רעיון? האם אפשר להציל את התוכנית הזו? מחפשים פתרונות יצירתיים (והמלצה על מעצבת!)

• הוסף לסימניות
היי לכולם, אנחנו לפני שלב שינויי דיירים בדירת קבלן (דירה מס' 2 בתוכנית המצורפת), ומרגישים שהפוטנציאל של החלל קצת הולך לאיבוד. נשמח לעין המקצועית שלכם!

האתגרים המרכזיים שלנו:

1. מטבח "חנוק": הוא מרגיש קטן מדי ביחס לדירה. החלום הוא מטבח רחב ידיים עם אי דומיננטי שיהיה לב הבית.
  2. שירותי אורחים: כרגע יש רק 2 חדרי רחצה מלאים. אנחנו מחפשים פתרון יצירתי להוספת שירותי אורחים קטנים מבלי "לסתום" את המעברים.
  3. תסמונת המסדרון: המסדרון מרגיש ארוך, חשוך ומבזבז המון שטח יקר.
  4. ה-Wishlist: מקום לארון מעילים בכניסה ופינת נטילת ידיים נגישה.
שואלים את עצמנו:

• האם נכון להפוך את המיקומים של הסלון והמטבח?
  • איך לייצר כניסה מרשימה (ארון מעילים/נטילה) מבלי להצר עוד יותר את המסדרון?
נשמח לכל תובנה, שרטוט על התמונה או רעיון מחוץ לקופסה! תודה רבה!
כמו כן אשמח להמלצות על אדריכלית / מעצבת פנים שמתמחה בשינויי דיירים ותכנון מחדש של דירות קבלן – מישהי שיודעת "לפרק" תוכניות ולמקסם כל סנטימטר.

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2026-01-01 at 23.32.41.jpeg
    WhatsApp Image 2026-01-01 at 23.32.41.jpeg
    KB 131.7 · צפיות: 411
  • הוסף לסימניות
לא תמיד
יצא לי להכניס חדר מדרגות דומה לדירה, והיה בסדר מצד המהנדס
כמובן, זה דבר שצריך לבדוק מראש מול המהנדס של הבנין

אפשר לראות על התוכנית אם יצטרכו בה אישור מהנדס או לא?
אני רוצה לעשות עכשיו כזה דבר, איך אני יכולה לדעת שאין מניעה משמעותית לעשות את זה?

• הוסף לסימניות
אגב,את הדירה הסמוכה גם ראינו כבר.האם אתם מתלבטים בין 2 הדירות?

• הוסף לסימניות
אפשר לראות על התוכנית אם יצטרכו בה אישור מהנדס או לא?
אני רוצה לעשות עכשיו כזה דבר, איך אני יכולה לדעת שאין מניעה משמעותית לעשות את זה?
במקרה הנ"ל פנינו למהנדס של הבנין (ובגלל שזה היה לפני רכישה היה מקום ללחוץ על הקבלן שיתן פרטים...)
לרוב א"א לדעת סתם מהתוכניות שמראים ללקוחות

• הוסף לסימניות
במקרה הנ"ל פנינו למהנדס של הבנין (ובגלל שזה היה לפני רכישה היה מקום ללחוץ על הקבלן שיתן פרטים...)
לרוב א"א לדעת סתם מהתוכניות שמראים ללקוחות
אז מה בכל אופן אני אמורה לעשות? למי אני פונה? דירה שנבנתה לפני 8 שנים.

• הוסף לסימניות
אז מה בכל אופן אני אמורה לעשות? למי אני פונה? דירה שנבנתה לפני 8 שנים.
שינויי דיירים בדירת קבלן
אצלם זה שינויי דיירים, אז יותר פשוט
דירה ישנה- קרה לי פעם אחת שהלקוח הצליח להגיע למהנדס של הבניין (לקוח אחר, בדירה קיימת ששבר קיר מחדר המדרגות באישור מהנדס הבנין)
אבל זה לקוח עם קשרים והוא עבד על זה קשה
אם מדובר בקבלן 'קטן' יש יותר סיכויים להשיג בד"כ מאשר חברה גדולה

• הוסף לסימניות
אם אני יודעת בוודאות שמתחת אצל השכנים בדיוק באותו מיקום אין שום קיר זה עוזר לי לדעת שאין בעיה עם מה שאני רוצה לעשות?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אהבתי את החדר הורים בממד --פיתרון מעניין השאלה אם ירצו ככה
ואולי ואפשר לחשוב עוד צעד קדימה שלא להפסיד חדר -- כמו מצוב

קבצים מצורפים

• פרוזדוררררררררררררררר.JPG
    פרוזדוררררררררררררררר.JPG
    KB 172.5 · צפיות: 94
  • הוסף לסימניות
מה שמודגש בריבוע זה מה שאנחנו רוצים להוריד.
אפשר להסיק מהשינוי בין הקירות החיצוניים לקיר הזה איך שמופיעים בתוכנית שזה לא קיר תמך?
1769678962420.png

תודה ממש!

• הוסף לסימניות
אהבתי את החדר הורים בממד --פיתרון מעניין השאלה אם ירצו ככה
ואולי ואפשר לחשוב עוד צעד קדימה שלא להפסיד חדר -- כמו מצוב
יפה.רק צריך לבדוק אם אפשר במקום ששמתם אסלה.
(אני נצמדתי לאסלה מהדירה הסמוכה)

• הוסף לסימניות
מה שמודגש בריבוע זה מה שאנחנו רוצים להוריד.
אפשר להסיק מהשינוי בין הקירות החיצוניים לקיר הזה איך שמופיעים בתוכנית שזה לא קיר תמך?
צפה בקובץ המצורף 2169382

תודה ממש!
לא .אי אפשר להסיק מהקירות החיצוניים(שסימנתם בחץ) שום מסקנה לגבי הקיר שאתם מעונינים להוריד.

• הוסף לסימניות
בהחלט ענית פה על כמה מהדרישות הכתובות שלהם, אבל שים לב שמלבד הדרישות שהם כתבו חסר הרבה מאד מידע, על מספר המשתמשים בדירה, הרגלים, צרכים מצב משפחתי, ועוד הרבה נקודות שצריכות להילקח בתכנון נכון...

ובשלב ראשון לבחון את התקציב, ולהחליט לפי סדרי העדיפויות המתאימים להם, מה אפשרי ובאיזה שלב.
האם דרך שינויי דיירים של הקבלן? או רק הכנות ושיפוץ אחרי קבלת הדירה ועוד.
מדובר בדירת קבלן וזה נתון שחייב להילקח בחשבון.

• הוסף לסימניות
הפרוזדור רק התארךךךךךךךךךךךךך:(
והדלת לפני הממ"ד בטוח לא תקני לפני טופס 4

אני לא חושבת שחדר שינה מופרד מהילדים זה כ"כ גרוע ותלוי באמת בגילאים שיש בבית
אח"כ זה די נחמד

• הוסף לסימניות
שאלה שלא ממש קשורה לנושא אבל קשורה לכולכם
לאחרונה גיליתי שאני ממש אלופה בתכנון אדריכלי, פחות בעיצוב פנים. אני רואה שממש יש לי את זה בדם עם המון רעיונות מחוץ לקופסא ואני פשוט נהנית לקרוא את האשכולות האלו שדנים בכל מיני אפשרויות
השאלה היא איפה מומלץ ללמוד את זה והאם יש מקום להתפתח בלי עיצוב פנים או שבכל מקרה צריך ללמוד לפחות בתאוריה כדי לדעת דברים בסיסיים על מנת לתכנן פרויקט אדריכלי? אשמח לקבל ממכם המלצות או דיס על מקומות לימוד בדגש על תכנון אדריכלי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה