כללי האם זה "בושה" להיות עוסק פטור?

• הוסף לסימניות
פתחתי את העסק שלי לפני כמה חודשים, וכמובן שנכנסתי ישר לקטוגריה של עוסק פטור.
ת'אמת שעם רוב הלקוחות לא היה לי בעיה עם העניין..
הבעיה התחילה לפני כמה זמן, סגרתי חוזה עם חברה גדולה.
ובשלב שהייתי צריכה לשלוח "חשבונית" - פשוט התפדחתי מהעובדה שהם יראו שאני עוסקת פטורה! (אגב, בסוף הם לא אמרו מילה..)

בראש שלי (אשמח שתתקנו אותי אם אני טועה), עסק שהוא עוסק פטור - זה מראה עליו שהוא עדיין קטן וחדש.. בלי מידי הרבה ניסיון.. ומחזור העסקאות שלו עדיין קטן - מה שאומר שהוא לא באמת רציני..
במיוחד שאני עוסקת בעיקר בעיצוב ובניית אתרים, ששם עבודות אמורות להיסגר על סכומים גדולים.

אולי הגזמתי?
אשמח לשמוע מה דעתכם בעניין.

• הוסף לסימניות
יש משהו בדברייך, אבל זה לא הכרחי.
בהיותך אישה, סליחה על המגדריות, את מלכתחילה נתפסת כמי שבוודאי עובדת רק חצי משרה (גם אם זה לא נכון), ולכן זה נתפס כהגיוני שאת עוסקת פטורה. גבר שהוא עוסק פטור, ייתכן שזה ייראה מוזר.
(אגב, היִידוע בדבר היותך עוסקת פטורה חייב להיות כבר בשלב סגירת העיסקה! זוהי חובתך ליידע אותם על כך. ממש לא לחכות לשלב החשבונית, או דרישת התשלום במקרה שלך. להכניס את זה כסעיף קטן ולא בולט בחוזה, ביחד עם תנאי התשלום).

בכל מקרה, מהסיבות שהזכרת, יועץ השיווק שלי ממליץ לפתוח ישר עוסק מורשה.

• הוסף לסימניות
רצינית? אני צריכה לכתוב את זה בחוזה עבודה?
"הערות כלליות: אני עוסקת פטורה.." נשמע הזוי משהו..

לפתוח ישר עוסק מורשה יוצא לא כ"כ משתלם לעסק חדש בהמראה, שעדיין אין לו את ההכנסה המסודרת פחות או יותר.. לא?
או שאולי זה משתלם למי שעובד בעיקר עם חברות מכובדות?

מה את עשית?
יש מישהו כאן שעשה את זה?

• הוסף לסימניות
לפי מה שאת חושבת על עצמך, כך יחשבו עלייך.

אם תשדרי ביטחון עצמי בעסק פטור ושכך זה צריך להיות. אף אחד לא יחשוב עלייך אחרת.

בדוק ומנוסה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;701503:
לפי מה שאת חושבת על עצמך, כך יחשבו עלייך.

אם תשדרי ביטחון עצמי בעסק פטור ושכך זה צריך להיות. אף אחד לא יחשוב עלייך אחרת.

בדוק ומנוסה.

זה בסופו של דבר מה שעשיתי.. אבל לפני זה התפדחתי עם עצמי..
כי כשאת עובדת עם חברה גדולה, שבטח כבר עבדה עם מעצבים ומפרסמים למינהם, זה לא שהם לא יודעים מה "צריך" להיות.. או שהם לא מבינים מה זה ע.פ....

• הוסף לסימניות
לא אמרתי לנסח כך.

ניסוח הגיוני הוא:

תנאי תשלום
התשלום יימסר בשוטף+מיליונת'לפים, ובכל מקרה לא יאוחר ממועד ביאת המשיח.
ניתן לשלם במזומן, בצ'ק, בהעברה בנקאית, או בשק עם דינרי זהב.
הסטודיו הינו עוסק פטור ואינו גובה מע"מ.

• הוסף לסימניות
ערב טוב

יש דעות לכאן ולכאן, כל אחד והדעה שלו.

אני לא חושב שיש חובה להודיע מיד על היותך "עוסק פטור", הרי בסה"כ את לא גובה מע"מ, ולכן המשלם גם לא יקבל החזר מע"מ, כי הוא לא שילם.

לעצם העניין, אני מבין את הדעה שאומרת לצאת מיד בגדול כדי לא להיות מוגבלים בצמצום כל הזמן, אבל אינני חושב שזה יכול להיות הוראה גורפת, אין שום סיבה שעוסק בתחילת דרכו יפריש אחוזים ניכרים מהכנסתו הדלה רק בכדי להרשים מישהו.

בפרט שהתנהלות של עוסק מורשה (מעבר ל 16% מע"מ) היא גם כרוכה בהתנהלות שונה לגמרי מעוסק פטור, שהרי עליו לדווח אחת לחודש/חודשיים למע"מ, על סך עסקאותיו ולקזז מהמע"מ את התשומות, הנהלת חשבונות מסודרת ומדויקת מידי חודש בחודשו, ש"עוסק פטור" מדווח ועושה הנהלת חשבונות אחת לשנה בלבד.

למי ששאל אותי אמרתי שהקבלה מגיעה בד"כ אחרי ביצוע העבודה ולא לפני, כך שהלקוח ראה תיק עבודות וגם את העבודה שהוא בעצמו הזמין, ולכאורה היה מרוצה, אז כבר אין טעם להרשים אותו עם עוסק מורשה.

המטרה שהקלו מאוד לעוסק פטור הוא בכדי לתת לעוסק בתחילת דרכו להתנסות מבלי מידי הרבה פרוצדורה, ולראות האם העסק יתקדם ויתפתח.

לטענה שכביכול עוסק פטור מרשים פחות, זה לדעתי אינו נכון מכמה סיבות.

א. יתכן והעוסק הוא גם שכיר, כך שהעסק העצמאי הוא אמנם קטן, אבל היקף העבודות גדולות בהרבה.

ב. מחזור עסקאות של 6000 ש"ח בחודש, הוא לא כ"כ קטן, בפרט בהתחשב בכמות השעות שמקדישים לעבודה (כפי שציינה נעמה).

ג. לפעמים "עוסק פטור" יכול גם להיות מי שמרוויח 20,000 בחודש, אם העסק נפתח ברבעון האחרון של השנה.

חזקו ואמצו, עוסק פטור זהו שלב חשוב מאוד, שלא חייבים לוותר עליו רק בכדי להרשים. היות והוא מהווה קרש קפיצה לעסק בראשית דרכו.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;701518:
לא אמרתי לנסח כך.

ניסוח הגיוני הוא:

תנאי תשלום
התשלום יימסר בשוטף+מיליונת'לפים, ובכל מקרה לא יאוחר ממועד ביאת המשיח.
ניתן לשלם במזומן, בצ'ק, בהעברה בנקאית, או בשק עם דינרי זהב.
הסטודיו הינו עוסק פטור ואינו גובה מע"מ.

טוב לראות חוש הומור;)
בכל מקרה, למה זה הכרחי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RB12;701523:
טוב לראות חוש הומור;)
בכל מקרה, למה זה הכרחי?

בגלל שזה עשוי לסבך את מחלקת הנה"ח מבחינת הפרוצדורה (יש חברות שרגילות להוציא תשלום רק בכפוף לחשבונית, וכעוסק פטור אתה לא יכול להוצא חשבונית לפני תשלום, רק "דרישת תשלום" שהוא מסמך שאין לו ערך פורמלי), ובגלל שהם רגילים לקבל החזרי מע"מ על הוצאות, וכאן הם לא יקבלו (מנגד גם לא ישלמו).

• הוסף לסימניות
נעמה, יועץ השיווק שלך יכול להמליץ מה שהוא רואה לנכון כעדיף (וגם בעיניי יש כבוד לעשות מלכתחליה עוסק מורשה, אני לא פוסלת) אבל זה לא הולך לפי מה שהעסק מעדיף, החוק קובע שאם העסק מכניס פחות מ-75,000 ש"ח לשנה, (אל תתפסו אותי על המילה, אני לא מתעסקת בעיניני הכספים, כל אחד והמקצועיות שלו...) הם לא רוצים להתעסק איתך, אל תביא לנו הכנסות ואל תיקח החזרים. ברגע שאת עושה עוסק מורשה, כשאת לא מגיעה לתקרה, או שבשלב מסוים הם מורידים אותך, ואז הלך לטימיון הטרחה, או שהם יכולים להתחיל לחרטט לך, (והם טוענים" איך יכול להיות שהעסק לא ממריא ולא מרוויח ואתה עדיין משאיר אותו? תסגור ותמצא לך עבודה מכניסה..)

זה בערך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;701531:
בגלל שזה עשוי לסבך את מחלקת הנה"ח מבחינת הפרוצדורה (יש חברות שרגילות להוציא תשלום רק בכפוף לחשבונית, וכעוסק פטור אתה לא יכול להוצא חשבונית לפני תשלום, רק "דרישת תשלום" שהוא מסמך שאין לו ערך פורמלי), ובגלל שהם רגילים לקבל החזרי מע"מ על הוצאות, וכאן הם לא יקבלו (מנגד גם לא ישלמו).

יש לי פנקס לחשבוניות ופנקס לקבלות..
ככה אני יכולה לעבוד עם ארגונים המבקשים חשבונית בכדי להוציא את הסכום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יהודה מילר;701522:
ערב טוב

יש דעות לכאן ולכאן, כל אחד והדעה שלו.

אני לא חושב שיש חובה להודיע מיד על היותך "עוסק פטור", הרי בסה"כ את לא גובה מע"מ, ולכן המשלם גם לא יקבל החזר מע"מ, כי הוא לא שילם.

לעצם העניין, אני מבין את הדעה שאומרת לצאת מיד בגדול כדי לא להיות מוגבלים בצמצום כל הזמן, אבל אינני חושב שזה יכול להיות הוראה גורפת, אין שום סיבה שעוסק בתחילת דרכו יפריש אחוזים ניכרים מהכנסתו הדלה רק בכדי להרשים מישהו.

בפרט שהתנהלות של עוסק מורשה (מעבר ל 16% מע"מ) היא גם כרוכה בהתנהלות שונה לגמרי מעוסק פטור, שהרי עליו לדווח אחת לחודש/חודשיים למע"מ, על סך עסקאותיו ולקזז מהמע"מ את התשומות, הנהלת חשבונות מסודרת ומדויקת מידי חודש בחודשו, ש"עוסק פטור" מדווח ועושה הנהלת חשבונות אחת לשנה בלבד.

למי ששאל אותי אמרתי שהקבלה מגיעה בד"כ אחרי ביצוע העבודה ולא לפני, כך שהלקוח ראה תיק עבודות וגם את העבודה שהוא בעצמו הזמין, ולכאורה היה מרוצה, אז כבר אין טעם להרשים אותו עם עוסק מורשה.

המטרה שהקלו מאוד לעוסק פטור הוא בכדי לתת לעוסק בתחילת דרכו להתנסות מבלי מידי הרבה פרוצדורה, ולראות האם העסק יתקדם ויתפתח.

לטענה שכביכול עוסק פטור מרשים פחות, זה לדעתי אינו נכון מכמה סיבות.

א. יתכן והעוסק הוא גם שכיר, כך שהעסק העצמאי הוא אמנם קטן, אבל היקף העבודות גדולות בהרבה.

ב. מחזור עסקאות של 6000 ש"ח בחודש, הוא לא כ"כ קטן, בפרט בהתחשב בכמות השעות שמקדישים לעבודה (כפי שציינה נעמה).

ג. לפעמים "עוסק פטור" יכול גם להיות מי שמרוויח 20,000 בחודש, אם העסק נפתח ברבעון האחרון של השנה.

חזקו ואמצו, עוסק פטור זהו שלב חשוב מאוד, שלא חייבים לוותר עליו רק בכדי להרשים. היות והוא מהווה קרש קפיצה לעסק בראשית דרכו.

בהצלחה

יהודה, תודה רבה על הדעה המקצועית המקיפה! :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גאולונת;701537:

נשמע קצת בעייתי, לעוסק פטור אסור להוציא חשבוניות ? ? ?

• הוסף לסימניות
לפעמים המפרסם רוצה שהפרסום יחושב לו כהוצאה מוכרת לפטור ממס. וברגע שזה עוסק פטור זה לא אפשרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גאולונת;701537:

רצינית? אסור לך להוציא חשבוניות.

לגבי להודיע מראש -
עם חברות גדולות זה חשוב, כי בעצם סכום העבודה הסופי שלהם הוא ב-16% יותר גבוה, הם הרי לא יקבלו החזר על כלום.

• הוסף לסימניות
לפעמים המפרסם רוצה שהפרסום יחושב לו כהוצאה מוכרת לפטור ממס. וברגע שזה עוסק פטור זה לא אפשרי.
<!-- / message -->
גם כעוסק פטור את יכולה לקבל ניכוי מס..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יהודה מילר;701541:
נשמע קצת בעייתי, לעוסק פטור אסור להוציא חשבוניות ? ? ?

נכתב ע"י ariels;701547:

לגבי להודיע מראש -
עם חברות גדולות זה חשוב, כי בעצם סכום העבודה הסופי שלהם הוא ב-16% יותר גבוה, הם הרי לא יקבלו החזר על כלום.

למען הדיוק, זה פנקס "חשבון".
בפנקס יש טבלה שבה אני רושמת פירוט של המוצר והסכום סה"כ, עם חתימה שלי.

יש בזה בעיה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;701547:

לגבי להודיע מראש -

את המע"מ (16%) הם לא ישלמו, אז למה שיקבלו החזר ?

או שהכוונה הייתה שהמחיר שהם קיבלו בהצעה הוא כבר כולל מע"מ, ואז זה נכון שהם מפסידים כאילו את המע"מ 16%.

נכתב ע"י גאולונת;701576:
למען הדיוק, זה פנקס "חשבון".
בפנקס יש טבלה שבה אני רושמת פירוט של המוצר והסכום סה"כ, עם חתימה שלי.

יש בזה בעיה?

הוראות ניהול ספרים לעוסק פטור לא ברורים במאת האחוזים, ולכן ההמלצה שלי היא לנהל פנקס קבלות + תיק תיעוד חוץ.

פנקס קבלות = ספר כרוך עם מס' עוקב, שמופיע שם ומס' העוסק, ושאר הפרטים הנצרכים.

תיק תיעוד חוץ = כל המסמכים שקשורים והתקבלו בעסק מגורמי חוץ.

חשוב לדעת!

מי שמנהל עוד ספרים (שאינו מחויב בהם) חייב שהם ישמרו יחד עם ספרי העסק ויהיו ערוכים לפי החוק.

ולכן א"א להמציא מסמכים כאלו או אחרים אם הם לא נעשו לפי הוראות ניהול ספרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקשורת;701534:
נעמה, יועץ השיווק שלך יכול להמליץ מה שהוא רואה לנכון כעדיף (וגם בעיניי יש כבוד לעשות מלכתחליה עוסק מורשה, אני לא פוסלת) אבל זה לא הולך לפי מה שהעסק מעדיף, החוק קובע שאם העסק מכניס פחות מ-75,000 ש"ח לשנה, (אל תתפסו אותי על המילה, אני לא מתעסקת בעיניני הכספים, כל אחד והמקצועיות שלו...) הם לא רוצים להתעסק איתך, אל תביא לנו הכנסות ואל תיקח החזרים. ברגע שאת עושה עוסק מורשה, כשאת לא מגיעה לתקרה, או שבשלב מסוים הם מורידים אותך, ואז הלך לטימיון הטרחה, או שהם יכולים להתחיל לחרטט לך, (והם טוענים" איך יכול להיות שהעסק לא ממריא ולא מרוויח ואתה עדיין משאיר אותו? תסגור ותמצא לך עבודה מכניסה..)

זה בערך

אין לי עניין להתווכח על זה, רק ציטטתי את המלצתו.
רבים וטובים פותחים עוסק מורשה מיד בהתחלה ו"עלתה בידן".
רבים וטובים אחרים פותחים דווקא עוסק פטור, ומצליחים.
ההצלחה העסקית אינה תלויה רק בסטטוס של העסק במע"מ....

• הוסף לסימניות
עוסק פטור יכול להיות גם אחד שבפועל מכניס הרבה יותר מ75,000 ש"ח בשנה.
במקרה שהוא עובד כשכיר במקומות נוספים, (יהודה, תקן אותי אם אני טועה). תלוש השכר לא מצטרף לחישוב של הכנסותיו כעצמאי לעניין תקרת עוסק פטור, (זה עדיין מצריך תיאום מס וההכנסה מחושבת לענייני מס הכנסה וכו',).
אני למשל עובד כשכיר אצל שלושה מעסיקים שונים עם תלושי משכורת, בנוסף להיותי עצמאי, ולכן בשלב זה פנקס הקבלות שלי עדיין לא עבר את התקרה של 75,000 ש"ח בשנה.
לא כולם עובדים גם בעוד מקומות, אבל לעניין התדמית של עוסק פטור, זוהי עוד דוגמא שלא מחייב שהפטור הוא קטן וצעיר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה