דרוש מידע האם אפשר לחייב עובדת משרד לעבוד ביום מחלה?

• הוסף לסימניות

אני יענה לך בתור זו שמאד משתדלת לענות לקולגות על שאלות
אבל מצד שני שבאים ללמד אותי משהו חדש שלא הכרתי
אני תמיד באה עם מחברת ועט כותבת הכל שאח"כ שאצטרך לעשות לבד לא תהינה לי שאלות.
בנינו ללמד עובד זה לא העבודה הכי נחמדה שיש
אבל אם הוא נכונות ומקשיב וכותב אז זה שווה את זה

אני חפפתי עובדת בעבודה שעזבתי
נתתי להם יותר ימים ממה שהייתי חייבת חוקית כי זה היה עבודה שרק אני ידעתי
בשביל שאספיק ללמד עובדת אחרת פלוס זמן שהיא תתחיל לעבוד ותשאל מה יש לה.
תאמיני לי שהייתי חוזרת הבית כל יום עם מיגרנה ממנה
לענות על אותם שאלות שוב ושוב... וזה אחרי שהיה לה כתוב הכל מסודר
הייתה מתקשרת אלי בבוקר למה עוד לא באתי כי יש לה שאלה..

אז לא גם עובד חדש צריך להבין שצריך לתת מעצמו ללמידה
ובטח לא להפריע לעובד שלא בשעות עבודתו.
מסכימה
לפעמים מרוב שאין לי סבלנות לחפוף מוכנה לעבוד כפול שתיים

• הוסף לסימניות
כמה חיכיתי
תגובה אחת הגיונית
זה בדיוק הכוונה
המנהלת ידעה ערב לפני שלא אגיע
וכן אמרתי לה גם על המשך השבוע שלא אגיע
זאת אומרת שהייתה מוכנה לפני
יכולה לדון אותה שאולי היא בעוס של סוף שנה
אבל עדיין מחובתה לשחרר אותי אם לקחתי יום מחלה
(ואגב הוא באמת מוצדק עם הסבר מלא שנתתי לה)
במקומות מסודרים גם העובדים יודעים את מי הם מגבים
אני יודעת במשרד שלי את מי אני צריכה לגבות במקרה שהיא בחופש
וכנ"ל מי מגבה אותי...

• הוסף לסימניות
מנסה להבין משהו
האם מנהלת יכולה לחייב עובדת לעשות את העבודה שלה מהבית
ולהיות זמינה לשאלות - גם אם העבודה שלה חשובה לרגע זה?
לא מגיע לעובדת שלקחה יום מחלה מוצדק לגמרי להיות בחופש?
בלת"ק חלקי

לא נורמלי לבקש מעובדת בחופש לעבוד.
זה לא חוקי.

יש הרבה שמנצלים את העובדים ואת הפחד שלהם מהרעת תנאים או מפיטורין.
ואלו לא מקומות שהייתי ממליצה לעבוד בהם.

יום מחלה הוא יום מחלה.

• הוסף לסימניות
אני הייתי סייעת בגן שהסייעת והגננת יצאו לרקוד לבת שהתארסה ואותי השאירו אם ילד שנשאר בגן ישן

הסייעת השנייה הייתה הולכת בהפסקה נגיד לקנות תרופות בבית מרקחת והיה יוצא הרבה יותר מחצי שעה

נגיד פעם היא הלכה בבוקר כי בעלה לא הרגיש טוב לא זוכרת בדיוק למה אבל אולי כדי לקנות לו תרופות וזה היה בדיוק ביום שממש לא הרגשתי טוב וכמובן לא היה לי את האןפציה לחזור ועוד הגננת גם יתאה והשאירה אותי לבד בגן ,ועוד חזרה אחרי שהייתי צריכה ללכת

ונראה לי שקבלה אישור מהגננת ואולי גם מהמנהלת ,ןמה לכן זה לא היה על חשבוני?

אם הייתם אומרים לי התקשרתי על שטויות ,או שיכלו למצוא את זה בגוגל ,הייתי מאוד נפגעת

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי

לא נורמלי לבקש מעובדת בחופש לעבוד.
זה לא חוקי.

יש הרבה שמנצלים את העובדים ואת הפחד שלהם מהרעת תנאים או מפיטורין.
ואלו לא מקומות שהייתי ממליצה לעבוד בהם.

יום מחלה הוא יום מחלה.
דיברתי עם המנהלת בטלפון
ואמרתי שלא פייר שככה אני צריכה לעבוד כשלקחתי יום מחלה
אז היא אומרת לי - היית צריכה להסביר שאת רוצה לא לעבוד
חחח
בפירוש דיברתי איתה על ימי מחלה (וגם הסברתי לה מה המחלה בדיוק)
היא עשתה את עצמה סתומה או לא מבינה
או שהיה לה נוח להבין שאני מסכימה להמשיך לעבוד מהבית גם ביום מחלה

• הוסף לסימניות
דיברתי עם המנהלת בטלפון
ואמרתי שלא פייר שככה אני צריכה לעבוד כשלקחתי יום מחלה
אז היא אומרת לי - היית צריכה להסביר שאת רוצה לא לעבוד
חחח
בפירוש דיברתי איתה על ימי מחלה (וגם הסברתי לה מה המחלה בדיוק)
היא עשתה את עצמה סתומה או לא מבינה
או שהיה לה נוח להבין שאני מסכימה להמשיך לעבוד מהבית גם ביום מחלה
יפה ולא פגעת במי שהתקשרה שהתקשרה סתם

• הוסף לסימניות
אמנם זה לא ממש נושא האשכול אבל קשור-
בדור שלנו אין שום אפשרות לאדם להתנתק באמת!!
כל הזמן צריך להיות זמין במייל ובפלאפון ואיפה לא.
גם כשחולים צריכים להיות זמינים?
ממש לא.

• הוסף לסימניות
יפה ולא פגעת במי שהתקשרה שהתקשרה סתם
מה פתאום
במסגרת עבודתי אני צריכה לענות לעשרות טלפונים ביום
ועניתי למלא על אף שלא הייתי צריכה (מתקשרים אלי לפרטי)
והכמה שסיננתי כי כבר לא עמדתי בזה
באים אלי בטענות שהם מתקשרים למנהלת למה אני לא עונה

למה היא לא מנסה לפתור את העניינים אם היא יודעת שאני ביום מחלה
היא מחזירה אלי מייל שלמה יש כאלה שמתקשרים אליה שאני לא עונה וכו'

קיצור חושבת שזה חוצפה
איך בן אדם בוגר לא מבין משהו ככ פשוט

• הוסף לסימניות
הדרך הנכונה להודיע שאי אפשר לעבוד עקב מחלה- זה לשלוח את הבעל /האמא/האחות וכו' להודיע לבוס/ית: X לא מרגישה טוב, היא לא יכולה לדבר ,וביקשה ממני להודיע לך שלא תוכל להגיע לעבודה. כל טוב!!!!!!!!!!
אף פעם אל תעשינה את זה אם אתן לא במצב חירום.
זאת נקודה משמעותית לרעת עובדת שמתנהגת בצורה כל כך לא מכבדת וזה יתנקם בה אח"כ.

• הוסף לסימניות
אף פעם אל תעשינה את זה אם אתן לא במצב חירום.
זאת נקודה משמעותית לרעת עובדת שמתנהגת בצורה כל כך לא מכבדת וזה יתנקם בה אח"כ.
האמת שממש נכון
אותי עובדות עדכנו בדרך הזו
שלחו את הבעל או להתקשר או שהבעל שלח מייל בשמו
זה כ"כ מזלזל ולא מכבד

• הוסף לסימניות
אני חושבת שיש הבדל גדול בין יום מחלה (שעל זה נראה לי נפתח האשכול) לבין חל"ד - יום מחלה זה משהו פתאומי שלא היה אליו תכנון מראש ולא תקופת חפיפה אז יכול להיות מקרה קיצוני שצריך בו מידע דחוף מהעובדת שאף אחד אחר בחברה לא יודע...
אבל לדעתי אם עובדת מרגישה חייבת לענות ליותר מטלפון שניים או משהו סביר אחר וחושבת ש'זה יתנקם בה' אחר כך כשתחזור, אז משהו לא תקין שם. עם כל הכבוד שהם הסתבכו עם משהו, מותר לעובדת לנצל את הזכות שלה ליום מחלה מלא והיא לא צריכה להתנצל על זה. (כן גם אם היא לא שוכבת במיטה רצוף עם כוס תה ומטליות קרות על המצח...)

אצלי היה משהו דומה כשהייתי בשמירה, שהתקשרו אליי מהמשרד (יש לי מחשב נייד מהבית לחיבור מרחוק) שאדליק את המחשב כדי שיוכלו לעדכן איזה תוכנה משהו כזה שהוא ממש נורא דחוף כי אני האחרונה שלא עדכנו אצלה את זה וזה נורא ואיום שהתוכנה לא תהיה מעודכנת אפילו אם אני בכלל לא הולכת לעבוד עליה בתקופה הקרובה....

אמרתי להם שאני כרגע שוכבת במיטה ולא יכולה לזוז והמחשב לא בסביבה שלי ולכן אין לי איך לעזור ומצטערת, אבל הם התעקשו שזה ממש דחוף ואם אני יכולה רק שנייה לקחת אותו אפילו למיטה בשביל להדליק, אז קמתי עם מצפון מטורף (ועדיין חושבת שלא הייתי צריכה לעשות את זה והילד חשוב יותר מהכל) וישבתי על המחשב אבל פתאום כשאני עליו התברר שזה לא בדיוק רק להדליק את המחשב אלא להתחיל להכניס סיסמאות לכל מיני מקומות.... בלעתי את זה איכשהו למרות שכעסתי מאוד כי חשבתי שאולי במקרה שזה ממש דחוף אז אין ברירה...
תכלס כשחזרתי מהשמירה התגלה שהעדכון משום מה לא התבצע נכון והפלא ופלא - אף אחד לא ניזוק מהכמה חודשים שאני הייתי האחרונה עם התוכנה הלא מעודכנת, ועדכנו את זה ברגע שהתחלתי לעבוד והכל בא על מקומו בשלום.... 😾

אז רק כדאי לחשוב פעמיים לפני שמתקשרים לעובדת במחלה\חל"ד\שמירה וכו' אם זה באמת דחוף ברמת פיקוח נפש או לא....

• הוסף לסימניות
בתור עובדת לא הייתי רוצה להיות עובדת ככ לא משמעותית שאפשר להסתדר בלעדי כמה ימים...

באופן כללי מומלץ להיות אנושיים והגיוניים, אם בימי מחלה אני יכולה לפטפט בטלפון במיטה אפשר גם דקה לענות לטלפון מהעבודה זה לא דורש ככ הרבה ומשדר אמון ונאמנות למקום העבודה

נכון שלא חובה ולא נדרש על פי חוק אבל אני גם לא רוצה שהמעסיק שלי יהיה מחויב כלפי רק על פי חוק
אני רוצה מעבר ומבינה שזה דורש ממני גם לתת מעבר

• הוסף לסימניות
בתרבות ארגונית נכונה הידע קיים במשרד, מעבר לעובד מסוים.
למשל בישיבות צוות שכולם ידעו מה כל אחד עושה, עוזרים מדי פעם אחד לשני ומתנסים בתפקיד שלו, וכשיש עדכון בנוגע לעבודה של העובד- משתפים את כל המחלקה/אגף
זיכרון ארגוני תורם לרציפות תפקודית גם אם עובד חלה/ בחופש/ עזב וכדו'
גם בתיק חפיפה לא הכל נכנס, לכן חשוב שעוד עובדים יהיו בתמונה, ובמקרי קיצון- תמיד אפשר להתקשר

מנגד- הכי קל שכל אחד יודע רק מה הוא עושה, גם כי זו תחושה טובה שאין לי תחליף, וגם אין סבלנות להכיר את העבודה של כולם, אבל אז חשופים למקרי כשל, שלא כל כך נדירים, מסתבר.

• הוסף לסימניות
בתרבות ארגונית נכונה הידע קיים במשרד, מעבר לעובד מסוים.
למשל בישיבות צוות שכולם ידעו מה כל אחד עושה, עוזרים מדי פעם אחד לשני ומתנסים בתפקיד שלו, וכשיש עדכון בנוגע לעבודה של העובד- משתפים את כל המחלקה/אגף
זיכרון ארגוני תורם לרציפות תפקודית גם אם עובד חלה/ בחופש/ עזב וכדו'
גם בתיק חפיפה לא הכל נכנס, לכן חשוב שעוד עובדים יהיו בתמונה, ובמקרי קיצון- תמיד אפשר להתקשר

מנגד- הכי קל שכל אחד יודע רק מה הוא עושה, גם כי זו תחושה טובה שאין לי תחליף, וגם אין סבלנות להכיר את העבודה של כולם, אבל אז חשופים למקרי כשל, שלא כל כך נדירים, מסתבר.
אני לא ממש מסכימה

בתרבות ארגונית כזו מתבזבבז המון זמן על ישיבות צוות לתחלופת מידע

הגיוני שלחשבת שכר יהיה מידע כולל ניואנסים דקים שרק היא יודעת

כנ"ל רופאים ,יש דברים שרק הוא שמע מהמטופל. לא הגיוני שיעביר הכל עם כל הדקיות גם בזבוז זמן

אדריכלית שמתכננת

אני יודעת שבמגזר הציבורי יש שמקובל אצלם להתקשר גם כשהעובד לא בעבודה ,ננגיד למנהלת בחברת כח אדם ,אמרו לי להתקשר אליה בערך בשבע בבוקר והם לא ראו בזה בעיה

חברה שלי אמרה לי כשהיא לוקחה חופשת מחלה ,היא רשמה שזמינה לשאלןת

הרבה מימי מחלה זה כזה צינון וכזה שזה הגיוני לענות בטלפון

מה ההבדל ממנהל סניף שכיר לבין עובד משרדי ?

אליו אתם מבינים שהגיוני שעובד יתקשר בבוקר שחולה ,או שלא מסתדר ,או שאלה עם לקוח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה