עזרה האם זה הגיוני לממן לזוג ללמוד מקצוע במקום קניית דירה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הו הו כמה אפשר לדון בזה...
נושא כאוב ביותר.
נכון, לכן ציינתי, אין לי עניין לפתוח פה שדים אפלים אבל לדעתי אנחנו כציבור חייבים לעשות לזה סטופ, כמה כסף וכמה בזבוז ומריחת זמן על כלום ושום( לפעמים, לפעמים, לא מכלילה). בקיצור לא משנה, נסגור את זה בזאת אין לי כוונה להתעסק עם זה בבמה זו(:

• הוסף לסימניות
קשה לי לחשוב על הורים שעובדים קשההההה בשביל שלילדים יהיה דירה ועכשיו היא רוצה לימודים...
לא קונה את הטענה שלמדה חשבונאות כי לא היה משהו אחר. נכון שאין הרבה מקצועות בסמינרים,
אבל אם היא רצתה להיות קלינאית למה לא הלכה בהתחלה על משהו קצת יותר קרוב למקצוע הזה כמו חינוך מיוחד והוראה מתקנת בשביל להתקדם משם הלאה?
כותבת בתור אימא שעובדת קשה מאד בשביל לעזור לילדים שלי עם דירות, בשביל להתחיל את החיים עם יציבות מסוימת. לא בשביל לימודים נוספים אחרי שמימנו לבחורה שלוש שנים יקרות של לימודים בסמינר.
ולמי שכתב שבגלל בחירה שגויה בגיל 18 צריך לעבוד 40 שנה במקצוע שלא אוהבים- נכון, חבל ומתסכל, אבל שתעשה את ההסבה בעוד כמה שנים עם מימון עצמי.
מעניין אם היה מדובר בכסף שהזוג עצמו עמל להשיג אז הייתה להם בכלל התלבטות.

• הוסף לסימניות
קשה לי לחשוב על הורים שעובדים קשההההה בשביל שלילדים יהיה דירה ועכשיו היא רוצה לימודים...
לא קונה את הטענה שלמדה חשבונאות כי לא היה משהו אחר. נכון שאין הרבה מקצועות בסמינרים,
אבל אם היא רצתה להיות קלינאית למה לא הלכה בהתחלה על משהו קצת יותר קרוב למקצוע הזה כמו חינוך מיוחד והוראה מתקנת בשביל להתקדם משם הלאה?
כותבת בתור אימא שעובדת קשה מאד בשביל לעזור לילדים שלי עם דירות, בשביל להתחיל את החיים עם יציבות מסוימת. לא בשביל לימודים נוספים אחרי שמימנו לבחורה שלוש שנים יקרות של לימודים בסמינר.
ולמי שכתב שבגלל בחירה שגויה בגיל 18 צריך לעבוד 40 שנה במקצוע שלא אוהבים- נכון, חבל ומתסכל, אבל שתעשה את ההסבה בעוד כמה שנים עם מימון עצמי.
מעניין אם היה מדובר בכסף שהזוג עצמו עמל להשיג אז הייתה להם בכלל התלבטות.
מי נראה לך יעבוד אח’כ בשביל להשיג דירה? למה זה נהפך לשני צידי מתרס?
ולחכות כמה שנים זאת טעות, עם ילדים הקושי ללמידה ולשינוי גדול הרבה יותר.
אולי עדיף לפעול בדרכים אחרות, אך לדחות את זה בידיעה שישנו את המקצוע בעיני זאת טעות.

• הוסף לסימניות
בסמינר למדה הוראה הנהלת חשבונות ויעוץ מס, נכון להיום עובדת בשכר מינימום לכן מתלבטת האם לסיים תואר חשבונאות או קלינאית תקשורת.
היא יכולה לעשות צעדים משמעותיים לשיפור שכרה גם בלי להיפלט לארבע שנים משוק התעסוקה.

• הוסף לסימניות
ראשית כל תואר בחשבונאות זה לא הסבת מקצוע.
שנית לוקחים בחשבון שימשכו בדיוק את המשכורת של האישה שכר מינימום בפיקוח ההורים ,וכמובן שבסוף הדרך יישאר פחות מ400.000 ש"ח.
אבל אין להם שום דרך אחרת להגיע למקצוע נחשב מבחינת משכורת.
למה? גיסתי מנהלת חשבונות בלי תואר מרוויחה יפה מאוד!
בשביל מה כל הדבר הזה? שתעבוד עוד קצת, ותשקיע, ותתמקצע ותחפש עוד שנתיים עבודה כבעלת נסיון

• הוסף לסימניות
התקפות לא במקום.
ברור שאף אחד לא יעלה בדעתו לתת לזוג 400000 ושיתמודדו,
הזוג מבקש שההורים ישקיעו את הכסף, ימשכו רווחים ואולי קצת מהקרן, כדי שהבת תלמד מקצוע שהיא אוהבת.
כל הכבוד להם על היוזמה.
הורים קצת יותר ליבראלים [ויש כאלה פה ושם גם בקרית ספר] ישקלו את הרעיון בכובד ראש.
לא ברור מה תהיה התשובה, אבל ודאי לא אף אחת מהתשובות שלמעלה.
בגלל שהיא רוצה 2 דברים כל כך שונים: קלינאות ותואר בחשבונאות,
וכל העניין הוא כסף
זה מראה שאין לה בעיה עם ההנהלת חשבונות - היא פשוט רוצה תואר (חושבת שזה מה שחסר לה בחיים)
אז זה לא בת שמשתוקקת ללמוד קלינאות אלא רוצה כסף
וזה הבדל משמעותי

• הוסף לסימניות
לא הספקתי לקרוא את התגובות
אבל זה נשמע לי כל כך גרוע שאני חייב להגיב
ההורים מימנו לבחורה מקצוע בסמינר הוראה .הנהלת חשבונות .וייעוץ מס
זה עלה להם כסף שאין להם כרגע שהיא רוצה להחליף מקצוע לימוד ורוצה שההורים
שגם כך דחוקים יממנו לה את זה?
זה זועק עוול עד לשמיים
ואם בלימודים החדשים שהחליטה להחליף לא יהיה לה עבודה מה יהיה לאחר 4 שנים כשיצטרכו לשלם שכירות
זה מזכיר לי את אותו אחד שמכר את דירתו היחידה שקנו לו ההורים בצער ובדוחק והשקיע את הכסף בשוק ההון
הורים מוכנים להשתתף בדירה כי זה יציבות יש לו שקט בלימוד עובר לנכדים ולנינים ובגלל המון המון סיבות שלא כאן המקום לפרט
בקיצור לקחת את ההתחיבות כאילו זה כספומט נזיל להחלפת מקצוע או השקעות זה לא מה שהם רוצים
אם ההורים מסכימים כמובן שאין בעיה
העוול זה לא שהם מימנו לה לימודים והיא החליטה אחרת
כל מי שמכיר היום סמינרים יודע שתחום המקצועות שיש שם הוא מצומצם מאוד
ועד שפותחים משהו חדש, ריווחי ועדכני כולן הולכות אליו ואין מקום וכו'...
למה אין בסמינרים רוקחות, קלינאית תקשורת, פיזיקה?!?!
עד מתי יהיה שם הוראה, חינוך מיוחד, חשבונאות, גרפיקה ותכנות (אה! ואדריכלות...ש65 אחוז מהן לא מוצאות עבודה בתחום...)

אז כן -
אם המצב זה שבשביל שידוך טוב -> צריך סמינר
ובשביל סמינר -> צריך לבחור מקצוע שילמדו כל עוד נשארים בו
אז היא עשתה איזה שיקול ובחרה את הכי פחות גרוע מתוך המבחר

זה לא סוד שזה המצב
שסמינר נועד לתת מסגרת רוחנית (ולא נועד לתת מקצוע!)
ואיך כבר שמעתי כמה שסיכמו את המצב
-משלמים שנתיים סמינר בשביל הרוחניות של הבת, היא מתחתנת, ומשלים לה שוב לימודים בשביל מקצוע...
לא מבינה מה העלום על הבת - ההורים שילמו לה לימודים....
מה רצו?
שהיא תצא ישר ללמוד קלינאית תקשורת במכללה חרדית?!?!

• הוסף לסימניות
העוול זה לא שהם מימנו לה לימודים והיא החליטה אחרת
כל מי שמכיר היום סמינרים יודע שתחום המקצועות שיש שם הוא מצומצם מאוד
ועד שפותחים משהו חדש, ריווחי ועדכני כולן הולכות אליו ואין מקום וכו'...
למה אין בסמינרים רוקחות, קלינאית תקשורת, פיזיקה?!?!
עד מתי יהיה שם הוראה, חינוך מיוחד, חשבונאות, גרפיקה ותכנות (אה! ואדריכלות...ש65 אחוז מהן לא מוצאות עבודה בתחום...)

אז כן -
אם המצב זה שבשביל שידוך טוב -> צריך סמינר
ובשביל סמינר -> צריך לבחור מקצוע שילמדו כל עוד נשארים בו
אז היא עשתה איזה שיקול ובחרה את הכי פחות גרוע מתוך המבחר

זה לא סוד שזה המצב
שסמינר נועד לתת מסגרת רוחנית (ולא נועד לתת מקצוע!)
ואיך כבר שמעתי כמה שסיכמו את המצב
-משלמים שנתיים סמינר בשביל הרוחניות של הבת, היא מתחתנת, ומשלים לה שוב לימודים בשביל מקצוע...
לא מבינה מה העלום על הבת - ההורים שילמו לה לימודים....
מה רצו?
שהיא תצא ישר ללמוד קלינאית תקשורת במכללה חרדית?!?!
הם מן הסתם לא רצו שהיא תלך למכללה, אבל הציפייה שהורים ישלמו פעמיים היא מופרכת.
גם לה יש חלק בסיפור. הכי קל להגיד 'תנו לי כמעט חצי מליון שקל ואני אלמד מקצוע בראש שקט ארבע שנים'. אבל נשים שלוקחות אחריות מתמודדות עם הסיפור הזה בכוחות עצמן ובכבוד.

• הוסף לסימניות
ראשית כל תואר בחשבונאות זה לא הסבת מקצוע.
שנית לוקחים בחשבון שימשכו בדיוק את המשכורת של האישה שכר מינימום בפיקוח ההורים ,וכמובן שבסוף הדרך יישאר פחות מ400.000 ש"ח.
אבל אין להם שום דרך אחרת להגיע למקצוע נחשב מבחינת משכורת.
בוודאי שיש לה. אני חולקת מכל וכל על התפיסה ש"רק אם תגישו לי את החיים על מגש של כסף אני אתמודד איתם".

• הוסף לסימניות
עצה פרקטית. - למניעת מרמורים, תסכולים וחוסר אמון.

שההורים יאמרו לזוג, שיכול להיות שזה רעיון טוב, אבל הם רוצים ללכת ביחד להתייעץ על זה עם איש מקצוע
ושיבררו בקופת הצדקה השכונתית על איש מקצוע מתאים.

• הוסף לסימניות
לדעתי הבעיה מגיעה מזה שנשים או בחורות יוצאות לשוק העבודה וחושבות שיקבלו מייד את הסכומים המובטחים ע"י המורה והשכנה של ...
הן לא מודעות לזה שצריך להשקיע שנתיים ולהיות עובדות מעולות + שיהיה שווה לעלות להן שכר
מי שמבינה את זה מטפסת מהר במשכורת...
מי שמגיע בראש שמגיע לה מראש שכר גבוה וחושבת שעושה טובה זה בעייתי - וזה לא יעזור שתחליף מקצוע.

• הוסף לסימניות
נתון חשוב וקריטי:
שכרן הממוצע של קלינאיות תקשורת נמוך משכרם הממוצע של מנהלות חשבונות.
(בדקתי הרגע באתר של משרד העבודה כדי לוודא שאני לא טועה.)
כמה עובדות
1. קלינאית תקשורת פרטית, מוסמכת, עם 10 שנות ניסיון והתמקצעות ייחודית מקבלת 300-400 שח לשעה.
2.מנהלי חשבונות - בחול כבר הרבה נשלחו הביתה בגלל מערכות AI..זה עניין של זמן בארץ...
3. עבור סכום התחלתי של 400,000 , עם מחיר דירה של 2,000,000- משכנתא של 1,600,000
הם יצטרכו להחזיר 8,500 שח משכנתא כל חודש (לפחות...) ....לא ברור לי איך היא תוכל להחזיק מעמד אם אחרי 10 שנות ניסיון (ולא יודעת כמה ילדים בעל"הר...) היא תקבל גג 15,000 (לפני מס....) וגם זה על המוווןןן שעות במשרד...
4. קלינאית תקשורת זה מקצוע שיהיה קשה מאוד להחליף ב AI (AI יעזור! אבל לעולם לא יחליף! ארוך לי להסביר למה....ואני מתעסקת עם AI כבר מעל 4 שנים על בסיס יומי)
5. יותר מידי נשים הלכו ללמוד בסמינר משהו שהן לא אוהבות, לא הלכו למשהו שהן אוהבות כי "ההורים שלי שילמו..." ואת ההשלכות רק אנשי המקצוע יודעים (וחבל שזה אישי מכדאי לחשוף לציבור מספרים של נשים מתוסכלות שכבר מרגישות שקשה להן לעשות שינוי עם 3 -5 ילדים ברקע וחובות ....)
אז לא אמרתי - תנו להם 400,000 שח שיבזבזו
תנו להם סייגם - אנחנו משלמים לכם X שנים שכירות (לכמה זה יגיע?!?! ל100,000 שח לשנתיים וחצי?!?!?) ולימודים
היא ממשיכה חצי משרה והם מצטמצמים את השנתיים שלוש האלו
ואח"כ תהיה להם גם רווחה כלכלית וגם אשה שמחה בבית!

• הוסף לסימניות
כמה עובדות
ברשותך גם אני אוסיף כמה עובדות מהשטח :)
1. קלינאית תקשורת פרטית, מוסמכת, עם 10 שנות ניסיון והתמקצעות ייחודית מקבלת 300-400 שח לשעה.
מספר הטיפולים הפרטיים שניתן להכניס בשבוע הוא מוגבל. גם נשות מקצוע מאד מנוסות לא עובדות 40 ש"ש... רחוק רחוק מזה. ככה שלא נכון לחשב משרה מלאה כפול 300 ש"ח.
2.מנהלי חשבונות - בחול כבר הרבה נשלחו הביתה בגלל מערכות AI..זה עניין של זמן בארץ...
אפשר להמשיך ולהתפתח מקצועית. לא צריך לזרוק הכל לזבל, וזה מה שאני אומרת פה שוב ושוב...
3. עבור סכום התחלתי של 400,000 , עם מחיר דירה של 2,000,000- משכנתא של 1,600,000
הם יצטרכו להחזיר 8,500 שח משכנתא כל חודש (לפחות...) ....לא ברור לי איך היא תוכל להחזיק מעמד אם אחרי 10 שנות ניסיון (ולא יודעת כמה ילדים בעל"הר...) היא תקבל גג 15,000 (לפני מס....) וגם זה על המוווןןן שעות במשרד...
השכר הממוצע של קלינאית לפי משרד העבודה (שהם מגזימנים בפער כלפי מעלה), הוא 9000 וכמה.
4. קלינאית תקשורת זה מקצוע שיהיה קשה מאוד להחליף ב AI (AI יעזור! אבל לעולם לא יחליף! ארוך לי להסביר למה....ואני מתעסקת עם AI כבר מעל 4 שנים על בסיס יומי)

5. יותר מידי נשים הלכו ללמוד בסמינר משהו שהן לא אוהבות, לא הלכו למשהו שהן אוהבות כי "ההורים שלי שילמו..." ואת ההשלכות רק אנשי המקצוע יודעים (וחבל שזה אישי מכדאי לחשוף לציבור מספרים של נשים מתוסכלות שכבר מרגישות שקשה להן לעשות שינוי עם 3 -5 ילדים ברקע וחובות ....)
אני יודעת, אני פוגשת אותן אצלי (יועצת תעסוקתית זה אשת מקצוע רלוונטית לעניין זה, נכון?)
רובן מצליחות למצוא דרך בלי שמאכילים אותן בכפית.
אז לא אמרתי - תנו להם 400,000 שח שיבזבזו
תנו להם סייגם - אנחנו משלמים לכם X שנים שכירות (לכמה זה יגיע?!?! ל100,000 שח לשנתיים וחצי?!?!?) ולימודים
היא ממשיכה חצי משרה והם מצטמצמים את השנתיים שלוש האלו
ואח"כ תהיה להם גם רווחה כלכלית וגם אשה שמחה בבית!
כאילו כזה קל לשלוף מהשרוול 100,000 בשנתים וחצי. כמה מרוויחים ההורים שאמורים לממן את זה, יורשה לי לשאול?

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי

בקשר ללימודי תואר, אפשר לעשות את זה עם מלגות שיש היום לרוב, שיכולות להגיע למעבר לסכום שעולים הלימודים, כך שאפשר להשתכר במקביל,
אני למדתי מקצוע שלא בדרגה א' למלגות, והצלחתי לממן לימודים+ קצת למחיה+ חיסכון לקניית כלי נגינה של 20 אלף שקל.

ו400 אלף לדירה זה סכום מאד גבוה שיכול להיות סכום ראשוני בהרבה מאד מקומות חרדיים בארץ.

• הוסף לסימניות
אישי מידי ול
מסכים עם המשפט הזה.
כן!
אנחנו מדברים פה על ילד בן 23 שככל הנראה מעולם לא השקיע משהו בשביל כסף - חוץ מללמוד בישיבת בין הזמנים ולקבל 10 ש"ח לשעה.
ואשתו בת 21, שיש לה כבר עבודה! ובגלל שהיא מקבל עכשיו שכר מינימום אז היא מחפשת ללמוד עבודה אחרת?????
בקיצור
ישיר מידי ולא מכבד
ובלי להיכנס לדיון באשכול
ההכללה על הגיל והעיר קצת מנותקת

• הוסף לסימניות
ברשותך גם אני אוסיף כמה עובדות מהשטח :)

מספר הטיפולים הפרטיים שניתן להכניס בשבוע הוא מוגבל. גם נשות מקצוע מאד מנוסות לא עובדות 40 ש"ש... רחוק רחוק מזה. ככה שלא נכון לחשב משרה מלאה כפול 300 ש"ח.

אפשר להמשיך ולהתפתח מקצועית. לא צריך לזרוק הכל לזבל, וזה מה שאני אומרת פה שוב ושוב...

השכר הממוצע של קלינאית לפי משרד העבודה (שהם מגזימנים בפער כלפי מעלה), הוא 9000 וכמה.

אני יודעת, אני פוגשת אותן אצלי (יועצת תעסוקתית זה אשת מקצוע רלוונטית לעניין זה, נכון?)
רובן מצליחות למצוא דרך בלי שמאכילים אותן בכפית.

כאילו כזה קל לשלוף מהשרוול 100,000 בשנתים וחצי. כמה מרוויחים ההורים שאמורים לממן את זה, יורשה לי לשאול?
אז בתור יועצת תעסוקתית את בטח יודעת שמה שיש במשרד העבודה זה ממוצע לפי הידע שהכי קל להם לשאוב, נכון!?
וזה בדרך לפי מה שמי שעבדה דרך קופות החולים וכאלו דיווחו, נכון?!
(אגב...זה גם הגורם למחסור בשוק...כולן עושות סטאג שנתיים-שלוש בקופת חולים ואז הולכות לפרטי...בדיוק כמו הרופאים שיוצאים לחול כי השכר שלהם זוועה)

וכן - 100,000 שח לשנתיים וחצי
כמה עולה יחידה?! קצת פחות מ4000
ל12 חודשים = 48,000
לשנתיים -> 96,000..
אבל כאן מדובר על הורים שיש להם את הסכום בצד...
והם רק רוצים שהיא תלך לעובד במשהו שהיא אוהבת עכשיו שהיא צעירה ושלא שתגיע לפגוש אותך עוד 5 שנים עם כמה ילדים והרבה יותר אומץ לעשות הסבה

• הוסף לסימניות
אישית אני חושבת שזוג צעיר שמתרגל שההורים מממנים לו, זה משאיר אותו במקום מאד בוסרי.
כדי להתקדם בשוק התעסוקתי חייבים להיות עצמאיים ולחשוב בצורה עצמאית ולהתנסות בשטח.
להחליף מקצוע לפני שהתחילו אפילו לנסות להתבסס בו ולהכריע בנושאים כאלה משמעותיים בלי שנקפו אצבע או התאמצו אפילו מעט בשביל פרנסה, זה בד"כ נובע מחוסר בשלות ולדעתי הדרך שלהם פשוט תוביל אותם מטה.
הם ימצאו את עצמם אחרי 4 שנים באותו מקום, רק בלי הכסף, (ועם כמה ילדים...)

• הוסף לסימניות
ותפסיקו עם ה"ילדים ילדים ילדים" הזה....
מכירה כמה בנות שעשו בדיוק את המסלול הזה (אני ביניהם) של מגורים בשכירות של יחידה כמה שנים, עבודה במקביל ללימודים וצמצום צמצום צמצום!
מכירה בנות שנכנסו לחובות של 150,000 כי ההורים לא הסכימו לעזור להן בדרך הזאת והן החליטו שזה מה שהן רוצות והיו צריכות לממן גם שכירות , גם לימודים וגם חיים
מכירה אפילו משהי שילדה תינוק ושנה אחרי זה תאומיים ועשתה שמיניות באוויר לגמור את הלימודים...
אבל כוווולן!
עושות היום משהו שהן אוהבות!
משהו שהצדיק את ההשקעה שלהן!
וכן הן נכנסו עם עיניים פקוחות ומספיק ידע למה הן נכנסות
וכלנו! ידענו שזאת תקופה שנושמים עמוק, סותמים את האף, עוברים אותה ואח"כ אפשר לנשום לרווחה
תנסו קצת! לתת אמון בילדים שלכם
דווקא זה שהיא בחרה מקצוע שיש לו ביקוש, ויש לו עתיד, והיא צודקת! היא יכולה להרוויח בו ובגדול עוד כמה שנים (מבלי לדבר על תלות במגורים באיזורי מרכז יקרים להחריד...כי עם מקצוע כזה היא יכולה לגור בערך בכל מקום בארץ)
זה זה מראה דווקא על מחשה שקולה ובריאה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה