רב עוורי הצבעים בסך הכל מתקשים באבחנה בין צבעים מאד מסויימים. לא לראות צבעים כלל זה דבר נדיר מאד, וגם מאד לא נחמד.דוד שלי בן 30 ולא יודע צבעים.......
יש לו עיוורון צבעים. ואין לזה שום השלכות בחיי היום יום - מלבד זה שאם היה נורא רוצה (וב"ה הוא לא רצה..)להיות טייס קרבי - הוא לא היה יכול, זה מוריד בפרופיל..
אבל ב"ה זה ממש לא מפריע לו ללמוד ולהתעלות.
אני מנצלש"תבדיוק בשביל זה "מגרים" את המח בתרגולים שונים, כדי לקדם את הבשלות.
כן כן התחלתי להירגע תודה!תכתבי שנרגעת שנוכל להפסיק![]()
בין 7 ל12 % מאוכלוסית הגברים לוקים בעוורון צבעים. אצל נשים פחות. זו תופעה תורשתית טהורה, כך שישנן משפחות שחלק נכבד מצאצאיהם לוקים בה. אפשר להירגעדוד שלי בן 30 ולא יודע צבעים.......
יש לו עיוורון צבעים. ואין לזה שום השלכות בחיי היום יום - מלבד זה שאם היה נורא רוצה (וב"ה הוא לא רצה..)להיות טייס קרבי - הוא לא היה יכול, זה מוריד בפרופיל..
אבל ב"ה זה ממש לא מפריע לו ללמוד ולהתעלות.
אני מנצלש"ת
מה הענין הזה של הגירויים בלי סוף ?
המוח הוא דבר סופר חכם , ואם אתם לא כולאים את הילד שלכם בחדר לבן עם בגדים לבנים ובלי שום חפץ , הרי שסיפקתם למוח שלו אינסוף גירויים.
לא צריך לעבוד קשה כדי "לגרות " את המוח.
מספיק לגדל ילד בתנאים נורמליים, הוא רואה צבעים מסביבו, שלטים של חנויות, אנשים, חפצים, ומובטח שייווצרו לו כל הקשרים הנדרשים במוח (אם הוא לא חריג, אם כן , זה לא יעזור במיוחד)
נראה לי שקצת הגזמנו היום עם ההתפתחות ,
אז אני באה להרגיע...
הילד שלכם יגדל נבון מאד, גם אם לא תקנו לו משחקים התפתחותיים, ולא תעבדו איתו על התפתחות . פשוט גדלו אותו בסביבה בריאה, טבע, אנשים, והוא יתפתח ככל הנדרש![]()
ממש לא!!!!!!!!!לדעתי התשובה היא חשיפה ושטיפת מח
כל היום לדבר איתו על צבעים אין מצב שלא ידע
כל החפצים והמשחקים סביב
יש רמה מסוימת של גירויים , שאם לא נחשפים אליהם המוח לא מפתח מספיק קשרים,יפה, אז את מבינה שגירויים מפתחים את המח
עכשיו זאת שאלה שונה, אם לתת לילד לגדול נורמלי+- ולפעמים המינוס הוא מינוס,
או לפתח כמה שבאפשרותך.
לא דיברתי על דברים מוגזמים והיסחפויות אלא על גרוים שעל הדרך מוסיפים לילד,
למה לא?.
כמו שיש אנשים שלומדים לפתח כישורי חיים לעומת כאלה שמפגרים בענין.
אגב, אני חושבת שילד שלא מעמיסים עליו ידע וגירויים גדל נורמלי +++יפה, אז את מבינה שגירויים מפתחים את המח
עכשיו זאת שאלה שונה, אם לתת לילד לגדול נורמלי+- ולפעמים המינוס הוא מינוס,
או לפתח כמה שבאפשרותך.
לא דיברתי על דברים מוגזמים והיסחפויות אלא על גרוים שעל הדרך מוסיפים לילד,
למה לא?.
כמו שיש אנשים שלומדים לפתח כישורי חיים לעומת כאלה שמפגרים בענין.
מיומנויות וידע אפשר ורצוי להעביר , אבל בלי לחץ, המוח יתפתח אותו הדבר בגיל 5 .
מרבית הדברים שאנשים עובדים קשה כדי "ללמד" אותם, ייקלטו לבד אם הם יחכו בסבלנות, הילד יגדל, יתענין , והם פשוט צריכים להיות שם בשביל לענות על התשובות שלו.
במקום לעבוד קשה וללמד צבעים, אפשר פשוט לחכות עוד שנה , ולראות שהילד קולט לבד,
.
ולטענתי אפשר להקדים את נפילת האסימון.גננת של גיל שנתיים שלוש אמרה לי שיש ירידת הדורות בעניין הצבעים.
היא מלמדת צבעים אחרי פסח, כשהקטנים בני שנתיים וחצי והגדולים כבר מעל גיל שלוש,
וכל שנה יורד מספר הילדים שקולטים.
לטענתה זה לא משהו שממש אפשר ללמד, זה אסימון שצריך ליפול.
זה בדיוק מה שאני רוצה לומר.במחקר שנערך באוניברסיטת שיקגו נבחן אוצר המילים של פעוטות בני 20 חודש, חלקם ילדים של אמהות מטפחות-שיחה ולחלקם – אמהות שתקניות. התברר כי לילדי האמהות מטפחות השיחה היה יתרון בולט מבחינת אוצר המילים.
את רוצה להגיד לי שזה לא משנה? שגם ילדי האימהות השתקניות יגיעו לאותה רמת דיבור של האימהות האחרות?
האמת- אני לא יודעת אבל בטוח שיהיה להם יותר קשה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: קרמינלל1 //