תרשו לי להביע דעה על כל הנאמר פה.
אם תנסו לשמוע את המנגינה מכל הטונים שעלו פה באשכול, תשימו לב לכעס וטרונייה של כאלו 'חוקיים', שרואים איסור (יהודי) בשימוש אסור (מבחינת החוזה) בתוכנה, חלקם אף בגניבת ממון המדינה, כלפי אחרים המרויחים ללא עמל תוכנות ועוד בדרכים לא ישרות.
הכועסים ציינו את היות זולתם ה'גנבים' כאילו יראי שמים, כשנראה שברור להם שאף המקילים הללו, מקפידים על קלה כבחמורה בהלכות גניבה (מהמכולת לדוגמא), אך בכל אופן בנושא הקניין רוחני וכל נושא שיש שמועה ליתלות בה הם עושים ככל העולה על רוחם.
ובכן, אני נמנה על הקבוצה הגנבת (עי' לקמן יוצאי דופן), מעולם לא שילמתי שקל על תוכנה (והשתמשתי כמובן בשל כך באלפים), ה"ה במוזיקה של זמרינו האביונים אברהם פריד ודומיו, בסכומים גדולים כפי שנזכר לעיל.
בנושא גניבה מהמדינה אני גם בעד, ואם הייתי יכול, הייתי מרוקן אותה, רק שאין לי כמעט הזדמנות. ארנונה - אותו דבר.
עכשיו אני רוצה להסביר את עצמי לציבור הישרים והחסידים הנזהרים בהל' ממונות. אני אמנם מאוד מקפיד לא לגנוב, לא מהמכולת ולא מאגד ולא משום חברה בדקדקנות מופלגת, ועם זאת, כשיש שמועה עליה אני יכול להיתלות, נאמר אפי' שמועה קלושה, אני כבר שוקל לא להיזהר, קל לי לומר גם: שוקל לגנוב.
לגנוב בפועל אני בדרך כלל (למעט מקרי יצה"ר), מבסס את ההיתר כמו שצריך.
אני נראה לכם מנוול אהה? אבל מעניין אותי, בשם מה אתם צועקים עלי? בשם התורה? בשם החוק (חה חה חה)? למה אתם כועסים?
אם זה בשם התורה, אני מאוד אשמח לשמוע שכ"כ חורה לאנשים שנסמכים על שמועות בשביל להקל באיסורים, ועוד בבמה פתוחה שכזאת. אבל אני לא מאמין...
ברור, שהכעס מופנה על אי 'משאו ומתנו בנחת עם הבריות' של הירא שמים. אתם כועסים על כך שאני מרגיש שומר מצוות, ובפועל בין אדם לחבירו אני גרוע מגוי הגון (ופרייר). אני ממש מבין אותכם ומלא בושה, אבל נראה לכם שאני אתחיל לשלם או יותר נכון להינזר מתוכנות?
(בקשר לקיום עולם התוכנה או הזמר, אז לידיעתכם נאיבים מתוקים, היום שום חברה לא מתבססת על מוסריות האנשים אלא על תמימותם ובורותם מחד ועל הנשק החוקי מאידך (שימוש עסקי מובהק בקביעות), והם לא טועים בדרך כלל בחשבון, ואם כן, ניחומיי שלוחים בזאת).
בקשר לפוסקים שאני מתחבא מאחורי גלימתם, אני אעשה סדר בדברים, למען לא נחשד על קשקושי תי' מצפון.
בהחלט הייתי כותב פה את השם המדוייק של כל רב שעליו אני נשען, אבל בדיוק מאותה סיבה שאסור ל'מברך רעהו בקול גדול' דהיינו סתם להפסיד ולצער יהודים, אני מנוע מלעשות שכנוע פומבי (ואני יודע לעשות את זה), להעתקת תוכנה ושירים ככל היותר.
למה הדבר דומה, מישהו עושה הצגה ברח' ר"ע בבני ברק. הרחוב נסגר לתנועה, ויריעות בד גדולות גודרות את המקום, ודוכן גובה כסף לבאים לצפות. אני אישית מצאתי חור בו אפשר להציץ, כולל רב שמרשה זאת. ברור שגם לפי דלות התנהגותי אסור לי לצעוק לכולם לבוא.
דבר אחד אציין והוא שאין מי שמתיר למכור תוכנות מועתקות של יהודי (בשל גוי אין איסור מיוחד במכירה, אבל קשה להיות בטוח בזה בגלל מניות וכו').
בקשר למדינה זה אני דוקא מרשה לעצמי להודיע בפומבי את נימוקיי.
עוד לפני שנפנה לרב שמתיר לי, יש ממש גיחוך רב בתמימות ההשואה של דינא דמלכותא למדינתנו הנחמדה. החוק (מישהו מכם פעם קרא/ראה/למד/שמע אותו?) אולי בכל מדינה דמוקרטית אבל בטח במדינה זו הוא, שמי שמוכן לציית לחוק כל עוד ואף גורם לא מניע אותו לעשות כן תבוא עליו הברכה (של משתתפי האשכול...). אין שום קשר בין כינון ממלכה והמלכת מנגנון (עריץ ככל שיהיה) שבו יש לדון מפני ההלכה הנ"ל, לבין אוסף מאפיונרים שעשו סדר באיזה רחוב שהם השתלטו עליו. הבנתם טוב, המדינה היא בדיוק כך.
המדינה, כולל כל עריה, היא מערכת משוכללת שלא נבנתה ע"י העם, גם לא ע"י מלך מסויים. היא פשוט נפלה עלינו ע"י כמה מאכרים מוצלחים, והם 'סידרו' אותנו כמו שצריך. שאף אחד לא ישלה את עצמו שיש גורם כל שהוא, עם חוש צדק כל שהוא, שיכול לעשות כל שהוא שהמאפיה הזאת לא תרצה.
ולגבי הרבנים, זה 1+1 שאין רב שדרש בציבור ש(במידת האפשר

), לא צריך לשלם ארנונה. כדי שאני לא אשמע מתחמק, פה נפיל את האתגר עליכם: תביאו פה מובאה מוסמכת (כפי שאתם דורשים...) שחייבים לשלם (דינית לגמרי, לא מפני דרכי שלום איתכם) חוב רשמי כלשהוא למדינת ישראל (אפי' ארנונה). אגב בקשר לחוג אני פתוח: אתם יכולים להביא רב די פושר (משהו קצת יותר מהרב אריאל - חרדי). פשוט כל רב שתשאלו אותו אם תהיו מספיק אמינים עליו יתיר לכם הכל שלא לציטוט, בהצלחה!
בקשר לצבי הצלם ה99, אני לא יודע למה אתה כ"כ כועס כשאני יאמר פה: הרב אריאל הוא לא סמכות רבנית כלל עבורי. אפי' הוא יגיד לך את זה... (כשתספר לו שאני חרדי על כל המשתמע מכך, בס"ד).
בדיחה לסיום: אם הרבנים היו תומכים במדינה ובתרומות לה, לא היו צריכים את פקידי הממשל למגזר החרדי כמו שאגד חוסכת לשים מבקרים ב402, הם פשוט לא מצדיקים את המשכורת שלהם...