דרוש מידע האם התפוצץ הרישום לישיבות קטנות במודיעין עילית

הם לא נעלמים פתאום בכיתה ח', אלא שככל שמתקרבים לגיל בר מצווה הבחור מתאפס על עצמו.
הם מביאים את זה בחשבון בישיבות, וגם בשלב הזה מקבלים יותר בקלות- כי משאירים לעצמם את הזכות- להפיל אותו במבחן, או אם ישתנה לרעה בהמשך,
כרגיל, בכל רישום- גם נתונים של עדה, ייחוס, כשרונות- משחקים פה, למרבה הצער, בלי שום קשר למועד הרישום
אבל בכללי- לא כ"כ קשה להתקבל פה לישיבות הקטנות- אם באמת הבחור מתאים לרמה של הישיבות
כי, בשונה מהסמינרים בירושלים, הפיצוץ הוא כי יש יותר ישיבות מבחורים...

אצל אחותי בכיתה ז', שלחו מכתבים לפני פסח שמבקשים מההורים לא לעשות כלום בעניין הסמינרים ולחכות לכיתה ח'... (ירושלים).
אני בתחום ישבות / סמינרים
אבל הבנתי ששלחו אבל כבר מדי מאוחר,

ישיבה קטנה זה פרמטר חשוב מאד אח"כ לישיבה גדולה
הישיבות הגדולות הטובות בקושי מקבלות מהישיבות הבינוניות
ממש לא נכון.. אני תמיד צוחק על זה. שיש הורים שדחפו בכל הכח להכניס את הבן לישיבה קטנה ליגה א. ושם הוא זנב. ובישיבה גדולה, הישיבה שולחת אותו לליגה ב או ג'. לעומת זה השכן שלח לישיבה ליגה ב. ושם הבחורציק ראש. ובישיבה גדולה הישיבה שולחת אותו לליגה א'.

האנשים האלה שרומסים שנה אחר שנה ברגל גסה את הוראתם של הרבנים
האם הם ראויים בכלל לחנך את הדור הבא?
אני באמת שואל בכאב
האם מצוות "ועשית ככל אשר יורוך" תקפה רק לגבי אנשים "פשוטים" שאינם מתהדרים בפראקים , ובעיקר בתקופת טרום בחירות?

האנשים האלה שרומסים שנה אחר שנה ברגל גסה את הוראתם של הרבנים
האם הם ראויים בכלל לחנך את הדור הבא?
אני באמת שואל בכאב
האם מצוות "ועשית ככל אשר יורוך" תקפה רק לגבי אנשים "פשוטים" שאינם מתהדרים בפראקים , ובעיקר בתקופת טרום בחירות?
אתה שואל בכאב או בתמימות?

הבעיה המרכזית היא שרישום לוקח רק יומיים מה שלא קורה בשום מקום

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה