התייעצות האם הילדים שלכם בגילאי 4-5 מצחצחים שיניים ?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
או שעושים בעיות בנושא ?
איך משכנעים ילדה בגיל הזה לצחצוח שיניים ?
קניתי לה משחה לילדים מתוקה ולא מרה
מברשת שהיא אוהבת
ועדיין לא מסכימה לצחצח !
מה עושים ?
אשמח לקבל עצות מניסיון של אחרים
תודה
רעיון חמוד שעבד אצלינו-
אמא שלי קנתה ספר ילדים שנקרא קריוס ובקטוס, הספר מספר על ילד בשם עוזי שלא אהב לצחצח שיניים, ובשן אחת נהיה לו חור וגרו בו שני ברנשים שנהנו להעמיק את החור עם פטיש......... וכו' וכו'
הילדים קולטים טוב מאד את המסר- מה קורה כשלא מוציאים את החיידקים מהשיניים

• הוסף לסימניות
או שעושים בעיות בנושא ?
איך משכנעים ילדה בגיל הזה לצחצוח שיניים ?
קניתי לה משחה לילדים מתוקה ולא מרה
מברשת שהיא אוהבת
ועדיין לא מסכימה לצחצח !
מה עושים ?
אשמח לקבל עצות מניסיון של אחרים
תודה
את חייבת למצוא לה משחה שאוהבת ולהרגיל אותה לשים ממש טיפה, לשפשף קליל - לא לחפור מי יודע מה, כמו שאנשים חושבים שזה 'המצוה' של היום מגיל 0 עד גיל 100,
להריק ומיד לשטוף
וגם מספיק לעשות את זה רק בלילה או רק בבוקר, זה יפה מאוד אם הצלחת לכזה גיל!!

• הוסף לסימניות
תעשי 3-4 ימים "אוף אין לי כח לצחצח לך שיניים" ו"אני לא מסכימה לך לבד".
רב הסיכויים שאח"כ היא תתחנן לעשות זאת.
(כן, אז היא לא תצחצח שיניים 3 ימים...)

• הוסף לסימניות
תעשי 3-4 ימים "אוף אין לי כח לצחצח לך שיניים" ו"אני לא מסכימה לך לבד".
רב הסיכויים שאח"כ היא תתחנן לעשות זאת.
(כן, אז היא לא תצחצח שיניים 3 ימים...)
האמת שהיא באמת סוג של אנטי כזה
מה שנגיד - היא תגיד/תרצה הפוך :)

• הוסף לסימניות
לא מצחצחים שיניים? אין ממתקים/חטיפים.
גם לא בשבת. גם לא ביום הולדת. בכלל.

לא בתור עונש ולא בכעס.
פשוט כתוצאה טבעית של סירוב לצחצח שיניים.
("אם את לא רוצה לנקות את השיינים אז אי אפשר להכניס לפה דברים שמזיקים להן...)
תהיו בטוחים שאין לה שום בעיה עם הטעמים של המשחות ולא נשמע סביר שילדה בגילה כבר פיתחה טראומה ממברשת שיניים.

• הוסף לסימניות
יכול להיות שיש לה בעיות תחושה וזה באמת "כואב" לה
ואז הדרך היא לא ללכת בכח, אלא לאט לאט ובסבלנות
כמו שאמרו פה, בהתחלה לתת לה לבד לעשות מה שהיא רוצה עם זה, אפילו אם בהתחלה רק נוגעת עם המברשת בשפתיים... לעודד ואפילו לצחצח יחד איתה במראה (שאבא או אמא יצחצחו את השיניים שלהם והיא את שלה)
והקביעות מאוד מאוד חשובה בשביל ההרגל, לנסות כל יום להביא לה מברשת להתקשקש עם זה, אפילו שבהתחלה לא תצחצח עד שבסוף בעז"ה תתרגל

• הוסף לסימניות
בלת"ק
מגיל שנתיים יומיום במקלחת, חלק מהשגרה, אין צורך לשכנע וכו', ממש נהנים מזה

• הוסף לסימניות
יש מברשת מסיליקון שמתלבשת על האצבע (אמנם מתאים לגיל צעיר מאוד אבל יתכן שדווקא זה יתן לה התחלה נעימה יותר), אפשר לקנות אותה בכל סופר פארם טיפה יקר אבל שווה
גמישה מאוד ונעימה ומגע ועצם הלבישה על האצבע נותנת ג סוג חוויה ופחות מלחיצה.
אגב, יש מושג של ילדים עם עודף רגישות באזור החניכיים אני הייתי מתייעצת גם על זה עם רופא שיניים.

• הוסף לסימניות
יש מברשת מסיליקון שמתלבשת על האצבע (אמנם מתאים לגיל צעיר מאוד אבל יתכן שדווקא זה יתן לה התחלה נעימה יותר), אפשר לקנות אותה בכל סופר פארם טיפה יקר אבל שווה
גמישה מאוד ונעימה ומגע ועצם הלבישה על האצבע נותנת ג סוג חוויה ופחות מלחיצה.
אגב, יש מושג של ילדים עם עודף רגישות באזור החניכיים אני הייתי מתייעצת גם על זה עם רופא שיניים.
אני הזמנתי בגרושים מאלי אקספרס.

• הוסף לסימניות
תקחי מברשת לעצמך ותביאי אחת לה, תשימו משחה כל אחת לעצמה (תראי לה שאת שמה לעצמך קצת "כי זה לא טעים הרבה" אחרת היא תרוקן את כל המשחה בפעם אחת), תעשו שלוש ארבע ו... ותצחצחו ביחד...
אפשר גם לרקוד ולשיר תוך כדי... לעשות לאט לאט ואז מהר מהר וכו'
מהנסיון שלי עובד מצוין!

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה