה מלאה+ילדים עם התואר הזה.
אשמח שתחכימי אותי,
אלא אם כן נסכם שכל אחת עם הנתונים שלה, עם ההשקעה שלה בבית, בילדים, בלימודים, קיצור-אין מה להשוות כל-כך בין אחת לשניה.
אך לסיכום: מניסיון אישי, ממש לא מסכימה עם המוטו של הפתוחה על שילוב בין כל העולמות, זה יותר סיסמא מאשר מציאות, מכיון שרמת הלימודים שם היא גבוהה מאד גם במסלול הכי פשוט של חברה ורוח זה לא מאפשר באמת לשלב את זה עם העומס האמיתי של החיים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא מחייב,
אני אישית כן נהניתי ללמוד לבד, לחזור אחורנית אם לא הבנתי משהו,
להריץ
נראה לי שגם משנה אם מדובר בתואר במדעי המחשב-שזה יותר מתמטיקה וכדומה, או בתחומים אחרים-שאז הלימודים הם יותר עיוניים.
לאור מה שכתבת באשכול, מעניין מאד אם אצלך התואר הוא במדעי המחשב או בתחום אחר-כמובן רק אם תרצי לענות.

• הוסף לסימניות
נראה לי שגם משנה אם מדובר בתואר במדעי המחשב-שזה יותר מתמטיקה וכדומה, או בתחומים אחרים-שאז הלימודים הם יותר עיוניים.
לאור מה שכתבת באשכול, מעניין מאד אם אצלך התואר הוא במדעי המחשב או בתחום אחר-כמובן רק אם תרצי לענות.
עשיתי בחשבונאות וכלכלה.

• הוסף לסימניות
התואר הזה עזר לך מבחינת סוג העבודה/משכורת וכו'?
בהחלט, אני רואת חשבון ועובדת במגזר הציבורי שהתואר הוא תנאי סף.

וחייבת לשתף: בראיון עבודה בזמנו, המראיין אמר לי שאחד הקריטריונים למשרה היא יכולת למידה עצמית ובענין הזה אין להם מה להסתפק לגבי אחרי שעשיתי תואר בפתוחה.

• הוסף לסימניות
הנתונים האלה מפתיעים אותי מאד,
6-8 שעות בשבוע-כולל הלימודים עצמם+ מטלות? מניסיון, דרוש הרבה הרבה יותר, אלא אם כן פרסת את הלימודים להרבה יותר זמן,
לכמה קורסים את מחשיבה 6-8 שעות בשבוע? ולאיזה ממוצע חתרת? - שזהו גם נתון שמאד משנה, בנות שעושות את התואר נטו בשביל לעבור נדרשות להשקיע הרבה פחות זמן מאחת שרוצה לעבור בממוצע גבוה כדי להתקדם לתואר שני.
מניסיון, לא מבינה איך אפשר לשלב משרה מלאה+ילדים עם התואר הזה.
אשמח שתחכימי אותי,
אלא אם כן נסכם שכל אחת עם הנתונים שלה, עם ההשקעה שלה בבית, בילדים, בלימודים, קיצור-אין מה להשוות כל-כך בין אחת לשניה.
אך לסיכום: מניסיון אישי, ממש לא מסכימה עם המוטו של הפתוחה על שילוב בין כל העולמות, זה יותר סיסמא מאשר מציאות, מכיון שרמת הלימודים שם היא גבוהה מאד גם במסלול הכי פשוט של חברה ורוח זה לא מאפשר באמת לשלב את זה עם העומס האמיתי של החיים.
אני עובדת במשרה כמעט מלאה (7.5 שעות ביום בערך), ועושה 2 קורסים בסמסטר, וחותרת לממוצע גבוה. עם ילדה בת שנתיים.
ב"ה לקראת סיום.
(תואר במדמ"ח)
עובדות איתי עוד כמה שלומדות ומשלבות עם עבודה במשרה כמעט מלאה, גם עם יותר ילדים.

• הוסף לסימניות
לא מחייב,
אני אישית כן נהניתי ללמוד לבד, לחזור אחורנית אם לא הבנתי משהו,
להריץ
אני עניתי לגבי לימודים בכללי - שזה מאוד נוח עם קבוצה, אפילו התזכורת מחברות שיש מטלה להגיש, להשוות קצת בממנים לבדוק אם ענינו טוב,
אבל מה שאת התכוונת בקשר לשיעורים עצמם זה באמת ממש נוח לראות את ההקלטות וגם חוסך בזמן (שמים על מהירות פי 2)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה